Знаете ли какво е сатараш? Това е уникална рецепта
Едно традиционно балканско ястие
Необходими продукти:
400 г ситно смляна кайма
сол и черен пипер
2 глави лук
2 домата
1 червена чушка
3 яйца
1 щипка сода бикарбонат
1 щипка бакпулвер
2 с.л. магданоз
2 стръка розмарин
Начин на приготвяне:
1. Овкусете каймата със сол и черен пипер. Добавете щипка бакпулвер и сода бикарбонат и мачкайте. Добавете и съвсем малко вода /около 1 с.л./ и продължете да размесвате каймата. Щом започне каймата да се разтяга, тя е готова. 2. Нарежете лука на полумесеци, а чушката на ленти. Запържете ги в тиган с мазнина. След това добавете доматите, нарязани на полумесеци. Щом омекнат зеленчуците, разбийте яйцата в купа и ги овкусете със сол и черен пипер. Излейте ги върху зеленчуците. Бъркайте. Поръсете с магданоз. 3. Изрежете горната част на пластмасова бутилка и я напълнете с кайма. С притискане оформете кебапчета върху дъска. Изпечете кебапчета в грил-тиган от всички страни. 4. Добавете кебапчетата при зеленчуците и яйцата. 5. Гарнирайте сатараша с нарязан кашкавал, поръсен с розмарин, сол, пипер и зехтин.
Финансов пробив: Гърция връща дълг от спасителната програма с години по-рано
3-годишно дете почина от глад
Производителят на кашата с арсен отрича риск: БАБХ тълкува погрешно регламента
Кой е Боян Радев
Има загинали при дронови атаки на Украйна в Ростов и Батайск
ЦСКА с ново бразилско крило - Лео Перейра идва с амбиции и скорост
Традицията "Коледуване" оживя на площада в Царево
Британските власти натискат Абрамович: Преведи парите или ще те съдим
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Община Поморие награди най-добрите си спортисти за 2025 година
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
