×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отхвърлиха увеличението на минималната заплата


Отхвърлиха увеличението на минималната заплата
Освен тези 500 000 българи, които обричате на глад, в това число са 10 000 служители на БДЖ, защото техните заплати са свързани с минималната, каза Георги Свиленски
22 Декември 2022, Четвъртък, 17:40 ч.
Автор: Флагман.Бг

БСП към депутатите: 17 пъти поискахме да е 850 лв., политиката ви е антибългарска

Няма да има увеличаване на минималната работна заплата на 850 лева. Парламентът отхвърли искането на БСП за въвеждане на механизъм за определяне на минималното възнаграждение. Не бе прието и предложенеито за ръст на майчинството за втората година на 850 лв., за което настояват от левицата. 

„С това си решение парламентът не признава директивите на ЕС, парламентът ще гласува антиевропейска политика. Става въпрос за директива на Европейски съюз, която казва: “Страните членки да приведат минималните си заплати в съответствие с 50% от средната работна заплата или 60% от средната медианна заплата“. Тук народни представители от няколко парламентарни групи бламират ЕС, ЕК и Европарламента. Как може да окачествим такова нещо?“ Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България“ Румен Гечев по време на дебатите за удължаване на държавния бюджет.

Според зам.-председателя на ПГ на “БСП за България“ Георги Свиленски от левицата са дали възможност на народните представители 17 пъти от вчера до днес да подкрепят минимална заплата от 850 лв., но те са гласували против.  

„Днес вероятно ще им се наложи още няколко пъти да го направят. Само искам да поясня, че освен тези 500 хиляди български граждани, които обричате на глад в предстоящите месеци, в това число са 10 хиляди служители на Българските държавни железници, защото техните заплати са свързани с минималната, 10 хиляди в „Български пощи“. Ето за тези хора помислете и за всички други 480 хиляди, които чакат от вас и от нас решение. Вие не само, че не искате да го дискутирате, не го и допускате до обсъждане“, заяви от трибуната социалистът. 

Свиленски е убеден, че партиите абсолютно съзнателно, умишлено и целенасочено отхвърлят предложението на „БСП за България“. „Не го правят без да искат. Те знаят какво правят, за да останат парите за нещо друго. И това нещо друго е въоръжение, а не социална политика“, категоричен е той.

„Напът сме да направим пълен хаос още в самото начало“, предупреди депутатът от БСП Борислав Гуцанов. „Това, което е продължение от политиката на предходния кабинет беше много добро, но ако бяхте приели предложението, сега щеше да има облекчение от по 900 лв.“, заяви той по отношение на приетото продължаване на помощта в размер на 50 лв. на дете при работещи родители, вместо тя да бъде увеличена.

По думите на социалиста няма как да се борим с демографска катастрофа и демографска криза, като правим същото нещо, което е било досега. „Нека да се концентрираме и да направим един бюджет, който да даде възможност на хората да се чувстват по-добре, а не това, което в момента вие правите“, призова той народните представители.

„Сигурно от кумова срама колегите от ГЕРБ в комисия гласуват за определени предложения, но тук, скрити зад някакво мнозинство от 240 гласуващи, гласуват хитричко“, заяви народният представител от левицата Георги Гьоков по отношение на предложение на ПП за данъчните облекчения за деца.  „Това е изцяло насочено гласуване на ГЕРБ срещу интересите на тези хора. Защо през цялото време се маскирате като социално отговорни, а когато дойде
моментът да взимаме решения, гласувате обратно? Това ще ви тежи на съвестта“, каза още той. 

„Отхвърлихте по-голямо данъчно облекчение за родителите с едно дете – от 600 на 900 лева. Не допуснахте разглеждане на минимална работна заплата от 850 лева. Като български граждани ние се стремим да имаме доходи, равни на европейските. Затова предложението ни беше минималната работна заплата да бъде 50% от средната. Това, което правите, не е антиевропейска политика, това е антибългарска политика и моля всички български граждани да обърнат внимание на хората в тази зала. Те вместо да работят за тези, които са ги избрали, работят срещу тях“, заяви от трибуната народният представител от БСП Мая Димитрова.


В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
Сталин
23.12.2022 10:42:31
0
4
Тия хора са престъпници от най-силните, най-мръсните и най-корумпираните. Мафията ги управлява, а тя няма сметка да има повече пари за хората. Докато няма кръв, няма оправия.
11.
Пенсионер
23.12.2022 09:44:37
0
5
Ами то беше ясно, че ще си остане старият бюджет, до идването на ново Правителство. Всичко останало е цирк. Това е.
10.
Справка
23.12.2022 07:52:54
0
4
Нито минималната ще се вдигне нито държавата ще се стабилизира! Всичко е един цирк за очите на вече заблудените и страхливи българи! Вече крадът и си правят каквото поискат без да се крият!
Как да станат нещата след като цялата
Държава е прогнила от корупция! Абсолютно във всеки един сектор!
Казва се определено нещо,новините и журналята са роби на тия там горе дето се мислят богопомазани! Парата играе във всеки един момент! Имаш ли пари си безсмэртен и ти е позволено да правиш каквото си поискаш! Дори и да убиваш безнаказано! Щото гуньо прокуропа с алчното гърло ти е взел 50 бона такса спокойствие....е*авам ви мамиенценцето на цялата пасмина.....с удоволствие бих ви избил без да.ми мигне окото!
9.
Социолог
23.12.2022 06:05:30
0
13
В Шенген с 300 евро заплата няма да влезем 1 милион българи да им висят по ъглите да продят
8.
Da go duhate
22.12.2022 20:54:19
2
21
Стига сте коментирали в тия мрежи само тук сме силни да се вдигане и да ги изметим
7.
?
22.12.2022 20:45:22
0
20
За "бежанците" пари има, нали ?
6.
ХХХ
22.12.2022 19:20:45
4
10
Е като си "отидат депутатите какво ще стане? Други ще дойдат.... Мислете с тези киферици.. Време е да си тръгне един друг човек!
5.
Бъгарин
22.12.2022 19:13:48
1
22
Заплатите на депутатите да се върнат на ниво 2010г.
4.
МАНАФЯН
22.12.2022 18:42:40
3
19
До бургазлийка....ГЕйРБАВА ДРоГАРКе ☭, СЛЕД КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ОСТАНА Белот, проститутки, ловни стопанства, 4 тона суджук, интервюта, Пеевски, Котараци, рекет,къщи за гости,бело, футбол, Юнкер, Симитли, тенис, проститутки, ловни, Пеевски, Котараци, белот, рекет, белот, терца, ленти,ТИМ, рекет, ленти, ленти, Хемус, оргия, Меркел, Брюксел, ленти, оргия, Симитли, белот, Пеевски, Котараци, избори, Мата Хари, Цецо, рекет, Вебер, Гелосания домус, рекет, белот, тенис, мачле, кюлчета, всичко коз, Симитли, футбол, бело, ленти, министерски съвет, Хемус, рекет, бело, Руско/Турски поток, язовири, ТЕЦ-Варна за доган, ловни стопанства, варненско езеро за доган.........
3.
МАНАФЯН
22.12.2022 18:42:35
4
14
До бургазлийка....ГЕйРБАВА ДРоГАРКе ☭, СЛЕД КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ОСТАНА Белот, проститутки, ловни стопанства, 4 тона суджук, интервюта, Пеевски, Котараци, рекет,къщи за гости,бело, футбол, Юнкер, Симитли, тенис, проститутки, ловни, Пеевски, Котараци, белот, рекет, белот, терца, ленти,ТИМ, рекет, ленти, ленти, Хемус, оргия, Меркел, Брюксел, ленти, оргия, Симитли, белот, Пеевски, Котараци, избори, Мата Хари, Цецо, рекет, Вебер, Гелосания домус, рекет, белот, тенис, мачле, кюлчета, всичко коз, Симитли, футбол, бело, ленти, министерски съвет, Хемус, рекет, бело, Руско/Турски поток, язовири, ТЕЦ-Варна за доган, ловни стопанства, варненско езеро за доган.........
2.
бургазлийка
22.12.2022 18:13:27
26
19
Първо участват в правителството и разоряват държавата, а после се правят на благородни и искат увеличение на заплатите. Винаги когато комунистите са идвали на власт държавата е фалирала. От 30 години все това гледам! Младостта ми отиде в кризи! Лъжци мръсни!
1.
Иванов
22.12.2022 17:54:06
4
40
Време е всички депутати да си ходите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори