×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ад край Мелитопол, над 100 руски войници са ранени


Ад край Мелитопол, над 100 руски войници са ранени
Тежки боеве се водят в Запорожието. Руснаците атакуват Гуляйполе
27 Ноември 2022, Неделя, 08:30 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: УНiАН, видео: Борис Рожин

Анализаторите от Американския  институт за изучаване на войната очакват тежки боеве през следващите седмици

Над 100 руски войници са убити в Запорожка област, съобщава украинската информационна агенция УНiАН. 

През последното денонощие украинските военни нанесоха ефективни удари в района на Запорожие.

В сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от тази сутрин се съобщава за удари на 25 ноември в райони, където е била съсредоточена жива сила на противника близо до селищата Мелитопол, Полога и Михайловка в Запорожка област.

 

„Загубите на нашествениците са над 100 ранени, унищожени са около 10 единици военна техника и два склада с боеприпаси“, отбелязват от Генералния щаб.

Съветникът на президента Володимир Зеленски - Олексий Арестович, каза, че руските окупатори, след като са се оттеглили на десния бряг на Херсонска област, са преминали в настъпление в Запорожка област – в района на град Гуляйполе.

 

По-късно началникът на Запорожкия регионален военен окръг Александър Старух каза, че врагът е минал в атака.

Междувременно войници от разузнавателна рота на 58-а отделна моторизирана пехотна бригада на украинските въоръжени сили са записали видеопослание до президента на Украйна Володимир Зеленски и главнокомандващия ВСУ Валерий Залужни, съобщава БЛИЦ. 

Според информацията, разузнавачите, разположени край Артемовск, са получили самоубийствена заповед да заемат позиции, за които руските артилеристи са знаели добре.

Впоследствие украинците веднага са попаднали под обстрел. Те решават да се върнат, но получават същата заповед отново в същия ден. А командирът на бригадата Дмитрий Брежински не се вслушва в аргументите на разузнавачите.

Няколко дни по-късно военнослужещите са преместени и лишени от надбавки за храна и облекло.

Анализаторите от Американския  институт за изучаване на войната - ISW пък съобщиха, че очакват още по-тежки боеве през следващите седмици.

Темпът на военните операции на украинските отбранителни сили и на руските окупационни войски по фронтовата линия се забавил през последните дни поради влошаващите се метеорологични условия. Температурата на въздуха в Украйна постепенно се понижава и земята на фронтовата линия замръзва, твърдят от ISW.

 

Според тях предстоят тежки сражения край Сватово, Бахмут и Угледар. Сега там е трудно да се воюва заради обилните дъждове и калта, но тъй като температурите падат, темпото на битките ще се ускори.

„На земята ще са нужни няколко дни ниски температури, за да се втвърди, което означава, че земните условия вероятно ще ускорят бойните действия на 3-4 декември и в седмицата след тези дати“, казаха анализаторите от ISW.

Обилни снеговалежи се очакват от днес в Киев, като температурите ще падат под нулата, съобщава бТВ. Милиони хора, които все още живеят в украинската столица и в нейните околности, ще останат без ток и отопление, информира Ройтерс.

Производителите на електроенергия са в състояние да покрият само три четвърти от нуждите на потреблението, което налага ограничения и прекъсвания на електрозахранването в цялата страна, заявиха от оператора на електропреносната мрежа „Укренерго“.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че в 14 от 27-те области на Украйна и в Киев има ограничения за използването на електроенергия.

„Ако потреблението се увеличи вечерта, броят на прекъсванията може да се увеличи. Това още веднъж показва колко е важно сега да се пести електроенергия и да се потребява рационално“, заяви Зеленски.

Последната руска бомбардировка в сряда нанесе най-тежките щети досега в конфликта, оставяйки милиони хора в Украйна без ток, вода и отопление.

 

Зеленски разкритикува в петък кмета на Киев, за това че според него не се е справил добре със създаването на кризисни центрове в помощ на хората, останали без ток и отопление след руските атаки.

Очаква се снегът да продължи да вали в Киев до средата на седмицата, а температурите да останат под нулата. 

Междувременно БЛИЦ съобщи, че 76-та гвардейска десантно-щурмова дивизия на Руската федерация са поразили с безпилотни самолети-камикадзе комуникационната система Starlink, както и гаубица Д-20 на Херсонския фронт.

Въпреки факта, че първият удар дойде близо до гарата, той най-вероятно е бил деактивиран от шрапнел, пишат чуждестранни агенции.

Камикадзето UAV "Lancet" имат висока управляемост, устойчивост на смущения и камера с висока разделителна способност. Това им позволява да бъдат използвани за унищожаване на приоритетни цели.
 


В категории: Войната в Украйна


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
24
Коментара по темата
24.
ROCK AND ROLL
27.11.2022 17:26:15
4
3
САМО БОЙ ПО РУССКАТА СВОЛОЧ ! A T T A C K !
23.
bai kosta
27.11.2022 17:01:23
3
4
Само до 100 ли ги докарахте,Флагмани?Следващият път пишете поне за 10-12 хиляди.
22.
Българин
27.11.2022 16:40:20
4
10
Нациската украинска измет ще бъде ликвидирана заедно с центрове вземащи решения от НАТО смърт за измета
21.
До 20
27.11.2022 15:05:23
8
11
Скажи ублюдок, если у тебе тепло и воду, зачем у тебя нет мозгь, зачем тьl конченьlй ублюдок и петух?
Твоя мать с жопу рожала? Если у тебе в жопу большоя украинская палку, тебе не нужно тепло. Украинская палку сжигает твоя жопу.
20.
До 19
27.11.2022 14:52:52
7
13
Каква майка какви работи говориш урко долна? Просто сте нагло гнусно племе което бягало от война ама без минерален басеин, оптичен интернет и спа процедури не се живеело. Нагли ама нагли паркирате дек си искате, по селяни от нас сте, закачате си пе***ското знаме на всеки шибан паметник и после ги драскатe с боя и спрей. Отделно не се прави на урка всички сте руснаци и е време да спрете да се правите на важни защото сте жалки и цяла зима сега ще карате на свещи!
19.
До 17
27.11.2022 14:42:15
10
6
Тьl ошибаешся, я болгарин у меня женщина руская! На мой взгляд у тебе проблем с украинцьl, и ровно с украинские мужчиньl. Твоя мать бросила тебе и убежала с украинец, она болела от любви по етой украинец?
Отношусь с понимание к тебя, но когда идет реч для любви, вдегда так получается. Только, не всегда мать бросает свое ребенка, но тебе не повезло, твоя мать оказалось шлюха, а тьl подонок и петух. Тебе нужна мужская любов?
Попробуй с болгарский циганин, если тьl трус и не собираешся идти на Украине, где тебе ждут кадировцьl.
18.
З-З-з-з-з Замръзвамe :D
27.11.2022 13:18:28
10
9
Чичо кадиров ще ви излекува ;). Много е свежо как бихте русия стигнахте до москва избихте генералите а после се молите за хора оръжия и бомбо... е нали бяхте брутално силни и ги избихте какво стана?? Нали бяхте стабилни те и бомбите по цивилните били руски ама... изведнъж по без да иска гнусния зеленски бил я изпуснал
17.
15 - наглата урка
27.11.2022 13:14:15
8
10
Ето го гадния орк беден украинец дето кара кола 2020г и всеки ден е в мол галерия. Най-верояотно наглее върви се едно си е утях и ми говори и крещи на руски. Ходи си у уркия и пали свещите и казаните да се топлиш гнидо нагла.
16.
До 15
27.11.2022 13:10:48
9
8
Тьi педик? Тьl хочеш что кадировцьl трохали тебя и твоя мать?
Ну, давай иди на Украине в ЛДНР, там такие как тебе, тоже ждали кадировцьl и верили руский телевизор, а потом жаловалис что кадиривцьl насиловали них. Кадировцьl пугают только руские рабьl и такие как тебе, трусливьlе рабски шкурьl. Они на Украине не сражаются, они только убивают и насилвают руские солдатьl. Кадировцьl заград отрядьl они стреляют только по руская армия бомжей.
15.
До 14
27.11.2022 12:38:09
11
10
Гъзе още малко и кат ви хвърлят една сарматка ще има да мрънкате на нато джендърите. Гнусни гадни хлебарки украински смърт на бесилото за зеленски! Дал бог да пуснат чеченците на свобода у украина да видите тогава кво ще ви правят на главите ^_^ go back ukraina !!! Горките бедни бежанци да припадат у контейнерите в сарафово !
14.
До номер 12
27.11.2022 12:34:15
15
9
Ей мръсна ушанка кирлива миризлива,ще ядете украински салам, за русь осрусь..осраната треторазрядна руска клошарска измислена армия от идиоти ще бъде избита до крак
13.
DB7
27.11.2022 12:10:42
5
11
А БЕ ЩОМ РУСНАЦИ ВЕЧЕ МЕСЕЦ КОПАЯТ ОКОПИ 2 3 ОТБРАНИТЕЛНА ЛИНИЯ В КУРСК БЕЛГОРОД КРИМ РОСТОВ ОБЛАСТИ И БЕЗ ТОВА СА БИЛИ ЧАСТ ОТ УКРАЙНА И ЩЕ СЕ ВЪРНАТ
12.
Zа победа
27.11.2022 11:54:02
16
10
Време е да оставят гнусните урки на свещи до края на зимата! Za Русия Za ПОБЕДА! смрърт за нато
11.
666
27.11.2022 11:39:34
3
10
Същият Рожин бе публикуван преди седмица, само и единствено тук с твърдението му че русите превзели Макеевка. Всичко това докато в световните медии бе рзпространен запис с екзекуцията на руски пленници, която се оказа менте предаване в плен, защото единия открива огън по украунците. А цялата ситуация бе в двор в Макеевка, което е прочистване на селището, склед като укрите са го превзели. В руските медии отново обявиха че се изтеглили, не оспорваха факта, че Макеевка е под украински контрол.
Дали случайно или умишлено се публилуват постоянно лъжливи твърдения на световнонеизвестния Рожин?
Въпрос на журналистическа етика.
10.
Да
27.11.2022 11:16:48
1
5
Добре е за слънчогледите.
9.
Човекът рософил
27.11.2022 11:05:34
7
15
Нашенските пъткинофили, за като мухи-лай*****, на лента. Противни и неграмотни, ама вътрешно страхливи...затова и защитават все грешните позиции на едни руски убийци!
8.
Русороб=шизофреник
27.11.2022 10:59:39
6
20
Русороба бъкел не разбира руски, но обявява че всичко е пропаганда. Когато истината за поредния руски провал лъсне и от руските медии и ръководство обявяващи за поредно бягство-прегрупиране или стратегическо изтегляне, русоба мига тъпо и отново говори за пропаганда. Как русробското тъпо говедо разбира кое е пропаганда, лъжа или истина, след като не знае руски, остава загадка за науката, медицината и въобще човешкият разум.
7.
Хахахахаха
27.11.2022 10:48:37
5
15
Чакай малко да видя дали ще почне да ми пука за ватници, мужики и крепостни селяни. Изключително смешно е как нашите ватници в коментарите са се наели да бранят честа на оригиналните ватници, хахахахахаха. Големият БГ ватник по-ватник от ватника в Красноярск, хахахахаха.
6.
До 5
27.11.2022 10:38:58
12
9
Что больтаеш, ублюдок, тьl подумал что больтаеш с какой-то дурачок, такой как тебе! Кто тебе одурил так, можеть бьl полковн7к Скобеева?
Сомневаюс, потому что, мне кажется, что тьl являешся "фонерньlй" русофил и не понимаеш руский язьlк, как всех болгрскии русофильl.
Скажи дурачок, зачем орки побежали из Киев, Чернигов, Змийний, Херсон, Лиман, если у них нет потери и все по плану?
Тьl в детстве упал на голову?
https://youtu.be/8df-48gR8Ns
Посмотри, великая армия опять подежала, а командиров избежали еще с первьl обстрельl и бросали своих солдатьl!
В Россия всегда бьlли двух проблемов с дороги и дураки, однако, ради такие как тебе, мне кажется что в Болгарии худже и проблем с дураки чуть болше!
5.
Do 4
27.11.2022 10:20:51
15
11
Подоляка е в Крим. Брат му е загинал. До тук с глупостите ти. А на УНИАН и този център, който си изсмуква опорки. Всичко се вижда от Google earth live. Къде свети и къде не. Те и мобилизирани взеха в плен а те не са дислоцирани още. Освен да ми се появява по къс ръкав наркомана или Люси Аристович джендъра да проси пари и оръжие нищо друго няма освен разбита от милициите на ДНР и ЛНР, плюс 100,000 от Чечня и Вагнер, украински и Бандеровски олигофрени, които се бяха специализирали да тромозят цивилни.
4.
Оппа
27.11.2022 09:40:03
20
28
Тънко рубладжийско дхурналистическо хитруване!
Ами не видяхме от записа описаното в статията "негодувание" от украинските войн7ци към командира. Статията е рубладжийска лъжлива повърня. Такива обръщения от окопите се публикуват от украинските войници, като част от информационната война от седмица насам, заради пропагандата от страна на Кремъл и надеждите им, че с ударите по енергосистемата, ще накарат цивилното население да се обърне срещу ръководството на Украйна и армията и ще ги принуди да приемат преговори, които Кремъл, отчаяно иска, след провала на фронта мобилизацията и бягството от Херсон.
Само че обществото в Укрсйна за пореден път заяви, че ще живеят без ток, вода и всичко, но без орките, педофили, мародери и убийци на жени и деца. А Ударите по Мелитопол са от преди 3 дни самите руски кореспонденти показаха разрушенията на базите и складовете и заявиха за поне 150 убити и още толкова ранени. Критикуват решението за изтегляне от Херсон, което позволи на уйраинските ракетно артилерийски войски да обстрелват Мелитопол и перешийката към Крим. Затова се окопават от две седмици насам.
Пак много слабо драги рубладжии драскачи. Като няма Подоляк лизифреника лъжец, ползваме еквивалента му Рожин. Между другото флагман, братът на Юри Подоляка се сражава в украинската армия, а Юри подоляка Котела, избяга от страх в Мацква и там от диванчето за да се отблагодари на господарите си, излъчва безкрайни фантазии за несъществуващи, обкръжения, котели и победи. След бягството на русАрмуята от Херсон, заяви че руските се оттеглили за прегрупиране и щели да превземат Херсон, отново до месец. Хахахаха. Какъв експерт хахаха.
3.
12
27.11.2022 09:30:27
19
27
Божков пак започваш да преписваш американски и украински тъпотии. Всеки ден загиват около 300 украински войници и наемници. Цяла Украйна е без ток и отопление,предстои тежка за вярващите на Зеленски и американски те управляващи зима. А кой знае какво ще им се случи в тази зима. Така че давай по обективно.
2.
Аз
27.11.2022 08:59:12
23
37
ЩОМ АНАЛИЗАТОРИТЕ СА МИРИЗЛИВИ КРАВАРИ…ЗНАЧИ ВСИЧКО ТОВА Е ПОРЪЧКОВА ПОВЪРНЯ
1.
Да да ама не
27.11.2022 08:38:18
29
38
Укритие се крият като мишки под земята. Единственото, което правят е обстрели на жилищни сгради
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори