×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Явор Бахаров за 4-и път отървава затвора


11 Декември 2022, Неделя, 19:00 ч.

Разминава се с нова условна присъда

Явор Бахаров, който за пореден път беше арестуван за притежание на наркотици в центъра на София, по всяка вероятност отново ще се измъкне без ефективна осъдителна присъда, която да го изпрати в затвора. В неделя 37-годишният актьор пренощува в килията на 4-то РПУ в столицата, след като беше заловен от патрулен екип на МВР с марихуана в джоба, предава hotarena.bg.

„Това според мен е маловажен случай – става въпрос за 0,25 грама от съответното вещество. Поел съм по друга посока в живота си след преживяването в Банско. Миналото ми деяние беше съвсем сериозно, а това е...“, демонстрира бодър дух пред насъбралите се журналисти Явор Бахаров при излизането си от ареста.

Неговият адвокат Денислав Асенов пък обвини прокуратурата, че си вдига накърнения имидж пред обществото с пиар

акция срещу „популярен български актьор“.

Според юридическия му прочит на събитията, случаят с Явор Бахаров дори не трябва да стига до държавното обвинение, тъй като е маловажен. У него били открити 0,25 грама „тревиста суха маса“, като все още се чакало експертиза. Според прочита на Наказателния кодекс, актьорът трябвало да бъде наказан единствено с административна глоба, която е до 1000 лв.

Полицай от 4-то РПУ разказа пред „Уикенд“, че колегите им са задържали Явор Бахаров в неделя следобед на пресечката на централните софийски улици „Г. С. Раковски“ и „Аксаков“, след като го забелязали да пуши марихуана, ходейки по тротоара с бърза крачка. Къдрокосият актьор обаче чевръсто успял да се освободи от дрогата, като смачкал и

хвърлил упойващата цигара в улична шахта.

Последвал обиск, при който полицаите открили в джоба на якето на Явор Бахаров найлоново пликче с топче марихуана. След като се стрие и смеси с тютюн, от въпросното количество могат да се свият 1 голяма, или две по-малки цигари.

„Бахаров обяснил на колегите, че сигурно марихуаната му е останала забравена в якето от миналата зима, когато употребявал наркотици. Когато разбрал, че няма да се измъкне и ще бъде отведен в ареста, той ги е помолил да не му слагат белезници. Не се е държал агресивно, по-скоро е бил силно притеснен“, разказва ченге от 4-то РПУ.

Неофициално се твърди, че

свидетел на задържането на Явор Бахаров

е станала пеещата актриса Антоанета Добрева – Нети. Съпругата на Дони си тръгнала заедно с колегата си от сградата на театър „Българска армия“ след репетиция. Двамата участват в постановката на Асен Шопов „Железният светилник“. Представлението ще бъде поставено на сцената на театъра в четвъртък от 19 ч. Според полицейския доклад от задържането на Явор Бахаров обаче не фигурира името на Нети. Възможно е половинката на Дони да се е разделила с колегата си минута преди той да бъде арестуван, тръгвайки в обратната посока по ул. „Раковска“.

Въпреки демонстрираната категорична увереност от Явор Бахаров и неговия адвокат, че задържането на актьора с лека дрога е „маловажен случай“, прокуратурата има правни основания да му повдигне обвинение с искане за лишаване от свобода, коментираха юристи. Къдрокосата звезда от трупата на театър „Българска армия“ в момента изтърпява условна присъда, постановена му само преди година и половина от Окръжния съд в Благоевград заради

шофиране след употреба на алкохол и наркотици

в Банско. На 8 декември 2020 г. Явор Бахаров беше закопчан в планинския курорт, докато дрифтел автомобила си по заснежените улици. Тогава проверка с дрегера установи съдържание на алкохол и наркотици у актьора – 1,42 промила алкохол и следи от употреба на кокаин и марихуана.

Очакванията бяха Бахаров да бъде осъден на ефективен затвор, тъй като не за първи път е залавян до шофира пиян - през 2016 г. бе арестуван в Созопол и получи 9-месечна пробационна присъда от съда в Бургас. Магистратите от Окръжния съд в Благоевград обаче му дадоха шанс, заменяйки постановената на първа инстанция присъда от 1 г. ефективен затвор с условна с 4-годишен изпитателен срок. Според решението на съда от месец юни м. г., Явор Бахаров

трябва да влезе в затвора за 1 година

при следващо нарушение. „Според Наказателния кодекс, притежанието и употребата на наркотици са наказуеми, но обикновено практиката е да се дават условни присъди за консумация на лека дрога. В много случаи прокуратурата дори не се занимава с повдигане на обвинение. При Явор Бахаров обаче случая е по-различен, тъй като той вече е със статут на рецидивист спрямо закона – арестуван е 4 пъти за сходни провинения, а срещу него са водени 3 наказателни производства. Заради това е възможно прокуратурата да поиска Явор Бахаров да излежи присъдата си от 1 г. затвор за шофиране в нетрезво състяние в Банско, която беше заменена с условна“, коментира казуса столичен адвокат.

Според думите му, е възможно този път съдиите да не бъдат толкова благосклонни към къдрокосия актьор и да го пратят в затвора за няколко месеца, но все пак най-вероятнно е Бахаров и този път да се размине само с условна присъда.


В категории: Лайфстайл , Темида


8
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
8
Коментара по темата
8.
Чукча писател
12.12.2022 07:23:55
1
4
Не знаех, че вече имаме и VIP наркомани. Недосегаеми от закона.Трябва да лежи поне година.
7.
ИВО АНДОНОВ
12.12.2022 06:34:21
0
5
Бахаров......ти вече не си фактор.....СВИКВАЙ......
6.
OG KUSH
11.12.2022 22:57:16
4
5
Оставете хората да си пушат щом им харесва. Хващайте бялото, кафявото, жълтото и амфетите бе малоумни управници и кухи патрулни лейки. За синтетиката също тояга. Оставете хората да си пафкат. Който пафка е релакс и зло не мисли. Най-харесвания и удобен наркотик за правителствата в цяла Западна Европа.
5.
Гражданин
11.12.2022 22:26:44
1
6
А ако го свиеш с още повече тзтзн може и 10 цигари да излязат от 0,25
4.
Ахам
11.12.2022 21:09:05
0
4
Ни мой така да са закачат жидовете.Откак Чичу го няма си правят каквото искат и този е поредният пример за безнаказаност.
3.
Чичи
11.12.2022 21:04:10
0
6
Ехх каква хубава къдравелка жени си имаме много в пангото но си нямаме къдрокоси. Ще е най-добрият коледен подарък тази къдравелка за нас загорелите пандизчиии
2.
Аза
11.12.2022 20:33:58
0
14
И кво? Рецидив след рецидив. И няма оправяне. Трябва да убие някого, че тогава ли?
1.
любопитен
11.12.2022 19:46:07
0
12
Гешеffffffffffffffff
?????????????????????????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ 
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори