×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

20 години затвор за смъртта на Фанка? Съпругът ѝ я убил от ревност


20 години затвор за смъртта на Фанка? Съпругът ѝ я убил от ревност
Вероятният мотив за убийството на 28-годишната Фанка е ревност, заяви окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева
28 Ноември 2022, Понеделник, 08:59 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Той вече е направил самопризнания, заяви окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева

Убийство от ревност е най-вероятната причина за смъртта на 28-годишна жена от пловдивското село Пъдарско. Издирването ѝ продължи 12 часа. Образувано е досъдебно производство срещу единствения заподозрян към момента – съпругът ѝ, съобщава бТВ.

Колежка на убитата жена разказа, че нейната раница и обувки са намерени захвърлени в кладенец. Зетът на 28-годишната жена разказа, че съпругът ѝ е изкарвал нож пред работата ѝ.

На този фон кметът на селото Мария Петкова заяви, че жертвата не е подавала оплаквания.

Извънредно! Изчезналата жена от Раковски е убита!

„Вероятният мотив за извършване на престъплението ревност“, заяви окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Наблюдаващият прокурор Димитър Молев допълни, че към момента няма данни да има съучастник и че в полицията не са постъпвали сигнали от убитата жена.

Съпругът ѝ, с който са разделени от около година, е съдействал за разследването.

„Именно това, че са били разделени от повече от година, а и с оглед дадените от него данни в тази насока можем да излъчим мотива за извършване на тежкото криминално престъпление, а именно ревност“, каза Димитър Молев.

Стана ясно къде е било заровено тялото на убитата майка на две деца

В сряда Окръжна прокуратура – Пловдив ще внесе искане за вземане на най-тежка мярка спрямо обвиняемия.

Пред БНТ пък Ваня Христева каза, че задържаният е направил самопризнания. 

Наблюдаващият прокурор Димитър Молев пък заяви, че предвиденото в закона наказание за убийството на Фанка е от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Д-р Герев съветва жертвите на домашно насилие да се обръщат директно към прокуратурата

Психиатърът д-р Веселин Герев пък каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия, че причината за убийството на младата жена е свързана с алкохола и либидото.

„Пет години вече ги коментираме тези неща. Поне за 10 такива случая съм говорил във вашето студио и за някои, за които не сме разгадали мотивите, се оказа, че причината е ревностова параноя. Тогава ви казах, че това ще е бича на съвременното семейство, защото напреженията в него станаха прекалено много“, добави той.

„От друга страна злоупотребата с алкохол в повечето фамилии стана ежедневие, а той е един от факторите, който рязко повишава желанието за домашно насилие. Когато стане нетърпимо и двамата партньори се разделят, пиещият, който в повечето случаи е мъжът, развива ревностова параноя. Имал съм случаи и с жени, които пият, но те нанасят повече психически тормоз на партньорите си“, заяви Герев.

„Алкохолът е единственото психоактивно вещество, което така променя психиката на мъжа, че рязко му качва либидото, т.е. желанието да прави секс и драстично смъква потентността. Това до такава степен променя мъжката психика, че изпада в състояние на лудост и колкото повече алкохол се пие, толкова повече ревностовата параноя се засилва“, обясни той.

Д-р Герев съветва жертвите на домашно насилие да се обръщат директно към прокуратурата. Това е формата за действие в случая, подчерта той. 

„Завежда се писмено жалба. Прокурорът задейства полицията бързо. Прави се проверка на място и се вземат мерки. В един такъв случай за половин час се взе решение как да се действа с мъж, който бе тормозил повече от година хората в блока“, каза още психиатърът. 


В категории: Крими , Пловдив


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
13
Коментара по темата
13.
Най важното.
28.11.2022 18:42:51
0
0
А на Рагевски серийния убиец колко и кога?
12.
Добре де
28.11.2022 15:30:24
0
2
Роднини,колеги,съседи ,приятели....толкова ли нямаше кой да помогне на тази жена?
Явно не е от тези дето седят и чакат на помощи,в 5ч.тръгва за работа!Проблема и не е бил от вчера,цяла година е това!Сега всички излизат и говорят-кмет,зет...Безсмислени приказки.Всички от близкото и обкръжение имат вина това да се случи.Бог да я прости,съболезнования на близките.
11.
Rando
28.11.2022 13:15:44
0
3
Това е БГ в 21 век,ненормалници си бродят навсякъде със всякакви психологични диагнози и си правят каквото си искат и не лежат в затвора стига да имат няколко хилки

Не ми се мисли за тея дето правят деца в момента (планувани деца,те другите е ясно,че се появяват от наркоманин и ковра) с какъв акъл ще искаш детето ти да израстне в общество където който си пожелае може да те наръга,прегази,измами и т.н. без абсолютно никакви последствия,стига да има сума равносилна на 3-4 дена работа в една бяла държава

Тези хора са нещо като щраусите,забили глава в пръстта и си мислят,че околу тях няма лъвове,леопарди,хиени и т.н.

Малоумието,простотията,олигофренията,беззаконието,злобата и наглостта,ще достигнат своя апотеоз в България

Не знам хората дали са еволюирали от маймуните,но със сигурност в цял свят при нас ще е първия случай на цяло общество което е де-еволюирало в маймуни
10.
До 5
28.11.2022 12:27:39
2
0
Това са социални проекти, от които изгода имат само наетите служители и някаква група без никакви ценности и спомени.
Примерно за някои само за повишение на тон от родителя към собственото си дете вкъщи след като си прави углушки за нещо си се самосезира "Закрила на детето", а за някои гостуващи с дете, дето се чуват от десетки метри крясъци, истерии и обиди към детето - не й било лесно, сама си гледала детето и хиляди оправдания. Вероятно са и проучили, че няма какво да изкарат като хонорари!
Не че тия, дето не повишават тон говорят смислено на подрастващи, но покрай някой проект могат и да се уредят да си поживеят с тъпотиите. Все пак колко програмни такива периоди на разграбвания са преминали и доста увереност са придобили.
9.
До 6
28.11.2022 12:06:01
0
2
Разковничетата са в това, че по разни програми за превенции за да източат средствата включиха и много от нерискови социални групи. Или за да си оправят упадъка направиха опит да разрушат и здрави основи.
Всичко това се случва с нарушения, неподготвеност и съдействия от страна на длъжностните лица, парадиращи със здрави семейства привидно.
8.
Варна
28.11.2022 11:41:32
2
7
Българката стана крива жена, да не говорим за озлоблението на мъжете, всеки гледа себе си, това е :))) Кой прав, кой крив, станаха доста сложни отношенията между двата пола :)
7.
Философ
28.11.2022 11:39:17
1
8
Има една много вярна мисъл на големия английски философ Роджър Скрутън:
"Не знам дали е вредно да се пие на празен стомах, но знам, че е много опасно да се пие на празна глава."
6.
Мдаа
28.11.2022 11:17:24
1
13
Да, ама не! Бичът на съвременното семейство е липсата на любов и зрелост, за да обичаш и уважаваш избрания човек! Когато няма любов го замества сексуалната разюзданост, която съвременната либерална идеология насажда като път към "щастие". От това страда семейството и двамата, мъжът и жената разбиват психиката си и деформират неукрепналата психика на децата си. Това е пътят на днешните нещастни семейства, които виждат "спасение" в развода, който причинява още повече психически и материални проблеми на всички! И така до следващата лековата връзка, основана на секс, а не на любов! А щастието остава мираж, сред негативните емоции преследващи съвременния инфантилен човек!
5.
един
28.11.2022 10:26:36
0
9
След толкова много случаи, е повече от нужно да се направи публично достояние, ако трябва и с реклами по телевизията , какво се прави в случай на насилие.
Къде се ходи, какво се пише, адвокат ли трябва - стройна и работеща верига.
Защото полицията, ако няма кръв и счупени зъби, само вдига рамене,
4.
...
28.11.2022 10:13:42
2
7
Поредните глупости! Тия са с такива деформации, че от "ревност" могат да убият всяка жена и всеки мъж, който не реагира на очакванията им и не им е лицеприятен. Не че са много красиви, чаровни и симпатични.
Алкохолът не може да бъде основателен мотив. Други са причините.
3.
*********
28.11.2022 09:18:28
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Варна
28.11.2022 09:14:31
9
21
Жената е опасно същество, може направо да те срути психически, особено ако държиш на нея :)) Все пак не оправдавам насилието срещу тех, но определено некои жени изкарват извън контрол некои мъже :)
1.
Свободна Журналистика
28.11.2022 09:04:59
1
30
Флегмани какво стана с неинтелегентните мутри от вчера дето се клаха. Опънахте май кинти те и и ни вопъл ни стон. Чак и коментарите скрихте. ЗАКРИВАЙ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори