×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

По-важно е да създадеш на една старица работа с парцала, отколкото да ѝ помогнеш*


По-важно е да създадеш на една старица работа с парцала, отколкото да ѝ помогнеш*
На втория етаж 75-годишната баба Дора (помня я от дете) мие вратата на дома им, както и стълбището...
02 Ноември 2022, Сряда, 09:37 ч.
Автор: Флагман.бг

Но неосъзнотостта на посредствеността провокира потребност на тикви и кратунки

Калоян Христов от София потресе мрежата с разказ за Хелоуин и пакостите на децата, които са обикаляли в столицата. Как са си отмъстили за това, че не са получили лакомство - публикуваме разказа му без редакторска намеса:

Пътувам към дома на баба ми и дядо ми. Нося бисквити с кафе. Спирам на пешеходните пътеки и пресичат маскирани като паяци, мумии, скелети, вещици и др. под всякакви деца, че и възрастни. Някои са маскирани като тикви (то и без друго целогодишно се лутат всякакви тикви, не знам за какво се и престарават тия дни.) Усилвам радиото за кураж.

Влизам във входа, излизам от асансьора. Навсякъде смърди на кисело. Не включвам лампата на стълбището и влизам в апартамента. Говорим, ядем бисквити, става време да си вървя. Този път решавам да запаля лампите на площадката вън. Всички врати са в кетчуп. Обръщам се към баба ми, а тя смутена ми отвръща, че някакви деца звънели по вратите преди малко. Тръгвам пеша надолу. Впечатляваща гледка! Стълбището е в яйца и други мизерии. Вратите на апартаментите на хора, които вече не са живи са омазани също с кетчуп. Няма кой да ви отвори там, мили деца.

На втория етаж 75-годишната баба Дора (помня я от дете) мие вратата на дома им, както и стълбището до първия етаж. Поглеждам я, тя също ме поглежда, поклащаме глави и си казваме: „Такова е времето!“

Да! Такова е времето! Това е много удобна фраза.

Няма да говоря отново за смисъла на християнските ценности и националната ни идентичност. Аплодисменти!

Възпитавайте децата си да гледат на всичко като едно лакомство и когато не го получат, да скроят номер на другия. Опростачвайте поколенията с каквото ви хрумне. Попкултурата е важна! Организирайте и игри, свързани с Хелоуин, в училищата. Все пак няма никакви истински празници на смисъла, вярата, любовта, надеждата и словото. После критикувайте обществото.

И не забравяйте – много по-важно е да създадеш на една старица работа с парцала, отколкото да ѝ помогнеш с торбите (клише).

Но неосъзнотостта на посредствеността провокира потребност на тикви и кратунки да се обединят около нещо лесно за възприемане. Останалото е много сложно.

*Пост от фейсбук профила на Калоян Христов, заглавието е на Флагман.бг.




В категории: Животът


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 4
13
Коментара по темата
13.
до 2
02.11.2022 16:39:38
0
2
Хаха какви модерни хора, в САЩ 45% от населението са латиноси и всякакви цветни и шарени. Ако американците не водят войни за да разграбват другитев, няма как да им дават социални помощи на на тези латиноси и знаеш ли какво ще се случи ако останат гладни? Така или иначе след 20-30 години латиносите и цветните ще са повече от белите в САЩ. Франция върви по същия път. А като толкова ти харесва това модернизиране, отивай в Америка да те блъскат негрите.
12.
...
02.11.2022 12:55:33
1
18
От поколения на потребители и консуматори няма какво друго да се очаква. Плащали си били.
Облечени и гримирани като вещици коментират и изискват като вещи лица. Свине, изтървани от свинарниците.
И не е до времето, а е до нагласите и предварителните обработки. При нас беше задължително преди да отидем на пазар да звъннем на възрастните съседи и да ги попитаме имат ли необходимост от някакви продукти, които да им закупим. 4-5 годишни бяхме, но и родителите ни ни даваха пример- помагаха с трудоемки за старите хора дейности на по-възрастните съседи и роднини, чийто деца и внуци живееха в други населена места. И нямаше толкова много хора с психични проблеми, правещи такива мизерии, а поставящи безумни изисквания.
Като се има предвид, че и предлагането на стоките беше сравнително ограничено до основните стоки, хората имаше с какво да се занимават и не полудяваха при настъпването на някой от социалните рискове.
И пийваха си, ама и повечко работеха, и нямаше такива мизерии, капризи и истерии.
11.
Кольо Гилъна
02.11.2022 12:40:39
5
15
Само като гледам колко омраза и жлъч към сънародниците им, се лее от така наречените "русофоби" и тутакси ми се приисква да стана русофил.
10.
Johnie
02.11.2022 12:32:54
31
4
Само алкохолизирани фенове на ватенките лаят срещу Хелоуин! Мрете в мизерия както всички русофили по света.
9.
А повръщащите пияни ватенки?
02.11.2022 11:46:53
23
14
Клоните от бурята в Бургас отпреди 2 месеца още не са почистени и не може да се върви по улиците. Самите улици са целите в дупки, а тротоарите в кучешки акота. Междублоковите пространства са мръсни. Входовете са целите в повърня от култивираното 45г. пиене по съветски тертип.
И живеейки сред цялата тази прелест намерихме кусур на 1 ден в годината.
8.
Бс
02.11.2022 11:09:24
2
27
Уроди малки
7.
Подкрепям
02.11.2022 11:03:55
0
21
Право е момчето. Живея в САЩ ,тук празнуваме заради децата,много хора не отварят (дори имат надпис на вратите),това в никакъв случай не означава да получат номер в замяна. Децата просто отмнават… Ако отворят обикновено се взима до 1-2 сладки. Нищо пошло и грозно,както е било в моите представи от филмите. Хората често са навън на двора,пият чай,говорят си с минаващите и се радват да дечицата. Честно казано обаче ,ако живеех в България не бих празнувала и не бих толерирала това.Ние имаме прекрасни празници ,не би ми пречило който иска да го празнува ,разбирам ,че е 21 век особено за децата е вълнение още един нов празник,на пук на целия ужасен сеят в момента,но да се спазват определени неща! Тук възмущението във форума след празника беше единствено,че не всички деца са поздравявали ,преди да си вземат сладко,какво остава за нещо друго…
6.
Няма нищо лошо
02.11.2022 10:46:59
8
16
в празника като празник. Но, разбира се, трябва малко мозък от страна на родителите, които са били с децата си най-вероятно. Така че пак тръгва от семейството и родителите, но родителите са заети, ангажирани и намират какви ли не други причини да ги пуснат навън самички цял ден, дори и на едни крехки години...в "пропадналата" Америка има щати,които забраняват деца под 12г да бъдат сами, камо ли да скитат по улиците...ама те там са пропаднали
5.
до 2
02.11.2022 10:43:46
9
29
Бате, такива като теб са за психиатрията. Празнувай си каквото искаш и си мисли каквото искаш, но защо смяташ, че останалите трябва да се интересуват от твоите проблеми с психиката?
4.
Спряла работа
02.11.2022 10:36:52
23
5
Тъпо внушение,нищо повече !
3.
До 2
02.11.2022 10:24:15
7
44
Защо не може ли просто да празнуват "Кукери", а не тая американска измишльотина??? Къде видя Путлер, Си Дзинпин тука или Ким Чен Ун???
2.
Байдън
02.11.2022 10:19:37
83
5
Скапан русофилистик! Какво искаш от страхотните американски празници като Хелоуин и Деня на независимостта? Като не ви харесват, ходете при Путлер и ватенките! Ние сме модерни хора и ще празнуваме каквото си искаме. Вие, червени боклуци, си празнувайте 3 март и деня на жената, и без това сте просто и малоумно племе, живеещи в миналото без никаква адекватност за новото време и реалности.
1.
Нивгаш вече тиква начело
02.11.2022 09:55:55
5
25
"Но неосъзнатостта на посредствеността провокира потребност на тикви и кратунки"
----
Вече няма нужда от тикви и кратунки :-)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори