×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България излиза с официален протест срещу обявяването на Христо Грозев за издирване в Русия


България излиза с официален протест срещу обявяването на Христо Грозев за издирване в Русия
Този акт е неприемлив - той представлява посегателство срещу свободата на словото и опит за сплашване на български гражданин, каза премиерът
29 Декември 2022, Четвъртък, 14:20 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Съдействието, което правителството оказва на журналиста, не е в резултат на натиск, уверява премиерът

България ще излезе с официален протест срещу обявяването за издирване на българския гражданин Христо Грозев от страна на Руската федерация. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерския съвет (МС) днес.

Преди това той обясни, че МС работи в медийна среда, която не създава услужливо привлекателен образ на правителството. Причината за това била само една - "зачитаме принципите на журналистическата професия, която е призвана да е коректив на всяка власт". 

Българската държава чрез своите институции била в непрекъснат контакт с журналиста Христо Грозев много преди информацията за неговото издирване от страна на Руската федерация да се превърне в гореща новинарска тема. 

Правителството съдействало на Грозев не в резултат на натиск, както твърдели някои. 

Премиерът обяви, че след час (т.е. в 15 ч.) посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова била извикана в Министерството на външните работи за обяснение по случая.

България не била информирана по официален път за повдигнатите срещу Христо Грозев обвинения. 

"За нас този акт е неприемлив. Той представлява посегателство срещу свободата на словото и опит за сплашване на български гражданин. Затова правителството чрез Министерството на външните работи ще изрази официален протест срещу обявяването за издирване на българския гражданин Христо Грозев и ще настоява за пълна информация относно основанията за това решение. Добре е също така да не забравяме, че в интерес на сигурността на г-н Грозев е действията за неговата защита от евентуална заплаха да не се представят декларативно в новинарските емисии", каза Гълъб Донев. 

Вижте видео тук:

 


В категории: Политика


14
Коментара
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
14
Коментара по темата
14.
До номер 13 русороба
30.12.2022 00:51:02
3
2
Да ти сера в устата...русоРОБ малоумен,на Грозев на малкия пръст не можеш да се мериш...що не вземете и всички прости русороба да се съберете чамаданите и марш в пРосия в кочината
13.
ТБС
29.12.2022 20:01:33
2
6
Прости ли са управниците ни или крайно нагъзени, на за толкова години не разбраха ли, че ако някой ще убива някого, няма да го обяви, нито да му споменава името. Явно плащащите на имбецила Грозев, са решили да го приключат и да сочат с пръст. Не, че Грозев ще липсва на обществото, един малоумен консуматор по-малко.
12.
Хахахах
29.12.2022 18:06:28
5
6
Бряяя отново ще има мощен гейпарад и демократската уродлива измет, ще се кефари ХАХАХАХАХ
Напред сороспии!
11.
И откога ?
29.12.2022 17:40:05
3
8
Нито е обвинен.
Нито е арестуван. Нито има повдигнати обвинения.

Но, според Гъръбът Донев щом си журналист ( макар че Грозев не е такъв) няма право дори да бъде дори и разследван.

Що за простотия е това ?
Да не бъде обвиняван и поставен под съмнение щом видите ли бил журналист.
И по кой закон, на журналист не може да се предявяват обвинения ?
Това някакъв нов, нечуван досега имунитет ще да е !

Всеки журналист, агент на чуждо, западно разузнаване е освободен от наказателна отговорност по цял свят. - ДБ да го внасят за гласувани.
10.
Ха Ха
29.12.2022 17:26:50
3
4
Тая блядуха защо не е с волга ами с мерцедес обикаля???
9.
демократ
29.12.2022 16:37:44
0
10
Демокрация в която :
Президента - военен.
Мин. Председателят - военен.
Главният Прокурор - завършил полицейската Академия.
Председателят на най-голямата парламентарна партия - милиционерска Академия.
Председателят на Парламента - тройкаджия.

Някой има ли очаквания за развитие на тази Колония ?
8.
Другата България
29.12.2022 16:37:36
3
10
Шегувам се бе, как ще сте предатели.
Предатели са русоробите, като мен, защото обичат пРосия повече от България, а пък един не замина за пРосия,която "воюва с НАТО" в Украйна, да се бие за истинската си родина. Ей на евроджендърите пак излязоха тарикати, дават оръжие и милиарди с които укрите избиват обосраната орки армия, и гледат сеир и нито мобилизация нито експлозии в Евроджендърки ЕС
А в наща паРаша, гърмят летища, заводи, нефтени рафинерии, на Дугин дъщерята и тя литна и и останаха сано мараронките, Кримския мост и той думна, а ние русоробите седим и си бъркаме в жопа. Ето, както казах, еероджендърите са по-малко от половин България и не моа да си обясна, защо ние русоробите не се вдигнем да врътнем превратче и да вземем властта(той май, не е като да въртиш минети) или поне тайна организацийка да направим да погърмим малко срещу предателите.
Ама кви ги говоря, те наще се разедоха заради комшията и мама ме заева, и не го гръмнах, да! Зема да се наплюскам с боб и да гръмна със задницата малко газове, че от много гърмене русоробите сме за майтап.
То май излиза че ние и Русия и България предаваме. В пРосия мобилизация, наще братя гладни и дрипави, ние русоробите поне шушони, цървули и русенско варено да им бяхме пратили, и тва не направихме.Евроджендърс бг управлението ни, изпрати за 9 месеца на Украйна за един милиард оръжие и боеприпаси, ние пак нищо.
Той май по-големи предатели от нас, няма.
7.
Другата България
29.12.2022 15:57:05
5
11
Каква България бе шибани предатели? По-малко от половин България сте...Тоя продаже шебек си е въртял далаверките и е снасял на МИ6 , сега ще плаче като вдовида за уй да сме го пазели...
6.
ХХ
29.12.2022 15:45:21
13
8
Айде нема нужда,след дъжд качулка и след сватба,булка!
Той ако е в САЩ,няма страшно.
Кремълските мингиши,никога не са тровили и убивали някой в САЩ,даже не е хич случайно. В САЩ има смъртно наказание и вонящия мингиш знае къде му минават номерата,щом толкова десетилетия не е посегнал на някой в САЩ. Знае че на електрическото столче мингищкото му мозъче ще избие изпържено през черепчето. Мингиша и псето като усетят дебела тояга,бягат с 200.
5.
Scrooge McDuck
29.12.2022 15:20:31
12
16
Един след друг се показват идиотите. Каква свобода на какво слово? Вървите към Балтийския Халифат! Значи Магнитски може да се приложи без присъда, да те арестуват тук по скалъпени обвинения е ок, икономиката в разруха, искат да прецакат енергетиката, но най важното е някакъв аферист, работещ и живеещ в чужбина за чужда медия! Подлоги. Не съм чул от Англия нещо.
4.
Развеселен
29.12.2022 15:03:44
5
7
Този смотаняк май е почнал работа за ФСБ че така да го промотират. Иначе нямаше и да разберем че е изчезнал. А нашите подлоги ще го пазят от новите му работодатели, смях голям
3.
Krasnyi Yar Astrakhan Oblast, Russia, 416150
29.12.2022 14:58:00
4
7
Toz pak въшка tragnal s orlite sa кълве
2.
ХХ
29.12.2022 14:43:11
5
8
Три деня ни шъм изтрезнял и пак пиша глупости и правя правопасни грешки. Омръзна ми веке ишкам и мен да ме издири някойя хубавица.
1.
XX
29.12.2022 14:39:08
8
22
Слугите на дондуков са чакали нареждане от созяк за реакция.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур
САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори