×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ обявиха, че нямат вина за решението на ЦИК за смесването на хартиения и машинния вот


ГЕРБ обявиха, че нямат вина за решението на ЦИК за смесването на хартиения и машинния вот
От ГЕРБ призоваха ЦИК да преразгледа решението си
Ключови думи: ГЕРБ, партии, ЦИК
22 Февруари 2023, Сряда, 13:16 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Няма да го обжалват в съда, настояват да бъде отменено от изборния орган

ГЕРБ фактически се разграничи от членовете си в ЦИК, които гласуваха „за“ смесването на машинния и хартиения вот. Това стана ясно от извънредно изявление в централата на партията с участието на Росен Желязков и Радомир Чолаков.

Те обясниха, че Централната избирателна комисия е независим орган и че уважават нейните решения, но това не означавало, че са съгласни с тях. 

"Самото решение да се отбелязва в протоколите общият резултат от преброяването на хартиените бюлетини и на бюлетините за машинно гласуване не намира подкрепа", каза Росен Желязков. "Ние считаме, че така, както има разделно броене на хартиените бюлетини и на бюлетините за машинно гласуване, също би трябвало да се запише в отделни колони, което ще отговори и на много въпроси, които вълнуват обществото - за съотношението на упражняването на правото на избор с хартиена бюлетина, за това за упражняването на избор с бюлетина за машинно гласуване; въпроси, които дори, ако приемете, имат значение и за статистиката или за бъдещи управленски решения. В този смисъл, ние не примаме всички упреци, които се отправят за това, че ГЕРБ-СДС имат някакво отношение при взимането на решението, и ще настояваме в рамките на компетенциите, които има Централната избирателна комисия, да преразгледа това свое решение. Още по-малко считаме, че имаме касателство към този въпрос", добави Желязков. 

Радомир Чолаков каза от своя страна: "Разбираме, че желанието на Централната избирателна комисия е било да опрости протокола, защото знаете, че има оплаквания или бележки от всички секционни избирателни комисии в последни избори за това, че протоколът е прекалено сложен. Не смятаме обаче, че решението на ЦИК е удачно. Така че, както каза г-н Желязков, молим ЦИК да преразгледа това свое решение. Няма никакъв проблем в две колони за нуждите на статистиката, ако щете, да се отбелязват отделно резултатите от броенето на хартиените бюлетини от бюлетините за машинно гласуване. Това, за което изрично настояваме, е ЦИК да предприеме всички мерки за честни, прозрачни и демократични избори. Знаете, че във всички секции ще има видеонаблюдение, във всички секции ще има застъпници. Насърчаваме хора да участват в наблюдаване на броенето на бюлетините. Искаме колкото се може повече български граждани лично да бъдат уверени в честността на изборите и смятаме, че, за съжаление, някои политически сили още отсега започват да създават напрежения, за да могат евентуално после да оспорват резултатите от изборите. Това е недостойно. ЦИК трябва да вземе всички мерки това да бъде предотвратено, а българските граждани масово да участват, за да сме всички сигурни в честността на изборния резултат. Благодарим ви!"

На медийното събитие не бяха допуснати въпроси на репортери. 

Любопитно е, че от ГЕРБ днес не обявиха, че ще обжалват решението на ЦИК. Това вече сториха представители на "Демократична България" и на "Левицата".

Припомняме, че ГЕРБ излъчи четирима представители в ЦИК, която се състои 15 души. Решенията в органа се взимат с мнозинство от две трети. 

Конкретно, решението за смесеното отчитане на хартиения и машинния вот мина с 11 гласа "за" срещу 4 "против". То бе подкрепено от четиримата членове, излъчени от ГЕРБ, както и от представители, предложени от БСП, ДПС и "Има такъв народ". 

След днешното изявление от партията на Бойко Борисов се очаква представителите в ЦИК от ГЕРБ да гласуват за отмяна на спорното решение. Това обаче може да не се случи именно заради необходимостта от две трети мнозинство. 

Така вариант ще остане евентуално съдът да отмени решението за смесеното отчитане на машинния и хартиения вот. 

Гледайте тук:

 




Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
9
Коментара по темата
9.
партия ГРЪБ
22.02.2023 16:56:43
10
9
Ний от Влади Горанов се отрекохме, та от някакви редови гербери в ЦИК ли няма да се отречем?
8.
ИВА
22.02.2023 14:32:47
4
6
Те пък за какво имат вина?!
7.
Има
22.02.2023 14:25:26
16
13
ли пилот в самолета?
Май пилот залепна по Магнитски!
6.
Без вълшебната флашка
22.02.2023 14:02:09
18
37
ОПГ ПП+ДБ падат в канала!
Дали ще имат финансиране от NEXO?
Така каза олигарха Прокопиев....
5.
Шизорасти
22.02.2023 13:54:36
42
43
Централата на тая отровна сган, трябва да се премести на 4-ти километър.
4.
Хахахаха
22.02.2023 13:47:50
43
47
То е нормално за тях. Те всички са шизофреници в тая партия начело с буци тъпото.
3.
Страх тресе кочината ПП+ДБ
22.02.2023 13:39:27
56
57
Усещат,че се сриват, по-умните се оттеглят, предателите и лапачите са натискат за челно място в листата.Хората се убедиха в това, че „промяната“ носи със себе си само разруха!
2.
Беше партия ГЕРБ
22.02.2023 13:39:01
50
50
Сега е Гастроентерология
1.
Срам и позор сте !
22.02.2023 13:23:36
44
60
Хартиената коалиция-Магнитски.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Има и корекции в Синята зона, вижте какви Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те 
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори