×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Американски изтребител свали неидентифициран обект над Канада


Американски изтребител свали неидентифициран обект над Канада
Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо обяви, че по негова заповед в събота американски изтребители са свалили "неидентифициран обект“ над въздушното пространство на страната
Ключови думи: Трюдо, Северна Америка
12 Февруари 2023, Неделя, 12:18 ч.
Автор: Флагман

Това е третият случай в Северна Америка в рамките на една седмица 

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо обяви, че по негова заповед в събота американски изтребители са свалили "неидентифициран обект“ над въздушното пространство на страната, съобщава телевизионният канал CNN, цитиран от "Фокус".

"Наредих свалянето на неидентифициран обект, който наруши канадското въздушно пространство. Обектът е свален над Юкон. Бяха задействани канадски и американски самолети, като F-22 от ВВС на САЩ успешно стреля по обекта“, написа Трюдо в социалната мрежа Twitter.

Обектът е бил "цилиндричен“ и по-малък от китайския балон, свален миналия уикенд, поясни на свой ред канадският министър на отбраната Анита Ананд в събота вечерта.

По-късно Белият дом потвърди, че Трюдо и президентът на САЩ Джо Байдън са разрешили свалянето, а Пентагонът допълни, че обектът е бил забелязан за първи път над Аляска в петък вечерта.

Това е третият случай в рамките на една седмица, в който американски самолети свалят обект във въздушното пространство на Северна Америка. Последният инцидент бе предшестван от свалянето на друг неидентифициран обект в петък над Аляска и свалянето на предполагаем китайски балон за наблюдение на 4 февруари от американски изтребител F-22.

Не е ясно какъв е обектът, свален над Канада или дали е свързан със шпионския балон, свален миналата седмица, или с "неидентифицирания обект“, свален над Аляска в петък.




7
Коментара
Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
7
Коментара по темата
7.
истерии с балони
12.02.2023 23:32:15
0
1
Малко хора знаят, че всеки ден метеорологичните станции по света изстрелват най-малко 1800 латексови метеорологични балона. Те просто се издигат, разширявайки се по размер поради разредената въздушна среда на различни височини. Достигайки 40-километрова височина, сондата експлодира от налягане и спуска парашут с измервателни уреди на земята.
В хода на медийната истерия за балона, унищожен от ракета, станаха ясни някои пикантни подробности за САЩ. Оказва се, че един от водещите производители на балони за голяма надморска височина Raven Aerostar USA през последните 10 години е пуснал повече от 3000 балона.
Преди дни Forbes спомена, че американските военни провеждат подобни тестове на балони от много години. Според уебсайта FlightRadar24 повече от 4000 потребители на 3-4 февруари са наблюдавали обекта N257TH. Това е стандартен балон на голяма надморска височина, който често се изстрелва над САЩ. Той е собственост на Raven Aerostar и стартира от Ню Мексико на 31 януари 2023 година.
Като цяло в американската преса периодично се появяваше информация, че още през 2019 г. САЩ са използвали балони на голяма надморска височина. Целта е да се изчисли и контролира транзитът на наркотици. Балоните държаха под око колите и лодките на куриерите на наркотици. В същото време те понякога напускат въздушното пространство на САЩ, като по този начин нарушават международното право. Правото, което американците обвиняват Китай в нарушаване.
Самите САЩ активно разработват сферични балони - дирижабли. Наскоро журналистката Кортни Евънс разказа за проекта на сферичен дирижабъл "Скайборн". Този дирижабъл се намира във Флорида и има идентичен външен вид с китайските. Главният изпълнителен директор на Skyborne Technology Майкъл Лоусън беше бомбардиран с вихрушка от въпроси: Не е ли негов балон, който целият свят обсъжда? Той отговори смътно: "Да, прилича на нашата машина".
6.
Май пак сте се загубили в превода
12.02.2023 17:28:25
0
2
Прочетох статията в оригинал и мога да кажа, че това вашето е свободни съчинения в стил гледам тавана и разтягам локуми. Една новина не трябва да се променя толкова при превода, че да се загуби смисъла и.
5.
Голяма каша май, а? Флагман? Нещо, а?
12.02.2023 17:22:11
0
3
1. Канада е парламентарна монархия, в лична уния с Великобритания.
2. Личната уния е политически съюз на два или повече субекта, които в международно отношение се смятат за отделни държави, но поради установен закон споделят един и същ държавен глава. Тя не трябва да се бърка с федерацията, която в международно отношение се смята за една държава.
3. Къде тук е САЩ и авиацията и, която получила заповед от канадският премиер да свали нещо си в небето?
4.
ХХ
12.02.2023 15:48:27
2
2
Извинявайте пак се обърках от ракията и злобарките, трябва да спирам аналните игри с вибратора, че напоследък все щуротии пиша.
3.
ХХ
12.02.2023 15:00:05
3
3
То ако един ден каднадците се опитат да се на'с'ерат навън, пак ще викат янките да помагат.
2.
До 1
12.02.2023 14:35:51
5
3
Кой е казал, че ТИ трябва да знаеш всичко!?! Умняр!
1.
Джо Бидон
12.02.2023 13:43:47
4
8
По заповед на министър председателят на Канада американски изтребили били свалили неидентифициран обект? Не знаех че министъра председателят на Канада заповядва на военните на САЩ. Значи ако реши, може да извърши преврат и да присъедини САЩ към Канада? Така Канада ще стане най-голямата държава в света по територия и ще се разпростира на цвл континент
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори