×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ ще предложи тайно гласуване за кабинет, премиерът - поливалентен експерт


ГЕРБ ще предложи тайно гласуване за кабинет, премиерът - поливалентен експерт
Едно е (почти) сигурно - Борисов няма да заложи за премиер на нито един от тези вдясно, имената им са пуснати по-скоро за отклоняване на вниманието
03 Декември 2022, Събота, 14:05 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Борисов ще подходи „творчески“. Вижте какво направи с непартийния си кандидат – Вежди Рашидов и то предложен от Корнелия Нинова, казва анализатор, близък до ГЕРБ

ГЕРБ-СДС смята да предложи тайно гласуване за кабинет още в първия мандат. Тази версия усилено се коментираше в последните дни в кулоарите на парламента и както изглежда среща сериозна подкрепа.

 „Ако гласуваме тайно, това правителство ще бъде избрано с 238 гласа! Всяка партийна група си гони своите политически интереси“, каза от своя страна депутатът от БСП Драгомир Стойнев пред една от националните телевизии, с което даде да се разбере, че има готовност парламентът да постъпи мъдро, а не популистки.

От няколко седмици се смята, че има и доста депутати не само в ДБ, а и в ПП, предимно кръга около Даниел Лорер, които биха гласували „за“ правителство, независимо от кого е предложено, но е ясно, че няма как да го направят, ако се гласува явно. При таен вот - ситуацията се променя. 

Ако този подход не бъде използван в рамките на първия мандат, то на 100 % ще се случи в третия, който се очаква да отиде в „Български възход“.

Всичко до голяма степен зависи от предложението на ГЕРБ за премиер. От вчера усилено се коментират имената на Десислава Атанасова, Томислав Дончев и Даниел Митов, но най-вероятно няма да бъде нито един от тях.

Атанасова е председател на парламентарната група на ГЕРБ, работи много добре с (почти) всички политически сили в 48-ото Народно събрание, но със сигурност не е човек, който има голяма обществена подкрепа. Дори напротив – приема се за част от най-твърдото ядро на ГЕРБ и ако вземе мандата от Румен Радев ще е ясно, че партията на Борисов е загубила надежди да реализира правителство при първото завъртане.

Томислав Дончев е по-диалогичен, част от т.нар. „либерално крило“ в партията. Смята се, че кандидатурата му ще е подадена ръка към „Демократична България“, но няма никаква гаранция, че може да получи подкрепа. В същата ситуация са Екатерина Захариева и Румяна Бъчварова, които са в шорт листата на разговорите между ГЕРБ и ДБ. 

Шансове има и Даниел Митов, който ще бъде предложен, ако се сформира т.нар. „евроатлантическа коалиция“ – с ДБ, ПП и подкрепа от американското посолство, за които Митов е много ценен кадър.

В публичното пространство се лансира името и на пернишката депутатка Христина Георгиева, което е в ръководството на Жени ГЕРБ, но тази номинация изглежда е „пусната“ от някого с добро чувство за хумор и забавлява дори депутатите от групата на ГЕРБ в парламента.

Смята се, че разговорите ще продължат до понеделник сутринта, а целта на Борисов била да направи всичко възможно, за да се реализира мандата.

Лидерът на ГЕРБ добре си давал сметка, че в политиката две и две не прави четири и бил готов на необичаен ход. Един от тях бил дори да даде право на ДБ да определят името на министър-председателя, с уговорката да е приемливо предложение, което да разплете политическия възел. Т.е. - да не е Христо Иванов, Атанас Атанасов или подобен типаж.

„Борисов ще подходи „творчески“. Вижте какво направи с непартийния си кандидат – Вежди Рашидов и то предложен от Корнелия Нинова. Ако има знак от ДБ, че ще влязат в коалиция с него, лидерът на ГЕРБ ще предложи взаимно приемлива кандидатура“, казва близък до процесите в ГЕРБ, който е убеден, че правителство ще се реализира. 

Политически анализатори са категорични, че след промените в Изборния кодекс мераците на ДБ за нови избори внезапно са се изпарили. Такава е била и идеята на Борисов с пришпорването на изборните промени. 

Днес лидерът на ГЕРБ разговаря с председателя на Европейския парламент Роберто Мецола в Атина и анонсира, че ще предложи „кабинет от експерти, които да стабилизират държавата“. Не е изключено той да изненада всички с поливалентен кандидат от типа на Николай Василев.

 


В категории: Политика


Стига, бе! Слави се ожени
Стига, бе! Слави се ожени 06/05/2024, Понеделник 17:01 1
29
Коментара по темата
29.
Аз неразбраФ
05.12.2022 11:32:12
0
1
Какво му е поливалентното на проф. Габровски.Не му ли ибясниха на Борисов значението на думата, че май не е с висока речникова култура?
28.
Георги кузманов хит строи
03.12.2022 23:47:51
1
4
Тези Герб ще ги размажа на местните избори. Ще имам 123 гласа от странджа
27.
Всички са за трепане
03.12.2022 23:24:08
0
6
Тия от герб не се ли усещат вече че тотално са изтрещели? Значи ще приемаме инстабулската и ще агитираме за нея и после,аа не бяхме ние. Хиляди подобни абсурди. Писане на проект за конституция за една вечер който даже техните министри не са чели. Сега пък тайно гласуване?
26.
XX
03.12.2022 22:31:00
0
0
Защо въобще да се гласува?
25.
До 22
03.12.2022 20:21:21
4
0
И с тая граница се окензахте! Това ви е припева на всеки програмен период, но и какво да се очаква като от продавачи на слънчоглед във фунийки от гланцирани списания по футболните стадиони и селски панаири се докопахте до длъжности по служебни правоотношения. Ми стегнете се и идете на границата с фунийки да си продавате гимнастиките за сеирджийството ви, финансирано от фондове- ми платежоспособни пенсионери станахте от я- колко програмни периода.
За какво мислиш футболните стадиони се рушат от атмосферните влияния, откакто семкаджиите станахте длъжности лица и намерихте финансиращи фондове и си постигате целите с други спортове. Идете на границата- да крадете и от границите- всяка секунда ще се сменя границата. Убити крадливи пенсионери.
24.
Войнстващата посредственост
03.12.2022 19:24:59
5
7
На Лореровите тролове е показателна, че свършват с мародерството и ще отговарят за деянията си!
Гешев е на ход да финализира разследванията на престъпниците ПП, които ДАНС и ГДБОП водят!
Треперят им насраните, розови кюлоти на променкаджиите от страх! Това е причината да искат службите да са на тяхно подчинение, като полицейска бухалка и да замитат престъпленията на ПП и престъпната им компания.
Напразни усилия на престъпниците, няма как да заобиколят Конституцията, по примера на Простото Кире....
23.
Бай Ставри
03.12.2022 18:44:11
7
14
Тези угроди от Гроб,направо ни се подиграват.Деса общата и с миризливата тръпка,Премиер.Ама тези сериозно ни вземат за балабурници.
22.
Би било по-патриотично.
03.12.2022 18:42:10
1
13
Както се оказа - за Запада ненадеждни, за Русия неприятел. И всеки ден се потвърждава. Резултат е от аматьорски политики и превръщането на България в кръжок по управление.
А електоралната маса вместо да припада по патриотичните статуси на Радев, може да поиска от този натовски генерал да стегне служебното правителство и да вземат незабавни мерки за опазването на границата ни и подобряване на условията за труд там.
21.
До сопола 17
03.12.2022 18:22:09
1
13
БЕЗСРАМИЕ БЕЗ ПРЕДЕЛ К.Кеворкян
Съмнителната и доста често направо срамна деятелност, която тук минава за „политика“, претърпя може би най-грозното си крушение с появата на нетърпимия ПростоКирчо.
Този човек сякаш с всеки свой дъх произвежда нещо грозно и все повече и повече завлича в мерзкото цялата политическа класа.
Ако го оставят, и държавата ще заложи, ако вече тайно не го е направил.
Питайте македонците и Макрон.
Според скорошно Национално представително изследване на Института по философия и социология при БАН, едва 20 процента от младите българи са против да се забогатява с мошеничество.
20.
До 15
03.12.2022 18:12:26
12
18
За шенген ни спря 12 години корупция и кражби на банкянския боклук. Корупцията на капитан андреево е витрината на неговото управление.
19.
До Естествено
03.12.2022 18:10:17
1
0
Без да си представяме само отчетените официални данни за разходите за персонала при брой заети 1864690 в бизнес секторите през 2013г са 18 021 175 000, от тях и по данните за осигурителните фондове би трябвало да са 5 090 607 575, от които 2 324 731 575 лични удръжки и данък- 1 254 990 074. В отчета на НАП за 2013г общо по всички осигурителни фондове са 5 607 667 900.
Разликата от 517 060 325 допускаме да са от заетите в отраслите Селско, горско и рибно стопанство, Финансови и застрахователни дейности, Държавно управление, Образование, Хуманно здравеопазване и социална работа и Култура, спорт и развлечения, които са извън Стратегическата бизнес статика и не са обект на бизнес отчетността.
Или тия 11 млрд ги изкарваме като разполагаемия доход на заетите в бизнес секторите около 1,9 млн през 2013г при отчетени 6-7млрд по сметки на НАП, НОИ и НЗОК от над 18-те млрд разходи. Обаче в отчета на НАП в следващата 2014 г има увеличение общо с около 880млн за всички осигурителни фондове или по почти млрд на година се увеличават вноските и удръжките от работодатели и работещи по трудови правоотношения.
При планираните им в КФП за периода 2016-2018 тенденциозно намаляне дела на услугите в специализираните институции за сметка на услугите в общността и по- високите стандарти в социалните дейности, образованието, здравеопазването и културата ( тамън да са и факт за работещите- платежоспособни) считай за какви планирани ограбвания на работоспособните заети падат от приемането на страната в ЕС и гостоприемността на страната за емигранти, които да гонят специалисти от местоработите за да се възползват от програмите по разграбване и по- високи стандарти на потребление на разграбеното. После що при "изпълнени условия" страницата не е допусната? Лист с тайно гласуване на всеки стъпнал на територията няма ли? Щото още не сме глухи и неми граждани на републиката- каквата явно е крайната цел за изпълнени условия и от e-гостуващите гонещите ни. И по улиците има повече експерти отколкото в администрациите след многогодишните гонения! За съжаление не са парфюмирани със скъпи парфюми, както незаменимите в администрациите бездействащи началници.
18.
Валери и Волен
03.12.2022 17:51:25
11
10
Слугата на СИК жкв ли е още, нали имаше сърдечна недостатъчност или амфетите и палетите с кеш в Ливан и Катар го държат в будна кома?
17.
До 15 и 16, слузта
03.12.2022 17:46:29
14
16
хаха смешка, личи си кой е трола... всичките ти коментари са написани със акъла на 15 годишен девственик, личат си да знаеш...
"педали, прокопи, анално, податливи" всичките ти коментари са едни и същи хахаха смешка
16.
ПростоКирчо
03.12.2022 17:41:10
24
24
Eдна правозащитничка оправда Кирчо Корупцията: той не знаел да борави с кодовете за изборните машини, тъй че не би могъл да предложи да ги предостави.
Ей, моме, той заложи – без дори да примигне – честта на президента, който го лансира, както и честта на кабинета, който оглавяваше – направи го с дивата измама с двойното си гражданство – та няма да се търгува с някакви кодове.
Ако го оставят, и държавата ще заложи, ако вече тайно не го е направил.
Питайте македонците и Макрон.
15.
След като
03.12.2022 17:30:39
37
24
За Шенген ни спря управлението на Просто Подмяната и на лицето Бойко Рашков в МВР!
След като се минимизираха мадуровките, на опозицията им е ясно,че танцуват последен валс в Парламента и ако няма Правителство, отиват на паветата!
Ще гласуват масово, като се има в предвид какво ще загубят ако са извън Парламента!
За парата ПП,ДБ,БСП ще си изядат месата.
14.
Най-големият хвалипръцко във Вселената
03.12.2022 17:22:24
9
24
"поливалентен експерт'

Това ще е нещо като дялан камък, но казано по научному. Според Боко няма по-по-най от него, та сигурно пак него ще предложат
13.
хели
03.12.2022 17:08:37
8
15
Такова експерно правителство ще бъде бетер от служебното
12.
До 7
03.12.2022 15:38:22
8
3
Затваряйте го тоя прокълнат мост, да обикалят през Девня!
11.
Естествено
03.12.2022 15:34:45
12
18
Че гласуването ще е тайно, за да не може да се носи отговорност от "експертите"-марионетки. Самата идея политически партии на които е връчен мандат да се крият зад експерти е бягство от отговорност. Много ясно, че кандидатите трябва да са експерти в своите области, а не хванати от улицата, но щом като ще бъдат предлагани и избирани от политически партии, тяхното значение винаги е политическо!!! Представете си, ако според ЕС в България се крадат 11 млрд на година при партийни правителства, колко ще се крадат при експертно правителство избрано с тайно гласуване, за чиито действия нито една политическа партия не носи отговорност
10.
Memento moriendum esse
03.12.2022 15:33:54
16
16
Ние сме изградени от звезден прах и пак ще станем звезден прах! Идваме без нищо и си отиваме без нищо! Даже телата си оставяме тук!
Колкото и да грабиш, нищо не притежаваш!
Но герб и Борисов, грабеха живот,
грабеха бъдеще и убиваха народа и България!
Това според Законите на Вселената са непростими престъпления!
9.
...
03.12.2022 15:17:37
7
2
"Ще предложи", "няма да заложи"-
да залага билките във старите вина.
Поливалентни продукции в кабинетите. Като изкарат новата шумяща продукция "Искра" ще стабилизират и регионалните вина.
Гражданите по улиците вече си водят телефонни разговори без телефонни апарати от старите му продукции "Искра" и разговора, класиран за топ- разговор е:"Ще ти оставя една бутилка вино да каталясаш!"
8.
гражданин
03.12.2022 14:50:22
10
16
Борисов е заложил зареден капан за за всички парламентарно представени ППв 48НС Седно издърпване на предпазната връв и всички са захапани без да се усетят че връ щат Статуквото срещу което бяха площадните протести
7.
До всички политици и борисоФ!
03.12.2022 14:48:31
8
15
Поредно самоубийство от Аспаруховия мост е регистрирано във Варна -
мъж на 39 години!?
6.
ГЕРБ предлага
03.12.2022 14:40:16
13
28
Експерти по люпене на тиквени семки
5.
пенсионер
03.12.2022 14:39:50
12
31
Бо рисов е склонен да заложи най ценното което има а това са неговите три невръстни внуци Само и само да се върне на бял кон във властта за да се спаси от това което е надвиснало на шията му като ятаган .
4.
Nostradamus
03.12.2022 14:36:59
13
30
Давам 1О,ООО лева на "бедния" боко МутроФ,
ако ми обясни значението на
думата "поливалентен" !!!
3.
Сандо
03.12.2022 14:34:50
6
10
А интересите на всяка партия са: мин.икономика-сите свързани с булгартабак сиреч и герб и бсп,мин.на образованието-сдс и джендарската коалиция,мин.на вътр.работи герб,мин на правосъдието дай българия,земеделието и горите дпс, външно ПП,енергетиката Герб бсп-така всички са доволни а народа нема думата
2.
Гейберастки фен
03.12.2022 14:31:06
12
30
След колко минути да очакваме поредната герберастка пропагандна статия?
1.
От Амстердам
03.12.2022 14:31:01
15
35
Ха, ха. Наистина предполагах че тикавата ще предложи тайно гласуване. Така го е страх неговия кабинет да не мине че герберските депутати ще бъдат инструктирани тайно да гласуват против своя кабинет.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“
Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори