×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разбитата група за рекет засечена да действа и в Бургас


30 Август 2011, Вторник, 19:57 ч.
Автор: Бесове
Източник: 24 часа

Единият от арестуваните се оказа съдружник на депутата от БСП Кирил Добрев

"Прехвърляй веднага фирмата, че ще ти счупим краката! Знаем къде живееш с децата, ако ги искаш здрави, ще правиш каквото ти казваме!" Така бивши и настоящи служители на фирма VTA, която от години пази братята Маргини, плашели длъжниците си. При зрелищна акция на антимафиоти и барети вчера бяха задържани двамата тартори на групата - Севдалин Минчев и Ангел Дерменджиев. Днес след обяд бе огласен още един скандален факт – Дерменджиев е съдружник на червения депутат от БСП Кирил Добрев във фирма "Пирин Ват", която приватизира ВЕЦ "Топлика". Освен в София групата е била засечена да действа по морето, най-вече в Бургас и Варна. Издирва се и трети участник в рекетьорската банда, който се занимавал с подписване на запис на заповеди.

Централният офис на охранителната фирма VTA, която дълго време пазеше къщите на Красимир Маринов-Големия Маргин и убития Дмитрий Минев-Димата Руснака, бе щурмуван вчера от антимафиоти и барети.

Акцията бе проведена след неколкомесечна разработка по информация за група, извършваща незаконна банкова дейност, рекет и силово събиране на дългове, съобщи МВР. Според разследващите тя действала в цялата страна. Спрямо длъжници бандитите използвали бой и заплахи, а техни мишени за рекет били заможни хора и фирми. По тази схема те успели да натрупат 1, 5 млн. лв.

По данни на антимафиоти задържаните действали още по-брутално към задлъжнели фирми и частни лица, които първо били бити, а после се водели "разговори" с тях, за да са готови да прехвърлят цялото си имущество на чуждо име. Повече от десетина сериозно притискани дребни бизнесмени са се оплакали по време на разследването в ГДБОП.

Все още обаче не е ясно колко от тях ще искат да дадат показания пред съдия. Освен в София групата била засечена да действа и по морето, най-вече в Бургас и Варна.

Освен Севдалин Минчев и Ангел Дерменджиев, полицията продължава да издирва третия участник в групата - К. В., на 49 г. Има данни, че от негово име били подписвани записи на заповеди, запорирани сметки и прехвърляни активи и пасиви от фирми.

"Двамата задържани не са действали от името на фирмата, няма данни и някой от ръководството й да е знаел за тяхната престъпна дейност", коментира вчера зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

Според справка в информационната система ДАКСИ Минчев влиза като съдружник във VTA през далечната 2003 г. След година обаче се отказва от съдружието. Според Държавен вестник през 2010 г. той отново е вписан във фирмата, но вече като управител.

Минчев е съдружник в няколко дружества с един от президентите на фирмата - Бончо Халхулов. Сайтът й сочи, че той е бил началник на охраната на президента до 1991 г.

Офисът на VTA се намира на първия етаж на бл. 60 в столичния кв. Студентски град. Над 6 ч антимафиотите преглеждаха архивите и документацията на фирмата. Да пази от нежелани гости зад вратата бе поставен манекен, облечен с униформа на охранител. Той успя да стресне няколко невинни посетители. От VTA обещаха да излязат с официална позиция след приключването на огледа.

Според публикации в пресата "Пирин Ват" е спечелил 300 хил. лв. от производство и продажба на ток. Ангел Дерменджиев и неговата фирма „Пътстрой” станаха скандално известни с изграждането на завода за боклук в Езерово, тъй като около сагата се появиха съмнения за рушвети, а бивши съдружници на бизнесмена пропищяха, че са завлечени с милиони. Кирил Добрев не бе открит за коментар.


В категории: Крими


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
bobi
02.09.2011 21:59:57
1
1
namirisva mi na o6te ares ti
3.
anonimen
01.09.2011 10:34:33
1
1
za6to nikoi ne govori za ki4ev koito e v sqnka i toi sa6to dava zapovedi na brigadata
2.
ФЛОРОВ СТЕНЛИ
31.08.2011 12:25:55
1
3
МНОГО ЯСНО ЧЕ Е ДЕЙСТВАЛА и В БУРГАС, НА КОГО МИСЛИТЕ СНАСЯТ ПАРИТЕ от РЕКЕТА и ДРОГАТА ГРУПАТА на КИРКИТЕ - нИКОЛАЙ МЕЧКОВ, СТОЯН КЪНЧЕВ, НИКОЛАЙ ДАЛАКМАНОВ и СИЕ БРИГАДАТА !??
НА СЕВДО (СЕВДАЛИН МИНЧЕВ) ШЕФА НА - VТА в СОФИЯ и ОТГОВАРЯЩ ЛИЧНО ЗА БУРГАС и ВАРНА.

АПРОПО, ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО МОЖЕ ДА ПОПИТАТЕ ЕКС ШЕФА на СЛУЖБА "ПОЛИЦИЯ" БУРГАС, ЛИЦЕТО ГЕОРГИ ЖЕЛЕВ. ТОЙ ЛИЧНО ВОДЕШЕ НА РАЗРАБОТКА и ОТЧЕТ ПРЕД НЕГО, БРИГАДАТА на КИРКИТЕ. ТЕ ЗА ТОВА И ГИ ЗАКОПЧАХА, СЛЕД КАТО "ПЕНСИОНИРАХА" Г.ЖЕЛЕВ, ЗА ДА НЯМАТ "РАЗРАБОТВАЩ ГИ" ЧАДЪР в ОДМВР-БУРГАС.

АПРОПО, ОТ СКОРО ПОДОПЕЧНИТЕ ЛИЦА на СЕВДО-С.М., СИ ИМАТ И ПОГРЕБАЛНА АГЕНЦИЯ. КАКТО СЕ КАЗВА ЗАТВОРИХА ЦИКЪЛА, СЛЕД РЕКЕТА, БОЯ И ЛЕТАЛНИЯТ КРАЙ, ПРИБИРАТ БИЗНЕСА И ФИРМАТА НА НАРОЧЕНИТЕ и ТИХОМЪЛКОМ , ИМ ОСИГУРЯВАТ И ПОГРЕБЕНИЕ !!!

КЪДЕ ЛИ ТУК Е УЧАСТИЕТО на МЕСТНИТЕ ЛИДЕРИ на ПП"ГЕРБ" и КМЕТА ДИМИТЪР НИКОЛОВ, ЗА КОИТО ТЕЗИ ОХРАНИТЕЛИ от VТА , РАБОТЯТ И ОХРАНЯВАТ ОБЩИНСКИТЕ ОБЕКТИ И ПАВИЛИОНИ ПО АВТОБУСНИТЕ СПИРКИ на БУРГАС, А ЗА ИЗБОРИТЕ ЧИННО ЩЕ ПОДКАРАТ ЗАЕДНО с ТИМ, ЦИГАНИТЕ ДА ГЛАСУВАТ за Д.НИКОЛОВ и ГЕРБ !??
1.
AL PETROV
30.08.2011 21:49:36
1
1
VTA - VNOS TABLETIRAN AMFETAMIN .

A NEBEZIZVESTNIA - SEVDO (SEVDALIN MINCEV) E NA VYRHA NA MUTRENSKATA FIRMA. VSICKITE OBLASTNI STRUKTURI na VTA v STRANATA, TREPERJAT OT NEGO I MU SE OTCITAT zA PRODADENIJAT AMFITAMIN . I TOVA SE ZNAE OT MVR , PROSTO MNOGO SE NAZOBIHA I IZLEZNAHA OT KONTROLA ma BRATJA MARGINI
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple”
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори