×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Задава се грипна ваканция


Задава се грипна ваканция
До локдаун едва ли ще се стигне въпреки тежката клинична картина на новия грип
07 Януари 2023, Събота, 11:49 ч.
Автор: Флагман

Традиционният зимен грип се завърна след две години ковид

В края на януари се очаква пикът на грипната вълна, а щамовете "Виктория" и "Дарвин" покосяват жестоко, казват епидемиолози. Малко възможно, клонящо към нула, е да има локдаун. Най-вероятно обаче децата ще излязат в принудителна почивка до две седмици. 

Детските отделения в болниците са препълнени, а пред кабинетите на личните лекари вече има опашки.

Грипът се завърна отново, след като две години почти бяхме забравили за него, тъй като беше изместен от коронавируса. Все още сме в началото на епидемичната вълна, като определено има повишаване на случаите по отношение на грип и остри респираторни заболявания.

В Центъра по заразни и паразитни болести доказват все повече грипни щамове. Вече има изолирани "Виктория" и "Дарвин". Специалисти допускат, че още около месец ще нараства активността на грипната циркулация и след това около месец ще спада активно. Вероятно случаи ще има до март, а и до април.

Симптомите са класически - внезапно начало, температура около 37.5, 38, стига и до 39, болки в ставите, мускулите, отпадналост. В началото има суха дразнеща кашлица и прояви на хрема, но по-нехарактерни. Към момента големите градове са най-много заразените, като при някои от тях случаите са се повиши с около 50% през последната седмица.


В категории: Здраве


Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
15
Коментара по темата
15.
По-добре онлайн
09.01.2023 09:43:39
0
2
Децата да бъдат онлайн през зимата.Който иска учи , без значение дали е на училище или не е .По-добре е децата да са здрави.Каква е ползата да са цяла зима болни , с отсъствия и без да учат учебния материал .В крайна сметка за какво са тези онлайн платформи на обучение.Вярно е ,че за родителите ще бъде трудно ,но детето ,когато е болно отново се отсъства от работа .
14.
Умната
09.01.2023 08:14:07
0
2
Да я пускат още сега!Какъв е смисъла да я пускат след няколко седмици като всички ще са болни и ще стане още по-зле!Мислете какво правите,пускайте вакнация на децата и отново ОНЛАЙН!
13.
Майка
09.01.2023 08:10:24
0
3
Здравето е най-важно. Децата един по един се разболяват с всеки изминал ден. Пуснете ваканция вече. Няма всеки ден да гледаме как се разболяват децата, а вие нищо не правите по въпроса. Тоя вирус е от началото на декември още. НАПРАВЕТЕ НЕЩО!
12.
Отчаяна
09.01.2023 08:06:53
0
2
ПУСНЕТЕ ГРИПНА НАКОНЦИЯ ВЕЧЕ!!! ВСИЧКИ СЕ РАЗБОЛЯХМЕ, КАКВО ЧАКАТЕ??
11.
Хмм
08.01.2023 19:08:57
0
1
овладява се за два дни. На третия температурата престава да е фактор. На 7ми ден си възстановен с лека остатъчна кашлица. Нищо специално.
10.
Точно така,
07.01.2023 20:10:16
4
10
грипната ваканция да я дават по-рано, не когато вече всички са болни. Особено щом като вече е тръгнала грипната вълна.Нали целта на ваканцията е да предпази децата от грип. В класовете винаги има деца,които са с грипоподобни симптоми. Такива не трябва да се допускат в училище,но кой го спазва. Когато се разболеят и да дават грипна ваканция,каква е ползата. Тогава и в онлайн обучението няма да могат да се включат децата. По-добре здрави и вкъщи на онлайн обучение,отколкото всички болни и после да трябва да наваксват всичкия пропуснат материал. Трябва да се мисли по-рано,а не като се обърне каруцата.И без това няма отопление(по-точно много е слабо,да се позатоплят радиаторите сутрин),осветление също (изгасят им лампите,че горели ток), в мрачните дни не се вижда написаното на дъската.Учениците започнаха да казват на училището " Пещерата",защото е студено и тъмно. Ако продължава така,като паднат температурите, мисля да подам сигнал!
9.
Dо 5
07.01.2023 16:45:21
1
6
Това е стара снимка на която се вижда Subway на мястото на McDonald's. В момента на това място има Hesburger. Все джънк.
8.
Дарвин
07.01.2023 16:41:09
2
6
Много подходящо име за поредната подигравка с хипохондриците! И дори без да погледнеш никакви "новини", можеш да познаеш кога пак пропагандата е натиснала педала по самозадушаващите се дебили в магазините, че и на чист въздух дори.
7.
Трол
07.01.2023 16:32:30
1
5
Отново заглавие нямащо нищо общо със статията. Кой ви каза, че ще има грипна ваканция? И ваканция ли ще бъде или онлайн обучение?
6.
хахаха
07.01.2023 14:23:41
5
11
тея деца искат гледане, после защо масово чедата ви станаха мурви и пикомани
5.
Въпрос
07.01.2023 14:15:19
1
7
Абе не съм идвал в Бургас от 2018 .На тази снимка виждам CHANGE кво стана с Maкдоналдса на това место? Тези ченчове колко станаха по главната?
4.
Me
07.01.2023 13:26:02
4
25
Хм, известно е, че грипната ще я дадат, когато всички паднат. Тея работи се правят като се види, че тръгва нагоре, а не след като всички се разболеят. Години наред моя удържа почти до грипната, остават по 5-6 деца и накрая като ги пуснат, болните оздравели, а моя болен 10 дена. Схемата им е супер дразнеща - да окапят всички и тогава. Ама те като окапят, после окапват родителите, баби дядовци наред. И накрая заради една грипна да не я дадат навреме всички болни наред! По Ковид вместо в грипна ги пращаха да учат онлайн болни. Абсурди само....
3.
Дано
07.01.2023 12:37:41
12
41
Много ще се радвам да пуснат децата във грипна ваканция.В класът на моето дете има едни постоянно сополиви и кашлящи деца,които са всеки ден в училище.Защото родителите им не си ги задържат за 1 седмица вкъщи да си ги полекуват.Моето дете досега заради такива сополивци сме дали 120лв за лекарства да си го лекувам вкъщи.И какви са тези наредби ...видимо болно дете 2клас да не може класната да го натири вкъщи.Деца до 14г не можело да го върне от училище....Детето ми си идва заразено и ми казва....този,този,този кашлят,кихат и пърдят ....обаче така става,че здравите си седят вкъщи и губят учебен материял,а болните тържествуват в училище и си мажат марсолите по чиновете.Аз като родител имам ли право да предизвикам проверка от РЗИ,че има болни в клас ?! И съответно да се обърне внимание ?!
2.
дддааа
07.01.2023 12:33:13
2
12
Не е лъжа,почва с 38 градуса,суха кашлица... после качва до 40...
1.
Гъбата
07.01.2023 12:01:48
1
10
В затвора все сме в ЛокДаун . Ако не вярвате питайте моя мъж Джанго Зе.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София 
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори