×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само Ваклин Стойновски има права над думата „БУРГАС“! От тъпотия ОИК провали Синята коалиция


31 Август 2011, Сряда, 22:37 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимка Боряна ТЕНЧЕВА

Решение на ЦИК от късния следобед днес елиминира регистрацията на десните в Бургас

Въпреки двойно увеличения брой членове за този вот – 25, Общинската избирателна комисия в Бургас направи недопустим гаф, който свидетелства за фрапираща липса на знания и професионализъм. При това още в първите дни от своята работа. Така, прецакани за този вот ще се окажат не някои маргинални партийки и движения, а мощната „СИНЯ КОАЛИЦИЯ БУРГАС (СДС, ДСБ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ОДС, БНД). Точно под тази форма обединените десни сили, водени от областния шеф на СДС Костадин Марков, на ДСБ Таня Рускова и на Гергьовден Георги Маринчев, регистрираха онзи ден листата си и почнаха да печатат предизборни плакати и дипляни. Не е ясно какви са загубите в парично измерение за сините, но със сигурност моралният удар върху тях ще е крайно неприятен. Причината е, че в късния следобед днес Централната избирателна комисия е излязла с решение по три жалби на кандидат-кмета Ваклин Стойновски, който, оказва се, единствен в България, има правата да ползва думата „БУРГАС“ по време на избори.

ЦИК приема, че Бургаската ОИК неправилно е регистрирала и още две коалиции, съдържащи в наименованието си БУРГАС, тъй като по закон нито една от партиите в тях нямала тази дума в наименованието си. И се е произнесла по общо три жалби на Стойновски в негова полза.

Припомняме, че Стойновски учреди и регистрира в Софийски градски съд ПП“Бургас“ през 2007 г. и би трябвало ОИК да следи стриктно дали се спазва законът.

За да не разваляме още повече съня на Синята коалиция в търсене на решението тази нощ, им предлагаме точни текст, който могат да намерят и на сайта на институцията:

РЕШЕНИЕ
№ 617-МИ
София, 31.08.2011

ОТНОСНО:  жалба на местна коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС” срещу решения № 89, № 90 и № 91 от 25 август 2011 г. на ОИК в община Бургас, област Бургас

Постъпила е жалба с вх. № 494 от 28.08.2011 г. на ЦИК от Ваклин Атанасов Стойновски и Минчо Павлов Иванов, представляващи местна коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС", срещу решение № 89 от 25 август 2011 г. на ОИК в община Бургас, област Бургас, с което е регистрирана местна коалиция от партии с наименование „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ БУРГАС (СДС, ДСБ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ОДС, БНД)" за участие в изборите за кмет на община Бургас; решение № 90 от 25 август 2011 г. на ОИК в община Бургас, област Бургас, с което е регистрирана местна коалиция от партии с наименование „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ БУРГАС (СДС, ДСБ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ОДС, БНД)" за участие в изборите за кмет на кметства в община Бургас: гр. Българово, с. Драганово, с. Извор, с. Изворище, с. Маринка, с. Равнец, с. Рудник, с. Твърдица и с. Черно море; решение № 91 от 25 август 2011 г. на ОИК в община Бургас, област Бургас, с което е регистрирана местна коалиция от партии с наименование „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ БУРГАС (СДС, ДСБ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ОДС, БНД)" за участие в изборите за общински съветници в община Бургас.
Жалбоподателят твърди, че в нарушение на разпоредби от Изборния кодекс и на Решение № 203-МИ от 12 август 2011 г. на ЦИК Общинската избирателна комисия в община Бургас неправилно е регистрирала местна коалиция от партии с наименование, в което е използвано наименованието на регистрирана политическа партия „БУРГАС".
Централната избирателна комисия намери постъпилата в срок жалба за допустима и разгледана по същество - за основателна.
С решение от 19.02.2008 г. по ф.д. № 16531/2007 г. на СГС - ФО, СГС е регистрирала на основание чл. 9 от ЗПП политическа партия с наименование „БУРГАС". С Решение № 97-МИ от 08.08.2011 г. на ЦИК е регистрирана политическа партия „БУРГАС" за участие в изборите за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г. С решение № 10 от 22.08.2011 г. на ОИК в община Бургас е регистрирана местна коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС" за участие в изборите за кмет на община Бургас, в състава на която е включена и политическа партия „БУРГАС". Към жалбата са приложени и решение № 11 от 22.08.2011 г. на ОИК в община Бургас за регистрация на местна коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС" за участие в изборите за общински съветници в община Бургас и решение № 12 от 22.08.2011 г. на ОИК в община Бургас за регистрация на местна коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС" за участие в изборите за кметове на кметства в община Бургас.
Съгласно разпоредбата на чл. 77, ал. 1 от ИК и раздел II, т. 4 от Решение № 203-МИ от 12 август 2011 г. на ЦИК наименованието или абревиатурата на местна коалиция от партии не може да повтаря наименованието или абревиатурата на партия, регистрирана по ЗПП преди 21.06.2011 г. - датата на насрочване на изборите за общински съветници и кметове. Към наименованието или абревиатурата на коалицията от партии в скоби може да бъде добавено наименованието или абревиатурата на участващите в състава й партии (чл. 77, ал. 3 от ИК и раздел II, т. 4 от Решение № 203-МИ на ЦИК).
Пред Централната избирателна комисия в изборите за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г. е регистрирана политическа партия „БУРГАС". Тази политическа партия е представили към заявлението си за регистрация заверено от СГС препис на решение за регистрация, от което е видно, че същата е регистрирана с наименование „БУРГАС".
Разпоредбата на чл. 77, ал. 1 от ИК не допуска наименованието на местна коалиция от партии да повтаря наименованието на партия, регистрирана по Закона за политическите партии преди датата на обнародване в „Държавен вестник" на указа на президента за насрочване на изборите 21.06.2011 г., включително чрез прибавянето към тях на думи, букви, цифри, числа или други знаци. Наименованието на регистрираната с решения № 89, 90 и 91 на ОИК в община Бургас местна коалиция „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ БУРГАС (СДС, ДСБ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ОДС, БНД)" повтаря в наименованието си наименованието на вече регистрирана политическа партия „БУРГАС".
Централната избирателна комисия намира за недопустимо и в противоречие с цитираните императивни законови правила местна коалиция „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ БУРГАС (СДС, ДСБ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ОДС, БНД)" да използва наименованието на регистрирана преди нея и в регистъра на СГС друга политическа партия. Единствено партия „БУРГАС" може да използва своето наименование за участие в изборите за общински съветници и кметове както за регистрация, така и за изписване наименованието й в бюлетините. Местна коалиция „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ БУРГАС (СДС, ДСБ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ОДС, БНД)" не може да се регистрира пред общинските избирателни комисии, използвайки в наименованието си наименованието на политическа партия „БУРГАС", тъй като то повтаря наименованието на регистрираната преди нея политическа партия. Използваното в заявлението наименование „БУРГАС", може да въведе в заблуждение избирателя, че в състава на местната коалиция участва партия „БУРГАС", регистрирана по-рано.
Общинската избирателна комисия в община Бургас не е съобразила законовите забрани и Решение № 203-МИ от 12.08.2011 г. на ЦИК, като е допуснала неправилна регистрация на местна коалиция с наименование „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ БУРГАС (СДС, ДСБ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ОДС, БНД)", повтарящо наименованието на друга партия. Общинската избирателна комисия не е извършила проверка на заявлението в разгледаната насока съгласно правомощието по чл. 77, ал. 4, във връзка с чл. 95, ал. 6 от ИК, като е постановила регистрация на местна коалиция с наименование, противоречащо на закона. Обжалваните решения на ОИК следва да бъдат отменени, като извън срока по чл. 95, ал. 1 от ИК, Общинската избирателна комисия укаже в 3-дневен срок на представляващия местната коалиция да подаде ново заявление (Приложение № 26 от изборните книжа за изборите за общински съветници и кметове) и ново решение на местната коалиция от партии, в които наименованието на коалицията да не съдържа наименованието на партия „БУРГАС" за участие в изборите за кмет на община Бургас, кметове на кметства в община Бургас: гр. Българово, с. Драганово, с. Извор, с. Изворище, с. Маринка, с. Равнец, с. Рудник, с. Твърдица и с. Черно море, и за общински съветници в община Бургас на 23 октомври 2011 г.
По изложените съображения Централната избирателна комисия намира обжалваните решения за незаконосъобразни и в частта, с която е прието, че наименованието на коалицията в бюлетината ще се изписва „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ БУРГАС (СДС, ДСБ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ОДС, БНД)".
Предвид изложеното и на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 във връзка с чл. 33, ал. 3 и чл. 77, ал. 4 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

Отменя изцяло решения № 89, № 90 и № 91 от 25.08.2011 г. на ОИК в община Бургас, област Бургас, за регистрация на местна коалиция „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ БУРГАС (СДС, ДСБ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, ОДС, БНД)" за участие в изборите кмет на община Бургас, за кметове на кметства в община Бургас: гр. Българово, с. Драганово, с. Извор, с. Изворище, с. Маринка, с. Равнец, с. Рудник, с. Твърдица и с. Черно море, и за общински съветници на 23 октомври 2011 г.
Задължава ОИК в община Бургас, област Бургас, да даде указания на представляващия местната коалиция в 3-дневен срок да отстрани констатираните непълноти.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 Очаквайте утре реакцията на щаба на Синята коалиция в Бургас, както и на ръководството на ОИК, доминирано от ГЕРБ. По-долу четете интервю с Ваклин Стойновски, което бе дадено на Бесове.бг на 21 юли т.г., веднага след приемането на злополучния Общ устройствен план на Бургас, според който бе заличено петното за строеж на неговия небостъргач в Морската градина. Още тогава той предрече, че това няма да е последната сесия за мандата, тъй като настоящата власт се нуждаела от теглене на още 20 милиона лева банков кредит по пилотен проект.


В категории: Опозиция , Политика


21
Коментара по темата
21.
бургазлии
08.09.2011 19:36:11
0
1
Доктор Сайян, прибери си пациента Вакълчо Стойновски, че отдавна не си взема лекарствата и се мисли за Наполеон вече.
20.
наско
02.09.2011 14:17:30
0
2
Да прекрастим тогава и града си на ВАКЛИНОВГРАД докъде може да достигне грандоманията на един болен човек
19.
Me C laudius
02.09.2011 11:03:52
0
4
Катее, Кате. С тоя речник и опитите ти от незначителни неща да правиш драми, далеч няма да стигнеш. Независима журналистика, а? В смисъл, че независимо кой плаща, няма проблем да спретнеш скандалче от нищото. Виж си сайта- кьорав да е човек, ще види, че обслужваш Ваклин. Дано ти плаща добре, че след изборите, като го забият в девета глуха и се окаже, че е сам в общинския съвет, едва ли ще е толкова възторжено-разплащателен. И току-виж си припомни какви ги дробеше по негов адрес, докато работеше в Десант.
А ако си мислиш, че някой те приема насериозно като журналист с тия жълти изцепки, горката ти.
18.
До Любо, от любо
01.09.2011 13:56:10
1
1
Колега, по принцип си права, но тези от ОИК да си отварят очите, тази работа не е за всеки юрист, който е решил да прави политическа кариера, както и да е ти знаеш, не са важни мотивите, важни са последиците от решението, в заключение хайде да ги оставим и да си гледаме нашата работа, че тя не е малко...
17.
Люба
01.09.2011 11:54:23
1
4
До Тинка: Тинче, предупреждавам те, че не може да ходиш нито с т-шърт "Аз /сърце/ Бургас", нито с Т-шърт, на който пише "България", защото от "Демократи за силна България" и от още няколко партии ще ти изядат краката!
16.
Люба
01.09.2011 11:45:48
0
5
Статията е написана доста по-злобно от адекватното за случая. Не намирам нито "фрапираща липса на знания и професионализъм", нито някакъв "недопустим гаф", нито пък да има някой "прецакан". Според ИК, "наименованието или абревиатурата на коалиция от партии не може да повтаря наименованието или абревиатурата на партия, регистрирана по Закона за политическите партии ... включително чрез прибавянето към тях на думи, букви, цифри или други знаци.". Обикновено, под "наименование" се разбира пълната комбинация от думи и/или цифри /напр. "Технострой Инженеринг 99"/, а не отделните, съставни думи. Явно от ЦИК не смятат така и в случая те имат право, единствено по причина, че са горестоящият орган, а не защото колегите от ОИК са некомпетентни.
15.
ДАРТ МОЛ
01.09.2011 11:18:52
0
6
ЦИРКЪТ ЗАПОЧНА.ОТКРИ ГО НАЙ-НЕТЪРПЕЛИВИЯ КЛОУН - ВАКЛИН.
Мисля си , че е сгрешена регистрацията на партийката му . Тя не е "Партия Бургас" , а е "Партия СРАМ за Бургас".
С тези дребни хитринки ваклото агънце заблуждава само себе си.
14.
Гошо
01.09.2011 11:03:28
1
4
Марков ми се струва далеч далеч над Ваклинчо и да го наричаш баджанак е много силна обида,не знам докъде стига простотията на нереализиралите се хора,но очаквам на тези избори да разбера
13.
Галя
01.09.2011 10:56:18
1
4
Касабова, Касабова, много неща трябва да научиш за да напишеш компетентна статия. С това просташко отношение към всичко и всички показваш само некадърността си.
12.
гергана
01.09.2011 10:20:26
1
2
А БЕ ВАКЛИНЕ ЗАЩО ТОЧНО БАДЖАНАКА СИ ПРЕЦАКА МАЛКО МОРАЛ БЕ А ТИ НЕ ЗАСЛУЖАВАШ ДОРИ ДА ЧАСТ ОТ БУРГАС КАМО ЛИ ДА ПРИТЕЖАВАШ ПРАВА ВЪРХУ ИМЕТО СРАМ ЗА ВСИЧКИ БУРГАЗЛИИ
11.
Asen Prodanov, Burgas
01.09.2011 10:17:29
0
8
Ваклото джудже-грандоман ще се задави скоро от собствената си супер-лакомия. Наглост и безочие са две от най-ярките черти характеризиращи бездарника Стойновски.
10.
Стойновзлия
01.09.2011 10:06:22
1
6
Значи името на града ни е притежание на Стойновски, а не на гражданите, така ли бре??? А тва мъдро ОИК на Община Стойновска ли е? Тези тълкуватели заслужават бой с камшик на площадчето пред същата Община.
9.
Тинка Мискинка
01.09.2011 08:13:10
0
8
Аз само не разбрах сега, ако ида да гласувам с тениска Аз (сърце) Бургас, ще се сметне ли за агитация и ще ме допуснат ли до урните???? Зор ми е, отговарете, да не звъня до ЦИК.
8.
Смръклин
01.09.2011 04:39:25
1
9
Не се карайте. Ако имате проблем, си платете на шефа на ОДМВР-Милен Димитров-Подлогата. Той ще ви прехвърли вината на друг, а вас ще ви направи защитен свидетел.
7.
Валери - вижте Ваклин идиота
01.09.2011 00:30:36
3
6
Коце сладко, мили братко...

Ти закони не четеш, само гледаш да крадеш

Бил съм безработен... - ти си неграмотен

Аз работя и в неделя, много искам да ви смеля

Ти на Гербера полегна, на парите му наблегна

Хората те разпознаха, други партии избраха

Хайде слизай на земята, че ми кипнаха лай....

Митко тука все подпираш, ама взе да деградираш

С теб се само заигравам, аз за Митето загрявам...

Идва есен, ще ни мерят, може и с яйца да ни замерят

Хайде чао, Коце-Боце...

Ти си вече "Б" отбора, аз отивам да се боря :)
6.
Дубаров
01.09.2011 00:23:38
1
1
Какво ще излезе сега... И вие ли му наливате пари? Всички за него ли играете? За какво ви беше това? Той ще ви благодари ли?
5.
Георги Маринчев
01.09.2011 00:16:30
1
7
Всъщност ще се окаже, че ни направи голяма услуга. Желанието на всички колеги беше при възможност името на Бургаската дясна коалиция да бъде същото, както и на тази, която ще подкрепи Румен Христов за Президент. Заради националната кампания и други наши съображения. Това не беше възможно до края на миналата седмица заради предвидените срокове за регистрация и проточилите се преговори. Форматът за издигане на президент така или иначе, ще бъде ясен до петък и ако ни устройва и припокрива и бургаските организации ще можем да се възползваме от него. Спечелихме една седмица благодарение на жалбата и ще можем да реализираме евентуално първоначалното си намерение. Май ще трябва да му благодарим в крайна сметка!!!
4.
The Dude
01.09.2011 00:13:33
2
2
Всъщност, ако националните ръководства на сините, тъмно сините, ОДС и Гергьовден успеят да сглобят и регистрират национална коалиция, така получения 3 дневен допълнителен срок за преименуване на местната коалиция ще и дойде тъкмо навреме, за да вземат един номер и име в регионален и национален мащаб. Т.е. "Благодарим ви д-р Стойновски"!
3.
SDS - идиоти
31.08.2011 23:36:57
2
4
Не са прави в статията. Дали са им три дни да се поправят. За какво им е било това Бургас на десните. За избори онзи може да го ползва, законът е ясен.
2.
Юрист
31.08.2011 23:32:30
3
7
Коцето са неграмотници. Онзи лайномет Ваклин сега ще ги скъса. За какво им беше тази глупост. Да си бяха взели един юрист да им попълни документите. Герб промениха закона за да няма дублаж като онзи на Дражев - ГЕРБ-Бургас или на Масларов - ГЕРП. Лайното Стойновски се възползва от чужд закон, но е юридически бетон. Това говедо хвърля луди пари и следи абсолютно всичко. Убеден съм, че бизнесът го припозна за противовес на Герб и инвестират пари в него
1.
The Dude
31.08.2011 23:11:22
1
16
Тогава моментално да се свалят всички табели с надпис Бургас в странага и да глобят Ваклото ягне за нерегламентирана политическа агитация, за всяка една от тях!!! ))) Голям абсурд ))) Ама смешно ли е, тъжно ли е ?!?!? ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори