×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съпругата на Навални взриви Холивуд, Брендън Фрейзър и Мишел Йео са новите крал и кралица


Съпругата на Навални взриви Холивуд, Брендън Фрейзър и Мишел Йео са новите крал и кралица
Юлия Навалная излезе на сцената когато „Навални“ бе определен за най-добър документален филм
13 Март 2023, Понеделник, 07:00 ч.
Автор: Флагман.бг

„Всичко навсякъде наведнъж” е големият победител, "Оскар"-и и за два филма с българско участие

Бъди силен, любов моя! Мечтая си за деня, в който ще си свободен и нашата страна ще е свободна. С тези думи съпругата на руския опозиционер Алексей Навални – Юлия взриви Холивуд. Тя се качи на сцената, след като за най-добър документален филм бе определен „Навални”.

„Благодаря на всички! Съпругът ми е в затвора, просто защото е казал истината. Съпругът ми е затворен, само защото защитава демокрацията“, каза още Юлия. 

 

 

Рано тази сутрин бяха връчени най-престижните награди във филмовата индустрия - „Оскарите”, съобщава Нова телевизия.

Филмът на Даниел Куан и Даниел Шайнърт взе общо седем статуетки, сред които и тази за най-добър филм. Снимка: Reuters/бТВ

Филмът „Всичко навсякъде наведнъж” е големият победител. Лентата надделя над конкуренцията в седем категории, сред които - най-добър филм, главна женска роля, поддържащи мъжка и женска роля, както и за режисура.

Четири години след триумфа на Димитър Маринов, филм с българско участие грабна статуетката и тази вечер. „Навални” с журналиста Христо Грозев победи в категорията най-добър документален филм.

 

„Чувството е неописуемо. Тази награда е наша. Тя е на целия екип, на прекрасните хора, които го направиха възможен”, заяви продуцентът на лентата при връчването на престижната статуетка. И допълни: „Това е за баща ми, който както много емигранти, почина млад. Той ме научи, че хората са по-важни от печалбата и че никой човек не е по-важен от другия”.

„Благодаря на всички, които ни вдъхновяваха. Докато растях разбрах, че най-доброто, което можем да направим е да се пазим един друг от хаоса на този свят”, заяви режисьорът на филма Даниел Куан.

Мишел Йео пък нарече нейната статуетка „доказателство, че сънищата се сбъдват“. Снимка: Reuters/бТВ

Мишел Йео пък получи наградата за „най-добра актриса в главна роля“ за „Всичко навсякъде наведнъж”. 

„Благодаря! За всички момиченца и момченца, които ме гледат тази вечер - това е знамето на надеждата. Това доказва, че когато мечтаеш големи неща, те се случват. Дами, никога не допускайте някой да ви каже, че сте прецъфтели! Нямаше да бъда тук без целия екип на „Всичко навсякъде наведнъж. Трябва да посветя тази награда на моята майка, на всички майки по света. Те са супергероите, без тях никой тази вечер нямаше да бъде тук”, каза Йео. 

„Поздравявам семейството и приятелите ми в Малайзия. Непременно ще донеса „Оскара” при вас. Благодаря и на семейството си в Хонконг, където започна кариерата ми. Благодаря, че ми подадохте рамо, на което да стъпя, за да стигна дотук. Благодаря на Академията. Наистина пишем история!”, добави носителката на престижното отличие.

„Оскар“ за най-добър актьор в главна роля бе даден на Брендън Фрейзър за "Китът"

„Значи нещата изглеждат така, когато сбъднеш мечтите си. Благодаря на Академията за честта! Благодарен съм на Дарън Аронофски, че ми хвърли един спасителен пояс - творчески, с тази идея. Самюъл Д. Хънтър беше написал историята. Господа, вие имате огромни сърца, като на китове. Имате огромни души. За мен е чест да бъда във вашата категория”, бяха първите думи на Фрейзър, след като взе наградата.

 „Преди 30 години започнах в този бизнес. Нещата не ми се получаваха лесно и едно време недооценявах какво имам, докато то не приключи. Затова искам да благодаря за признанието. Това беше като една експедиция до дъното на морето и след това изплуване нагоре към Слънцето. Благодаря!”, завърши Фрейзър.

Магарето Джени придружи Джими Кимъл на сцената като част от програмата. Снимка: бТВ

Наградата за най-добър режисьор получиха Даниел Куан и Даниел Шайнърт за „Всичко навсякъде наведнъж”.

„Искам да посветя този „Оскар” на майките по света и по-специално на моите майка и баща. Благодаря, че не смачкахте моята креативност, когато бях много извратен като малък. Благодаря на всички, които работеха по филма ни”, каза Шайнърт.

„Режисьорът не е нищо без семейството и екипа си. Ако нашият филм има гений, то е благодарение на хората, които го внасят. Геният не идва от индивити, той се появява от колектива. Във всеки един от нас има величие”, добави Куан.

За най-добър анимационен филм е определен „Пинокио” на Гийермо дел Торо.

„Оскар“ за актьор в поддържаща роля получи Ки Хи Куан за „Всичко навсякъде наведнъж”.

„Благодаря Ви! Майка ми е на 84 години и гледа. Мамо, току-що спечелих „Оскар”. Моето пътуване тръгна от една лодка. Прекарах година в лагер за бежанци и в крайна сметка се оказах на най-голямата сцена в Холивуд. Казват, че такива истории се случват само в киното. Аз не мога да повярвам, че това ми се случи. Това е американската мечта! Благодаря Ви толкова много! Благодаря на Академията! Благодаря на майка ми, на брат ми! Дължа всичко на любовта на живота ми - на моята съпруга. Трябва да вярвате в мечтите”, заяви развълнувано Куан.

Наградата за актриса в поддържаща роля получи Джейми Лий Къртис за „Всичко навсякъде наведнъж”. 

„Всички, които направихме този филм, ние спечелихме този „Оскар”. Моят екип-мечта, моят агент, току-що спечелихме „Оскар”. Семейството ми - прекрасният ми съпруг, дъщерите ни. Моята сестра - „Оскар” спечелихме, сестра ми. Всички хора, които подкрепят киното. Хиляди, хиляди! Току-що спечелихме „Оскар”, заедно”. Мама и татко също са номинирани за „Оскари” в различни категории. Спечелих „Оскар!”, каза Къртис.

За най-добър документален филм е определен „Навални”.

„Ние дължим толкова много на Христо Грозев - нашият българин. Христо, ти рискува всичко, за да разкажеш тази история”, каза режисьорът на „Навални” Даниел Роър.

Документалният филм „Навални” проследява разкритията, които българският разследващ журналист прави, след като Алексей Навални е отровен през 2020 г. 

Преди наградата пред NOVA Грозев обясни, че заснемането на „Навални” е било трудно, защото е трябвало да се борят с постоянно следене и опити за дезинформация от страна на Русия.

Най-добър игрален късометражен филм е „An Irish Goodbye“

„Оскар“-ът за операторско майсторство е за „На Западния фронт нищо ново”.

Наградата за най-добър грим и прическа пък е за „Китът”, а за най-добър дизайн на костюмите - „Черната пантера: Уаканда завинаги” - Рут Картър.

Рут Картър влиза в историята. С втората си награда за най-добър дизайн на костюми тази вечер тя става първата афроамериканка, която печели няколко „Оскара”, в която и да е категория.

За най-добър чуждоезичен игрален филм бе определен „На Западния фронт нищо ново”, а за документален късометражен филм - „The Elephant Whisperers“, за късометражен филм (анимационен) - „The Boy, the Mole, the Fox and the Horse“. 

Наградата за най-добър продукционен дизайн е за „На Западния фронт нищо ново”, за най-добър саундрак - „На Западния фронт нищо ново”, за най-добри визуални ефекти - „Аватар: Природата на водата”, за най-добър оригинален сценарий - „Всичко навсякъде наведнъж”, за най-добър адаптиран сценарий - „Жените говорят”, за най-добър звук - „Топ Гън: Маверик” и за най-добра оригинална песен - NAATU NAATU от RRR.

Индийският филм RRR е и с българско участие. Тодор Лазаров е човекът, благодарение на когото част от лентата е снимана в България. 

„През 2018 година за първи път ми се обадиха за този филм. Тогава ми предложиха да бъда човекът, който се занимава с конете. Но по това време бях в Лондон. След това ми предложиха да бъда екшън камера оператор. Трябваше да е ангажимент за 5-6 дни, а станаха 6 седмици”, сподели той пред NOVA. По думите му след това той станал екшън режисьор, а след това и продуцент на филма. 

„Оскар“-ът за най-добър монтаж е присъден на „Всичко навсякъде наведнъж”.
 


В категории: Животът


26
Коментара по темата
26.
Споко
13.03.2023 14:05:26
4
6
Мосфилм ще организира истински оскари-путинари, в които ще има само стойностни неща - влакове и гари, втората световна, десятьй наш десантньй батальон и никакви лимонади като 'Москва не вярва на сълзи" и др. такива. Смърт на Аватар! Да живее Ну,погоди! Специално документалното кино ще е посветено на теми, като за ползите за природата от Чернобил, вредата от демократичното управление и либерализма и прослава на едноличното управление на бащицата.
25.
Хахахах
13.03.2023 12:53:56
5
7
Анални спазми демократски и хоп -оскарче ХАХАХАХАХ
Жалка и гнусна работа, но, има едно "НО"! Мазната гейзерясала измет, се кефари...
24.
До 17
13.03.2023 12:34:17
4
3
о на това не вЕрваш но вВрваш на статииките как някакъв негър от гетото бил едва ли не от шефовете у Файзер и разкрива "истините" за ваксината? Викаш тоз не може да ги е издирил по нета и да му дават интервюта ма негрото само е отишло в някаква дупка да дава интервю на неизвестна журналистка за да спаси човечеството нали ??? Аман от дебили
23.
Ха-ха, Грозев бил журналист :))))
13.03.2023 12:04:06
2
5
А 21-ви бил подминавал коментари.:)))
22.
паткан
13.03.2023 11:53:03
2
10
Мда, както е писал един умен човек по надолу - трябва да си здраво ваксиниран за да ти харесат подобни помии.
А инак браво на човека - изкарал е някой лев на гърба на простолюдието.
21.
Свобода за политзатворниците
13.03.2023 11:52:13
12
6
Фермата за тролове на Пригожин отново във вихъра си с безумни,агресивни и безпочвени коментари.Както винаги ги подминавам с погнуса и пълен игнор.Христо Грозев и много уважаван журналист по света,само тука е оплюван поради това,че кремълските тролове са кресливи и създават впечатление,че това е общественото мнение,но не е!Рано или късно ще се откъснем от блатото на посредствеността на постсъветското пространство.
20.
Навални нямаше да е жив
13.03.2023 11:08:30
0
4
Бяха решили да го похарчат като удобен труп.
19.
Ако Навални не беше прибран в затвора, нямаше да е
13.03.2023 11:07:05
3
20
А Оскар получи един наш много старателен мошеник, с което тези филмови награди се сриват все по-надолу.
18.
@@@
13.03.2023 10:33:03
2
13
Айде стига сте ми продухвали ушите с тия оскари, бре! Разбрахме най-важното...променили цвета на килима и вече няма да е червен. С което се очаква войната да свърши в най скоро време....
17.
вЕрвам !
13.03.2023 10:02:56
15
25
Егати тъпият филм е Навални !
Трябва да се гледа след две бустър дози ковид ваксина за да вярваш !
Христо Грозев плаща на информатори с личните си пари и казва във филма, " тихо, да не разбере жена ми".

Не се шегувам, това е от филма !!!

След което ползвайки .. ИНТЕРНЕТ, търси и НАМИРА ТЕЛЕФОНИТЕ на руснаци от службите и започва да им звъни !?!
ха ха ха ха
И един от руснаците от службите повярва на непознатият му, Христо и започва ПО ТЕЛЕФОНА НА НАПЪЛНО НЕПОЗНАТ да разказва КАК СЕ ОТРОВИЛИ НАВАЛНИ !?!?

Това може да го повярват единствено в Хоривуд и българските умни и красиви.
И тази ГЛУПОСТ получи .. Оскар за док филм ха ха ха

След Мария Бакалова в Борат това българско участие е още по ОТКАЧЕНО и ГНУСНО !!
16.
зрител
13.03.2023 09:53:01
6
23
Щом и наградите "Оскар" започнаха да ги използват с политическа цел край на изкуството наречено "кино". Пълна трагедия бяха Оскарите тази година.
15.
до 15
13.03.2023 09:39:35
4
12
Поздравления!
Печелиш наградата на Фестивала на политическата песен "Ален Мак"!
Ще си я споделите с Христо.
14.
Повод за гордост
13.03.2023 09:31:42
22
26
Има един свят, в който награждават смелостта. Това показва спечеленият “Оскар” за филма “Навални”, създаден благодарение на смелостта на разследващия журналист Христо Грозев, рискувал много, за да разкаже историята на Алексей Навални.

Успехът на Христо Грозев е негов, личен, стъпил на неговата смелост. Той обаче повдига за пореден път въпроса: ние, като нация, в кой свят искаме да бъдем? В този на снишаващите се, или в този на смелите? Ще продължим ли да си живеем с пропагандната версия на собствената ни история, притихнали да не би някой наш “освободител” да ни набие? Или ще се осмелим да видим най-накрая фактите. И да разберем, че единствената свобода, която имаме, е онази, която сами сме си извоювали.

Поздравления за Христо Грозев! Дано наградата и неговият принос за филма станат причина повече българи да го гледат и да прогледнат за случващото се в Русия.
13.
До 13
13.03.2023 09:26:46
12
3
Да, разбрах!
В рашкия ти речник!
12.
До 11
13.03.2023 09:25:23
2
19
Български се пише с малка буква,България се пише с главна :) Хубав ден!
11.
Слава на България
13.03.2023 08:48:53
6
26
Руспийско гейберастките блядове и родоотстъпници газ пикаят.
10.
До 9
13.03.2023 08:46:16
36
18
Да бе, смотльо!
В правилата ми пише, че Български винаги се пише с главна буква!
Ти се разкарай в рашшия, като имаш други правила!
Предател!
9.
Браво
13.03.2023 08:38:17
10
23
Повод за гордост
8.
До 6
13.03.2023 08:22:48
20
35
Кои правила бе, смешко, тези които не си прочел ли?
Два пъти си писал "Български" с главна буква,
а според тези правила не трябва да е така!
7.
Пфууу
13.03.2023 08:13:05
11
33
Пукам домашнярка и свинска варена, пълня WC и най-отговорно заявявям, че българин, който не е путинофил, не е българин! Позор за България! Вместо да наградят някой русфил с филм за великата армия и безаналоговото руско барахло, те глей кво награждават! Съсипаха е тази държава, напрайха я да умирга. Ша замина за Руспия и въ остаям тука да загивате.
6.
До 6
13.03.2023 08:09:09
16
21
Не е лошо, преди да критикуваш, да провериш правилата.
Иначе е очевидно колко некомпетентен си.
;)
5.
до 4
13.03.2023 07:54:45
6
21
Вземи научи малко този правопис,
че главните букви ги мяташ наляво-надясно,
както ББ ръси "бисерите " си!
4.
S
13.03.2023 07:48:51
47
26
КРАВАРСКА ПОМИЯ С
МИРИЗМА НА ПОРЪЧКОВА ПОВЪРНЯ
ИДИОТИ СЪР...МАЛОУМНИЦИ
3.
Поздравления
13.03.2023 07:38:30
34
51
за Христо Грозев!
Поздравления за България!
Трябва да се гордеем, че Истината се казва на Български!
Поздравления и за Тодор Лазаров!
Два Български Оскара!
Голямо признание за Родината ни!
2.
зрител
13.03.2023 07:21:29
48
32
Така пред очите ни, година след година киното като изкуство умря !
Остана кинота като открита, явна пропаганда на добрите и лошите.
Графството слещу Мордор.
Демократичните хобите срещу орките.

Ален Мак ама в Холивуд.
Ало, Поливудците, вие където отивате бай ти Ганя виче се влъща.
Да сте живи и здрави партийните пропагандатори на Либерастията на Сорос !
1.
Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.
13.03.2023 07:20:41
16
40
Тези награди ги раздават така, все едно е
Фестивал на политическата песен "Ален Мак" - Благоевград...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори