×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бежанците ни намерили цаката, брадати „деца“ събират в България семействата си от Афганистан


Бежанците ни намерили цаката, брадати „деца“ събират в България семействата си от Афганистан
Проф. Николай Радулов предлага да пуснем в небето над границата балони и при движение от Турция към границата ни веднага да се изпраща патрул, за да им препречи пътя
27 Февруари 2023, Понеделник, 10:20 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Хората без документи лъжат, че са на 16 години, за да могат да доведат легално близките си, обясни Мажд Алгафари

Афганистанските мигранти ни намериха цаката. Те се възползваха от законите ни и намериха начин как по легален начин да дойдат в страната ни без да плащат хиляди евро на трафикантите. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ журналистът и преводач Мажд Алгафари.

Много от заловените мигранти са над 18, но тъй като нямат документи, твърдят, че са на 16 или на 17, макар че са с бради и с мустаци, добави той.

„В момента, в който го заловят, пуска молба за събиране със семейството и за 500 евро с автобуси и такси цялото му семейство пристига тук от лагерите в Турция. Иначе на всеки един ще му струва по 3-4 хиляди евро оттам до България“, обясни Алгафари. 

“Защо са под 18-годишни? Като се тръгне от Афганистан до Германия маршрутът струва 10 000 евро на човек. Едно семейство около седем души нямам как да си позволи 70 000 евро, за да стигнат до Европа. Поради тази причина те изпращат свой представител и докъдето стигне в Европа. В момента, в които е заловен, той има право да поиска да се събере със семейството си“, уточни той. 

„На тях им се издават визи и пристигат легално. Това е основната причина мигрантите да са млади”, добави арабистът. 

„Колко наркотици влизат в България? Каква част от тях задържаме? Същото е и с хората. Каква част от тези хора, които стигат до Западна Европа, минават през страната ни? Борбата с трафика на хора е точно както с наркотиците. Почти абсурдна е. Организираната престъпност ни изпревари в пъти. Само докато ги стигнем, те вече са минали 10 км преди нас“, подчерта той.

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов пък разкри, че натискът към границата ни се е увеличил заради земетресенията в Турция. 

“Наблюдаваме една тенденция на развитие на тази мигрантска вълна. Това е обяснимо и си има причини - земетресението в Турция и затягането на режима в Афганистан“, добави той. 

„През последните два месеца мигрантите от Афганистан са били в лагери в Турция. Сега заради земетресението средствата се разпределят към пострадалите. Там лагерите са неглижирани, а най-вероятно бежанците са над 4 милиона”,  подчерта експертът по национална сигурност.

„Ако искаме да разберем какво се случва, трябва да направим едно сравнение между официалните данни, а те са за около 164 000 отблъснати. Тези, които са стигнали до Западна Европа – Германия, Франция и Австрия, са се появили от никъде като с парашут. При разпити обаче казват, че са минали през страната ни. Това са около 450 000 души. Това, което сме си говорили, че латентната престъпност е около 2/3 от регистрираната, важи и за мигрантската вълна“, коментира той.

Бившият началник на „Охранителна полиция“ в СДВР и ексдиректор на Национална служба „Гранична полиция“ Валери Григоров пък заяви, че много малка част от преминалите мигранти през границата са тези, за които ние разбираме. 

“Катастрофата е поводът, за да видим, че го има този случай. Във всички останали е много категорично и показателно, че Министерството на вътрешните работи и “Гранична полиция” няма ресурсите, техническата осигуреност и възможностите да владее оперативната обстановка в района на границата. Това е голям проблем, който не се осъзнава последните 10 години”, добави той.

Григоров подчерта, че министър Иван Демеджиев е направил много висока оценка за ръководството на „Гранична полиция“. “С голямо самодоволство, той неглижира една много сериозна част от рисковете, които се генерират на границата при преминаването на тази категория лица”, коментира той.

„Балоните, които свалят в САЩ и Канада, са евтино средство за наблюдение. Такива бихме могли да използваме, за да може когато се забележи голяма група от хора, веднага дежурен екип да стигне до мястото и да не допусне да пресекат границата. Вероятно обаче ние ще правим пътя по нашата страна на границата по същите принципи, по които строим магистралите, т.е. ще струва 30-40 пъти повече. Парите ще изчезнат и няма да има път“, прогнозира проф. Николай Радулов.

„При първите смъртни случаи с граничарите питахме кой ще поеме отговорност. Шефът на „Гранична полиция“ подаде оставка. Сега аз пак питам кой ще поеме отговорност. Вече над 30 човека са загинали“, каза още той.
 


В категории: Животът


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
11
Коментара по темата
11.
До 6
28.02.2023 10:08:59
3
1
Неса 4 а 6 милиона и ще ни залеят със сигурност,като се има предвид как гранични отварят портали да минават особено около Малко Търново.Там положението било наи лошо.Корубцията е на голямо ниво
10.
Дивак 19
28.02.2023 09:24:51
0
13
Тази тиха инвазия (защото това е истината)може да бъде спряна само със сила!
Възстановяване на гранични войски и стрелба на месо към всеки незаконно пресякъл държавната ни граница. Труповете трябва да са по границата , иначе ще продължаваме да ги събираме по пътищата във вътрешността на страната.
9.
Кейт Балу
27.02.2023 18:29:25
3
18
А сега всички "почитатели на сащ, НАТО и ЕС да благодарят на горепосочените за мигрантите, за жендеритв и за това че ще похапват хлебарки
8.
XX
27.02.2023 15:53:51
4
4
Аз съм приятел с Ахмед Чатаев и му помогнах да мине руската граница. Искам тука да има руски правила. Освен това искам да ме люби млад сириец с брада.
7.
ХХ
27.02.2023 15:22:58
6
12
Това са европейски правила.
Искате ЕС - ще ги спазвате!
6.
Воевода
27.02.2023 14:02:50
1
20
От Истанбул са тръгнали около 4 милиона бежанци към границата на България. Няма кой да ги спре ще ни залеят. Само Гърците могат да ни помогнат. Нашите по границата не са подготвени. Българи стягайте пушките брадатите идват.
5.
леля чичо
27.02.2023 14:00:47
2
19
можете да видите как го правят гърчетата , да вземете опит малко, във видеото береговата охрана явно искаше да преобърне лодката с мигранти като минаха близко на висока скорост с катера но като не се получи доближиха лодката и искаха да я спукат с канджи , абе забавляват се и не им дреме кой какво ще им каже , срали са на мнението на ес, защитават си държавата както могат и както намерят за добре: https://www.youtube.com/watch?v=w8BdEHtBWp4
4.
Анонимен
27.02.2023 13:40:21
1
23
Граничар с куче и калашник
3.
пенсионер
27.02.2023 13:39:07
2
21
Докаото без проблемно мигрантите прескачат със стълба златната ограда Главен пкомисар Росица Димитрова директор на ГДГП ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАЕМА ПОСТА И САМОУВЕРЕНО СЕ ХВАЛЯ ЧЕ дЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА ДОБРЕ СЕ ОХРАНЯВА иВМЕСТО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА НАЙ БЕЗЦЕРЕМОННО НАПАДА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЧЕ НЕДОСТАТЪЧНО ОТДЕЛЯ СРЕДСТВА ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЗА ОХРАНАТА НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА .b
2.
0987
27.02.2023 12:20:36
2
13
Kak izdavash VISA na roditeli kat deteto nqma ID card Astor li pitate kak stava fokusa
1.
ами
27.02.2023 11:30:35
3
29
така е професоре всички сте прави сте с тия наполовина казани истини много неща можем да кажем още за границата ама няма никакъв смисъл това нещо ще продължи дано е с по малко жертви
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори