×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин подцени Зеленски. И много се излъга!


10 Февруари 2023, Петък, 10:41 ч.
Автор: Флагман

Цяла година след руската инвазия Украйна не спира да оказва успешна съпротива

Това е истински световен рекорд. Никой държавен глава не е държал ежедневно речи в подобно дълъг период от време. Володимир Зеленски ги поднася междувременно от почти една година. Видеопосланията на украинския президент са неговата военна хроника – те показват как са се променили и самият той, и страната му от руското нападение насам.

Да погледнем назад: на 23 февруари 2022 година, само няколко часа преди нахлуването на руските войски, Зеленски излезе със специално послание. Той се обърна към своите сънародници, но най-вече към гражданите на Русия, опитвайки се да предотврати задаващата се война. Той призова към протести в Русия – и предупреди: „Ако бъдем нападнати, ако се опитат да ни отнемат страната, свободата, живота ни и живота на нашите деца, ще се отбраняваме“, каза Зеленски на руски. Това бе последният път, в който 44-годишният президент се яви гладко обръснат, с костюм и вратовръзка. „Ако ни нападнат, ще виждат лицата ни, а не гърбовете ни!“, каза той още. И удържа думата си.

"Имам нужда от муниции, а не от превоз"

След нападението Зеленски и неговото правителство останаха в Киев, дори когато руските войски стигнаха до предградията на столицата. Това изненада мнозина. Руският президент Владимир Путин очевидно е смятал, че Зеленски ще избяга в Западна Украйна или в чужбина. Каквито предложения имаше. Даденият тогава отговор на Зеленски пред агенция „Асошиейтед прес“ стана легендарен: „Имам нужда от муниции, не от превоз“. Не е доказано, че формулировката е била точно такава, но именно това е отправеното послание. То донесе на Зеленски много симпатии в чужбина и укрепи бойния дух на неговите сънародници.

В предишните седмици мнозина гадаеха какво ще бъде поведението на Зеленски. Когато западните тайни служби и държавни ръководители предупреждаваха за престоящо руско нахлуване и изтеглиха персонала от посолствата си в Киев, Зеленски реагира чувствително, с недоверие и критика. По-късно той обясни това с желанието да избегне паниката. Руското нападение обаче промени всичко.

Видеозаписите - най-силното оръжие на Зеленски

В речта си на 24 февруари 2022 година, първия ден от войната, президентът вече бе облечен по военному – този стил остава и до днес негова запазена марка. Светът го познава така, именно в този вид той се появява на безбройните си интервюта и по първите страници на медиите. Във втория ден от войната бе заснето неговото най-важно и най-известно видео. Половинминутният запис показва Зеленски и държавното ръководство в президентството в Киев. Основното послание: „Ние всички сме тук, ще останем и ще се борим“. В началото президентът бе склонен на известни отстъпки спрямо Москва – например по отношение на членството на Украйна в НАТО. Но след като се разчу за първите зверства на руската армия и анексията на следващи територии, той започна да отхвърля всеки компромис. И беше наясно, че мнозинството от народа му е на негова страна.

Като президент във военно време Зеленски залага на онова, което владее най-добре – комуникацията. Камерата се превърна в най-силното му оръжие. Зеленски снима видеа в градовете, вдъхва увереност, показва своето съпричастие, използва най-верните думи. Освен това постоянно е край фронтовата линия и се среща с войници. В някои от видеопосланията на Зеленски са включени и кадри от разрушени украински градове. Степента на популярност на Зеленски, която бе спаднала драматично преди началото на войната, нарасна многократно след инвазията – в момента е между 80 и 90 процента. Как така Путин го подцени?

Путин не взе Зеленски на сериозно

Отговорите навярно се крият в миналото на Зеленски. Знае се, че той стана доста неочаквано президент през 2019 година. Преди това бе успешен шоумен и продуцент. Кариерата му силно напомняше за филма „Слуга на народа“, в който Зеленски играе ролята на училищен директор, издигнал се по-късно до президент. Очевидно и поради това руското ръководство не възприе Зеленски на сериозно и изглеждаше все по-раздразнено, когато той, вече като президент, отказа да прави големи отстъпки пред могъщия си съсед.

Зеленски в продължение на години се надсмиваше от сцената на всичко украинско и на прозападните политици, докато спрямо проруския президент Янукович бе по-скоро сдържан. Той поддържаше отлични контакти с Русия и печелеше там добре дори и след анексията на Крим, с което предизвика възмущение у някои в Украйна.

Но руската инвазия промени всичко. Критиката към Зеленски замлъкна, а той успя да убеди и скептично настроените към него с това, че остана непреклонен и не избяга от страната. Което вероятно се дължи и на неговата социализация. Зеленски израства в Кривой Рог, промишлен работнически град в Южна Украйна. Той е в привилегировано положение като син на университетски преподавател, но неговото поколение живее в последните години на Съветския съюз, белязани от сериозна престъпност. Една от поуките на онова време гласи: от схватка не се бяга. Когато Путин нападна Украйна, Зеленски си припомни тъкмо тази поука. А господарят на Кремъл го подцени - Путин възприе украинския президент като неопитен слабак, когото смяташе, че ще победи бързо.

Спорът с Вашингтон за ракетата, паднала в Полша, остана изключение

Все пак при Зеленски не всичко върви гладко, правителството му не управлява без грешки. Някои водещи политици трябваше да си отидат, някои близки приятели на президента също загубиха постовете си. Президентът пък предизвика раздразнение в международен план, когато през ноември каза, че руска ракета е паднала в Полша и е убила двама души. Американските данни тогава показаха, че е ставало дума за украинска отбранителна ракета.

Но този случай е изключение. Зеленски вижда основната си задача в това да осигурява помощ за страната си чрез публичните си изяви. Той постоянно апелира към съвестта на западните политици и ги моли – а някои казват дори „проси“ - за оръжие. И го прави го успешно, защото се вижда, че доставките се увеличават. Никой друг президент не е правил толкова много видеообръщения пред парламенти и конференции по света като Володимир Зеленски. Това също е световен рекорд.

 


В категории: Политика


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
малко заглавия от пресата
10.02.2023 21:13:56
5
4
Редно беше да се поясни, че Зеленски има израелски и британски паспорт и е милиардер в зелено.
Само официално, Зеленски притежава къща с площ от 353,5 квадратни метра в района на Киев, парцел от 1200 квадратни метра в района на Киев, три апартамента в Киев - 131,9, 254,5 и 198,6 квадрата, апартамент в Крим на 129,8 квадратни метра, къща в Италия с площ от 413 кв.м., хотелски стаи в Грузия, къща в Маями, голяма къща в Израел за родителите си.
Малко заглавия от пресата:
Блокбъстър: "Дръг Кралица Зеленски намери милиард долара и вила в Маями
Кой да знае, че Украйна се управлява от магазин за гевреци в Маями Бийч?"
"У Зеленски намериха милиард долара и вила в Маями"
https://eprimefeed.com/latest-news/zelensky-found-a-billion-dollars-and-a-villa-in-miami-2/20181/
Повече от един милиард долара се държат в сметките на украинския президент Володимир Зеленски в чужбина. Това обяви заместникът на Върховната рада на Опозиционната платформа – Партия за живот Иля Кива.
Според него Зеленски е натрупал 1,2 милиарда долара в Дрезденската банка Латейнамерика в Коста Рика през двете години и половина от президентството си. Тези пари са преведени на президента от украински олигарси, като Ринат Ахметов, Виктор Пинчук, Игор Коломьойски. Както отбеляза Кива, попълването се извършва редовно, в траншове от $12 милиона до $35 милиона. И минават през банки като Фърст Юниън Банк, Дойче Банк, Банке Национале де Париж. Според заместника движението на такива средства би било невъзможно без контрола на властите на Германия и Франция.
Но само сметки, както посочи Кива, въпросът не беше ограничен. Зеленски успя да купи вила в Маями за 34 милиона долара, както и няколко комплекта бижута за 5,6 милиона долара.
"Всеки президент и неговият екип, след неговия пост, си тръгнаха като милиардери в долари, а Зеленски, заради цялата си низост, не беше изключение, само в неговия случай никой няма да му позволи просто да си тръгне", каза Кива и добави, че сегашният шеф на Украйна го чака затвор.
16.
малко заглавия от пресата
10.02.2023 21:12:53
4
1
"На 400 метра от морето: Зеленски продава вилата си в Италия за 4,5 милиона евро, - медия (видео)"
https://focus.ua/politics/493613-400-metrov-ot-morya-zelenskiy-prodaet-svoyu-villu-v-italii-za-4-5-mln-evro-smi-video
Според журналистите през последните три години имението на брега на Лигурско море е било отдавано под наем за 12 хиляди евро на месец.
Публикация на изданието "Страна", съобщи, че се продава вила в Италия от украинския президент Володимир Зеленски. Това беше разказано на журналистите от източник в местната агенция за недвижими имоти.
Според публикацията, имението, разположено на 400 метра от морето, решило да бъде пуснато за продажба за 4,5 милиона евро (повече от 140 милиона UAH; докато официалната заплата на президента на Украйна за 2020 г. възлиза на 336 хиляди гривни).
Източник на журналисти заяви, че през последните три години вилата е отдавана под наем за 12 хиляди евро на месец. Според него, от юли американец живее там със семейството си.
Villa Zelensky се намира в община Форте дей Марми, която се намира в района на Тоскана. Селището се намира на брега на Лигурско море.
Журналистите твърдят също, че са посетили вътрешността на сградата и са видели вътре сауна, джакузи и фитнес зала. Според тях площта на двуетажната сграда е 480 квадратни метра.
Трябва да се отбележи, че декларацията на Владимир Зеленски за 2018 г. показва наличието на жилищна сграда в Италия. Регистрирана е на фирмата Сан Томазо С.Р.Л., собствениците на които са президентът и съпругата му.
Да си спомним, че Фокус заяви, че официалната заплата на президента на Украйна за 2020 г. възлиза на 336 хиляди гривни. Също така миналата година Зеленски получи UAH 4,5 милиона авторски възнаграждения от Квартал 95 и Киностолица.
15.
за феновете на Зеленски
10.02.2023 20:37:16
5
2
Малко джендър еротика за феновете на Зеленски:
Зеленски танцува на токчета:
https://youtu.be/Uv_WWzjrUrI
Доналд Тръмп младши, на Instagram показа Зеленски като стриптизьорка - доста добър колаж, представящ какво става на Украйна:
https://halturnerradioshow.com/images/2022/12/20/ZelensyPoleDancing-3_large.jpg
Действителната снимка е на доста известната Cardi B (Belcalis Marlenis Almánzar) от Доминикаската република, в стриптийз клуба "Ню Йорк Долс" в Манхатън:
http://www.eyerys.com/articles/timeline/cardi-b-reinventing-her-social-media-fame
Видео на Зеленски на еврейско празнуване с Hava Nagila (הבה נגילה):
https://twitter.com/AmySpiro/status/1498085663786344452
друга подобна проява:
https://youtu.be/2-UiadUOrfk
Зеленски на кокаин:
https://gab.com/Samisdat14/posts/109537609507559483
https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2022/03/zelensky-on-cocaine.mp4
14.
коментар от Хал Търнър
10.02.2023 20:35:15
4
2
Малко коментар от Хал Търнър, погледнете илюстрации и видео (изберете горе вдясно бълг.език):
"ЗЕЛЕНСКИ Е В САЩ - Вашингтон"
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/zelensky-is-in-the-united-states-washington-dc
Към 17:56 ч. източноамериканско време във вторник, 20 декември 2022 г., президентът на украинските нацисти Володомир Зеленски е в Съединените щати и се очаква да говори на съвместна сесия на (нелегитимния) Конгрес на САЩ тази седмица. Ето шанс за някой да сложи край на войната в Украйна и да ни спаси всички от ядрения Армагедон заради тази НАЦИСТКА мръсотия.
ХАЛ ТЪРНЪР РЕДАКЦИОННО МНЕНИЕ
Чудя се: Случва ли се нещо като гей парад, или той чете на деца, облечени в драг?
Може би това е доставка на изпрани щатски долари? (Сега, когато FTX не функционира, някой трябва да вземе парите от рушвети на политиците!)
Или може би ще свири на пиано с члена си за съвместната сесия на конгреса?
Хората трябва да се спуснат в столицата на САЩ в масов протест, че този НАЦИСТ е тук.
Кой знае, може би Зеленски ще употреби твърде много този висококачествен кокаин от служители на Конгреса и ще си причини инфаркт? Човек може само да се надява.
13.
:)))
10.02.2023 19:40:12
0
1
Мъка мъкаааа. От велик император фантазьор да станеш вибраторен позьор
https://youtu.be/HnPJKoTNNlY
Язък за скрапа и карантията.
12.
:)))
10.02.2023 18:41:40
4
4
Глупости са това. Когато започна всичко Зеленски беше напълнил гащите и се криеше в бункер, но Путин обеща и увери еврейския началник на Зеленски, министър председателя Нафтали Бенет, че няма нищо лично срещу Зеленски и няма за цел да го убива. И веднага след това Зеленски излезе от бункера и даде интервюто "Не се крия, не ме е страх, ще стоя до народа си"
11.
Русия променя ядрената си политика
10.02.2023 18:14:13
3
3
Обеднен уран се използва в много от американските, английските и френски оръжия, доставени и използвани сега в Украйна: противотанкова ракета Javelin (САЩ, Франция), противотанкова ракета MILAN (Франция), противотанкова ракета NLAW (UK), зенитни ракети с малък обсег на MISTRAL (Франция), снаряди Цезар (Франция). Потърсете на Интернет за "depleted uranium babies iraq" и косите ви ще се изправят, като видите снимките... такива бебета имаше и в България заради ураниевите бомби в близка Сърбия...
Сега НАТО започна доставка на германски танкове Леопард със снаряди с обеднен уран...
Резултат? Никога не сме били по-близо до ядрена катастрофа - кой печели, като я игнорира?
Русия промени своята ядрена политика за първи ядрен удар, след използване на мръсни ядрени бомби, снаряди, муниции от НАТО срещу Русия в Украйна - забележете, Русия е световна ядрена сила, не е Югославия, Ирак, Афганистан (изберете горе вдясно бълг. език):
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/bulletin-russia-changing-nuclear-policy-to-allow-preventive-first-strike-mentions-us-bases-in-europe-and-continental-united-states
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/flash-russia-throws-down-nuclear-gauntlet-over-m1-bradley-and-other-offensive-weaponry-to-kiev
https://www.globalresearch.ca/weve-never-been-closer-nuclear-catastrophe-who-gains-by-ignoring-it/5807936
10.
Не ми се вярва
10.02.2023 18:00:53
5
5
Според мен не го е подценил и го използва умело в интерес на Русия. Фактът че не е наредил да го очистят е показателен
9.
Бай....до 8
10.02.2023 17:55:23
2
6
Ти май си педал, нали?
8.
Някой
10.02.2023 13:44:32
13
14
Зелински се оказа смел човек. Браво! Опълчи се на робството на раша над Украйна. На русоробите в коментарите да кажа, че България е на страната на Киев, а не на мАсква. Като се радват на руските успехи на фронта, се радват за страна, която ни обяви за враг, спря ни газта и ни дере със скъпи горива. Но тя тъпотията по русоробите ходи.
7.
*********
10.02.2023 13:33:11
3
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
6.
XX
10.02.2023 12:45:41
9
7
Това е моят президент!
5.
Гражданин
10.02.2023 12:27:55
10
20
Евала, най-големия виц на годината!
За какво подценяване може да става дъма, когато си дърт изпушил милиционер-будала, живеещ в нереалността, харчещ милиарди по светът за пропаганда и фейкове в които се оказва, сам си повярвал. Да не знаеш, че държавата ти е технологично изостанала, непроизвеждаща, нищо, а само изнасяща ресурси, които, ако държавата ти е технологично развита би превъщала в производство.Брутална корупция във всички свери на обшеството и най-вече армията, която готвиш 10 години (след анексията на Крим през 2014) за война и същата армия се оказва разграбена и разчитаща на въоръжение от времето на ССС Р от което, също голяма част е ограбено и разпродадено. И въпросна спец обосрация е срещу друга корумпирана и разграбена държава в пъти по-малка и по-бедна. Губиш златния пазар на ЕС и Сев поток 2 и те убуват от санкции. Преди дни МинФин Россия оповести рекорден дефицит в руския бюджет за януари в сравнение с януари 2022г - 46% и нарастналибразходи с 59%.
Когато иде реч за сумашедший мент за какво подценяване може да става дума?
По-скоро реалност и логична катастрофа на всички фронтове, и военен и икономически!
Има природни закони и като паднеш от самолет без парашут, загиваш.
4.
Зеленски
10.02.2023 12:08:39
13
18
Е наредил да събират всичко живо което ходи по улиците и неможе да си плати да избяга,праща го на фронта и баба Меца го изяжда ,ебахти нещастниците изпросиха от целия свят пари оръжие и какво ли не обща сума над 100 милиарда долара и въпреки това руснаците без да си дават много зор си ги трепят като мухи.
3.
Избихте рибата
10.02.2023 12:02:34
15
24
Това сто процента е най-тъпата, манипулативна и откровенно лъжлива статия, която сте пускали. Направо избихте рибата с тази простотия
2.
Подценил бил клоуна...
10.02.2023 11:13:32
15
39
И малките деца виждат, че Русия воюва срещу целия свят. Украйна ако не й пращат пари и оръжия е приключила мача отдавна...
1.
Гражданин
10.02.2023 10:59:42
19
34
Евала, най-големия виц на годината!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори