×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Странният случай с депутата Митко...


Странният случай с депутата Митко...
С огромно облекчение ще отстраним Ташев на редовното общо събрание на ПП СЕК, казва Бачийски
24 Февруари 2023, Петък, 15:55 ч.
Автор: Флагман.Бг

След публикацията „Промяната в Бургас бе унищожена от партия СЕК, смята бившият депутат от ПП Димитър Ташев“, в редакцията бе изпратена и позицията на лидера на ПП СЕК Константин Бачийски.
Публикуваме я без редакторска намеса.

Във връзка с изявленията на бившия депутат Димитър Ташев, държа да заявя, че от известно време той не само извършва действия в противоречие с изповядваните от нас ценности, но и се опитва да уронва престижа на партия “Средна европейска класа”. Ето защо искам да запозная читателите ви с обективната истина.

Накратко, хронологията на „Странният случай с депутата Митко“ изглежда така:

 На 9 октомври 2021 год. се проведе редовно национално събрание на ПП СЕК, на което заради структурни промени беше решено да бъде намален броят на членовете на Изпълнителния съвет. Тогава Ташев изрично настоя да запази своята позиция, въпреки че не беше активен участник в партийния живот. Може би водещ мотив за оставането му в партията е била очертаващата се коалиция с „Продължаваме Промяната“ и възможността да се възползва да влезе в парламента чрез нея.

След изборите на 14 ноември 2021 год. стана ясно, че Димитър Ташев вече е народен представител в 47-то Народно събрание. Нека не се лъжем, това лице беше избран за депутат само и единствено заради третата си позиция в листата, а не заради какъвто и да е активен принос в обществени каузи преди това.

От новата си позиция той изведнъж е решил, че няма желание повече да участва в ръководния орган на партията. Най-необичайното беше това, че към онзи момент с Ташев  бяхме всеки ден заедно в парламента и вместо да събере смелост и да ми предаде заявлението си лично, се оказа, че е изпратил нотариална покана, която не е била получена от никого. Впоследствие случайно разбрахме, че подхождайки подмолно е завел дело срещу партията за служебно заличаване от Изпълнителния съвет.

Оказа се, че в 47-то народно събрание „депутатът Митко“ неведнъж работеше срещу инициативи и каузи в интерес на хората, излъчени от представители на промяната. Може би това е една от причините за отсъствието му от 48-то народно събрание. И тъй като не приемаме някой да работи срещу нашите каузи и да ни изнудва, обжалвахме и разбира се спечелихме делото. Направихме това, водени от желанието си да спазим правните норми, а не за да съхраним членството на този спорен кадър.

Междувременно получихме множество най-различни сигнали срещу него и се наложи да стартираме процедура по изключването му като член, съгласно чл.13 т.1 (2) в) от устава ни заради поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА, както и заради уронване престижа на партията. Един от по-леките сигнали, който лесно може да се провери и показващ морала на това лице, е свързан с Народното събрание. Той беше подаден от депутата от БСП Иван Ганчев, който многократно ни се оплакваше, че не може да се настани в определения му служебен апартамент, тъй като Ташев неправомерно използва това безплатно държавно жилище в разрез със закона и отказвайки да го напусне, въпреки че е престанал да бъде народен представител още на 2 август 2022 и след което не е бил кандидат за следващия парламент. И тъй като 6 месеца по-късно в края на 48-мо Народно събрание „депутатът Митко“ не напусна безплатното жилище, от администрацията на Народното събрание обсъдиха възможността за принудителното му изваждане със съдействието на областния управител.

Оказа се, че докато едни депутати се борят за каузи в Парламента, други най-вече търсят облаги и как да материализират своя мандат... Тогава си обясних защо много хора нямат добро отношение към народните представители.

Явно сме се заблудили относно мотивите на този човек и сме допуснали в Народното събрание да влязат и хора, които вместо да искат да дадат нещо от себе си за обществото и политиката, по-скоро искат да вземат.

След тези и други много по-сериозни случаи (които за момента няма да изкарваме в публичното пространство, за да не отвращаваме обществото и да оставяме погрешно впечатление, че всички депутати са такива), в ПП СЕК обсъдихме начините да „отстраним“ Ташев и от изпълнителния съвет, но за съжаление съгласно чл.31 т.4 от устава освобождаването става с решение на национално събрание, а неговото свикване е свързано с много подготовка, време и средства – наемате на зала, процедура в Държавен вестник, ангажиране на адвокати и др. В тази връзка с огромно облекчение сме планирали да отстраним Димитър Ташев на редовното общо събрание на партията, което ще се проведе на 11.11.2023 г .

С уважение:
Константин Бачийски
Председател на ПП „Средна европейска класа“

PS: В спомените ми от 47-то Народно събрание този бивш депутат остава в паметта ми със стремежа си да натрупат евтина популярност, търсейки по-добра позиция за поредното селфи, а в последствие и със способността си да се е срасне с безплатния си ведомствен апартамент.  Надявам се, че ще намери сили все пак да се раздели с него.

 




В категории: Политика


Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 1
Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
България Всички новини
Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори