×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С кого Хайгашод Агасян празнува 70-ата си годишнина


02 Февруари 2023, Четвъртък, 10:03 ч.
Автор: Флагман

Трогателно писмо от 102-годишната му леля от Ню Йорк разчувства композитора

Големият композитор и любимец на публиката Хайгашод Агасян отпразнува 70-годишнината си с бляскаво парти в известен столичен ресторант. Сред гостите на Хайго бяха Недялко Йорданов и съпругата му Ивана Джеджева, проф. Огнян Герджиков и съпругата му Светла, режисьорът Андрей Калудов, композиторът Светослав Лобошки, Михаил и Кристина Белчеви, издателят Иван Гранитски, Тони Димитрова, Джина Иванова, солистка на „Трамвай №5“, ВИП персони и още много приятели, пише вестник Ретро.

„Душата не иска да приеме, 70 звучи много внушително. Явно тялото остарява, душата не ще“, каза винаги младоликият Хайго.Юбилярят бе почетен с поздравителни писма и благопожелания от президента Румен Радев и от Столичната община в лицето на зам.-кмета Мирослав Боршош. „Имаше много цветя, много емоции, получих кошница с подаръци от моя приятел Вежди Рашидов – председател на Народното събрание, картини, статуетки... Направихме си хубаво шоу“, разказа той.

Най-важно за него обаче било много красиво писмо от 3 страници от неговата скъпа леля – сестра на майка му, която е на 102 години и живее в Ню Йорк. „Аз нямам братя и сестри, с нейните деца сме неразделни, макар и толкова далеч един от друг. Много емоционално свързани сме от детството ни. Много обичам леля ми и писмото беше страшно трогателно“.

Хайго е ходил 6 пъти в Щатите, но никога не пожелал да заживее там. „Те ми казваха: Хайго, можеш да останеш“. Възхищавам се от тази страна, от това, че има ясни правила и ред, които всички спазват. Видях го с очите си. Почти всичките ми роднини са там. Имам и други братовчеди, които са в Лос Анджелис, пръснати из Щатите. Обаче не е моя страна. Казвам го най-откровено и с отворено сърце. Където и да съм по света, първото, за което мисля, е кога ще се върна в България. Аз съм българин, роден съм тук, с арменска кръв, и емоционално съм свързан с България. Никога не съм си помислял да живея другаде. Според мен съдбата така е решила и не съжалявам. Имам прекрасни приятели, прекрасна среда, ценен съм тук, извървял съм един дълъг път с препятствия, за които не съжалявам, защото са ме правили по-силен. Благодаря за приятелството, за уважението, за топлината, с които навсякъде ме посрещат. Наистина съм щастлив човек“.

С жена му Мари са образцово семейство вече 35 години. Каква е тайната? „Тайна? Търпи ме жена ми (смее се). Една българка направи добро на арменския народ. Татяна Стоянова – нейна приятелка, която стана и моя, ни запозна. Тя е треньорка в националния отбор по художествена гимнастика и водеше модната навремето аеробика в Младежкия театър, където аз работех. Когато я видя, ѝ целувам ръка и ѝ благодаря. Тя казва: „Ти си единственият, който ми благодари“. Така бях възпитан все пак – ако може, в памет на родителите ми, на предците ми, да запазя арменската кръв. По възможност. Макар че пак казвам, аз съм българин, защото съм роден тук, служил в армията, клел съм се в България. Но и нося и арменска кръв. Смятам, че съм полезен тук“.

Хайго си спомня първия път, когато среща „на живо“ поета Недялко Йорданов, с когото са прочут творчески тандем повече от 40 години. „През 1979 г. работех в Младежкия театър, където свирех в оркестъра и играех малки ролички. На премиерата на „Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки“ той като автор дойде да поздрави актьорите. Аз имах няколко песни, написани по негови стихове, без да го познавам. Приближих се, наистина треперещ, защото бях чел вече много негови стихотворения, много ми допадна мелодичността му, поетичността, въобще всичко е музика в него. Престраших се и казах: Добър ден, аз съм Хайго, мога ли да ви изпея една песен по ваши стихове. Той ме изгледа така: „Как се казвате?“. А аз: „Хайгашод Агасян, малко трудно име, Хайго ми казват“. Изпях му песента, Недялко каза: Да, да, хареса ми. Предложих да му изпея още две. Така започна нашето сътрудничество. Аз съм благодарен за това житейско и творческо приятелство, защото много песни свързват. Особено разпознаваеми са „Не остарявай, любов“, „Остарявахме бавно“, „Бог да пази България“, „Младостта се завръща“, „Ваничка“, „Светът е хубав, светът е чудесен“.


В категории: Животът


4
Коментара по темата
4.
*********
05.02.2023 22:23:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
3.
До 2
02.02.2023 11:43:05
0
1
Поезията баце съвсем не е само любов, луна, море, чувства и т.н. Сатиричната поезия е висш пилотаж защото е отражение на времето през което е писана. Така Ваничка чудесно пасва на мутренските времена преди 30 години.
2.
Ваничка, дай една баничка - върха на поезията
02.02.2023 10:36:31
0
4
Хайде здравей и довиждане Ваничка бързам, защото летя за Париж дръж хилядарка, и дай една баничка ресто не искам, задръж го бакшиш!
------
И това ако е поезия...
1.
Gripostad za prilepi
02.02.2023 10:16:51
2
1
Nakratko Headshot
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори