×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой ще се бори да наследи Путин, ако руският президент бъде свален?


Кой ще се бори да наследи Путин, ако руският президент бъде свален?
Руският президент е считан от мнозина за "майстор на интригите"
25 Декември 2022, Неделя, 20:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Според запознати Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров вече се подготвят за ерата

Според запознати Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров вече се подготвят за ерата след Путин. "Ако Русия се разпадне хаотично, последиците ще бъдат усетени и в Европа", предупреждават експерти, цитирани от "Дойче Веле".

Владимир Путин е смятан за майстор на интригите, пише германският всекидневник "Франкфуртер Рундшау". Той обича да се обгражда във властта с подставени лица, които са му верни. Но някои от тях - като Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров - могат да се превърнат в заплаха за руския президент.

Изданието припомня думите на бившия украински външен министър Володимир Огризко, че в обкръжението на руския президент в момента има "интриги". Пригожин първоначално стана известен като "готвача на Путин". Дълги години той отговаряше за кетъринга за правителството, което послужи и като негов пропуск към руския властови кръг, пише dnes.bg. Оттогава той изпълнява и мръсни задачи, възложени му от президента. Така например преди американските междинни избори той призна, че се е намесил в предишен вот в САЩ. Каза още и че през 2014 г. е основал руската наемническата армия "Вагнер". Тя се сражава в някои африкански държави като например Мали. Но и също и в Украйна.

От известно време изглежда, че Пригожин преследва собствени интереси в Кремъл. Той призова олигарсите в Русия да подкрепят по-енергично целите на войната в Украйна, след което бившият съветник на Путин Сергей Марков го похвали, че е станал "гласът на народа". Известният критик на властите в Москва Михаил Ходоровски предупреди преди време пред "Политико", че 61-годишният Пригожин се подготвя за живота си след Путин. "Той изгражда отношения с Кадиров", каза Ходорсковски. Чеченският лидер си спечели прозвището "хищното куче на Путин" заради бруталните му изказвания за войната в Украйна.

Въпреки че шефът на "Вагнер" е контролиран от Путин, той, също както Кадиров, играе двойна игра. В анализ на американския мозъчен тръст "Институт за изследване на войната" Пригожин също е окачествен като "заплаха за управлението на Путин". Критичното рускоезично издание "Медуза" наскоро също коментира, че Пригожин, точно както и Кадиров, печелят все повече поддръжници в Кремъл. Твърди се, че перспективни и изгряващи политици като Алексей Дюмин, губернатор на Тулска област, и Дмитрий Миронов, бивш ръководител на Ярославска област и довереник на Путин, също подкрепят дуото Кадиров-Пригожин.

Пред "Тагесшпигел" Михаил Ходоровски неотдавна предупреди, че поражение във войната може да доведе до сериозни проблеми за руския президент. "Ако Путин загуби войната, националистите патриоти ще бъдат много гневни. Ако завръщащите се войници и военното ръководство откажат да участват във вътрешен конфликт и да се застъпят за Путин - тогава 20 000 въоръжени мъже на Пригожин или на Кадиров ще изиграят важна роля", казва той.

Заради вътрешнополитическия натиск Путин вече отмени няколко публични събития, включително новогодишното си обръщение. Ходоровски обаче смята, че тази уязвима позиция, в която се намира руският лидер, все още не означава неговия край: "Путин ще се откаже от властта и ще позволи да бъде съден само ако алтернативата е смърт", прогнозира той.

Последиците от руска загуба в Украйна ще се усетят и в Европа, и в Азия

Макар едно евентуално руско поражение да е свързано с много ползи, САЩ и Европа трябва да се подготвят за регионалния и глобален хаос, които то би отприщило, пише "Форин афеърс". Аналитичното издание коментира, че от 2008 г. Русия е ревизионистка сила - Москва променя граници, анексира територии, намесва се в избори. "Ако Русия предприеме радикална ескалация на войната или се разпадне хаотично, вместо да приеме поражение чрез преговори, последиците от това биха били усетени в Азия, Европа и Близкия изток."

Авторите на анализа Лиана Фикс и Майкъл Кимадж отбелязват, че превръщането на Русия в провалена държава, разкъсвана от гражданска война, би възродило въпросите, с които западните политици са се сблъскали още през 1991 година. Един от най-важните е кой ще контролира ядрените оръжия на страната. Едно хаотично руско поражение би оставило опасна празнина в международната система.


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Истината
26.12.2022 12:58:16
3
4
Според мен след кончината на Путин ( той никога няма да напусне поста с жив) в Рашънистан ВАГНЕР- ците и ЧЕЧЕНСКИТЕ главорези ще си спретнат една касапница по другарски.В резултат на което населението на Рашънистан доста ще се редуцира според мен.Ако главорезите надделеят .., "честито" на човечеството с новият им халифат.
16.
Да бе,да
26.12.2022 11:36:31
7
3
Поредната повърня
15.
До "обективен"
26.12.2022 09:31:10
4
10
Товариш русофило шизофреник, цял свят разбра, че и путлер не знае, каква е целта на войната(СВО е за майка ти русфилката) нито генералите му, нито обкръжението му, нито армията и полевите к8мандири, само русофило шизофрениците знаете хахаха.
Та Киев превзимахте, та източна и южна Украйна присъединявахте, после след присъединяването с промяна в конституцията на 4те области и празненствата в Кремъл, ревяхте че путлер си постигнал целите и присъединил 4 области(Донецка, Луганска, Запорожие и Херсон), само че понеже сте прости като гъдулки, нямаше от къде да знаете, че нито една от тези области не е под контрола на путлеровите клошПедофилоМародери,а само 24 часа по-късно украинците превзеха Лиман, а после Херсон и десетки населени места в Херсонщина, Луганщина и Донбас.
Да кажеш на майка ти, че СВО не продължава 10 месеца и не включва мобилизация, ако тя русфилката не е проста като тебе би трябвало да ти опъне гащите, да обърше сополите и да те прати в психото.
Прости прости, чак не е истина!
Питай майка ти, влизаше ли в целите на путлерчо украински ракети и дринове да бият по руска територия, Белгородска област, Курска, Крим и...?
14.
от лубянка
26.12.2022 06:46:08
7
5
кой да бъде президент,когато жужето падне от власт....?
ми то е ясно,пак някой КБГ агент от Лубянка (лубянин) и...старата песен на нов глас....
13.
Мирно!
26.12.2022 00:30:06
9
11
Памперса, наркомана и смешните лидерчета на ЕС да се радват, че на власт е търпеливия и милостив Путин, че ако начело на Русия беше някой шантав националист като Жириновски, щеше да им скъса задниците от междуконтинентални ядрени ракети и навсякъде щеше да се носи аромата на уран и плутоний.
12.
До9
26.12.2022 00:06:12
5
5
Абе жалък нещастник ти не разбра ли че не е важно от къде си тръгнал а какво си постигнал в тоя шибан живот.
Честито рождество христово.
11.
чичо леля
25.12.2022 22:17:44
9
1
Защо задавате такива наивни въпроси, има две дъщери , значи 1та от двете, а те имат деца , те също ще имат деца и т.н., такива постове не се пускат просто така след като си раздразнил запада по начин по който виждаме в момента, след 500 години може и да се смени династията като дойдат пак комунисти, това ще е династия подобна на Романови в съвременен вариант а Русия пак ще е империя в онзи вид в който е била преди, когато е било така че ако Царя се ядосва на англичаните в Москва, то английската елита бяга да сменя гащите
10.
Имам човек
25.12.2022 21:56:25
10
6
Който и да дойде, важното е да има копейки за продажни лъжепатлиоти, които веднага да ги обръщат в прокълнати долари и евро. За тази статия давам 4000 копейки!
9.
Обективен
25.12.2022 21:28:38
12
20
Честито Рождество !
Уважаеми “ геополитици” от “Меден рудник”, “Славейков”, “Зорница” ,”Изгрев” и други места на заселили се селяндури от Ямбол, Сливен, Исикията и завършили с връзки някой ВУЗ в Бургас . В Русия , колкото и да не ви се иска нищо не е случайно и наследник на В.В. Путин няма да е случаен човек.Не познавате Русия и спрете да вярвате на ренегатите и псевдо експертите.СВО ще приключи в момента , когато се достигне целите, заради които започна.
8.
Абориген Балкански
25.12.2022 21:19:53
3
14
Гладна кокошка просо сънува
7.
ЕфКлек
25.12.2022 21:02:36
6
10
Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров
----
Ко речи?
Аз залагам на Медведев.
Обаче това ще е ако почине, надали ще могат да го свалят. По скоро ще има изпитание на съдбата за Зеленски
6.
*********
25.12.2022 20:55:56
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Кой?
25.12.2022 20:45:11
8
13
Костя Копейкин със въце президент Болен Сидеров.
4.
Hahah
25.12.2022 20:44:46
7
8
Оф все още ли ни занимавате с тоя пенсионер.
3.
Готвач
25.12.2022 20:42:03
6
19
Зяпадни мечти! Хахо..
2.
Petah Tikva
25.12.2022 20:24:48
1
4
Жуляна гъни сигурно
1.
Доган
25.12.2022 20:22:17
5
9
На всеки се намира майстора. Комунистите раздаваха порциите и Луканов беше ликвидиран. Предател-точка! Следват завършили СССР. Те са водещи крадци в България? ГЕРБ-комунисти!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска" Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко   Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори