Намачкани картофи с масло и розмарин
Бързо, вкусно и много лесно
Продукти:
8 големи картофа
50 г масло
Сокът на 1 лимон
1 стрък наситнен розмарин
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушена мащерка
Няколко стръка наситнен див лук
Сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Картофите се обелват и се слагат цели в тенджера да се варят. Ако ще готвите пресни картофи или други с тънка коричка, може и да не ги белите, но ги измийте много добре. След като водата заври засечете около 35-40 минути. Картофите трябва да са сварени, но да не се разпадат. След това ги прецедете и сложете в тава върху хартия за печене, на разстояние един от друг. Ползвайте дъното на чаша, за да ги сплескате леко. Разтопете маслото и добавете към него подправките. Намажете картофите и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса докато станат златистокафяви.
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
Русия съди Euroclear за над 229 млрд. долара заради замразените активи
Трик с алуминиево фолио зад радиатора пести топлина и смъква сметките
