×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Янчо Славов не дочака благословията на „Позитано” 20 и сам се прецака за кмет на Поморие


Янчо Славов не дочака благословията на „Позитано” 20 и сам се прецака за кмет на Поморие
Янчо Славов беше на крачка до заветната цел - да получи благословията на централата на БСП в София, прибързаното му решение да се запише като независим обаче, може да му изиграе лоша шега в последния момент
08 Септември 2011, Четвъртък, 14:24 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

В Айтос листата я води Деян Господинов, в Царево пак Дечо Градев, Лиляна Димова начело в Приморско

Лидерът на БСП в Поморие Янчо Славов се регистрира в Общинската избирателна комисия като независим кандидат за кмет за предстоящите през октомври избори, издигнат е от името на инициативен комитет, с което хвърли в смут съпартийците и вероятно това ще му изиграе лоша шега. Социалистът прибърза да се обяви като „независим”, след като месеци наред беше с опънати нерви заради напрегнатото очакване ще получи ли благословия от централата на БСП на „Позитано” 20, за да бъде неин кандидат за кмет. Той беше на крачка да чуе най-после дългоочакваното решение на националното ръководство на партията по този въпрос, но обявяването му като „независим” е твърде възможно да обиди силно съпартийците му в централата и в последния момент драмата около издигането му да се развие по неочакван за него начин.

Янчо Славов в момента е председател на Общинския съвет, един от най-контактните хора в общината е. Още в началото на лятото, когато течаха номинациите за издигане на червени кандидати за кметове, най-неясна беше ситуацията в Поморие. Славов, който е един от най-преданите членове на партията, спечели доверието на местната организация. Поморийските социалисти застанаха плътно зад гърба му, като на общинската конференция го номинираха с огромно мнозинство за свой кандидат-кмет. В обратна посока обаче бяха сигналите, получавани от централата в София, откъдето показваха, че са по-склонни да заложат на сегашния кмет Петър Златанов и да го подкрепят за нов мандат. Това крайно изнерви обстановката в Поморие, Славов до последно разчиташе все пак да бъде възнаграден за предаността си. Според наш източник от партийното ръководство в София, тези дни той най-после е трябвало да бъде обявен за кандидат от БСП за кмет на Поморие, официално одобрен от централата, заедно с още над 100 имена, на които партията ще разчита в различни общини.

„Регистрирах се като независим, но ще бъда подкрепен от БСП. Искам да привлечем по тази формула по-широка подкрепа от различни партии, за да може да спечелим. Няма да бъда водач на листата, защото аз не искам да се целя в общинския съвет, искам да съм кмет”, каза Славов. Все още обаче какъв ще е изходът и как БСП ще се яви на изборите в морската община, е абсолютна мъгла. Там засега е ясно, че двамата основни опоненти за кметския стол са досегашният кмет Петър Златанов и една от най-авторитетните фигури на ГЕРБ в областта – депутатът Иван Алексиев.

Водачите на червените листи са известни почти в цялата област. В Царево начело на класацията ще е както досега Дечо Градев, в Приморско – настоящият кмет и кандидат за нов мандат Лиляна Димова, в Несебър – местният лидер на БСП Киро Желев, в Сунгурларе – бившият партиен шеф Иван Чанев. В Айтос начело на листата с кандидати за местния парламент няма да е сегашният градоначалник Евгени Врабчев, който ще е кандидат за кмет от БСП. На първа позиция е общинския лидер на партията Деян Господинов. Бившият шеф на Агенцията по държавни вземания от времето на торйната коалиция Георги Михов, който в момента е общински съветник не само, че отпада от челните места в списъка, но и изобщо го няма в него.


В категории: Поморие


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 1
13
Коментара по темата
13.
Скулиев
09.10.2011 19:25:42
0
0
Ами , гражданино, нез нам защо се обвинява Алексиев, че е протеже на Скумата, но последният поддържаше и поддържа много топли връзки и с настоящия и с предходния кмет, а в общината е като у дома си. Обяснете какво имате предвид за невероятен кмет, защото тълкуванието е двусмислено
12.
Скулиев
09.10.2011 19:25:42
0
0
Ами , гражданино, нез нам защо се обвинява Алексиев, че е протеже на Скумата, но последният поддържаше и поддържа много топли връзки и с настоящия и с предходния кмет, а в общината е като у дома си. Обяснете какво имате предвид за невероятен кмет, защото тълкуванието е двусмислено
11.
симпатизант, но вече бивш заради случилото се
01.10.2011 19:43:45
0
1
Както винаги ръководството на обявилата се за БСП е непочтено към почтените си членове. Което ясно показва, че е с афинитет към игричките-мръсните. Защо трябваше да опъва нервите на Славов в очакване? И какво е провинението му? Нали Златанов се обяви за независим Тогава защо го подкрепя? Или използва Славов и сега като непотребен парцал го изхвъля.Ако не е така да последва опровержение. А вие симпатизанти и членове си правете полезни изводи - нужна ли ви е тази партия, след като лесно може да предаде и вас!
10.
гражданин
20.09.2011 09:59:01
1
0
Янчо, с Петър можете много.Не се конфронтирайте, а мислете за града.Загърбете враждите и си подайте ръка, като истински поморийци.Ти си прекрасен Председател на ОС.А той е невероятен кмет, колкото и да се съмняваш в това.Просто заработете заедно, Поморие Ви чака.
Не разрешавайте града ни да се сложи на сергията и да се разпродаде по парче на депутат и лъвсия пай да остане на Скумата.
БЛАГОДАРЯ ТИ.
9.
Dimitar
13.09.2011 13:14:34
1
2
shto lujesh minaoite izbori se davaha po 30lv da se glasuva za tebe
8.
инж. Янчо Славов
12.09.2011 02:55:32
1
2
"един от най-контактните хора в общината". Не знам дали съм най-контактния в общината, но смятам, че всеки човек, заемащ обществена длъжност и чиито действия по някакъв начин са от значение за обществото, трябва да е готов да отговаря за тези действия - било то на въпроси на журналисти или пред обикновени хора. Не може да се криеш и да не искаш да отговаряш на въпроси за едно или друго. Това е знак, че искаш нещо да скриеш. Аз лично нямам какво да крия, защото съм сигурен, че всяко едно мое действие като Председател на ОбС или общински съветник е било в полза на Общината, и е било за спазването на закона. Сигурно затова съм и "един от най-контактните". Благодаря на авторката за обективността и по този въпрос.
7.
инж. Янчо Славов
12.09.2011 02:46:31
0
2
Първо за статията, какво да кажа, авторът като всеки човек има право на мнение. Бъдещето ще покаже кой и как се е "прецакал". Но виж за коментарите има доста за казване.

Наистина се кандидатирам за кмет за четвърти път, и предишните не съм достигал до балотаж. Каква е причината? Всички знаем как се печелят избори в България, и в частност Поморие. Има ли някой разумен човек, на който да не му е ясно, че последните няколко пъти кметът на Поморие не се избира в Поморие? Че всъщност от основно значение е кой, къде, с кого, и какво се е разбрал, кой какво е обещал, платил, спонсорирал, и т.н.?

За мен лично досега не е имало НИТО ЕДИН глас, който да е резултат на обещание към бизнесмен, към партийна централа, или обикновено плащане. Не съм поемал ангажименти към бизнесмени, лидери на групи, не козирувам на партийни кадровици. Може да съм имал 1500 гласа, но това са 1500 реални гласа на мислещи хора, гласували с главата си. Хайде сметнете какъв процент е това от хората, които са гласували по съвест, а не защото са им купили кебапчета, или защото шефът на фирма в която работят им е казал "ще гласувате за еди-кой си". Може това, на което вие му викате "политическият ми край" да е такъв, но ще е честно и почтено. Надявам се един ден, дори и да не е на тези избори, да има избори без купени гласове, без обещания към партия и бизнесмени. Кметът да е избран от гражданите и той да действа единствено по собствената си гражданска съвест, както съм действал аз през всичките години, в които съм заемал обществени постове, и продължавам да действам и в момента.
"Пълният крах" е най-вече за демокрацията в България.

Относно парите дето съм ги взимал за разрешителни... МОЛЯ?!?. Лесно е да се клевети за форумната анонимност. Как точно може да се случи това, след като досега съм бил 1) Общински съветник 2) Председател на ОбС. Общинският съвет не издава разрешителни. Всички подобни дейности се извършват от структури, които са подчинени на кмета. Та как точно аз мога да вземам "пари за разрешителни", след като нямам връзка с тези, които ги издават? Хайде следващия път да измислите нещо по-умно. Това дето се "знае из Поморие" са просто клевети по мой адрес, идващи от някой, на който не му отърва от мен. А такива хора има със сигурност, защото на доста далавери съм попречил.

Относно БСП и местната организация - да оставим местната организация сама да си решава проблемите ако има такива. Всички нейни членове имат глави на раменете, и те са ме избрали за техен лидер и са ме предложили с голямо мнозинство за кандидат-кмет на БСП.

Относно сигнала на Дечо Стайков (жалбата до РДНСК предполагам)... пак моля? Наистина с колеги общински съветници сме обсъждали надълго и нашироко множеството нарушения около сградата на читалището. Това дали ме прави онзи дето е писал сигнала? Всеки е отговорен за действията си, има имена и подписи. Моля да не ме намесвате в някакви игрички. Сградата на читалището трябва да се въведе в експлоатация възможно най-скоро, но като са спазени всички законови разпоредби. Има си закони, и законът трябва да е над всичко и за всички. Не може да заобикаляме законите както си искаме, и трябва да се спазват всички - от правилата за пресичане на улицата, до строителните разпоредби. И най-важното - читалище Просвета в момента не е в сградата си не защото някой е пуснал жалба, а защото години наред различни кметове и разни бизнесмени лъгаха всички с обещания, договори, и какво ли не. Нека не забравяме това.

Едно ми се иска - Кметът на Община Поморие да е избран наистина в тъмните стаички, а не в някоя партийна централа, лъскав офис, или хотелско лоби. Призовавам всеки с право на глас да отиде и да гласува, най-малкото, за да има моралното право след това да изисква от Кмета и Общинския съвет да изпълняват съвестно задълженията си, и обещанията си.
6.
Малък
10.09.2011 23:22:00
0
0
Тези от БСП в Поморие са явно дебили. Янчо Славов сто пъти се кандидатира за кмет и в крайна сметка пълен крах. Все пак те имат и читави хора като д-р Петкова, но тартор е Янчо и другите му вярват безусловно, а не виждат, че той дърпа всички на долу. Дори и сигнала на Дечо Стойков за новото читалище е писан от Янчо.
5.
Малък
10.09.2011 23:13:48
0
0
Не се лъжете, че Поморие вече ще бъде любима туристическа дестинация. Не че тя някога е била такава. Янчо Славов е с болен мозък и това е последната му политическа изява. Стефка Ангелова с всичките и кусури има много по голям потенциал от него. Нека на Янчо му е ясно, че в града се знае, че той е вземал пари за уреждане на разрешителни което е задължение на общ.администрация.
Този път ДПС ще ударят джакпота в Общ.Съвет.
4.
Новодошъл!
10.09.2011 16:06:15
2
3
Прав е избирател-я, аз ще гласувам за Алексиев, за промяната!!
3.
избирател
09.09.2011 23:57:31
3
4
защо ги обсъждате въобще тези хора. Алексиев ще е кметът
2.
поморие
09.09.2011 12:30:24
8
5
Който и да е кандидат - кмет на БСП в Поморие - без значение Славов, а още по-зле - Златанов, няма никакъв шанс. Според мен е време за кардинална промяна в този град, за да стане нормана морска туристическа дестинация. Трябва и модерен кмет, а не издухани герои. Искам да живея в нормален град, че нещо ми писна този застой
1.
Симпатизант на БСП
09.09.2011 12:06:53
1
6
"Няма да бъда водач на листата, защото аз не искам да се целя в общинския съвет, искам да съм кмет”, каза Славов.
Г-н Славов, вие дори до балотаж не сте стигали, въпреки че се кандидатирате може би за пети път. С или без подкрепата на БСП, резултатът ще е печален. Защо слушате Стефка Ангелова? Тя нали си осигури място в листата. Вие повече не я интерисувате.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не са знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори