×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шарл Мишел: Ще се избавим от кризата когато Русия спре войната


Шарл Мишел: Ще се избавим от кризата когато Русия спре войната
Трябва да използваме срещите си, както и неформалните контакти по време на форума на Г-20, за да убедим партньорите си да окажем по-голям натиск върху Русия, каза Шарл Мишел
15 Ноември 2022, Вторник, 08:18 ч.
Автор: Флагман.Бг

Европа трябва да избегне свръхзависимост от Китай, каза председателят на Европейския съвет

Единственият начин да се прекратят продоволствената и енергийната криза е Русия да спре "безсмислената война" и да спазва устава на ООН. Това каза в кулоарите на срещата на Г-20 в индонезийския курорт Бали председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщава БНТ. 

"Абсолютно съм убеден, че трябва да използваме срещите си днес и утре, както и неформалните контакти по време на форума на Г-20, за да убедим партньорите си да окажем по-голям натиск върху Русия. Защото Хартата на ООН, принципите на суверенитета, идеята, че не е приемливо да се опитват да се променят границите със сила в международен план, трябва да се споделят от всички", добави той.

Според него Европа трябва да избегне свръхзависимост от Китай.

Френският президент Еманюел Макрон пък днес ще разговаря с колегите си от Китай и Турция - Си Дзинпин и Реджеп Ердоган. В отсъствието на руския държавен глава Владимир Путин се следят изявите на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

Лидерите на 19-те страни с най-големи икономики в света, плюс Европейския съюз, обсъждат днес и утре най-горещите световните теми, съобщава Нова телевизия. Централно място заема войната в Украйна и икономическите последици от нея.

В навечерието на форума се проведоха редица двустранни разговори, като положителен знак даде тричасовата среща между Джо Байдън и Си Дзинпин.

Във видеообръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че сега е моментът да спре войната на Русия. Държавният глава на Индонезия, който е домакин на форума, също призова за спиране на конфликта. 

„Крайно необходимо е нашето сътрудничество, за да спасим света. Всички ние носим отговорност не само за нашите хора, но и за хората по света. Да сме отговорни тук също означава, че трябва да сложим край на войната. Ако войната не приключи, ще бъде трудно за света да върви напред. Не трябва да разделяме света на части, не трябва да позволяваме светът да изпадне в нова световна война”, каза пък президентът на Индонезия Джоко Видодо.
 


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
МАНАФЯН
15.11.2022 19:53:34
0
2
Шарл Мишел Е КАТАМИТ С МНООООГО ОТВОРЕН АНУС
10.
1
15.11.2022 13:59:33
2
2
Дебилите се загрижили за руските интереси дайба майка ви продажна ибрикчийска и зелената сделка им виновна капути
9.
факт
15.11.2022 10:08:04
9
12
Войната ще спре тогава когато спре въоръжаването на укрофашистите !
8.
ФАЩ
15.11.2022 09:30:37
6
9
Важното е ний да просперираме, пък ЕС да прави както прави вятъра
7.
Лоцман
15.11.2022 09:29:27
2
7
Спокойно, Шарл Мишел, въпрос на време е...
6.
Дернев
15.11.2022 08:59:45
3
3
Единственият начин да се прекратят продоволствената и енергийната криза е да почнете да мислите за Европа и нейната стабилност и сигурност. Нещо 6оето е явно вече, че ЕС не може да направи в това раздробено състояние и мижавите си за глобализацията армии. Една армия, една държава СЕЩ в съюз с Русия за единна система за сигурност в и на Европа. Не по7тигнем ли това и ние и света сме обречени на гибел. Силна и максимално независима от света Европа. Само това е решението.
5.
Герберасин
15.11.2022 08:57:53
2
4
Във франция на много места няма топла вода а хладка а парното се пуска по 2 3 часа на ден. За брест говоря
4.
123
15.11.2022 08:49:48
8
15
На тоя господинчо според мен му светва леко тъй лампата,че така както вървят нещата ЕС отива на разпад и взеха да говорят за спиране на войната...обаче както е писал номер 1 това няма да доведе до връщане на цените отпреди нея нито на позиции на световната карта. ЕС е една атрофирала организация и вместо клуб на богатите и развити страни се превръща в клуб на социално слабите и загиващи. Инерцията още е голяма и затова не сме се забатачили съвсем, но по-прозорливите го виждат. Китай е технологично с години по-напред, ресурсите за това пък са в Русия...какъв натиск ще окажеш плешивец такъв не знам. Шарл Мишел...разказвачът на празни ЕС приказки...нещо като Шарл Перо ама от Алиекспрес!
3.
Идиот !
15.11.2022 08:46:08
9
19
Що за Идиоти са начело на ЕС ?
Когато спре войната ( която още не е започнала истинската и фаза) слънцето ще започне да грее по-силно в Германия а вятърът в Нидерландия ще задуха по-силно ли ?
Зелената сдерка е в основата на кризата в ЕС.
Начина на управление на ЕС.
Отказа на Запада да уважи руските интереси доведоха до тук.
Този евро чиновник са бе натиснал клоуна им Зеленски да изпълнише 5 точки на Минските споразумения.

Но не. Идиота Мишел щял да натиска Русия.
Дядо и баба му не са ли му разказали какво им се случи след такъв натиск ?
2.
Scrooge McDuck
15.11.2022 08:45:12
8
15
Шарл Тъпел. Зелената сделка и деиндустриализацията на Европа са в основа на кризата. Във войната вие се месите не избрани чиновници. И вие и ООН сте ненужни.
1.
Тоз пък
15.11.2022 08:27:39
4
23
Истината е че и да спре войната, кризата ще продължи. Да не би да очаквате цените да станат както преди?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков  Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Сградата на Факултета по фармация ще се намира между корпус „Mедицински науки” и общежитие N3 Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато „Ужилените“ създадоха работа на златарите в града под тепетата, десетки пръстени с печати за 18 карата се оказаха ментета Опел потегли сам и прегази собственика си в бургаския ж.к. "Изгрев" Опел потегли сам и прегази собственика си в бургаския ж.к. "Изгрев" Мъжът се оказа леко пийнал - с 0,32 промила Природата няма прошка, силни бури връхлитат България тези дни Природата няма прошка, силни бури връхлитат България тези дни Над Източна вероятността за валежи ще намалява, но температурите като цяло ще са ниски за средата на май Явор Божанков проговори за ужаса в Арбанаси и разкри как е простреляна сестрата на жена му Явор Божанков проговори за ужаса в Арбанаси и разкри как е простреляна сестрата на жена му Разминахме се с малкият дявол и не искам да си представям как можеше да завърши всичко това, сподели той
Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори