×
София Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Протест срещу внос на стоки от Украйна затвори граничния пункт при Кардам
  • Зеленски покани китайския президент да посети Украйна
  • Енергийният министър прати съветничката си, притежаваща барове, в борда на язовирната компания
  • Учени откриха една от най-големите черни дупки, наблюдавани някога - с маса 33 пъти по-голяма от Слънцето
  • Малките депозити и бързите кредити кърпели дупките в бюджета, обяви кредитният консултант Тихомир Тошев
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бивш полицейски шеф и съпругата му - герои в пловдивски римейк на "Войната на семейство Роуз"


30 Януари 2023, Понеделник, 17:30 ч.
Автор: Флагман

Юлия Рашкова: Бившият ми мъж и синът ми ме оставиха на улицата

Уважаема Г-жо Рашкова, 

В следствие на безвъзвратно влошените ни отношения, последвалия отказ да се срещнете с мен и принуден от факта, че не мога да вляза в собственото си жилище, ви приканвам в 14-дневен срок от получаване на настоящата покана, доброволно да напуснете жилището ми, находящо се на ул. „Пепелаша” , както и да изнесете личните си вещи. Предупреждавам ви да не нанасяте никакви увреждания на имуществото ми. С оглед на нееднократните заплахи, които съм получавал от вас , настоявам да знаете , че съм направил подробно видеозаснемане на вътрешността на апартамента. В случай, че в указания срок не изпълните отправената покана, ще бъда принуден да предприема съответните законови действия и мерки.

Радослав Рашков

Уважаеми Районен прокурор,

На 20 януари прибирайки се от работа, установих, че електрозахранването ми е изключено, въпреки , че плащам сметките си в срок. От EVN ми съобщиха, че токът е спрян по желание на собственика на апартамента Радослав Рашков. Така вече няколко дни стоя на тъмно и студено. Налага се съседката да ми предоставя възможност да ползвам баня, да заредя телефона и си и да постоя при нея на топло.

Моля да предупредите и да задължите Радослав Рашков да възстанови първоначалното състояние на имота.

Юлия Рашкова

Първото писмо е изпратено през ЧСИ Петко Илиев, а жалбата на Юлия Рашкова е входирана на 23 януари в Районна прокуратура.

Епистоларната кореспонденция вероятно щеше да е в реда на нещата, ако Юлия и Радослав бяха двама собственици в спор за недвижим имот, а не майка и син. Юлия Рашкова се обърна към TrafficNews, за да разкаже как една семейна история ескалира до етап, в който хора живели повече от 20  години под един покрив, в момента си говорят през частни съдебни изпълнители. 52-годишната пловдивчанка, която е служител в МВР, смята че в основата на конфликта е бившият й съпруг Любомир Рашков – бивш началник на „Охранителна полиция” в ОД МВР – Пловдив до 2017 година.

Войната на семейство Роуз /Рашкови/

През 2021 година Рашков подава молба за развод и слага край на дългогодишния брак с Юлия. До този момент семейството живее с двете си деца и свекървата в апартамент в Кючук Париж. Рашкова напуска семейното жилище и се мести в апартамента на майка си, която няколко години по- рано е диагностицирана  с тежка деменция и е настанена в дом за възрастни хора.  „След като настанихме майка ми в болница, съпругът ми поиска да прехвърлим жилището й на ул. „Пепелаша” на сина ни Радослав. Аз съм единствена наследница, тъй като нямам братя и сестри. Той заяви, че ще направи ремонт на апартамента, за да може Радослав, който вече беше пълнолетен и учеше в университет, да се премести и да живее там самостоятелно. Аз , разбира се, нямах нищо против. Бившият ми съпруг заяви, че ще подготви документите и в уречения ден с майка ми отидохме при нотариус. Там тя се подписа, като единственото, което си спомням беше, че Любомир непрекъснато даваше зор  да се действа по-бързо” разказва Рашкова.

Няколко дни по-късно Юлия разбира, че апартаментът не е прехвърлен с дарение , а с покупко- продажба. „Любомир даде пари 30 000 лева на сина ми, който плати жилището, като парите бяха преведени по сметка на майка ми. Няколко дни по-късно той поиска да я заведем в Пощенска банка, където й направиха електронно банкиране. След това през нейната карта , той отново прехвърли парите в собствената си сметка” обяснява Юлия и представя разпечатки на направените транзакции. Според нея бившият й съпруг е избрал този начин за прехвърляне на имота, за да не може сделката да бъде развалена на по-късен етап.

След развода, Юлия се мести в жилището на ул. „Пепелаша” , където вече живее сина й. Отношенията им се влошават и той се връща да живее при баща си, заключвайки една от стаите. През януари 2022 Радослав предупреждава майка си да се изнесе. „Много се разстроих. Все пак това беше домът на майка ми, който тя прехвърли на внука си. А аз никога не съм предполагала, че може да се стигне до такъв развой – да ме оставят на улицата!” казва Рашкова.

Нещата ескалират след смъртта на майката на Юлия. „Един ден след работа се прибрах в къщи и установих, че липсват лични вещи – картини и дърворезби, но това, което ме извади от релси бе, че от урната с праха на майка ми нямаше и следа. Още не бях я положила на гробищата, защото не бяха минали 40 дни. Бях принудена да отворя предверието, което той бе заключил и намерих урната там”  разказва жената.

Преди Нова година синът й отново я предупреждава да се изнесе от апартамента, а няколко дни по-късно пристига и поканата от ЧСИ. На 20-ти дъщерята на Юлия й се обажда и я предупреждава, че Радослав планира да спре тока на апартамента. Същият ден електричеството действително е прекъснато.

Закон и ред

„Вече нямах никакъв избор и се обърнах към адвокат. Пуснах покана през ЧСИ до бившия ми съпруг , в която настоях той да ми осигури достъп до къщата ни в Горна махала, придобита по време на брака.  При развода ние не сме правили делба на имотите. Няколко дни по-късно получава отговор през ЧСИ, че бившият й съпруг отказва да я допусне в имота. Доводите на  Рашков са , че той обитава въпросната къща в селото, която няма как да бъде поделена.  „Направил съм ремонт на етажа , като съм вложил огромни лични средства, за да приведа въпросните помещения във вид, позволяващ обитаването им. Имам адресна регистрация там, докато пълномощницата ви е посещавала имота най- много 2 пъти след закупуването му и няма никакъв принос / финансов, морален или физически/към сегашното му състояние. Този факт е и основен мотив да се разведа с нея. Във връзка с гореизложеното , смятам, че Юлия Рашкова няма никакво намерение да ползва имота и цели единствено създаване на излишно напрежение между нас – собствениците. Не отричам, че Юлия Рашкова е пълноправен съсобственик на имота, но считам , че до произнасянето на съда и извършване на делба , не е редно да й предоставям ключ. Затова няма да го направя!” заявява Рашков.

В отговора на поканата , той предлага да й даде временен достъп до жилище в Сопот. Бившият съпруг допълва, че съдебният изпълнител трябва да „посъветва Рашкова да не харчи парите си по адвокати и за „куриерски услуги”, а да проведе разговор със семейството си. „Излишните средства би могла да предостави , естествено при наличие на майчини чувства и желание на децата си, които все още учат и не могат да се издържат сами”  пише Рашков.

„Аз няма как да живея в Сопот и да пътувам всеки ден до работата си в Пловдив” категорична е Рашкова. Тя е подала жалба в Районна прокуратура срещу сина си, а подготвя и втора срещу бившия си съпруг , във връзка със сделката с апартамента, в която тя счита, че е измамена.

TrafficNews се свърза с бившият началник на „Охранителна полиция”, който заяви, че не желае да коментира казуса и ще изчака институциите да приключат с проверките. „Аз съм честен човек, нищо не ме притеснява. Ако органите решат, че съм извършил някакво нарушение ще си понеса отговорността. Отношенията между бившата ми съпруга и сина ни са изключително обтегнати, но не виждам защо тя замесва и мен” заяви Рашков в телефонен разговор.

Макар, че историята звучи като сценарий за психотрилър, с главните герои в нея, няма да се занимават психолози, а адвокати и прокурори. Според нотариуси, прехвърлянето на апартамента е направено през т.нар. "прикрита сделка", което е операция на ръба на закона. Тя се използва често, за да се избегне прехвърляне чрез дарение, но също може да бъде атакувана в съда. 

Каква ще е развръзката, предстои да разберем.


В категории: Животът


1
Коментара по темата
1.
Who cares
31.01.2023 07:53:38
0
2
Каква ще е развръзката, предстои да разберем

Никой не го интересува развръзката на битова драма. Поинтересувайте се кои са истинските новини и пишете за тях!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сагата се заплете още повече: Георги Семерджиев хем бил друсан по време на катастрофата, хем не Сагата се заплете още повече: Георги Семерджиев хем бил друсан по време на катастрофата, хем не Кръвните проби за наркотици след катастрофата на "Черни връх" се бият Започна важният ремонт на ВиК инфраструктурата в Карнобат Започна важният ремонт на ВиК инфраструктурата в Карнобат Дългоочакваният проект стартира днес с официална церемония на ул. „Странджа” №27 в града Защо бургаският кмет възкликна: Някои хора много искат да ме изстрелят към Луната Защо бургаският кмет възкликна: Някои хора много искат да ме изстрелят към Луната До 10 май в бургаската библиотека може да се види интересен експонат БНТ тактично поряза концерта на Марешки, забрани на Орлин Горанов да пее БНТ тактично поряза концерта на Марешки, забрани на Орлин Горанов да пее Не мога да събера звездите на България на една сцена, разкри кандидатът за депутат Цена от около 3.50 лв. е максимумът за кюстендилската череша Цена от около 3.50 лв. е максимумът за кюстендилската череша Очаква се дръвчетата да цъфнат малко по-рано тази пролет Две училища в жк. "Меден рудник" са в капана на кибертероризма, евакуират учениците (ОБНОВЕНА) Две училища в жк. "Меден рудник" са в капана на кибертероризма, евакуират учениците (ОБНОВЕНА) Хаосът в Бургас става все по-голям - по улиците вървят на тумби ученици с доволни физиономии на хора, прецакали системата  Арестуваха пиян рецидивист, шофирал в насрещното на АМ "Тракия" - пътувал за Бургас в лентата за София Арестуваха пиян рецидивист, шофирал в насрещното на АМ "Тракия" - пътувал за Бургас в лентата за София Водачът е задържан в района на Пловдив Кичка Бодурова се изгаври грубо с Лили Иванова Кичка Бодурова се изгаври грубо с Лили Иванова Причината е дарението, което естрадната прима направи за ПФК "Левски" Пежо помете цивилен автомобил на Първо РУ в Бургас, пострадал е полицейски служител Пежо помете цивилен автомобил на Първо РУ в Бургас, пострадал е полицейски служител Униформеният е откаран в УМБАЛ-Бургас, с оплаквания за болки в гърдите и врата Профилът на хората, които мамят НОИ: Българин без стаж, който е регистриран като земеделски стопанин и не живее у нас Профилът на хората, които мамят НОИ: Българин без стаж, който е регистриран като земеделски стопанин и не живее у нас През 2021 г. са направили 5 разпореждания за възстановяване на неоснователно получените суми за пенсии общо за 40 965,46 лв. само в Разград
Белгиец се самоуби след двумесечни разговори с чатбот Белгиец се самоуби след двумесечни разговори с чатбот Той много се тревожел за състоянието на природата Нови палежи и сблъсъци с полицията в Париж заради пенсионната реформа Нови палежи и сблъсъци с полицията в Париж заради пенсионната реформа Полицията пак използва сълзотворен газ срещу демонстранти Джо Байдън с признание за банковата криза Джо Байдън с признание за банковата криза Не е приключила все още, каза американският президент Край на "Нов СТАРТ"? Разясняват на хората в Москва какво да правят при ядрен удар Край на "Нов СТАРТ"? Разясняват на хората в Москва какво да правят при ядрен удар Белият дом заяви, че САЩ няма да обменят ядрена информация с Русия Протестите във Франция са на път да съсипят Макрон, зоват го да спре пенсионната реформа Протестите във Франция са на път да съсипят Макрон, зоват го да спре пенсионната реформа Общо 13 000 полицаи ще бъдат ангажирани по време на протестите през днешния ден, което е най-големият подобен брой, откогато и да е било преди това Латинска Америка - поле на дипломатически сражения между Тайван и Пекин Латинска Америка - поле на дипломатически сражения между Тайван и Пекин Президентката на Тайван Цай Ингвен ще посети тази седмица Гватемала и Белиз, за да ги насърчи да не последват примера на Хондурас Китай е против разполагането на руски ядрени оръжия в Беларус При настоящите обстоятелства всички страни трябва да се съсредоточат върху полагането на дипломатически усилия за мирно уреждане на кризата, подчерта Мао Нин Aзиaтcĸoтo ceмeйcтвo, coбcтвeниĸ нa Rеd Вull, cпeчeли $8 милиapдa caмo зa 1 гoдинa Aзиaтcĸoтo ceмeйcтвo, coбcтвeниĸ нa Rеd Вull, cпeчeли $8 милиapдa caмo зa 1 гoдинa Eнepгийнaтa нaпитĸa e измиcлeнa в cpeдaтa нa 70-тe гoдини oт Чaлeo Ювидя Жените в България раждат най-рано в ЕС Жените в България раждат най-рано в ЕС Това сочи проучване на Евростат Осем арестувани за подготовка на терористични актове в Белгия Осем арестувани за подготовка на терористични актове в Белгия Задържаните са много млади радикализирани джихадисти
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Исканата от ГЕРБ стабилност върви с икономическа политика от латиноамерикански тип Виц на деня Виц на деня След с*кс той:
- Е, ние какви сме сега?
Тя:
- Никакви, само те пробвах...
Виц на деня Виц на деня - Преди да се оженя, обичах всички жени на света!
- А сега?
- Сега с една по-малко...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 95% от населението у нас страда от затлъстяване на политиците!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече