×
София Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Протест срещу внос на стоки от Украйна затвори граничния пункт при Кардам
  • Зеленски покани китайския президент да посети Украйна
  • Енергийният министър прати съветничката си, притежаваща барове, в борда на язовирната компания
  • Учени откриха една от най-големите черни дупки, наблюдавани някога - с маса 33 пъти по-голяма от Слънцето
  • Малките депозити и бързите кредити кърпели дупките в бюджета, обяви кредитният консултант Тихомир Тошев
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Истината за механичната вентилация по време на COVID


Истината за механичната вентилация по време на COVID
Идва време за поне някаква равносметка след края на пандемията
02 Февруари 2023, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ, Превод: Георги РУСЧЕВ

Около или дори над 80% от всички пациенти, поставени на механично обдишване с упойка, са починали, ето защо

Как механичната вентилация по време на COVID погуби повече хора, отколкото спаси? На този въпрос отговор опитва да даде д-р Джоузеф Меркола, чиято последна публикация сочи, че това е била една от най-лошите практики по време на пандемията, а причината за масовото им ползване вероятно се крие в указанията на СЗО.

Още повече, че именно това, че тези указания бяха пациентите с ковид да се слагат на вентилатори доведе до недостиг на легла в болниците в ранните месеци и съответно до паника за сигурността на здравната система. А като продължение  и до абсурдните т.нар. „локдауни”, при които хората по света бяха принудени да седят у дома си и да не излизат – нещо, което доведе до фалита на хиляди бизнеси и до влошаването на психическото и физическото здраве на милиони.

Както е видно, се наблюдава ефектът на доминото – една лоша политика, води до друга още по-лоша, а тя – до трета – чудовищна. Какво пише д-р Меркола?

До май 2020 г. беше ясно, че стандартната практика при лечение на пациенти с COVID бе да бъдат поставяни те на механичен вентилатор, а именно те са изпълнителите на условната смъртна присъда (1). Още през април (2) същата година „Бизнес Инсайдър” съобщи, че 80% от ковид пациентите в Ню Йорк, който са поставяни на механична вентилация, са починали. Това всъщност още тогава накара мнозина доктори да започнат да задават въпроси.

Асошиейтед Прес (3) също публукува подобен доклад от Китай и Великобритания. В първата от двете числото стои на 86%, а във втората – 66%. Данни, предоставени от адв. Томас Ренц през 2021 г. пък сочат, че в болниците в щата Тексас, 84.9% от пациентите са починали след повече от 96 часа (4 денонощия) на вентилатор (4). Най-ниската фигура, която е известна публично за тази черна статистика е 50% (5). Така че числото е някъде между 50 и 86% от всички пациенти, поставени на вентилатор. Сравнено с историческите данни за останалите пандемии през годините, където то е между 30 и 40%.

Вметка

Междувременно доктори от Чикаго съобщиха (6), че постигат „наистина забележителен” резултат с друг метод за обдишване – т.нар. високодебитни кислородни назални канули. В прессъобщение от този период пише следното (7):
„Тази технология представлява тръбички, които се поставят в носа и са неинвазивни. През тях минава голямо количество топъл кислород с влага, който влиза в носа и дробовете. Екип от Университета в Чикаго е направил експеримент, при който 24 ковид пациенти с проблеми с дишането са били третирани по този начин, вместо да бъдат поставени на вентилатор. Резултатът е, че след 10 дни, само един от тях се е нуждаел от интубация, другите са се възстановили. Истината е, че трябва да избягваме интубацията, казва д-р Томас Шпигел от UChicago Medicine’s ED. „Повечето ни колеги в града правят това, но се надявам още повече болници да погледнат тази технология по-отблизо”

Екипът от UChicago също поддържаше техниката „пронинг”, при която човек ляга с лицето надолу и по този начин автоматично се подобраява обръщението на кислород в кръвта. Въпреки тези очевидни индикации, че механичната вентилация не само не помага, а е катастрофална за човешкия организъм, и до ден-днешен тя продължава да се практикува. Защо?

Китай, СЗО и истерията с вентилаторите

На 30 септември в своя статия журналистът Джордан Шахтел (8) описва как Китай и СЗО са създали и обработили добре идеята, че механичната вентилация е правилният и нужен отговор на COVID.

“В ранния март 2020 г., когато ковид разкъсваше Западна Европа и алармата вече звучеше в САЩ, СЗО публикува своите „препоръки” и „правила” за борба с COVID, пише журналистът (9).

Цитирайки експертиза, „базирана на това, което знаем досега за ситуацията в Китай, СЗО препоръча механична вентилация за ранна интервенция при лечението на новото заболяване. Препоръката? Бързо, ако не и веднага, да се поставят положителните и симптоматичните на вентилатор (10).

Според китайския експертен консенсус „механичната вентилация трябва да е първият избор при лечение на хора със среден и сериозен респираторен дистрес”. СЗО поддържа това становище и подчертава още, че „използването на други, по-неинвазивни машини, може да доведе до разпръскването на аерозоли, които потенциално биха могли да заразят с вируса здравните работници”.

Да, правилно прочетохте. Това е основната причина за използването на механичната вентилация – да се изолира вирусът вътре в машината, за да не се позволи аерозолното му предаване. Нищо, че здравните лица носят маски. Ако сте пропуснали тази новина през 2020 г., не сте сами – на практика всички са я пропуснали, но ето я.

Което е по-странно – докато в САЩ започнаха още тогава бързо да се снабдяват с вентилатори, Китай започна да разчита на тях все по-малко и стигна до там, че започна да ги разпродава на пазара в огромни количества. Както пише Шачтел: „Китай трупаше богатство, произвеждайки и изнасяйки вентилатори, много от които не работеха правилно и дори причиняваха смъртта на пациентите” (11).

Вентилация и упойка

Че вентилацията и упойката са използвани с цел да се защити медицинския персонал, съобщава дори и Уол Стрийт Джърнъл в своя статия от 20 декември 2020 г. (12)

„Миналата пролет, когато малко се знаеше за вируса, докторите обикновено превантивно поставяха пациенти на вентилатори или им даваха силни упойки, които от години не се използват в системата. Целта беше да се предпазят сериозно болните и да се предпазят лекарите и медицинските сестри.

Миналата пролет докторите слагаха на вентилатор пациентите отчасти, за да ограничат заразата във време, в което не беше ясно как се предава вирусът и когато защитните маски бяха в ограничени количества. Лекарите можеха да използват и други методи за обдишване, които не изискват рискована упойка, но ранните доклади сочеха, че пациентите могат, докато дишат, да разпръскват заразни аерозоли във въздуха. „Интубирахме болни пациенти много от рано. Не за самите пациенти, а за да контролираме епидемията и да спасим други пациенти. Това беше ужасно”, казва д-р Тиодор Ивашина от Университетската болница в Мичиган.

Всичко става още по-брутално, когато се има предвид, че много от т.нар. „Ковид случаи” са пациенти, които просто са били с положителен PCR тест – колко точно е тест PCR технологията, можете да прочетете ТУК.

Хора с положителен тест, независимо дали болни, или не, са били интубирани в САЩ, а вероятно и по целия свят заради протоколите на СЗО. Вентилатори за болни и за здрави – независимо от това, че на този етап е било категорично ясно, че те не работят, както се очаква, а по-скоро имат обратен ефект. Да, и това прочетохте правилно.

Финанси

Други пък подчертават и финансовите облаги за болниците, в случая в САЩ. В началото на април 2020 г. семейният лекар от Минесота и щатски сенатор Скон Дженсън обясни (15):

„Medicare установи, че ако има приет с COVID пациент, болницата получава 13 000 долара. Ако този пациент бъде сложен на вентилатор, сумата набъбва до 39 000 долара – тройно по-висока”

Бившият директор на Центъра за превенция на болестите (CDC) в САЩ Робърт Рефилд също коментира финансовите облаги, които може би наистина са възникнали от изкуственото завишение на хоспитализациите и черната статистика на смъртността. „Уошингтън Екзаминър” пише на 1 август 2020 г. (16):

„...Редфилд е съгласен, че някои болници имат финансови облаги да завишат броя на смъртните случаи от ковид. „Мисля, че сте прави, че сме го виждали същото и за други болести. Например ХИВ епидемията. Някой може да е имал и инфаркт, но и ХИВ – болницата обаче, разбира се, предпочита като причина за мсъртта да опише ХИВ, защото ще получи повече средства”, коментира Редфилд (17) по време на изслушване в Долната камара на Конгреса.

Освен да получават средства за прием на пациенти с ковид, болниците са получавали допълнително финансиране за (18):

  • Ковид тестове на всички пациенти
  • Ковид диагнози
  • Смъртни случаи от ковид
  • Ползване на Ремдесивир

Статията е писана за ситуацията в САЩ и може да не отговаря напълно на истината за България. Съдейки обаче от стриктното спазване на протоколите на СЗО, за което се говореше през целия ход на пандемията, картината вероятно е до голяма степен аналогична.

Източници и препратки:

(1) Medscape April 6, 2020
(2) Business Insider April 9, 2020
(3) The Associated Press April 8, 2020
(4, 18, 19) Citizens Journal December 20, 2021
(5, 12) Wall Street Journal December 20, 2020
(6, 7) Newswise April 23, 2020
(8) The Dossier Substack September 30, 2020
(9) WHO Clinical Management of Severe COVID-19
(10) WHO Infection Prevention and Control for COVID
(11) NBC News April 30, 2020
(13, 20) Substack Popular Rationalism January 23, 2023
(14) YouTube Perspectives on the Pandemic 2020
(15) Fox News April 9, 2020
(16) Washington Examiner August 1, 2020
(17) Breitbart July 31, 2020

 


В категории: Здраве


15
Коментара по темата
15.
Почитател
03.02.2023 11:46:56
1
4
Добре, че е г-н Русчев, за да ни каже ИСТИНАТА! Най-честният, неподкупен, високообразован, грамотен, компетентен по много теми и известен в цял свят, че и отвъд, журналист.
14.
Статия
03.02.2023 06:50:06
15
8
От идиоти за идиоти. Пациент се слага на машина само ако не може да диша сам. Много ясно че това са най-тежко болните. Също е ясно, че при най-тежко болните смъртността ще е най-висока. Даваха през ковида ежедневна информация колко са болни, колко са в болница от тях и колко от тези в болница са в реанимация. Може да видите съотношението и пак имайте предвид, че не всички в реанимация бяха на машина, понеже директивите така или иначе да се пробва всичко друго преди да дойде ред на машината, ако няма как.
13.
Никой не мисли
03.02.2023 04:28:04
22
6
Аз пък я прочетох докрай. Не става ясно как механичната вентилация убива. Тъпа и конспиративна статия за шарани и те веднага клъвнаха.
12.
Как'Сийка
03.02.2023 01:28:39
3
30
Колко истини още ще излязат наяве...
Жалко, че много лекари
се оказаха заблудени и се поддадоха на истерията.
11.
Българина
02.02.2023 23:24:49
11
8
До всичките философи по-долу.
Няколко мои близки бяха в Ковид реанимации.
Имаше и преселили се отвъд.
Повечето... сме от правилната стана на тревата, хех.
ПОКЛОН пред всички медици, които помагаха!
10.
СЗО - престъпници
02.02.2023 22:21:10
4
48
През цялото време на така наречената пандемия лекарите нямаха никаква идея какво правят и като коне с капаци следваха какво им казват престъпниците от СЗО. Единия ден маската предпазва, другия ден - маската не предпазва. Единия ден кислорода спасява животи, другия ден - кислорода убива. Ангел Кунчев и оня другия плешивия не правеха нищо друго освен да повтарят като папагали предписанията на СЗО. Колко хора се набодоха заради тия шарлатани от СЗО, които са спонсорирани от фармацефтичната индустрия...
9.
ТБС
02.02.2023 22:06:28
3
35
Малко късно сте започнали да четете и да запознаване субектите в експеримента с достоверна информация от преди година и половина. Сега е време да им признаете и за ремдисивира и паксловида, както и коктейлите от антибиотици, с които ги наливаха. Време и да им признаете за статистиките, които нашето правителство не води. Но информацията е много, но не бързайте, субектите трудно възприемат много информация накуп. Фенът на експерименталките, който търси някой да убие, да се даде сметка, че нямаше задължителен характер и всичко се правеше по личен и неинформирани избор.
8.
27 гледам
02.02.2023 21:50:00
2
12
Ооо, да, смърт над населението по земята
7.
Холивуд
02.02.2023 21:43:23
4
30
Абе идиоти не може един лекар с две сестри да се грижат денонощно за 50 човека на изкуствена вентилация.Ха ха ха това да не е плондер и да го надуваш с компресора.
Истината е че всичко се прави за пари,а не по общоприет протокол,който е подплатен с професионални тези и доказателства и медицински закони,който може би е различен в различните краища на света.
Едно е сигурно,че олигофрените след пандемията се увеличиха многократно.
6.
Cloudy
02.02.2023 21:37:05
6
17
Русчев, трудно се превежда текст, ако не се познава медицинската терминология. На няколко места си допуснал сериозни грешки. Първо се запознай колко вида изкуствена вентилация има, като напишеш вентилатор и мислиш че всичко е под един знаменател. А, и се пише канЮла, не канУла.
5.
!:
02.02.2023 21:32:37
2
22
Командно дишане е синоним на вентилация. Сега ясно ли е какъв е бил шанса на хора с това лечение. С разсипан бял дроб.... Дали от катастрофа, пожар, травми и болест.
4.
Хан Курбан
02.02.2023 21:25:59
38
13
Само видях името д-р Меркола и ми стана ясно! Това е най- големият разпространител на дезинформация относно Ковид... не стигнах до края на статията (по очевидни причини).
3.
Аз
02.02.2023 21:23:34
31
10
Пълни глупости
2.
Някой
02.02.2023 21:21:40
7
37
Ужас...! Ако 10% от това е вярно...... нямам думи! Т.е. имам и това е ГЕНОЦИД!
1.
!:
02.02.2023 21:18:40
26
15
Гурльо, където те хвана ще те дера.
Спри да пускаш конспиративна и следваща опровергаваща статия за да трупаш импресии. Човек на командно дишане е на 90% труп.....това означава механична вентилация, човек не може да диша самостоятелно, а като не можеш да доставиш кислород си в кома. Ако искаш пробвай.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев не е купен, а идеен поддръжник на Русия и иска тя да спечели войната Радев не е купен, а идеен поддръжник на Русия и иска тя да спечели войната Позицията му е в остро противоречие с мнозинството и носи негативи на България, смята бившият премиер Сагата се заплете още повече: Георги Семерджиев хем бил друсан по време на катастрофата, хем не Сагата се заплете още повече: Георги Семерджиев хем бил друсан по време на катастрофата, хем не Кръвните проби за наркотици след катастрофата на "Черни връх" се бият Започна важният ремонт на ВиК инфраструктурата в Карнобат Започна важният ремонт на ВиК инфраструктурата в Карнобат Дългоочакваният проект стартира днес с официална церемония на ул. „Странджа” №27 в града Защо бургаският кмет възкликна: Някои хора много искат да ме изстрелят към Луната Защо бургаският кмет възкликна: Някои хора много искат да ме изстрелят към Луната До 10 май в бургаската библиотека може да се види интересен експонат БНТ тактично поряза концерта на Марешки, забрани на Орлин Горанов да пее БНТ тактично поряза концерта на Марешки, забрани на Орлин Горанов да пее Не мога да събера звездите на България на една сцена, разкри кандидатът за депутат Цена от около 3.50 лв. е максимумът за кюстендилската череша Цена от около 3.50 лв. е максимумът за кюстендилската череша Очаква се дръвчетата да цъфнат малко по-рано тази пролет Две училища в жк. "Меден рудник" са в капана на кибертероризма, евакуират учениците (ОБНОВЕНА) Две училища в жк. "Меден рудник" са в капана на кибертероризма, евакуират учениците (ОБНОВЕНА) Хаосът в Бургас става все по-голям - по улиците вървят на тумби ученици с доволни физиономии на хора, прецакали системата  Арестуваха пиян рецидивист, шофирал в насрещното на АМ "Тракия" - пътувал за Бургас в лентата за София Арестуваха пиян рецидивист, шофирал в насрещното на АМ "Тракия" - пътувал за Бургас в лентата за София Водачът е задържан в района на Пловдив Кичка Бодурова се изгаври грубо с Лили Иванова Кичка Бодурова се изгаври грубо с Лили Иванова Причината е дарението, което естрадната прима направи за ПФК "Левски" Пежо помете цивилен автомобил на Първо РУ в Бургас, пострадал е полицейски служител Пежо помете цивилен автомобил на Първо РУ в Бургас, пострадал е полицейски служител Униформеният е откаран в УМБАЛ-Бургас, с оплаквания за болки в гърдите и врата
Белгиец се самоуби след двумесечни разговори с чатбот Белгиец се самоуби след двумесечни разговори с чатбот Той много се тревожел за състоянието на природата Нови палежи и сблъсъци с полицията в Париж заради пенсионната реформа Нови палежи и сблъсъци с полицията в Париж заради пенсионната реформа Полицията пак използва сълзотворен газ срещу демонстранти Джо Байдън с признание за банковата криза Джо Байдън с признание за банковата криза Не е приключила все още, каза американският президент Край на "Нов СТАРТ"? Разясняват на хората в Москва какво да правят при ядрен удар Край на "Нов СТАРТ"? Разясняват на хората в Москва какво да правят при ядрен удар Белият дом заяви, че САЩ няма да обменят ядрена информация с Русия Протестите във Франция са на път да съсипят Макрон, зоват го да спре пенсионната реформа Протестите във Франция са на път да съсипят Макрон, зоват го да спре пенсионната реформа Общо 13 000 полицаи ще бъдат ангажирани по време на протестите през днешния ден, което е най-големият подобен брой, откогато и да е било преди това Латинска Америка - поле на дипломатически сражения между Тайван и Пекин Латинска Америка - поле на дипломатически сражения между Тайван и Пекин Президентката на Тайван Цай Ингвен ще посети тази седмица Гватемала и Белиз, за да ги насърчи да не последват примера на Хондурас Китай е против разполагането на руски ядрени оръжия в Беларус При настоящите обстоятелства всички страни трябва да се съсредоточат върху полагането на дипломатически усилия за мирно уреждане на кризата, подчерта Мао Нин Aзиaтcĸoтo ceмeйcтвo, coбcтвeниĸ нa Rеd Вull, cпeчeли $8 милиapдa caмo зa 1 гoдинa Aзиaтcĸoтo ceмeйcтвo, coбcтвeниĸ нa Rеd Вull, cпeчeли $8 милиapдa caмo зa 1 гoдинa Eнepгийнaтa нaпитĸa e измиcлeнa в cpeдaтa нa 70-тe гoдини oт Чaлeo Ювидя Жените в България раждат най-рано в ЕС Жените в България раждат най-рано в ЕС Това сочи проучване на Евростат Осем арестувани за подготовка на терористични актове в Белгия Осем арестувани за подготовка на терористични актове в Белгия Задържаните са много млади радикализирани джихадисти
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Исканата от ГЕРБ стабилност върви с икономическа политика от латиноамерикански тип Виц на деня Виц на деня След с*кс той:
- Е, ние какви сме сега?
Тя:
- Никакви, само те пробвах...
Виц на деня Виц на деня - Преди да се оженя, обичах всички жени на света!
- А сега?
- Сега с една по-малко...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 95% от населението у нас страда от затлъстяване на политиците!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече