×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето как две фирми от Кърджали ще си поделят 8 млн.лева от ремонт на път в община Средец


Ето как две фирми от Кърджали ще си поделят 8 млн.лева от ремонт на път в община Средец
Иван Кичев от БСП има съмнения за ремонта на пътя Дюлево-Суходол, но на кмета Иван Жабов изобщо не му пука, дори на сесии не ходи
27 Януари 2023, Петък, 18:31 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

Поръчката е поверена на фирма за дограма, надзорът на друга фирма от същия град, а двамата им собственици членуват в обща бизнес организация, обяви съветникът от БСП

Кърджалийска фирма, занимаваща се основно с монтаж на дограма, е спечелила обществена поръчка за 8 млн.лева за ремонт на път в община Средец, съобщи опозиционният общински съветник Иван Кичев от БСП.

Проверката на бившия полицай и днешен борец срещу модела „Жабов“ в странджанската община, е показала, че „Меаца“ ЕООД в последните 5 години е спечелила само една подобна поръчка и тя е за възстановяване на  горски път с дължина от 1 км.

Средец отчита 100 хил.лева за почистване на храсти по селски път, общински съветник: „Лъжа, нищо не е направено!“

Проблемът идва оттам, че надзорът, който би следвало да контролира дали фирмата за дограма, извършваща сериозен ремонт на пътя Дюлево-Суходол е свързан със самата фирма, твърди Кичев. 3 дружества са се явили по обществената поръчка за надзор, обаче тя е възложена от Община Средец на „Екоинженеринг“ ЕООД, отново от град Кърджали. Кърджали се намира на 160 км от Средец, а в Бургаска област поне 10 големи строителни фирми имат свои филиали.

Според Кичев, собствениците на „Меаца“ ЕООД и „Екоинженеринг“ ЕООД членували в местния клон на една от големите бизнес организации на Кърджали.

„Не е незаконно, но е притеснително, че надзорът и изпълнителят са свързани. Най-малкото е съмнително.  Дано свършат качествено работата, защото на този път вече  имаше един злополучен ремонт. През 2019 година, при правителството на ГЕРБ, се отпуснаха едни целеви 285 хил.лева за ремонт, при който и една дупка не запълниха, а парите потънаха. Сигнализирахме Прокуратурата на Република България и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но за съжаление не съм запознат да е извършена проверка. А съмнения има, при това много сериозни“, повдигна въпросът Иван Кичев след редовната сесия, на която, за пореден път Жабов просто не дойде.

Вижте нашия разговор с опозиционера след последната общинска сесия:

 


В категории: Средец


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
13
Коментара по темата
13.
ti s
26.02.2023 12:08:08
0
0
ко стнаава сас пушките дет му намериха набракунерът иванчо кичака изрод долен буклукдолин
12.
Приятел
29.01.2023 10:55:13
1
2
Браво Ванка. Мачкай ги тия гниди ГЕРБАЖИЙСКИ.
11.
Чакащият
28.01.2023 17:50:43
1
0
Чакам да правим 40 дена на жавов
10.
Аз
28.01.2023 06:38:07
1
1
Кичев, Кичев Кичев Кичев кичев пезидент исками гуподин кичев кумет да става
9.
Izgrev
27.01.2023 22:49:26
0
2
Samo mangali s texnika xaxa malum ici
8.
ВЪПРОС
27.01.2023 22:21:55
2
7
СЛАДУРИ сте "Флагман"!Триете което не ви е изгодно и което засяга тези които Ви плащат.Жалки сте!
7.
*********
27.01.2023 19:39:46
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
elvis
27.01.2023 19:39:03
0
11
тези фирми са на СОКОЛА И КАК СЕ ДОКОПАХА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ТАМ
5.
До 1
27.01.2023 19:25:15
1
4
Трябва да се промени не само в Вашата община
4.
E
27.01.2023 19:24:07
0
4
Ox котьотовото
3.
местен
27.01.2023 19:23:38
18
9
А бе Кичев се изживява като полицай от времето на баща си когато Грудово беше негово и благодарение на бащаси бе толериран в полицията Стигна до шеф на ГКПП на пристанището Интересно защо го издухаха и се закотви тук да въ зражда Средец ..
2.
Абе
27.01.2023 18:59:33
25
5
Господин Кичев ,нясно ли си с цените на пътното строителство и какво са 285000лв на 13 км път за предния ремонт за който говориш и що не изчакаш първо да направят пътя после да търсиш кусури?
1.
Гражданин
27.01.2023 18:59:32
7
25
Кичев Кмет
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори