×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от соца: Пиян шофьор уби 4 деца на спирка в Хасково, осъдиха го на смърт и го разстреляха през 1982 г


Спомени от соца: Пиян шофьор уби 4 деца на спирка в Хасково, осъдиха го на смърт и го разстреляха през 1982 г
Жертви на нелепата катастрофа са 9-годишните Марияна, Йорданка, Петя и Антония. Пострадали са и две възрастни жени – Йорданка и Минка
15 Януари 2023, Неделя, 21:55 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимка: Държавен архив-Хасково

Процесът продължава три дни от съдебен състав с председател Делчо Костадинов и членове Каньо Тенишев и Георги Абосов

Какво означава по-тежкото обвинение, което Софийската градска прокуратура повдигна миналата сряда на 22-годишния шофьор Кристиан Николов, и до какви юридически и правни последствия може да доведе обвинението за умишлено причиняване на смъртта (а не умишлено убийство, каквито са някои интерпретации в медиите) на телевизионния водещ Милен Цветков, пише socbg.com.

Този въпрос е един от основните, свързани с казуса, по ред причини. Една от тях е, че подобно умишлено причиняване на смърт в катастрофа би могло да се докаже изключително трудно.

Друга причина е фактът, че съдебната практика в България по такива казуси е твърде оскъдна и едни от последните присъди за умишлено причиняване на смърт в катастрофа или друго подобно престъпление са от началото на 80-те години на миналия век.

Адвокат Теодор Георгиев припомня, че съдебната практика познава само четири случая, в които Върховният съд е постановил решения по обвинения за умишлено причиняване на смърт при пътнотранспортно произшествие. И четирите решения са от 80-те години на миналия век.

За единия случай споменава на стената си във Фейсбук бившият апелативен прокурор на София Иван Петров. Това е т.нар. „Хасковски случай“.

Тогава съдът приема, че по хулигански подбуди хасковлията Цветан Братанов в пътно-транспортно произшествие  е причинил смъртта на жертвите. Към онзи момент законодателят предвижда като санкция и смъртното наказание, което в последствие е отменено и заменено с доживотен затвор.

През 1982 г. Върховният съд е потвърдил смъртна присъда, която е изпълнена, за произшествие на автобусна спирка, при което загиват 6 души. Обвинението обаче е било директно за умишлено убийство – по чл. 116 от НК.

Тогава този казус предизвиква полемика между практикуващите юристи, защото някои от тях твърдят, че деянието не е било умишлено, а с форма на вина „престъпна самонадеяност“, тоест непредпазливо. Прокурорът добавя, че по-късно пред студентите по право това съдебно решение е давано за пример за съдебна грешка.

На 10 октомври 1981 г. 33-годишният Цветан Братанов в пияно състояние помита с ладата на брат си Емил четири деца, слизащи от автобуса на спирката до Руската гимназия.

Жертви на нелепата катастрофа са 9-годишните Марияна, Йорданка, Петя и Антония. Пострадали са и две възрастни жени – Йорданка и Минка. Със средни телесни телесни се отървават Димитрия и Недялко.

Трагичният инцидент шокира Хасково. Трагедията на автобусната спирка е сред най-коментираните теми в кафенетата, вкъщи, на работа. Създава се обществено мнение, което настоява за смъртна присъда.

Появяват се подписки от трудови колективи, работници, учители, шофьори. Дори юристите са раздвоени по спорния казус.

Заместник окръжен прокурор по това време е Савка Стоянова.

Тя изготвя и обвинителния акт срещу Цветан. Предявява му обвинение в умишлено убийство по хулигански подбуди, при доказването му се предвижда смъртна присъда. За убийство по непредпазливост наказателният закон предвижда наказание до 15 г. затвор.

Шумният процес започва на 24 ноември 1981 г. (Забележете – само месец и половина след трагедията!!!)

Състав на хасковския окръжен съд прекратява обвинението в предумишлено убийство и го подвежда под отговорност по чл. 123 от НК /за убийство по непредпазливост/. Типичен случай на непредпазливо деяние, пишат магистратите в мотивите си.

Тяхното решение е отменено от Върховния съд на 28 декември 1981 г. Те дават указания обвинението срещу Цветан да бъде за предумишлено убийство.

Въпреки протеста на адвокатите делото да не се гледа в Хасково заради създаденото обществено настроение, процесът се насрочва тук за 27 януари следващата година. Съдиите Златка Пехливанова и Димитър Манолов си дават отвод. Напрежението расте.

Публичният процес се провежда на 2 февруари 1982 г. от съдебен състав с председател Делчо Костадинов и членове Каньо Тенишев и Георги Абосов.

Процесът продължава три дни. На 5 февруари 1982 г. хасковският окръжен съд признава Цветан Братанов за виновен в предумишлено убийство по хулигански подбуди и го осъжда на смърт.

Председателят на състава Делчо Костадинов /който също си е дал отвод, но не е е бил приет/, подписва с особено мнение. Той пише: „Не съм съгласен с квалификацията. Намираме се пред типичен случай на непредпазливо деяние.“

Председателят на съдебният състав е юрист, а съдебните заседатели – граждани. В случая тяхното становище натежава, не без натиска на общественото мнение. Но не само обществената позиция решава присъдата.

Тя е обжалвана пред върховния съд. Върховните магистрати оставят без уважение жалбата и потвърждават присъдата на окръжния съд на 29 юни 1982 г.

Присъдата е изпълнена на 8 ноември същата година.

Процесът, и особено смъртната присъда, провокират спорове между юристите и до днес.

„Безспорно, натискът на настроенията сред хасковлии се отразиха до някаква степен на съдебните заседатели”, бе мнението на Златка Пехливанова, един от съдиите, дал си отвод. По-късно тя става председател на Окръжния съд в Хасково и е един от достойните негови ръководители.

„Точно това дело стана причина да бъде променен наказателния закон. След процеса бе създаден специален член за наказателната отговорност на шофьорите.

Ако трябва да преценим от разстоянието на изминалите години (разговорът със Златка Пехливанова е от 2004 година), смъртната присъда на Цветан се дължеше и на обществените нагласи, и на несъвършенствата в наказателния закон”, бе мнението на Златка Пехливанова.

Останалите три случая са по член 342, ал. 3 – за умишлено причиняване на телесна повреда или смърт, каквото е обвинението на Кристиан Николов, като тази разпоредба не се занимава с въпроса дали е употребен алкохол или наркотици.

И при трите случая съдът през 80-те години е приел наличие на евентуален (косвен) умисъл, не на пряк, обясни адвокат Георгиев. Това означава, че водачът напълно е осъзнавал какви могат да бъдат последствията, но не е направил нищо, за да ги предотврати


В категории: Ретро Флагман


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
34
Коментара по темата
34.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
16.01.2023 17:14:27
1
2
ФАКТ сега ЗАКОНИ НЯМА
33.
ЛЕОПАРД
16.01.2023 17:13:15
1
1
ВЪРНЕТЕ смъртното наказание
32.
Гост
16.01.2023 16:24:24
0
3
Да бе, а сега за една уж закана ако си поръчан наказално дело ти спретват и ти съсипват живота. Само че те не знаят, че има и друго правосъдие - Божието. То идва ненадейно, когато мислиш, че всичко ти е ок.54
31.
Ама това хората са го решили...
16.01.2023 13:36:27
0
6
...и без смъртни присъди в демократична Америка и Канада например....Хващат те пил....смачкват ти колата..Ами то това си е смъртна присъда за прошляците с черните 20 годишни БМВта....
30.
Анонимен
16.01.2023 11:27:20
2
4
Сега при гербкп що мислите, че има законност. Има отмъщение към инакомислещите хора. Същото си е от живково до днес. Връзки, любовници, пари, сех, лично мнение. Бъдете добри хора, без значение на религия, цвят на кожата. Добротата ще спаси света, а не инанията ви. Имайте, но спазвайте законите и не отмъщавайте на хората по живково, макар и да са сгрешили, че са били според вас с неточния човек, приятели
29.
До 23
16.01.2023 11:18:46
8
6
Със сигурност си идиот.
И да,ако бяхме наистина под американско ,а не под руско влияние,щеше са има законност и ред.
28.
А
16.01.2023 11:06:07
3
3
Нима днес не са същите във входа ни. Всички от бкп минаха в герб, а явно знаят за ударените и изселяни и никой 40 г не има желание да говори с Нея. Наричайки я рошло и много тежки думи, казвайки чрез чистачката ромка, тая на х етаж, какво ще я правим тая корва, а мъжа й, тя е моя жена и запичва у дома им терор и иди докажи на бойковите комунисти, че тя е една порядъчна жена. A и донка на 4 етаж картончетата и са знаели ченгетата чрез нея. Минало е всичко. Удариха най милото им, боли, много боли, но им е простено на комунистите, удариха младите от пп, това са те същите, диктатури, може и да са, но и бб бяха диктатури злодеи и не трябва да им се дават повече права да добиват жертвите си невинни
27.
А
16.01.2023 10:48:29
2
0
Съдия савка стоянова и нея лично я познаваме, 1947 набор, сестра й беше учител в отец паисий, стоянова савка е от бкп род и бе изпратена в София съдия, а мъжа й ченге дс стоянов, но него не го зная познаване. Помогнала е на пенка от съда машинописката, за 2 й деца, едното в симионово момче и момиче, а др в су, право, сравнявайте, същото е и днес, на савка стояново едното й дете мисля, че шерка й си слага край на живота ми бе казала пена от иваново село, др с психични отклонения, а савка бе скромна жена, за разлика от децата й две момче и момиче. Бог забавя, но не забравя.
26.
А
16.01.2023 10:40:47
1
1
И сравнение с тогава и сега. Днес има във всяко сенейство коли, дори и по 5 нагоре. Работихме по ония години при Костадинов, Пехливанова и много неща знаем, но ще спра. Пехливанова беше в РС съдия по тия дела, глобите, но днес всичко, което бе, не е това. НОХД, наказателен общ характер дела бяха гледани от другата Пехливанова в районен съд, безпартиен член, мома стара и на по късен етап Председател на Окръжен със, педантично.. Жена, както Костадинов и другите съдии, можем книги да напишем за тях. Диктатори си бяха, осъждаха ги при убийства на затвори ефективно, този случай не го зная, защото трябваше да напусна града през 1977 и работата си. Но едва ли е било показно чрез разстрел, а са говорили съдията пред нас тошка веска и х,.. В тстая влизат, задейства се токаааи умират
25.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
16.01.2023 10:35:35
0
13
А убиецът на господин ЦВТКОВ
СЕМЕРДЖИЕВ идруги им се разминава
върнете СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ а и много роми убиват хора по СЕЛАТА ПОМНИТЕ ли НАДЕЖДОВ който уби РСЕНСКАТА ЖУРНАЛИСТКА ромите се имат над законите пази ги БХК НПОТАТА ставаа ДУМА за ромите
престъпници
МОЛЯ престъпниците бият ДОКТОРИТЕ
КЪДЕ Е закона
МОЛЯ
ПИТАМ
24.
До 13
16.01.2023 10:17:54
0
5
Какво да стане? Ходи си на работа и си върти и частния бизнес. Ни лук ял, ни лук мирисал....
23.
идиот русофоб
16.01.2023 10:01:44
14
10
Мръсни комунисти! Как са избивали хора за такива дребни прегрешения? Добре, че вече е демокрация и това не може да се случи! Сега американските ни братя се грижат за нас и за благополучието ни! Радвам се, че вече нямаме нищо общо с ватенките на Путлер, а сме независима държава, подкрепяна от носителите на мир и демокрация САЩ! Тенк ю!
22.
ето как
16.01.2023 09:59:11
1
10
стигне ли се до адвокат се променят нещата.... престъпна самонадеяност=неумишлено?!?! на това ли учат студентите си? Първо нарушение - шофира пиян -това е умишелено или неумишлено? второ основно престъпление убива в следствие на първото. Дали анализират що е - пил от радост ли от мъка ли. Да го изкарат по-малко виновен... и неумишлен казуса, който преподават.
21.
до 10
16.01.2023 09:55:57
1
4
На снимката която беше в първоначалната статия на втора линия, малоумнико, а снощи я извадиха в друг вид на първа линия, за да има за какво да се дърли народът днес.
20.
Sss
16.01.2023 09:40:19
3
12
Твърдо За... Като стане нещо подобно набързо осъден и разстрелян.... Без обжалване инстанции крадливи адвокати набързо.... ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ.... НЕ ДА ПРЕЛИВАТ ЗАТВОРИТЕ ОТ ИЗМЕТ... НАРЕЖДАТ ГИ НА СТЕНАТА И КОНТРОЛЕН.... ЧИСТО И ПРИРОДО СЪОБРАЗНО
19.
хах
16.01.2023 09:36:59
1
3
на такива закони и таксита нямаше да има
18.
Дърт команъз от Хоминтерна
16.01.2023 08:26:26
5
2
Идвайте на марс другаре там има зелвни човечета дет ша ни ибът с големите тупанги кеффф
17.
До 9
16.01.2023 03:25:40
4
11
Точен, та право в 10-ката! :)
16.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
16.01.2023 03:22:51
6
28
ВЪРНЕТЕ смъртното наказание
15.
...
16.01.2023 01:45:11
2
52
За мен убийство по непредпазливост при ПТП е,ако на шофьора му прилошее или се случи повреда с колата и нещо в този ред..Но когато пиеш алкохол,друсаш се и сядаш зад волана,напълно съзнавайки,че си в нетрезво състояние- си е умишлено!!
Още по строги закони за тези,които употребяват алкохол и наркотици и се качват на колите си!
14.
Трепеха ги, за да не повтарят
16.01.2023 00:44:30
0
47
Джантите са уникални за автомобил през 1982. Сигурно не е бил случаен човек с такъв автомобил и въпреки това са му светили маслото. Не прощаваха тогава. Затова и престъпниците не бяха толкова нагли тогава
13.
Аз
16.01.2023 00:16:54
1
28
А какво стана с убиецът Живко от Меден рудник, който на 01.01.22г уби приятеля си Калоян, шофирайки в нетрезво състояние? И той ли е с условна?
12.
XX-ристинка Урсула
15.01.2023 23:57:20
7
16
Оф, требе да лягам, че утре пак ще въртя геврека цял ден за 1000 лв. Правя последна злобарка и ще спя като къпано европейско даначе.
11.
ХХ
15.01.2023 23:47:43
7
34
Като има смъртно наказание и присъди по 50 години, полицаите, прокурорите и съдиите, пак същите ли ще са?
Защото много от тях са доста имотни и заможни, любители на луксозните имоти, хотели, бизнеси, коли, все несъответстващи на официалните им доходи.
Законите и сега, не са лоши, но човешкия фактор във уравнението е много решаващ, а в наща държава това е най-грешната част от същото това равнение.
10.
До 1
15.01.2023 23:42:42
6
13
Ти па къде видя сградите и как били облечени на снимката? Бълнуваш нещо май.
9.
Хм
15.01.2023 23:26:36
22
66
А малък То.ко внука на Бай Тошо,осъдиха ли го поне условно за многобройните изнасилвания?
При едното малък То.ко с негови приятели изнасилват две унгарски момичета,едната дъщеря на унгарски "другар" военен генерал. Тази същата,дъщерята на унгарския генерал,случайно "паднала" от терасата,а заключението било,че била пияна и се самоубила.
А хилядите избити по лагери и затвори,техните близки,дали са на мнение,че по "Тошово време" е имало закон и ред?
Да те пращат на каторга заради доноси,интриги или защото си кадърен и си вдигнал хубав дом и някой "другар" му хвърлил око и след като те пращат в лагер от където не се връщаш,този другар се настанява в къщата ти. Това добре ли е?
Диктатурата е в главите,само на неудачници,злобни,деградирали и завистливи. Обаче,ако случайно,един такъв наруши закона и го викнат в полицията или полицията дойде в дома му защото детето му продава наркотици,същият любител на твърдата ръка,бързо започва да реве че това е полицейщина!
Днешната система,не е съвършен на,но прехода и демокрацията по български,не ги ли "измайсториха" същите "другари",ченгета,доносници и вся сволач комуняшка.
В САЩ,не е комунистическа диктатура,обаче Комунисто русофилите,винаги дават за пример САЩ,заради суровите присъди и лекия спусък на полицията.
Държавата се прави от народа и какъвто е народа,такива са управниците,институциите,и въобще Елита управляващ държавата.
Всеки иска ред и закон,обаче да не важат за него. Ревът че управниците крадът,обаче и те крадът,кой каквото може да открадне. Ееее,така не става!
Ако,някой,толкова много иска диктатура да замине за Сев.Корея!
8.
Мура
15.01.2023 22:42:13
2
37
Трябва да се промени закона за ПТП не може убити по пътищата да има и да са с условни присъди,.Трябва да се промени и в частта за употреба на алкохол и наркотици...f
7.
Ладата
15.01.2023 22:17:46
4
23
С алуминиеви и то нелоши джанти за тия години.
6.
Върнете смъртнато наказание
15.01.2023 22:13:14
3
52
Не може за убийства да има условна присъда!
5.
Има ли алкохол или наркотици
15.01.2023 19:28:12
4
57
При ПТП със смъртен случай от 20г до доживот.Така ми се вижда най добре!
4.
ХХ-ристин Чатаев
15.01.2023 18:58:44
15
40
Аз бях офицер от Държавна сигурност. Като дойде 10 ноември 1989 г. започнах да се насирам от страх да не ме осъдят на смърт за многото убийства, които бях извършил в подземията на милицията. Скоро се успокоих и разбрах, че с пръст няма да ни пипнат. Затова сега станах евроатлантик.
3.
Мда
15.01.2023 18:41:42
4
71
И сега трябва да има смъртно наказание, за тези с алкохол, дрога и умишлено умъртвяване за другите които уж неумишлено до живот и те така ще има ред в България, защото ние сме малаумна пасмина.
2.
XX
15.01.2023 18:07:34
15
47
ЕС не харесва смъртното наказание.
Родителите е трябвало да го издържат 15тина годинки в затвора докато излезе! Нали другаре, гласващи за ЕС и НАТО?!
1.
Затова и
15.01.2023 17:36:45
11
85
такива убийства не бяха ежедневие, като в сегашния разграден двор, в който човешкият живот няма никаква стойност!

Обърнете внимание и как изглеждат сградите и заобикалящата ги среда на снимката. Също като сега, нали? Не че са особено красиви, но са поне здрави, чисти и поддържани и не приличат на гета.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори