×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДБ плюс ПП ще почнат да инкасират негативи, защото на българина започва да му писва да му се месят отвън, смята Кристиан Шкварек


18 Февруари 2023, Събота, 20:00 ч.
Автор: Флагман

"Либералите у нас все още смятат, че България е нещо малко и азиатско, което те трябва да цивилизоват и да дръпнат на всяка цена към Запада", коментира политическият анализатор

"България в момента има нещо, което много народи нямат – има държава. Колкото и да говорим, че не е това, което искаме да бъде, не е суверенна и т.н. Кюрдите, ако ни чуят как говорим за България, че "нямаме държава", много ще ни изпсуват, или палестинците. Понякога забравяме хубавите неща, които имаме. Това, че имаме собствен език, институции, които говорят на нашия език, че имаме образование, което преподава нашата история. Нашите деца учат нашата история в нашата земя, говорят нашия език. Тези неща трябва да ги повтаряме, защото в един момент забравяме какво е важно да се борим да го има. В един момент изпадаш в един битов нихилизъм – важно е да се боря за кренвиршите и за билета в градския транспорт."

Това мнение изрази в интервю за БНР Кристиян Шкварек - историк, политически анализатор, представител на групата на Европейските консерватори и реформисти.

В България липсва политически елит, който да има гръбнака, който имат някои други елити в Източна Европа, дори в малки, дори в слаби държави, посочи Шкварек.

По думите му в Европа се откриват "проблясъци" на политически елити, които имат гръбнака да се опълчат на мейнстрийма.

"Обаче го правят. В България като че ли това липсва. И там има всичко, което има и при нас – политици, които нямат гръбнак, доносници, комсомолци, колониална администрация и т.н. В България пък също има и хора, които се занимават с политика, които имат гръбнак. Въпросът е в баланса и това обществото да даде малко повече доверие на тези, които имат гръбнак и по-малко на другите. Може би българинът е малко по-предпазлив, може би малко повече се плаши от това да овласти хора, които говорят малко по-смело. Българинът се страхува от крайности – нещо, което много пъти му е помогнало в историята, много пъти го е спасило. (…) Българинът има естествен имунитет към крайностите, който е хубав. В момента го пази от крайния либерализъм на Запада, обаче същевременно понякога малко го плаши да вземе по-смели стъпки и да овласти по-смели хора."

Либералните хора в България са много провинциални по мислене в геополитическия смисъл, смята Кристиян Шкварек.

"Те примерно смятат, че по-голяма заплаха за България е някой олигарх долу, в югозапада, отколкото нещо, което бълва Холивуд. (…) Това са хора, които все още не разбират, че България е част от Европа и Запада. Хора, които все още смятат, че България е нещо малко, азиатско, което те трябва да цивилизоват, да го дръпнат на всяка цена към Запада и много се притесняват, че хора, които евентуално критикуват някакви елементи на Запада, пречим на този процес. Аз винаги съм смятал България за част от Европа, още повече сега, когато от години е част от всички институции на Европа и на Запада. В мен няма такъв страх, че ето сега, утре ще напусне и ще отиде в съюз с китайците например."

Относно тезата за критиците на еврозоната у нас като путинисти, Шкварек направи паралел с Полша.

"Сред крайните либерали в България, България просто по никакъв начин не трябва да има никаква собствена позиция по който е да било европейски въпрос, освен "повече Европа, повече Европа, повече Европа". Ако нямаме повече Европа, ние моментално ще напуснем, според тях, този съюз и ще отидем в Евразия. Това е един много силен провинциален страх, който липсва в Полша и затова поляците могат да си позволят, и го правят, да имат собствена позиция по отношение както на развитието на Европа, така и на собствената им държава в Европа. И те казват – в момента Европа налага на най-високо ниво самоубийствени политики в сферата на енергетиката, ние устояхме на този натиск от Брюксел и не си закрихме енергетиката. Ако и нашата валута беше там – в ЕЦБ, нямаше да можем да устоим."

"Нямаме нужда от нечии санкции, за да станем повече европейци. България е в Европа. Хайде престанете с това провинциално мислене", апелира той по казуса със санкциите "Магнитски", като ги нарече "очевидна външнополитическа намеса в работите на България" и "вид обида".

ДБ плюс ПП ще започнат да инкасират негативи, защото на българина започва да му писва да му се месят отвън, изтъкна Шкварек.

"Масовият българин вижда, че постоянно се месят в българските дела и му писва. Даже може да има обратен ефект. Българинът не обича хора, които доносничат, които ходят и се оплакват на госпожата."

Мечтата на демократичната общност е местната кампания да се качи върху националната в избори 2 в 1, затова ще се опитат да саботират всячески съставянето на правителство след вота пред април, прогнозира Кристиян Шкварек.

България може да започне като други източноевропейски народи, които се чувстват еманципирани - като унгарците и поляците, да избира собствения си път, подчерта Кристиян Шкварек в предаването "Политически НЕкоректно".




8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Скот Ритер за България
20.02.2023 10:00:58
0
2
Това е интервю на Скот Ритер за България:
"Скот Ритър: България, вие сте колонилен поданик на САЩ, и това е факт ВИДЕО"
Предизвиквам ви да го оспорите, но не можете. А тази омраза и недоверие към Русия идват от вашето правителство, а не от хората, казва US офицерът от морската пехота
https://blitz.bg/obshtestvo/skot-ritr-blgariya-vie-ste-kolonilen-podanik-na-sashch-i-tova-e-fakt-video_news938035.html
https://youtu.be/6ytTy4bXjZM?t=155
7.
Anti Dps
19.02.2023 11:56:05
0
1
Шкурек е кандидат за парламента
Лимонада в засада
6.
Боко
19.02.2023 10:07:30
0
3
Колкото и матросовци да хвърли на амбразурата,Горанката все ще го дърпа назад.Нищо,че не се познават.
5.
ГОЛЕМ СМЕХ БЕ ХОРА
19.02.2023 03:48:54
0
9
ТЕЗИ ИЗБОРИ СТАВАТ ОЩЕ ПО ИСТЕРИЧНИ ОТ ПРЕДХОДНИТЕ. БАЙ ГАНЬО ТАКА СЕ Е ОДЗВЕРИЛ ЗА ПАРИ, ЧЕ ВСЯКАКЪВ СРАМ И КОНТРОЛ СА ИЗЧЕАНАЛИ ТА ЩЕ Е МНОГО ПОЛЕЗНО


МАЛКО СМЯНА НА ПЕРСОНАЛА В ЦИРКА
4.
до 3
18.02.2023 22:47:49
20
11
това е още един кандидат фашист, който да се вклюяи след копейката. чака на скамейката все още. естествено поканен в БНР от другата подлога Волгин
3.
Шкварек,
18.02.2023 22:11:43
14
10
ти кой беше?
2.
ОПГ ПП+ДБ събират боклука
18.02.2023 22:09:00
7
24
Eдно от условията да оглавиш листа за парламентарни избори от „Продължаваме промяната“ е да си предател. Достатъчно е да оплюеш и охулиш близките си, тези които са инвестирали в теб, дали са ти възможност да се издигнеш на гърба на големи марки, като БСП и Слави Трифонов. Ако не бяха, добри или лоши, двете марки, едната с над стогодишна история в политиката, а другата с милиони почитатели, двамината водачи на листи, щяха да са НИКОЙ. И двамината не блестят с умствени заложби. Не греят с организаторски възможности. Обединява ги само едно – Предателството.
1.
ОПГ ПП+ДБ пресоли манджата
18.02.2023 20:42:48
8
38
Готви се грандиозна фалшификация! Обезумялата “Нексо” коалиция работи активно в “Информационно обслужване“ за да фалшифицира вота!
„Магнитски“ се използва у нас, защото се оказва, че България се управлява много ефективно с този инструмент. Ако този инструмент не работи и публичната среда отказва да му отговаря съответно, той няма да бъде употребяван. Изваждането на още един списък „Магнитски“ обаче, каквито слухове витаят, ще предизвика обратния резултат и ще девалвира, ще обезцени ефекта му, тъй като ще затвърди усещането за репресия и необективна политическа бухалка. Хубаво е да се преценява степента на натиск, защото вместо ефекта на смирено съгласие, може да се отключи дългосрочна враждебна енергия. Затова понякога, когато имаш силен враг, виртуозната победа се състои в това да превърнеш врага си в приятел, а не да се унищожиш, докато го унищожаваш
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори