×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

NEXO или върнатите бебета – коя е приоритетната новина?


NEXO или върнатите бебета – коя е приоритетната новина?
Криптопирамидата за милиарди бе разкрита на пресконференция с участие на британски полицаи, но за „фараоните“ в нея големите национални медии у нас замълчаха
15 Януари 2023, Неделя, 19:15 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Не по-малко нелепо е, че акцент в повечето медии са словоизлияния на депутати и поддръжници на ДБ и ПП, според които това е пиар акция на Гешев и ГЕРБ

Новината, която би трябвало да е водеща за всички медии през отминалата вече седмица, беше мащабната акция срещу криптобанката NEXO. При нея бяха привлечени като обвиняеми четирима души, на които е повдигнато обвинение за това, че от 2018 до 12 януари 2022 г. в България, Великобритания, Швейцария и Кайманови острови са участвали, а един от тях е и ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да извършва съгласувани в страната и в чужбина престъпления – пране на пари, данъчни престъпления, компютърни измами и банкова дейност без лиценз. Има и данни за трансфери от криптобанката към радикалната групировка „Хамас”. 

На всички обвиняеми е наложена забрана за напускане на страната. Двама души са обявени за издирване. Според граничния контрол са в България, но следствието предполага, че вече са извън страната. На другите двама от участниците е определена парична гаранция в размер на по 1 милион лева.

Тези данни изнесоха на съвместна пресконференция в петък директорът на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и главният прокурор Иван Гешев.

Още по-фрапантното е, че бивш финансов министър (бел. авт. - почти сигурно това е Асен Василев) е провел среща между български банки и NEXO, на която е поискал да се обмисли през системата Борика да се плаща с криптовалути, тъй като NEXO има собствена едноименна криптовалута, обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Безспорно това е новината не само на седмицата, не на месеца, а вероятно на годината. Но никак не го усетихме по реакциите на повечето ни медии. 

Кои са NEXO?

Oсновната дейност на компанията е даването на кредити в твърда валута срещу обезпечение в крипто, както и приемането на пари на клиенти, върху които изплаща лихви. NEXO поддържа и борса за криптовалути, също и търгува. Реално говорим за банкова дейност, но без да имат такъв лиценз. Разликата е, че по думите на собствениците и, такъв не им е нужен, защото всичките им пари минават в крипто валута.

Всъщност разследването е насочено срещу организирана престъпна група, която действа именно чрез компанията. През последните пет години през платформата са преминали над 94 млрд. долара.

Създатели на основаната през 2018 г. платформа са четирима българи – бившият депутат от „Реформаторския блок“ (РБ) Антони Тренчев, доскорошните съдружници във фирмата за бързи кредити „Кредисимо“ Коста Кънчев и Сокол Янков, както и Георги Шулев – син на бившия вицепремиер и социален и икономически министър Лидия Шулева, който малко по-късно напуска.

Но докато на бял свят излизат все по-фрапантни разкрития, като тези, че има дарения към Демократична България от страна на NEXO на стойност 100 000 лева, нашите медии дни наред ни занимават с успешната повторна размяна на бебетата от „Шейново”. Разбира се, сърцераздирателен случай, който със сигурност е най-важната новина за родителите на децата, но не и за страната ни, не и за журналистите ни – или поне не би трябвало. Но именно това беше водещата новина в емисиите по телевизиите. Електронните медии, които пък все пак писаха за NEXO, в мнозинството си ни натрапиха и изказванията на политици от ДБ и ПП, за които партии вече има данни, че са замесени по един или друг начин и имат интерес от изопачаване на истината.

Фактите

Ето какви са фактите. Извън изнесените данни на пресконференцията, говорим още, че:

- в края на 2021 г. щатът Ню Йорк разпореди на NEXO да прекрати предлагането на един от продуктите си - депозит с висока лихва, стигаща до 36% заради липсата на лиценз за подобна дейност. Заради предлагания незаконно високолихвен депозит, чрез който според данните от американските медии, фирмата е привлякла 93 000 US граждани, вложили 800 млн. долара в него;

- в края на 2022 г. пък, освен Ню Йорк, още 7 щата стартираха съдебни процедури срещу NEXO – Калифорния, Върмонт, Оклахома, Кентъки, Вашингтон, Южна Каролина и Мериленд. Регулаторите в посочените щати заявиха, че NEXO предлага сметки за печелене на лихва, без да регистрира инвестиционните продукти като ценни книжа;

- САЩ подадоха заповеди за прекратяване и отказ срещу NEXO, чиито сметки за доходност бяха пуснати на пазара и използвани от инвеститори на дребно, поради което компанията обяви, че премахва своите продукти и услуги на американския пазар, който заемаше около 30% от портфолиото им;

- Заради друго разследване NEXO вече бяха принудени да се изтеглят от Естония, след като през 2019 г. естонският финансов инспекторат заключи, че въпреки твърденията на Тренчев, че нямало нищо общо между криптоплатфомата и фирмата за бързи кредити „Кредисимо“, чийто съосновател е съдружникът му Коста Кънчев, „NEXO действа като посредник между естонските потребители и криптозаемите, предлагани от Кредисимо“, поради което тъй като не са лицензирани за подобна дейност, не могат да функционират в Естония;

- във Великобритания, отново миналата година, вложители в NEXO заведоха дело срещу криптобанката, а причината е, тя отказала да им позволи да си изтеглят вложения в размер на 126 млн. долара, като им е замразила сметките.
Съвсем накратко и казано с простички и разбираеми за всеки думи – касае се за пирамида на криптовалута, през която са източени милиарди долари, паунди, левове и т.н... Милиарди!

Разследването на прокуратурата

Именно поради тази причина, на брифинга във връзка с разследването, касаещо NEXO, имаше представители на Британската агенция за борба с престъпността. Това се случва изключително рядко – представители на агенцията да участват в официален брифинг на чужда прокуратура, което напълно потвърждава думите на Сарафов и Гешев, че се касае за съвместна акция, а началото е поставено от чужди служби, които са засекли съмнителни транзакции, целящи да се заобиколят наложените от Европейския съюз, Великобритания и САЩ, санкции спрямо руски банки, фирми и граждани от Русия.

Работата по случая е основно на наш терен, защото абсолютно всички замесени са наши граждани, а основната дейност на компанията се извършва в страната ни (пак блеснахме по света).

Не по-малко нелепото е, че преобладаващият акцент в повечето ни медии са словоизлиянията на редица депутати и поддръжници на ДБ и ПП, според които се касаело за пиар акция на прокуратурата и ГЕРБ, целяща да (притаете дъх) разсее общественото внимание от съставянето на кабинет и разглеждането на законопроекта срещу главния прокурор. 

Вероятно щеше да е смешно, ако не е крайно тъжно. И обидно. Тъжно и обидно, защото се опитват да ни внушат, че главният прокурор Иван Гешев, с подкрепата на ГЕРБ, са успели да заблудят и дезинформират щатски прокурори, министерство на правосъдието на САЩ, Министерство на правосъдието на Великобритания, Британската агенция за борба с престъпността, Министерството на правосъдието на Естония и прочее. Не съм и предполагала, че наши политици и магистрати имат думата и взимат подобни сериозни решения в уж суверенни страни, включително и в САЩ. Ако е така – поздравления, малка

България дирижира случващото се по света, ето един сериозен повод наистина да сме горди!

Разбрахме и позицията на NEXO, която също ни се натрапва от повечето медии – те нито лук са яли, нито лук са мирисали. Прави впечатление и на пръв поглед уж странната колаборация между изявленията, идващи от компанията, както и между аргументите, с които защитниците на NEXO – ПП и ДБ, дефилират по медиите – „действията на прокуратурата са политически мотивирани”, „даренията към ДБ са направени от лица, водени от будна гражданска съвест и активна позиция”, „Nexo e водеща институция в сферата на финансовите услуги за дигитални активи и предоставя услугите си на милиони доволни клиенти” и т.н., да не изброяваме всички умилителни опити за защита. 

Вероятно отговорът на въпроса защо това е така е съвсем простичък – връзката на NEXO с определени партии и дори медии, не е тайна. Започвайки от даренията на служители на компанията към ДБ, преминавайки през Александър Починков – вицепрезидент на компанията, който е бивш кадър на „Икономедиа”, фактът, че именно в медиите на Иво Прокопиев години наред дейността на компанията беше широко рекламирана и популяризирана, споменавайки и Антони Тренчев, който беше депутат от РБ от квотата на Движение „България на гражданите“, в който Национален съвет на движението бе заедно с Настимир Ананиев, който пък чрез партията си ВОЛТ помогна на Кирил Петков и Асен Василев да се явят на предните парламентарни избори. И т.н., и т.н.

Както самите ДБ и ПП апологети обичат да възкликват срещу политическите си противници – оплетени като свински черва. Само че в случая, любимият им израз е насочен именно към партиите, които те подкрепят. И този път, за разлика от обичайните кьорфишеци, размятани от посочените формации, се касае за тежки престъпления, разследвани включително и от чужди страни.

Да се надяваме, че покрай хубавите новини за двете вече върнати на семействата им бебета, медиите ни ще намерят време да ни запознават и с актуалните новини покрай разследването на тази грандиозна афера, в която явно са замесени български политици и партии.
 


В категории: Политика


Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 1
22
Коментара по темата
22.
Електра
16.01.2023 13:45:31
0
2
Такава цензура, която Прокопито наложи на ибрикчийските ТВта, БНТ, БТВ, И НОВА нямаше и по времето на Тато при Соца. Не ли е време да се създаде една истинска национална телевизия, и да се бие шута на онова бившо затворниче и демокрадче, Кошлуков, защото явно в затвора са му налели, бая червена семенна течност...
21.
До 21
16.01.2023 11:18:29
0
2
Тролей на ГЕРБ - а сега кой е ощетен? Защото аз оплаквания от клиенти на тази фирма не съм чул да има. У как така е проблемче Настимир преди 10г е имал фирма без дейност, но не е проблем, че Боко е имал? Някак е двоен аршина май.
20.
До 20
16.01.2023 10:40:04
2
3
Айде стига простотии, преди 20 г фирма - нито дейност, нито някой ощетен.
Айде троловете на ДБ и пп и на Прокопиев да млъкнете
19.
аз
16.01.2023 09:55:58
0
2
Каквото и да драскаме, както и да обясняваме колко са виновни едни, а нашите колко са невинни, истината, е че това е огромен международен скандал, който в България обикновенния човек не разбира съвсем. Първия писал пропуска, какви са обвиненията: Пране на пари, заобикаляне на санкциите срещу Русия, финансиране на тероризъм. Може и да не им е трябвал лиценз, но е трябвало да внимават, кой им ползва услугите и за какво. Но надали и те са разбирали, какъв огромен риск има именно от международни санкции. Има държави и организации в света, които работят, не като нашите, само да имитират дейност. Така, че , честито на печелившите- ще им е тежко оттук нататък... А ние ще си гледаме сапунените сериали-истински и политически кьорфишеци
18.
...
16.01.2023 09:52:34
0
0
А по теми за нелегалните имигранти или тяхната пирамида е крива и е без апотеми и всички в по веригата ведомства чисти проби заместващи и изместващи в борба за класиране и медийно излизане на върха на пирамидата с проектираните успоредно малки пирамидки.
Следствието ги изкарало извън страната в описания триосен елипсоид да се лутат и с валутата. Радикална групировка "Хамас" била финансирана- с латерна.
Шоу "Мъпет шоу" и show "Maped".
17.
???
16.01.2023 07:12:11
4
3
Бащата на основателя на Nexo е съдружник с Бойко Борисов
Бойко и Антони – десет години съдружници
През 1997 г., Антони Панайотов Тренчев става управител на фирмата “Джи енд би травъл къмпани” заедно с Бойко Методиев Борисов. Борисов е заличен като управител цели десет години по-късно, през 2007 г.
Значи, не само Даниел Митов, Тома Биков, Петър Николов са били съпартийци Антони Тренчев младши, ами даже Бойко Борисов е бил в една фирма с баща му.
16.
КТБ
15.01.2023 22:35:58
16
26
А какво стана с КТБ или всяка кражба се помни три дни?!?
15.
Шарлатани вън
15.01.2023 21:23:57
22
32
За “даренията” от 500 бона за ДБ и ПП от секретарките на крипто пирамидата Nexo Христо Иванов , Криптомир Тлъстимир , Асан жартиерата, трябва да отговарят не пред избирателите си, а пред Сметната палата, НАП (за доходите на девойките), пред Прокуратурата и пред Съда! Завинаги трябва да напуснат политиката, а не да се въртят за втори ,третия и петия мандат като кебапчийски котараци пред месарница. #ОставкаФараони
14.
ПП ДБ са минало
15.01.2023 21:21:13
2
36
Кръгът около NEXO, в български план, включващ простокировци, дебета, „реформатори“, прокопиевци и прочие, всъщност е ПЛАН за тотално овладяване на държавата чрез „тих преврат“.
„Шайката“ е подготвена отдавна и тъй като разполага с огромни пари, започва да овладява държавата отвътре – чрез влизане и във Властта.
Всичко това няма как да се случи без президента Румен Радев, който на практика ЛEГИТИМИРА и вкара във Властта тази „шайка“, а тя се възползва от пълната ахмащина на Румен Радев, както и още по-ахмашкия
13.
Прокопиевите мърши се размърдаха :)))
15.01.2023 21:17:21
1
39
ОПГ ПП+ДБ падат в канала, мършите на прокопи остават безработни!
Очакват писмо от арменския поп, който да ги спаси от бай Ставри!
Не случайно създателят им ги определи като шмекери!Асен Василев се кокори все по-свирепо.
Зъби се с очи. Ой, колко си страшничък.
Пийте си хаповете, било,каквото било, ПП+ДБ са минало бешало!
12.
Warrior
15.01.2023 20:52:10
0
36
Ще излезем от ЕС и НАТО, когато цъфнат налъмите.
11.
Архивите са живи, гробокопачи!
15.01.2023 20:37:57
41
53
По документи фирмата - собственик на цеха, е Тео Интернационал, в която съдружници са Емил Райков (управител), Румен Николов-Пашата (бивша барета и лидер на бившата групировка СИК) и Бойко Борисов (тогава обикновен охранител и бизнесмен, а днес главен секретар на МВР. Дружеството е регистрирано в Бургаския окръжен съд през 1994 г. (ф. д. 2371), а Румен Гоцов и Бойко Борисов излизат от него на 24 юни 1996 година.

Тиквата през годините е имал много интересни съдружници, гербавите си мислят, че хората са прости и забравят, но не драги! За сведение Емил Райков е един от първите кредитни милионери в Бг и агент на ДС. Избяга отдавна и почина в Лос Ангелес преди години.
10.
До 4
15.01.2023 20:32:13
43
19
Жена ти знае ли че си анално разглезен. Или мъжът ти, обърках се вече.
9.
Даскал Димо
15.01.2023 20:28:54
19
4
Тази нашата нация загива, заради липсата на раждаемост!
Всичко друго е само един миг и една суета!
Вижте мангалите как се множат....
Турците се " по о култивираха" но и те се увеличават... бавно но стремглаво...
Само ние си стоим на едно място...

Разменени или не
.. чудо големо....само да не са с "кафяв "или бял отенък... щото ТОВА Е ПАГУБНО И ТОВА НИ ЧАКА!
8.
Биволци са нефелни защитници 6,7
15.01.2023 20:28:18
2
12
На Прокопи и мафията!
Една лъжа, повторена 100 пъти от троловете на ПП+ДБ, платена от прокопи и мафията, не става истина :)))))
Голям го набиха САЩ и UK на цялата либерастна общност, подкрепяща прокопи!
Който сее вятър, в момента жъне бури!
Бабикян се провали, сега е ред Чобанов да изгори....
7.
Nexo е български опит за нечуван грабеж
15.01.2023 20:22:45
0
48
Схемата Nexo работи чудесно при пране на мръсни пари и избягване на санкции, защото терористите и санкционираните лица внасят огромни суми във валута, а те потъват в непроследими токени и излизат отново през Каймановите острови. Разликата е, че руските олигарси и терористите от Хамас не губаят парите си, а плащат известна такса за прането им на международните аферисти.Цялото двуличие идва от простия факт, че прозападни юпита мамят гражданите на САЩ и на ЕС и нарушават техните закони в полза на източни терористи и санкционирани от Запада лица. А самите измамници се представят за подставени лица на евроатлантическата общност, чиято сигурност безогледно рушат и чиито граждани обират.
6.
Флагма
15.01.2023 20:22:04
47
33
Защо изтрихте коментара доказващ връзки в компании собственост на бойко и генерали от ДС един от които бащата на собственика на нексо? Кой ви страхува бе?
5.
Nexo е финансовото крило на ПП+ДБ
15.01.2023 20:17:26
2
37
Формалните собственици на крипто пирамидата имат за шефове същите играчи, които “стопанисват” и “харвардските” измамници Киро и Асен. Даже хората в ръководствата на двете фирми “Nexo” и “Промяната” са едни и същи, а свързващото звено е Иво Прокопиев, който през връзките си и през медийния си обръч от “Капитал”, редакциите на БТВ и Нова гради образите и пиара на двете пирамиди – политическата и финансовата.
Същите измами и трикове, които Кирчо и Асен приложиха на лековерната публика, прилагат Тренчев и Настимир на наивните търговци с биткойни по света. Целта е една – пладнешки грабеж.
Разликата е само в това, че Nexo е глобален български престъпен продукт за обир на чужденците и пране на пари на руски олигарси и терористи от радикални групировки, а Промяната е самоделен продукт, маскиран като “американски” – за обир на българите и вкарването на България в руската орбита на влияние.
4.
До 2 пендела на прокопи
15.01.2023 20:12:48
2
44
Чобанов ти ли си бе мекере прокопиево?
Нали си наясно, че повтарянето на лъжа дори 100 пъти, не я прави истина!
Много лошо сте ударени от аферата Nexo, голям страх Ви тресе, защото освен да Ви затворят кранчето, американците може и Вас да затворят!И ДБ да не търсят вината в неполучаването на мандата от президента в Гешев, Мешев или Пешев. Те получиха заслуженото си от съдбата!
Гнус сте от всякъде,пфууу!
3.
XX
15.01.2023 20:01:04
34
4
Приоритетната новина е, че ще има избори и ще излизаве от ЕС и НАТО!
2.
Наглите пендели от ПП и ДБ са по интересни
15.01.2023 19:49:24
9
11
Пендели, новите евроатлантически мъже сега са на мода. Кой Коко шиба не се знае,ама гъзовете им разпрани.
1.
Малко уточнение
15.01.2023 19:27:49
36
14
Впрочем не е пирамида, все още работи и можеш да си откриеш акаунт дори потребителите нарастват. Единственото за което се хващат е, че нямат лиценз за банкова дейност само, че все още няма регулация, а те дават заеми и търгуват чрез нексо токен за което все още не се иска лиценз докато не приемат правила за криптовалутите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си 
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори