×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво каза Путин в двучасовата си реч


Какво каза Путин в двучасовата си реч
Путин не спомена, че загиналите руснаци в агресията срещу Украйна вече са около 200 000
22 Февруари 2023, Сряда, 09:01 ч.
Автор: Флагман.Бг

Москва направи всичко възможно, за да реши световните проблеми, каза президентът на РФ

”Ние защитаваме не само нашите интереси, но и позицията, че не може да има деление в света на ”цивилизовани страни” и всички останали. Русия е против подобно разделение. Москва направи всичко възможно, за да реши световните проблеми. Бяхме търпеливи. Но зад гърба ни подготвяха друг сценарий. Искам да повторя - те започнаха войната и ние използваме сила, за да я спрем”, каза в началото на словото си президентът на РФ Владимир Путин.

Той беше категоричен, че Русия защитава своите граждани и домовете им.

"В резултат на американски военни кампании са загинали около 1 милион души, а над 30 милиона са бежанци. Това никой в света няма да го забрави", добави Путин и заяви, че Западът използва Украйна като терен и полигон срещу Русия.
Руският президент твърди в речта си, че "Донбас и Украйна са се превърнали в тотална лъжа" на Запада, който се е оттеглил от фундаменталните споразумения и се опитва да разшири НАТО като "покрива Русия с чадър".
"Невъзможно е да бъде победена Русия на бойното поле, затова се извършват все по-агресивни информационни атаки. Постоянно лъжат, не спират атаките срещу нашата култура, срещу Руската православна църква", отбеляза още държавният глава и подчерта, че "Западът планира да превърне конфликта в Украйна в глобален".
"Ние никога няма да станем като Киев и западните държави, няма да разчистваме сметки с онези, които направиха крачка встрани и се оттеглиха от родината си. Нека това остане на тяхната съвест. Основното е, че гражданите им дадоха морална оценка. Гордеем се, че нашият многонационален народ зае принципна позиция и подкрепи нашите действия в защита на Донбас", каза Путин и продължи:
"За хората никой не помисли, превърнаха ги в "консуматив". Тъжно, но факт. И отговорността е на Киев и Запада".
"Сега отново сме заедно, което означава, че сме още по-силни. И ще направим всичко, за да се върне дългоочакваният мир по нашите земи. Нашите герои се борят за това, за своите предци, за бъдещето на децата и внуците , за обединението на нашия народ", категоричен беше руският президент, обявявайки минута мълчание. Той заяви, че се прекланя пред семействата на войниците и техните съпруги, а думите му бяха аплодирани от публиката.
Според Путин всяко семейство трябва да бъде заобиколено от грижи и уважение, "техните нужди трябва да бъдат задоволени без бюрокрация". За тази цел Путин предложи създаването на специален фонд, който да предоставя цялостна целева подкрепа в подобни ситуации.
Той обяви, че семействата на всички загинали и ветерани ще могат да се възползват от услугите на социален работник.
Трябва да се повиши нивото във всички подразделения на руската армия, подчерта още руският държавен глава.
"Санкциите срещу Русия целяха да накарат нашите граждани да страдат. Но това не се случи. Икономическите власти успяха да съхранят устойчива икономиката на страната ни, не допуснаха дефицит и крах на финансовата система", допълни Владимир Путин.
"Тези, които тръгнаха по пътя на предателството към Русия, ще бъдат подведени под отговорност, но ние няма да организираме "лов на вещици", каза още президентът и продължи:
"Който тръгне по пътя на прякото предателство, извърши терористични и други престъпления срещу сигурността на нашето общество, териториалната цялост на страната, ще носи отговорност по закон", каза Путин.
Вниманието към речта на Путин е особено засилено, тъй като се очаква той да даде информация за хода на войната в Украйна, която от своя страна има значение за случващото се в международен план.

"Всички очакват посланието с надеждата да чуят оценката на ставащото, на специалната военна операция, на международната ситуация и виждането на президента как се справяме с това и как ще се развиваме по-нататък", обясни по-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.
В изложбения комплекс "Гостиный двор" в центъра на Москва присъстват участници в бойните действия в Украйна, както и ръководителите на така наречените нови територии или частично анексираните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.

Путин обаче не спомена, че загиналите руснаци в агресията срещу Украйна вече са около 200 000. Пропусна също недоволството на хиляди руски граждани от мобилизацията, която изпраща на сигурна смърт хиляди млади граждани на Русия.

Пропусна темата за сриващата се руска икономика заради санкциите, наложени срещу Москва. Нито дума не се чу за огромната корупция, обхванала и Министерството на отбраната, където са потънали милиарди уж за ново оръжие и техника, но превърнали се в богати имения на генерали и на самия министър Шойгу.

Путин не отрони дума и за зверствата, извършвани от руската армия, частната "Вагнер" и чеченците на Кадиров в Украйна. За обстрелите на мирни села и градове, на обекти от енергетиката, на болници и училища.

 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
26
Коментара по темата
26.
Дядя
22.02.2023 22:33:13
0
0
Този път Руска ще отнесе парсата . Ще послужи като назидание как не трябва да се прави. От там нататък може би повече няма да има войни. Не виждам да имат верен ход от тук нататък. Дори и да достигнат и да развеят знамето си в Киев не виждам какво ще спечелят от това . Всички ще ги напразят още повече заради затриването на един народ било той и не особенно приятен за общуване. И какво следва след това ... Полша , Словакия , Унгария , Молдова , Румъния , България ,дааве друг път .
25.
До 22
22.02.2023 22:16:36
0
0
Много си противоречиш . Казваш , че не става въпрос за ресурси а после говориш за петро или нефто долар . Не съм за сащ , всеки , който има поне малко акъл и не е сляп знае и разбира какви ги вършат те. Но също не съм съгласен и с това една държава да напада и избива друга свободна държава. Това не е средновековието с огън и меч давай да завладяваме територии. Айде кажи като много знаеш каква им е целта на кремъл ( не на обикновенния руснак разбира се ). Защото навремето , когато България напада Сърбия ( колкото и с онователни причини) тогава другите държави не се интересуваха от причините. Интересуваха се кой първи започна конфликта или кой първи удари. И от там нататък ние ставаме агресор и си носим последствията. Така че не ми говори за Швейцария . В Швейцария има толкова много интереси и западни и източни , че никой няма интерс да я пипа. Неуместно сравнение с България.
24.
Фраунхофер
22.02.2023 21:58:14
0
0
Да, добре, Флагман, кажете му на Путин какво е трябвало да каже, а не го е казал! Хахахахаха ай сиктир! Че и с точни числа работите - 200 000. Направо дайте някой акъл на Герасимов как да подходи на Краснолиманското направление.
23.
Конец тавариш Путкин, конец...
22.02.2023 18:06:29
2
3
Путлер е изрод!
Това рОспия и рОцнак са вече тотално омразни думи за целият свят! Само продажните червени задници по света са за ватниците, но те са малцинство и то голямо малцинство, огромно, ноооо чрез тях рОспията клати целият свят все още!
Но запада няма да я остави, иначе ще настъпи червен болшевишко-фашистки терор по цялото земно кълбо! Цивилизацията е на запад. На изток е свинщината доооо КНДР!

Достоевски:
Народ,който блуждае из Европа и търси какво може да разруши,унищожи, ей така, само за развлечение.
Булгаков:
Не народ а скотове, мръсници, дива орда, душегубци и злодеи.
Горки:
Най-важният забележим успех на руския народ е неговата садистична жестокост.
22.
До 21
22.02.2023 17:51:27
2
0
Ако швейцария мислеше така щеше да бъде като нас в момента на дъното .. тук не става въпрос за ресурси а за влияние сащ имат такова на гърба на целия свят ако не беше нато до сега долара да е паднал ..в момента той е просто памук с хартия без покритие ..чета малко какво значи петро долар защо китай русия и оае искат да отслабят сащ ,не бъди глупав украйна е една дупка не им трябва на руснаците целта е друга
21.
OK
22.02.2023 17:33:33
2
3
Сега . Ко са прайте всички на ощипани бре ? Нима всички не виждаме какво става. Имаме две суперсили , два полюса ако щете . Изток и запад. Имаме и борба за влияние и ресурси ( понеже те са на изчерпване). И къде сме ние ? По средата. На къде да поемем ? Оставят ли ни избор? Поемаме към тези , които са по- напред технологично , защото само така можем да се развиваме. Светът винаги върви напред а не назад. Айде да погледнем малко по - глобално на нещата . 2023 година сме , кой иска да се връща в каменната ера ?
20.
Зак
22.02.2023 14:48:46
5
6
Не пропуснал часта с икономиката каза че е в подем и много по добре от преди операцията и е истина а ние ще ядем скакалци скоро време лижете задниците на американците и украйнците и гледайте как живеят в охолство а нашия народ бере гайлето ..щото застанахме зад тях а по добре не става става по зле фактите гововрят не гледни точки и тролове
19.
Признаци
22.02.2023 14:43:59
2
6
В речта не се виждат никакви признаци, че президентът Путин се готви за мир. Вижда се, че президентът Путин и Русия все още искат да контролират Украйна. Вижда се, че ще се изпращат все повече войници и оръжия на фронта. Путин няма да се кротне дори и да загинат стотици хиляди руски войници! Руснаците, разбира се не всички, си го траят, защото имат втълпено в главите си още от съветско време да са готови да търпят бедност и глад, да копаят канали с голи ръце ако се наложи, само и само да не престанат да се чувстват по-специални. Искат светът да се страхува от тях, да им се кланя, да признае нуждата им да завладявят, да унищожават, а след това да развяват тяхното знаме.
18.
До 16
22.02.2023 13:20:09
0
7
Ти с тази логика, ако на жената и викат общата заради туй че е овършала цялата махала, ще твърдиш че всички дето са я бумтяли са мишки.
Имаш ли въобще представа какво се случва с изнасилената от бойните си другари-кадировците, армия?
Ама едва ли знаеш и го съзнаваш. Те такива русоробпиндели кат теб призоваваха и се надяваха кадирите и бурятите да дойдът да ги освободят, ама да ви освибодят с женската част от рода ви. Майките и жените ви знаят ли какво им пожелавахте?
17.
Леля ви
22.02.2023 13:15:21
3
4
Аз,да си призная винаги го слушам с голям кеф ! И научавам все нови истини за живота. Примерно , скоро ме информира ,че любимата ми детска плюшена кукла -Чебурашка е нацист и антихрист и подло антисъветско създание !
16.
до 11
22.02.2023 12:40:50
9
9
Не си прав! Пукам се от яд, защото такива избягаха от войната тук. Трябваше да останат там и да отстояват своето, а не да се правят на мъже под статиите. Май големите мишки са украинците. Следващите са поляците. Пудела на ФАЩ
15.
Иван Николов
22.02.2023 12:03:58
2
3
Не обърнал внимание на това и онова, на туй и на онуй! Вие какво, не може без жертви.. Това са приемливи загуби.
14.
До 10
22.02.2023 11:27:54
38
13
Да бе, само ти си бил на запад. Разправяй ги на някой друг.От онези 2,8 млн. повечето работят на най-ниските позиции или са на помощи като нашите роми. Рядкост са успелите и просперирали. Поне от тези, които познавам един няма, който да си оправя зъбите навънка, къдете работи, а чака да се прибере в България, въпреки че не са бедняци. А колкото до кварталите не ми разправя, че зависи от националноста. Държавата реши ли да спре и ограничи нещо го прави, не и пука изобщо кой какъв е. Като си толкова наясно къде си видял някъде в Европа, черен да не може да отиде в центъра или някъде другаде? Я питай от по-старите германци кога са живяли по-добре, сега или преди 10-15 години. Тука не става въпрос да си мерим политическите пристрастия, а до реални състояния и възможности. Едно време беше, когато имаше спокойствие на запад. Ако знаеше чужди езици щеше да си наясно с реалното състояние в момента. 26 години обикалям из Европа, това ми е работата. И един кореняк не съм чул да е доволен от сегашното им положение. Говорим за човек с нормална ценностна система и разбирания за семейството.
13.
До 11
22.02.2023 11:12:16
13
27
Пукаш ли се от яд че хората карат коли за 100-150 к. а ти още изплащаш ипотеката на панелката и караш 20 годишен курник? Ахахахахах, колко е жалко да си клошар милеещ за рОспия!
12.
Аха
22.02.2023 10:35:08
53
25
Милите украинчета да не коментират тука. Путин още малко ше ва траи. И да знаете, че и тука може да ядете бой, ако продължавате да мутреете с жипките си
11.
До 9
22.02.2023 10:33:50
11
28
Хахахаха! Наистина ли вееее, ай стиа бе? Дали не съм бил на Запад или онези 2,8 милиона българи живеещи и работещи? Така малко да си чувал за логика и знания?
За кварталите за които говориш,националнистта ли ги прави опасни или нещо друго?
Няма ли представители на всички тези етноси и националнисти, които не живеят в такива квартали?
И не върти задните джобове, а отговори, какво правиш в този лош свят, а не вземеш родата и не заминете в Русия?
10.
до 7
22.02.2023 10:25:21
29
20
Аз мога да ти кажа няколко европейски държави и Щатите включително, където можеш да опиташ да ги попиташ за мнението им. Само трябва да си малко по-смел да влезеш в определени квартали, където бял или християнин не може да влезе и после стига да можеш да излезеш, за да кажеш какво са ти отговорили. И както вървят нещата тези места ще стават все повече и повече. И после ми обяснявай защо на Нова година не смеете да излезете например в Германия на площада, за да празнувате с жена си. И не е нужно да ходя където и да е било, за да живея добре. Не ми трябват нито Щатите, нито Русия. Може, но само на екскурзия, но и това не е належащо.
9.
Сваритянин
22.02.2023 10:12:28
20
56
Е.ахти и тъпата Путинка. Кой е искал помощ от теб, да ви се изкензам на всичките русофили!
8.
До 3 питанката
22.02.2023 10:09:19
18
51
Я най-добре питай тези 2,8 милиона българи, които са заминали на Запад или ако пишеш от България, питай не пилешкия си мозък има ли мир във ЕС и НАТО! За останалите които си изредил, понеже мозъта ти не е пилешки би трябвало да знаеш, че и в Ирак и в Сирия има такива, които ще ти кажат, че са пострадали от Садам и Асад, поколения наред. А понеже мозъка ти не е пилешки, вземи да се информираш има ли виетнамска диаспора в САЩ, защото във Виетнам не са страдали само от САЩ, та затуй половината Виетнам е бил на страната на САЩ. Докато жиеееш и работиш в ЕС или въобще Запада с непилешкия си мозък, какво правиш от тази страна на бариерата, ти, близките ти и сънародниците ти?
Защо не отидеш лично да питаш сирийците и иракчаните или да заминеш за твойта Русоспия, фонерньl русофиле
Даже може да отскочиш до уйраинския фронт да потърсиш сметка на НАТО, понеже нали "воювате" с НАТО, според непилешките ви мозъци!
7.
До 3
22.02.2023 10:06:05
15
20
Значи след като сащ са избили сума цивилни в тези страни, което е факт, сега е ред на путин, така ли да разбирам логиката ти?
6.
Путин пдрст
22.02.2023 10:03:02
19
26
Толкова за речта му.
5.
Америка и Русия са зло
22.02.2023 09:59:41
3
18
Въпросът е кой епо малкото зло
4.
VVP
22.02.2023 09:58:10
6
16
Какви 200 000 сънувате във Флагман , каквато лъжа съчинят във Вашингтон и Лондон и Вие я преписвате като първолаци ..РФ до момента е включила във СВО точно 275 000 военнослужещи , от тях 83000 са мобилизирани , 45 000 са Вагнер като при тях са и сирийци и доброволци от др страни ,останалите са контрактници …, Добре ли плащат от “Америка за България “ ? За такива статии имам в предвид…От вчера полските мечтатели за Велика Полша …и Прибалтика са вече с памперсите …, Байдън отдавна ги носи…още малко мъки му останаха …
3.
До 1
22.02.2023 09:54:13
63
46
Попитай в Ирак, Виетнам, Сирия и куп други държави какво мислят за пичовете от САЩ, които са "стожерат на мира" в цял свят!! Едва тогава пилешкото ти мозъче може да започне да се движи!
Ама ги попитай наистина, а не черпи информация от телевизорчето, както винаги! Защото информацията, която са ти набили оттам в кухата ти кратунка е толкова вярна, колкото и кренвиршите са от месо, както твърдят веднага след това в рекламния блок!!
2.
Путин
22.02.2023 09:40:23
20
27
ХУЙЛО
1.
Летящ Гражданин
22.02.2023 09:37:05
46
76
Баси лилипута смешен! Изби един куп народ и има наглостта да обвинява САЩ и Европа. Публично обесване е съдбата му, след осъждане за геноцид от US трибунал.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори