×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заповядайте на премиерата на „20 прелюдии за пиано“ на великолепния Живко Петров в Бургас


01 Ноември 2022, Вторник, 14:56 ч.
Автор: Флагман.Бг

Гениалният пианист, композитор, продуцент и аранжор ще очаква публиката на 21 ноември в Приморец

На 21 ноември (понеделник) Бургас ще бъде домакин на изключително събитие. Своята великолепна книга „20 прелюдии за пиано,“ пред публиката ще представи маестро Живко Петров. Специалното събитие ще започне от  19 часа в Гранд хотел и СПА Приморец. Поканени да се потопят във вълшебния свят на музиката на един от най-добрите съвременни български музиканти, са всички ценители, входът е свободен. Организаторите молят да имате предвид, че местата са ограничени.

Живко Петров е истинско явление на българската музикална сцена. Разказва мечтите си с ноти, превръща тишината в осезание, пленява слушателите си с финес и лекота. Музиката му е колкото ефирна, толкова щедра на цветове, нюанси, образи, асоциации и емоции. Работата му като пианист, композитор, аранжор и продуцент е от огромно значение за съвременната българска музикална сцена. За период от 20 години, неговото име стои зад много талантливи музиканти като Белослава, Любо Киров, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Мария Илиева и много други. Голяма част от концертите, които е продуцирал, са станали емблематични за сцената. Носител е на многобройни награди, сред които Икар за съвременна българска музика (2016 г.) и Аполон Токсофорос за значим принос в развитието на българската култура и представянето ѝ зад граница (2020 г.)

„Живко Петров. 20 прелюдии за пиано“ е много повече от книга. Уникалното издание – албум с логото на Colibri, е абсолютно безупречно съвършенство в цветовете на клавишите на пианото – черно и бяло. Носи духа на маестрото, уловен в парчета изкуство и няма аналог на българския литературен пазар. Сърцето на книгата, са партитурите на пиесите в двата му солови албума After 4 и Ten. Маестро Петров кани всеки да седне пред пианото и да изсвири сам тези докосващи мелодии. Преди нотите, той споделя свои мисли, свързани с музиката. Изданието допълват въздействащи монохромни фотографии на Стефан Щерев и Тина Халкова, наред с текстове на Маргарита Димитрова, Таня Иванова и Димитър Стоянович. Албумът изненадва и с друг оригинален щрих. Корицата крие ключ - флашпамет, който пази студийните записи от двата албума на Живко Петров. „Това е ключът към душата ми.“ – споделя за оригиналното решение музикантът - и кани всеки да ги чуе и да потъне в един свят, където всеки тон е откровение.

„Това е една много, много красива книга… Двайсет партитури на прелюдиите от два албума на Живко Петров - After 4 и TEN - предоставени за свирене на всеки, който ги обикне. ... Чист звук на пиано, разделящ тишината на смисъл и чувства. Друго пространство, в което без да разбереш как, се оголваш и разтваряш като слънчев лъч. Не мога да спра да ги слушам - в колата, у дома, докато работя, преди заспиване, след събуждане, за откъсване от това навън и онова наоколо, за весело и тъжно, за чаша вино или силно кафе, с гледка към нещо красиво навън или нещо небивало навътре.“ – споделя журналистът и писател Мария Касимова – Моасе.

Повече, уважаеми ценители на елегантната инструментална музика, заповядайте да чуете лично от Живко Петров, на 21 ноември (понеделник) от 19 часа, в Гранд хотел и СПА Приморец, Бургас. Припомняме, че местата са ограничени, а входът – свободен.




България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори