×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът назначи новото служебно правителство, смени министъра на културата


Президентът назначи новото служебно правителство, смени министъра на културата
Вместо Велислав Минеков поста в новото служебно правителство ще заеме Найден Тодоров (вляво)
Ключови думи: министри, правителство
02 Февруари 2023, Четвъртък, 09:22 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Найден Тодоров поема ресора, бил е художествен ръководител на Оперно-филхармонично дружество Бургас

Президентът смени министъра на културата. Вместо Велислав Минеков поста в новото служебно правителство ще заеме Найден Владиславов Тодоров.

Каква е причината за смяната на Минеков, не се съобщава. Той обаче взе страна в конфликта в Народния театър между ръководството на театъра и част от артистите в него, свързан с назначението на пиарката Велислава Кръстева, която обслужва и лидера на ДПС Ахмед Доган. 

На основание чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът Румен Радев подписа указ за разпускането на 3 февруари 2023 г. на 48-ото Народно събрание. Държавният глава насрочва парламентарни избори за 2 април 2023 година. С друг свой указ държавният глава назначава служебно правителство от 3 февруари 2023 година, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Състав на служебното правителство:

Гълъб Спасов Донев -  служебен министър-председател на Република България;

Атанас Ангелов Пеканов – служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства;

Лазар Манолов Лазаров – служебен заместник министър-председател по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика;

Христо Владимиров Алексиев – служебен заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията;

Иван Петев Демерджиев – служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи;

Росица Атанасова Велкова-Желева – служебен министър на финансите;

Димитър Желязков Стоянов – служебен министър на отбраната;

Асен Георгиев Меджидиев – служебен министър на здравеопазването;

Иван Димитров Шишков – служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

Сашо Георгиев Пенов – служебен министър на образованието и науката;

Николай Милков Милков – служебен министър на външните работи;

Крум Костадинов Зарков – за служебен министър на правосъдието;

Найден Владиславов Тодоров – служебен министър на културата;

Росица Атанасова Карамфилова-Благова – служебен министър на околната среда и водите;

Явор Илиев Гечев – служебен  министър на земеделието;

Никола Руменов Стоянов – служебен министър на икономиката и индустрията;

Росен Иванов Христов – служебен министър на енергетиката;

Александър Георгиев Пулев – служебен министър на иновациите и растежа;

Илин Павлинов Димитров – служебен министър на туризма;

Весела Николаева Лечева – служебен министър на младежта и спорта.

Георги Георгиев Тодоров – служебен министър на електронното управление.

Правомощията на служебното правителство, назначено с указ от 1 август 2022 г., са прекратени.

Биография на служебния министър на културата Найден Тодоров:

Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и продължава обучението си по оркестрово дирижиране при професор Урош Лайовиц, хорово дирижиране при професор Гюнтер Тойринг и оперно дирижиране при професор Конрад Лайтнер в Университета за музикално и сценично изкуство във Виена.

През 1996 година е поканен от йерусалимската фондация „Ленард Бърнстейн“ в Академията Рубин в Йерусалим, където специализира при диригента на Израелската филхармония Менди Родан.

През 1997 година той създава в родния си град фестивала „Тракийско лято”. Година по-късно получава първия си постоянен международен ангажимент – в Хайфа, Израел, със Северно-израелския симфоничен оркестър, където е избран между повече от 150 кандидати за постоянен диригент на оркестъра.

В следващите години Найден Тодоров гостува на сцените на редица от най-големите културни центрове в Европа, Азия, Африка и Америка.

През 2000 година, само на 26 години, е поканен за Музикален директор на Пловдивската опера и филхармония, като се оказва най-младият диригент в България на такава позиция.

В периода 2003-2005 работи като художествен ръководител на Оперно-филхармонично дружество Бургас. Няколко години по-късно заема тази позиция и в хор „Дунавски звуци“ в Русе.

В периода 2005-2017 Найден Тодоров е директор на Държавната опера в Русе.

През 2006 година прави своя дебют с Берлинския симфоничен оркестър и само година по-късно е поканен да дирижира и концертите от турнето на състава в най-големите градове в Япония.

През 2010 дебютира и във Виенската народна опера, дирижирайки спектаклите на балета „Лешникотрошачката” от Чайковски с Виенския държавен балет.

През 2013 година Найден Тодоров се дипломира като мениджър в областта на културата в Нов Български Университет, където през последните години е поканен да изнася лекции.

От 2017 година е директор на Софийската филхармония, с която гостува на някои от най-престижните сцени в Европа – зала „Бозар“ – Брюксел, Музикферайн – Виена, голямата зала на Берлинската филхармония. В концертите си със Софийската филхармония Найден Тодоров работи с някои от най-изявените по света певци и инструменталисти. 

Найден Тодоров е работил с всички български държавни оркестри и оперни театри, както и с много чужди оркестри, между които Виенския симфоничен оркестър, Филхармонията на Богота - Колумбия, Оркестъра на Румънското радио и телевизия, Филхармонията на град Токио и мн. др.

От 2018 година, като част от образователната политика на Софийската филхармония, Найден Тодоров става водещ на предаването за класическа музика на Българската Национална Телевизия – „На концерт с БНТ 2“.

През 2021 г. издава първата си книга с разкази „Полъх от ангели“, сочи справката от президентството.

 

 


В категории: Политика


19
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
19
Коментара по темата
19.
Фигуранта
02.02.2023 15:01:17
1
1
Гледах снощи Ризовица с Шишо бакшишо и си мисля, как пък не го попита, къде отидоха 9 М за девет дни откраднати от измамническата банда на промяната.
Минеков остана отвън, чегъртнат сега очаквам цялата злоба и ненавист на протестъра от жълтите павета да се насочи към Радев.
Няма да има баница и сладолед за отровните , Мунчо Киртака ще консумира цялата власт, пиржола и бон филе по пътя на Копринката.
Копейките ще се облизват като гладни галошчета на връх Шипка.
18.
Продължаваме Педерастията
02.02.2023 13:46:01
2
2
Айде пак пряк контрол от Американското посолство! Целия цирк го въртят 1 година и народа ходи гласува за едни и същи крадци като ГРОБ, Пеевски , Кирчо и КуКУРчо и КУРнела с Буратино Демонократски. Проумейте ,че тези са проблема на държавата!
17.
Зад това ново назначение
02.02.2023 12:47:42
17
7
надзърта дългата ръка на дпс, а оттам на шиши и тиквуна.
Честита Нова коалиция начело с радев.
боко и шиши и него успяха да заклещят.
Сега Румънците ще се откъснат, а ние ще чукаме жълти павета!
Жална ни майка!
16.
Ром до 12
02.02.2023 12:34:52
9
5
Искаш не искаш малцинствата ще са мнозинство скоро време
15.
Правилно
02.02.2023 11:33:14
8
7
Всичко друго ни е наред, само културата ни куцаше малко....!
14.
ХаджиБабикянМинеков
02.02.2023 11:29:22
4
19
Процесите и настроенията в държавата не са тъждествени с какофонията във фейсбук и мечтите на БСП+деривати.Това, че някой привижда „пожара на бунта“,пребивавайки в собствения си „балон“ в социалните мрежи,не означава,че извън него бушува революционен подем.Свобода или Социализъм!Велислав Минеков от "Отровното трио" е получил от Васил Божков, популярен със зловещото си прозвище Васко Черепа, финансиране за 7 изложби в последните 3 години, твърди в своя публикация сайта "Трибюн". Освен това в колекцията на Черепа имало 15 малки пластики, закупени от ателието на Минеков. Всяка една от творбите имала средна цена между 12 000 и 15 000 лева.
13.
На здравите сили – парапет, на народа – чиста вода
02.02.2023 11:22:57
4
14
При бившия министър-председател и настоящ съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков реториката никога не е била някаква особена сила. Политическото му съществуване, извън единствения в съвременната ни история успешен вот на недоверие срещу редовно правителство, се превърна в една дълга и много болезнена за слушане и осмисляне серия от езикови лапсуси. Като най-емблематични примери до този момент (Кирил Петков явно бяга маратон в тази дисциплина) могат да се посочат „куролацията“, „алангро“, „истЕнско правосъдие“, „да сложиме едни хора в прокуратурата“, „ситуацията е в много лоша ситуация“.
12.
до гнусния мангал
02.02.2023 11:14:27
1
23
ей, ша ви се невиди и интеграцията и лакомията и да ви приседне, гнусна паплач..
Не стига, че само искате, ами кърлежи безподобни и с претенции...
Гумения зелен чорап нали е циганин бре,какво повече искате?
11.
Ром
02.02.2023 10:55:31
20
5
Г- н Президент защо в служебният кабинет няма представители от малцинствата?Да не ги мрази те, все пак сте от военните среди.Нормално е да мрази те,но вали за интеграция говорим.
10.
Киро
02.02.2023 10:28:54
6
26
Ковчези да носи и да езчегъртва е много силен. Но когато дойдат отговорностите като министър свършена работа нула .До това ни доведе президентския юмрук на промяната.
9.
Отровното трио в канала
02.02.2023 10:25:51
6
28
Първо си изметете и почистете копторите,след това почистете мръсотията,с която цапате България!
Най-големите боклучии Бобокови,са първи дружки на Радев и компания!
Те ли ще са новите лица,които отровиха България и също плащат но Отровното трио?
Всичко е за парите,които Бойко издейства от ЕС,но винаги има едно голяма Но!
Дойде ли БСП+деривати на власт,ЕС спира всички плащания,защото крадат като за последно!ОЛАФ разследва правителството на Радев за далавери,Узунов ще опере пешкира,за сега!Мутрите са в Президенството,там са и ВИС и Мултигруп!
8.
Видов ден за протестерите
02.02.2023 10:22:50
3
32
Минеков,който с Хаджигейов оскверняваха столицата и исторически сгради и църкви дори,станал министър на к0лтурата!
Платените от Черепа вандали,начело с Минеков,Бабикян,Хаджитейов и МаяМа, кога ще бъдат подведени под отговорност?
7.
Революцията изяжда децата си
02.02.2023 10:20:51
3
14
Ковчезите на протестерите издигнаха Минеков за министър на Радев, ама в момента има дефицит и на ковчези!Минеков,който с Хаджигейов оскверняваха столицата и исторически сгради и църкви дори,станал министър на к0лтурата.
6.
Импийчмънт за Радко фъшкията!
02.02.2023 10:12:09
7
32
Нов бардак (служебен кабинет), със стари ку*ви (министри)!
5.
до 3
02.02.2023 10:07:06
11
5
Е как по какво? Изследвал е природни богатсва с чистача :-)
4.
3
02.02.2023 10:04:21
1
10
Защото най-вероятно статията от днес.бг зитира прес-съобщение на президентството.
3.
Zapoznat
02.02.2023 09:38:24
32
23
Две неща са ясни, Президента май и той вече е ДПС, след като освободи Минеков който се противопостави на директора на Народния който е ДПС>
Другото нещо че статията е копи-пейст от днес.бг , не знам автора по какво е работил.
2.
:-D
02.02.2023 09:32:50
1
9
"е поканен от йерусалимската фондация"

:-D
1.
Дали?
02.02.2023 09:29:02
37
15
Президентът дава мандат отново на Гълъб Динев, а екипа си го подбира той, за да си носи отговорността след това. Не е коректно да се говори, че Президентът назначава и сменя министри.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори