×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кое е по-ценно за България - национализация на “ЛУКОЙЛ Нефтохим“ или милиардите от Брюксел


Кое е по-ценно за България - национализация на “ЛУКОЙЛ Нефтохим“ или милиардите от Брюксел
Краткият ни парламент прие ударно три закона, които са тиктакаща бомба за целия регион
03 Февруари 2023, Петък, 14:27 ч.
Автор: Флагман.Бг

През краткия си живот от три месеца Народното събрание работеше върху първия, а не върху втория вариант

 

Вместо да гласува 22 промени в законодателството и да изпълни всички условия, за да получи България милиарди по Плана за възстановяване и развитие, Народното събрание прие само три закона, с които създаде условия за декапитализацията на едно успешно предприятие – „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ и трансфера му към държавно управление. Българите са добре запознати с тази схема: държавата ще бъде неефективен управник и в подходящ момент ще предложи за продажба обезценените, но все пак ценни активи, на „правилните хора”. Остава въпросът – кой ще е следващият собственик на най-голямата петролна рафинерия на Балканите?

48-ото НС на България започна работа през октомври 2022 г. и бе разпуснато 3 месеца по-късно – през януари 2023 г. Президентът Румен Радев призоваваше депутатите да формират правителство, да приемат новия държавен бюджет и да гласуват пакета, предложен от служебното правителство, включващ приемането на 22 промени в законодателството, които да позволят на България да получи 6.3 млрд. евро от Европейския съюз – сума, която бе предварително одобрена от Европейската комисия като част от плана за възстановяване на страната. Но получаването ѝ е обвързано с огромни реформи.

Парламентът не гласува нито един от предложените 22 законопроекта. Вместо това народните представители бяха насочени към три новоизмислени закона, поддържани от странно партийно мнозинство – ГЕРБ, ДПС и „Да България“, които никога не успяват да постигнат разбирателство по други въпроси. Трите закона бяха приети под претекст, че ще контролират санкциите на ЕС и се отнасят само за най-голямата нефтопреработвателна компания на Балканите - „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас”.

Всеки, който следи петролния бизнес в България, добре знае технологичното ниво на рафинерията, оценена на милиарди долари. В сегашната ситуация тя е най-голямата и модерна в страната и в нормална ситуация би била много скъпа за покупка от „удобния” купувач. Ако обаче рафинерията почне да работи на загуба, собственикът ще бъде принуден да продава със сериозни отстъпки от цената. Трите закона, вече ратифицирани от президента Радев, правят точно това – радикално намалят стойността на активите.

Първият закон легализира изтеглянето на 70% от разликата между цената на петрола Урал и Брент, умножена по целия обем на горивото, доставено на пазара. Вторият закон предвижда отнемането на концесията на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” за нефтеното пристанище в Росенец, през което се внася по-голямата част от нефта в България. Третият закон предвижда въвеждането на държавен мениджмънт в компанията, оправдан със стратегическата важност на този бизнес. Авторите обосновават фокуса си върху рафинерията и сътрудничеството между конкурентните страни със загриженост за потребителите.
България се ползва с дерогация от европейските санкции за внос на руски петрол и петролни продукти. Цените на горивата в странта са най-ниските в ЕС, а „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” вече плаща 33% данък върху свръхпечалбите, каквото е европейското изискване. Държавата ще вземе още 70% от разликата в цената на петрола Брент и Урал и ще ги върне на потребителите под формата на държавна помощ. Освен, ако Европейската комисия не забележе, че това е на практика такса и не си вземе 75% от тези суми, съгласно европейските правила.

През 2015 г. Борисов откри мегакомплекс за преработка на тежки остътици за $1,5 милиарда. Днес ГЕРБ гласува спорни закони

Политиците обясняват, че в бъдеще рафинериите ще бъдат таксувани за достъп до пристанищната инфраструктура и така държавата ще е на още по-голяма печалба. Ще бъдат въведени още авансов акциз и ДДС. Ако обаче заводът не може да работи в такива условия, неговото оперативно управление ще мине в ръцете на държавата – „в интерес на потребителя”.

Някои български журналисти вече подозират, че законодателните промени са в интерес на друга компания – „Insa Oil“. Наскоро тя стана член-основател на американски инвестиционен фонд и започна да планира дейностите си в европейските страни. Редица публикации в български медии свързва собственика на „Insa Oil“ Георги Самуилов със „сенчести” бизнес практики и политическо покровителство. Ако именно неговата компания се окаже потенциалния купувач на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“, това няма да е изненада за повечето българи.

В дъражва като България, която получава критики за корупция от десетилетия, подобна схема е добре позната и използвана многократно в последните 15 години. Държавната машина се фокусира върху специфичен успешен бизнес, умъртвява го и променя собственика. По този начин предположението, че нерентабилността на предприятието е крайната цел на трите бързоприети закони, се оказва много логична.
И тъй като рафинерията в Бургас е собственост на руска компания, натискът е уж оправдан предвид санкционната политика на Европейския съюз.

Вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев обаче не вижда логика в действията на депутатите.

„Въпреки анализите, предоставени на Парламента, той прие закони и взе решения, които създават рискове за повишаване на цената и „замразяването” на дейността на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“. Депутатите не трябваше да приемат тези закони, които са по-рестриктивни от изискванията на Европейската комисия. Компромисите на ЕК бяха създадени изрично, за да предоставят на България – най-бедната страна в ЕС, възможност да се възползва от забавянето, затова логиката на народните представители куца. Не виждам защо трябваше да подхождаме толкова стриктно в конкретния случай”, коментира Алексиев пред репортери.

Той е убеден, че „поемането на целия процес на доставка, процесиране и износ на петрол от държавата е сложна задача и е очевидно, че тя няма нито ресурса, нито знанията” да го осъществява.

Сега българското правителство е в неудобна позиция пред Европейската комисия. Вместо да докладва за успешното приемане на необходимите закони, които да направят възможно изпращането на парите по Плана за възстановяване и устойчивост, страната изпраща други сигнали в Брюксел. ЕК ще трябва да провери дали новите закони спазват законодателството в Европейския съюз и международните търговски правила, както и дали гласуваната държавна помощ е оправдана, и дали налагането на скрити мита и тарифи не е опит за натиск върху бизнеса.

Ако Брюксел одобри промените, „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ ще трябва да плаща обичайните 10% такса приходи, както и 33% за „солидарност”, приети съгласно европейските правила. Но и в допълнение – 70% от разликата между цените на суровия петрол.

Това, комбинирано с невъзможността да работи с пристанището, другите данъци, такси, акцизи и променените условия на съществуващото данъчно облагане, най-вероятно ще направи „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ нерентабилен и ще намали стойността на активите му. Това може пряко да засегне работните места на десетки хиляди хора, както и стотици други компании, свързани с рафинерията.
Ако ЛУКОЙЛ реши да се изтегли от българския пазар, новият собственик, който и да е той, ще трябва веднага да подсигури дългосрочни доставки на петрол. Тогава България ще трябва да се състезава за скъп петрол, идващ не от Русия, с държави като Турция. В такъв случай страната може да забрави не само за изтеглянето на свръхпечалбата, но и за огромната сума данъци, акцизи и осигуровки, постъпващи в държавния бюджет. Това може да има тежки последици за населението на най-бедната държава в ЕС.

От друга страна „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ е огромен производител на горива, консумирани не само в България, но и в другите страни на Балканите. Затварянето на рафинерията, особено в контекста на европейската дизелова криза, може да остави целия регион без горива. Така на практика трите закона, приети през краткия живот на 48-ото НС, представляват тиктакаща бомба не само за всяко бъдещо българско правителство, но и за целия регион.

Източник: eureporter.co


В категории: Политика , Бизнес


44
Коментара по темата
44.
иВан
06.02.2023 13:59:39
1
1
Никой не говори за национализация. Спрете с фалшивите новини. Говори се за временно управление ако има отказ да се преработва и да се работи.
43.
1
04.02.2023 14:00:04
1
4
фигуранта scrooge mcduck Мицов Ла Веранда Зорница да викаме колко са лоши политиците всички са маскари само в гъз раждани са "добри хаха
42.
някой
04.02.2023 10:14:09
7
7
Много пишещи,малкознаещи.както много експерти се изказаха по въпроса една национализация ще ни върне в първи клас.Това е изключително лош сигнал към потенциални инвеститори.Тук отново сме разделени на русофили и русофоби.Колко човека в България могат и знаят как се управлява бизнес за милиони.Един елементарен въпрос- ако спрат вноса от Русия нанефт какво правим.Ние нямаме ариантите на южна Европа да сме независими от Босфора.Сега на Нефтохим му трябват 6-10 танкера за да работи, а според специалисти при доставка на нефт от другаде ще трябват около 60! Кой ще ги плаща. А ще сме зависими и от Турция!Сега Бургас е един умрял град, а за после не ми се мисли.
41.
41
04.02.2023 09:57:57
3
3
https://www.unian.net/weapons/rakety-glsdb-dlya-ustanovok-himars-smozhet-li-ukraina-bit-po-krymu-12132447.html?utm_source=viber&utm_medium=viber&utm_campaign=viber_site Пентагон о возможных ударах GLSDB по Крыму: Украина самостоятельно может решать, как использовать предоставленное оружие для изгнания российских оккупантов со своих территорий АМЕРИКА ДАВА УКРАЙНА ДАЛЕКОБОЙНИ РАКЕТИ 300КМ HIMARS ДА БИЯТ МОСКВА
40.
Малииий
04.02.2023 01:20:37
0
9
Ще се разплоча, сълзите ще си събирам в капачка от ракия.... 91
39.
Жорко
04.02.2023 00:41:31
14
5
ВЪРНЕТЕ РУСКИТЕ КАНАЛИ .. КАЗАХ!
38.
*********
04.02.2023 00:01:15
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
37.
Scrooge McDuck
03.02.2023 22:15:17
7
15
В Румъния рафинерията, поне едната е на Лукойл. Проблема с данъците идва от същите политици, които уж решават проблема. А Ментата от ДПС беше в СДС на Костов, когато с Бисеров е подариха на руснаците. А думата НАЦИонализация. Ако няма суровини и затвори кой ще компенсира работниците и свързаните фирми. Пишман политици без грам опит в истинския свят. И тролчета с много плюсчета.
36.
Гост
03.02.2023 21:42:59
8
12
Явно на Балканите има само една рафинерия- Лукойл.,Това
Румъния, Гърция, Турция са оставили всичко на нас
35.
35
03.02.2023 21:29:28
6
11
28 чичо леля путлерски агент влияние боклук
34.
Хахаха
03.02.2023 21:21:18
6
12
Най добре и двете и милиардите на ЕС и национализацията на лукойл. Но някъде в статията прочетох "Най бедната страна в ЕС" И си викам ето това е беден народ с 95 % собственици на дом. Първо място в ЕС повечето панелки ,ама собствени. Значи докато 2/3 от хората в ЕС плащат огромни наеми за дом В БГ бедните пенсионери работници неработещи и тн...собственици на жилище че някой и две. Цели 95% ?????
Във флагман бедните журналя и те до един са собственици на по едно апартаментче . Сто процента сигурно!!
33.
Промяната с измамата
03.02.2023 20:34:07
13
12
Морските свинчета няма ли да направят щурм на Росенец да се тръшкат в прахта да ни докарат високи цени и инфлация!
Едни Прасета от промяната питам?
32.
до 15
03.02.2023 20:04:11
3
11
със забогателите "селяндури" ще се озориш...Нали точно те управляват държавата с платени политици, плащат заплатки на крепостните си работници, изпълняват заповеди получени по вайбър от някой модерен бот...;)
31.
А правилните хора са
03.02.2023 19:57:05
0
7
Гергов, Пеевски или Домусчиев. Както е тръгнало може печеливши зарове да хвърли и Милен Велчев.
30.
До 24
03.02.2023 19:24:00
1
14
Винету що иска винаги да прави правителствена коалиция първо с разградската левица? :)
29.
до 26
03.02.2023 19:22:04
1
10
Тя печалбата е с извадени разходи. Онуй другото е приход
28.
чичо леля
03.02.2023 19:17:26
10
21
и като си платят данъците , къде ще отидат тея данъци, за болници? за образование? за пътища? вие вярвате ли в това, просто политиците щяха да имат повече за крадене, но ние с вас от тея данъци нямаше да видим нищо, руснаците най-вероятно познават по добре нашите политици от самите нас
27.
27
03.02.2023 19:15:03
2
9
https://fakti.bg/world/752136-sbogom-gazprom-es-obavi-nova-globalna-referentna-cena-na-vtechnenia-priroden-gaz Сбогом"Газпром"! ЕС обяви нова глобална референтна цена на втечнения природен газ
26.
йохохо
03.02.2023 18:54:53
21
11
Вижте, когато имаш печалби, от тях махаш и разходите и тогава плащаш данъци. Като си инвестирал 2милиарда, нормално да ги махнеш от приходите. Ако имаше укрити данъци, досега да почнали проверки от прокуратурата. Държавата всички знаем какъв стопанин ще е. На който не е ясно - стигне ли до национализация, ще се стигне и до мобилизация. Едното неизбежно ще доведе до другото. Историята показва, че в такива моменти България винаги е взимала възможно "най-умните" решения.
25.
25
03.02.2023 17:56:50
5
14
https://www.economic.bg/bg/a/view/rusija-shte-razprodava-valuta-za-da-kompensira-energijnite-prihodi Русия разпродава валута, за да компенсира срива на енергийните приходи
Кремъл е получил 741 млн. долара по-малко приходи от продажби на петрол и газ през януари
24.
Прокопито от промяната
03.02.2023 17:47:48
21
16
А бе не ви ли мирише на въглеводороди, едни неприятели питам?
Защото когато управляваха ГЕРБ имаше много сигнали от разградската левица в РИОСВ за замърсяване на въздуха от завода, а сега тишина.
Данък не се плаща не от 12г., а от 20 години от Лукойл и други правителства имаха топли връзки с Русия.
23.
До 20
03.02.2023 17:37:13
2
8
Добър анализ Мицов
22.
Възмутен
03.02.2023 17:17:30
11
38
Трудно ще е за България да постави Лукойл на мястото им! Трябва сериозно да се затегне контрола по отношение на: 1. Спазване на данъчното законодателство. 2. Опазването на околната среда (нетърпимост към обгазяванията и др.) от рафинерията. Така нещата постепенно биха си дошли на място! Да не говорим, че Лукойл бяха оставени да си разиграват коня цели 12 години, без да плащат данък-печалба! Нали никой не се заблуждава, че е било случайно?! Със сигурност е имало регулярни препратки към едно чекмедже и прочие. А В. Василиевич по това време играеше редовно карти с Винету! Подобно приятелско отношение не биха намерили НИКЪДЕ в целия Европейски съюз! И Лукойл много добре знае това! Поради това ще си стоят докато могат в корумпарски Булгаристан! С част от свръхпечалбите, извличани от страната ни се финансират военните действия на агресорите в Украйна! Последното трудно може да се преглътне от почтените българи!
21.
Булгаристан
03.02.2023 17:12:44
4
23
Да не сме просяци да получаваме помощи. Иван Костов на въжето и реакторите да се пускат фабриките иазаводите, летищата и рафинерията, златото и мините да станат държавни, като при другите държави.
20.
Фигуранта
03.02.2023 16:20:43
11
41
Иван Костов продаде Нефтохим Бургас, уж десни, а половината от тях дедо им партизанин, бащите им членове на ЦК на БКП.
Вярно е , че Лукойл не са плащали данък върху печалбата може би 20 години.
Не трябва ли да уважаваме и друго мнение и все си мислим ,че всичко е платено, задкулисни договорки, световна конспирация. Може да има корпоративни интереси с промените в закона.
Какво лошо има да получаваме петрол от Русия, ако е на по - ниски цени и имаме икономически интерес.
Не съм русофил, не съм и на хранилка при "Америка за България".
Войната ще свърши, трябва да мислим за българските интереси, да извършваме сделки с държави от които ние ще имаме полза.
Да си продават военната техника янките на високи цени , някакви самолетчета, дето тези пари можеха да се насочат в други министерства в полза на хората.
Мантри, че като не храним нашите войски, храним чужди е пълно безумие.
19.
Българина
03.02.2023 16:05:00
12
19
До 17. Наско:
Кат' не ти харесва приятел:
Правиш една бензоколонка, зареждаш демократичен бенцин/нафта и продаваш на пол'вин цена.
Успех ти пожелавам :)
18.
Гошето
03.02.2023 15:55:16
3
21
Докога ще манипулирате вота/ харесвам-не харесвам/.
Не стига ,че триете неудобните вам коментари.!
17.
Атанас
03.02.2023 15:54:25
23
59
Русофилите в атака. Декапитализация, успешно предприятие и т.н. клишета.
Фактите - купуват руски петрол на 50 долара и продават горивата по 2 лева, вместо по един, не плащат данъци в България.
Решението на НС е за контрол, а не за придобиване на собственост. Намалете темпото товарищи и товаришутки.
16.
Батката
03.02.2023 15:45:27
56
57
В тази логика защо да не се национализират и Американските ТЕЦ-ове които продават няколко пъти по скъпо произведения ток. Нали се мисли за народа.
15.
След "национализацията" на Лукойл
03.02.2023 15:38:45
6
35
Следва лустрация и конфискация на всеки член на БКП, доносник от ДС и МВР, както и неясно забогателите по-предни селяндури, чистка в медиите и доказване на доходи от"редакторите", както и специализирани изпити за всеки с диплом за висше образУвание, надяваме се, че щe преминете теста, ама надали.
14.
До 2
03.02.2023 15:34:41
7
37
Като за начало може са започнете да си плащате данъците,както е по закон за всички .Мобилните оператори,колкото и да са лоши към нас, поне си плащат данъците.
13.
До 9
03.02.2023 15:34:00
13
39
Кой бръсне за слива ватниците ве говедар!
Отдавна алкашите са бита карта. От тук нататък, само назад и надолу в тиняка!
12.
Ахмед Методиев Пеевски
03.02.2023 15:31:09
13
71
Доста гнусна и некадърно написана статийка, защитаваща едни съветски примати, дето 20 години са "пропускали" да плащат данък печалба в България чрез скрито разпределение на печалбата през Литаско. Същите не са се гнусили със спестените от данъци пари да си купуват продажни политици на корем - като почнеш с Р.Овч. и минем през Толупа, кръговете на Вальо Златев и Доган. Айде немаме нужда от такива "инвеститори" дето са толкова големи "визионери", че могат да работят само в регулирана среда и добре защитени от държавните органи. Време е да се разделим с тях!
11.
Hahahb
03.02.2023 15:19:40
13
15
Цяла България се интересува само и единствено от Лукойл?!?!?!
Какво става?!?!?!?!?
10.
Само важното
03.02.2023 15:10:55
2
34
Лукавия винаги е хравнил Флагман!
9.
Говедар
03.02.2023 15:10:11
66
31
Каквото решат руснаците това ще си направят от завода ако правилата не са ясни. А днес гледам цистерните с украинска регистрация , една след друга в посока Бургас за поредната порция ДИЗЕЛ. Ето за това ще плащаме скъпо.
8.
Грешка в заглавието
03.02.2023 15:09:55
2
27
Правилното е "И", вместо "ИЛИ". На нашите в парламента им дай да доят всичко и отвсякъде. Все пак 13 години са добра школа по грабежи.
7.
Не се
03.02.2023 15:07:46
2
32
Притеснявайте. Там в НС думата по темата е на мафията ДПС. А, както добре знаем мафията никога не си оставя коня в ряката. Така, че смяната ще е временна, ако въобще се осъществи де.
6.
Сандо
03.02.2023 15:03:22
6
43
В статията нестава ясно що аджеба до сега не са плащали и лев на държавата данъци и неги ли прави това престъпници щото аз съм длъжен да плащам и за синя и зелена зона в която зеленото е само цвета на боята с която е маркирана.Че политиците са ни схемаджии това е ясно ама и аз от инса вече нема да копувам само Лук оил-чакам си хонорара за коментара
5.
3
03.02.2023 15:00:16
9
47
Флагман дали са ви парички лукойл дава 100Милиона месец Данъци а 20години??Близо 30МИЛИАРДА КЪДЕ СА???
4.
anonymous
03.02.2023 14:59:16
36
44
не можем да си ползволим като държава да финансираме терористи, да не говорим че тая зависимост от руския петрол е крайно време да бъде прекратена.
Флагманци...аве ползвайте ги тия спел-чекъри :)
3.
Алекперов
03.02.2023 14:58:23
20
39
Досвидания!
2.
мнениа
03.02.2023 14:53:22
8
46
По логиката на недоносение парламанет, и всички мобилни оператори може да минат и всяка една фирма която им хареса и искат да си я присвоят. Такива закои са присъщи на държави от друг континент. Как държавата си управялва собствеността виждаме ежедневно с дупките по държавните пътища.
1.
Мнение
03.02.2023 14:41:46
25
63
Лукойл да мине под оперативен контрорл на държавата. Това е нашият интерес.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори