×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гешев проговори за акцията на "Дондуков" 2, КТБ, Васил Божков, ареста на Борисов и Пеевски


Гешев проговори за акцията на "Дондуков" 2, КТБ, Васил Божков, ареста на Борисов и Пеевски
Няма да позволя политиците да въздействат на съдебната система, категоричен е главният прокурор
30 Октомври 2022, Неделя, 09:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ние почнахме война с престъпността, с олигарси, с членове на действащо правителство“, заяви главният прокурор

Ясно е, че между властите трябва да има взаимодействие. Ясно е, че има и четвърта власт, която е отдалечена и независима. Не смятам, че е правилно да коментирам политически въпроси. Това каза пред bTV главният прокурор Иван Гешев.

Попитан за исканията за неговата оставка, той заяви: „Кой ми иска оставката? Можете ли да ми кажете? Кажете кои са имената и после ще дам отговора“.

„Вчера се видях с трима човека, които след 9 септември са осъдени на разстрел и са последните останали живи. Невинни жертви на тоталитарния режим. Те ме подкрепиха в усилията, които прави прокуратурата“, сподели той. „За мен е много странно, че тези хора изказват подкрепа, а исканията за оставка са на синовете и внуците на номенклатурата на репресивния режим“, заяви Гешев.

„Съществената грешка, и продължавам да я правя, че продължавам да мисля, че можеш да промениш всичко, което се случва в страната, към по-добро“, каза още той. На въпрос дали има война между институциите, той отговори: „Ние почнахме война с престъпността, с олигарси, с членове на действащо правителство“.

„Никой няма да бъде покровителстван, никой няма да бъде защитаван, ще спазваме закона. Това е разделителната линия“, категоричен беше главният прокурор. „Няма да позволя като главен прокурор политиците да въздействат на съдебната система“, каза още той. Относно дело срещу прокуратурата за бавене на разследвания той уточни: „24 часа задържане се осъществява от МВР, не от прокуратурата. Какво пише в акта на МВР не е проблем на прокуратурата“.

Относно изказване на президента Радев, че прокуратурата се ползва за репресии, Гешев заяви: „Този въпрос трябва да попитате президента“. Той призна, че се е виждал и разговарял с президента на различни събития. „В последната година има диалог, за разлика от парламента, където виждам, че определени парламентарни групи ги виждам, че ги е страх да участват в диалог с прокурора“.

По темата за делото за КТБ Гешев посочи: „Тук въпросът е защо изчезна публичен ресурс около 7 млрд. и какви са последици от това, а не някакви подробности“.

„Аз съм един от десетките наблюдаващи прокурори по това дело“, уточни той. Гешев не се поддаде на провокацията на Мария Цънцарова за инициалите Д.П. в делото за фалиралата банка. „Аз не мога да гадая кой е Д.П. Ако смятате, че Д.П. е Делян Пеевски, желаете ли да ви отговоря? Аз не се притеснявам“. „По делото са проверени всички кредити, свързани с него, и всички фирми, и те са възстановени“, обясни той. „Всичко е проверено. Дали правилно съм разбрал въпроса ви, че става въпрос за Делян Пеевски. Аз ви казвам, че всичко е проверено“, каза още той.

„Има едно П, между другото. Прокопиев. Възможно е и да има буква П. Вкарвате ме в един разговор, който става невъзможен“, каза още Гешев. Той увери, че са проверени и Иво Прокопиев, и Цветан Василев, и политици, и журналисти. Специално за Цветан Василев той каза, че по време на разследването е стигнал до заключението, че той е осъществявал неформална политическа власт или реална власт в държавата.

Попитан кои хора са олигарси, той обясни: „Моето определение е хора, които на базата на тази криминална трансформация на собствеността след 90-те години придобиха реална финансова, оттам и политическа власт, и които придобиха и медийна власт, връзка с различни мрежи от неправителствени организации и тази власт се употребява за собствено облагодетелстване Водещата Мария Цънцарова се сбърка тотално по време на интервюто и се обърна към Гешев с „г-н Пеевски“. „Много този г-н Пеевски ви е влязъл в главата, защо така?“, развесели се той.

По думите, на това определение отговаря „обвиняемият Божков“. По отношение на санкциите по закона „Магнитски“ срещу Делян Пеевски, той коментира: „Тези неща според европейското законодателство нямат никаква правна стойност“

„Българската прокуратура е извършила пълна проверка. Не са констатирани никакви факти и обстоятелства, които да подкрепят това нещо. Отделно сме запитали американските власти, които нямат нищо в подкрепа на това нещо“, заяви той. Попитан дали заявява, че Пеевски не е търгувал с влияние, той каза: „Не. Ние казахме, че сме проверили и българската прокуратура не е установила такива факти и обстоятелства“.

„Всичко, свързано с Божков, Горанов, е проверено в делото, което е срещу г-н Божков. Там има екип от наблюдаващи прокурори, върху които главният прокурор няма правомощия“, каза още той.


В категории: Политика


18
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
18
Коментара по темата
18.
*********
22.11.2022 12:52:12
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
...
30.10.2022 23:52:09
0
1
Каква война срещу олигархията сте започнали? Вие водите войни срещу всеки, притежаващ ликвидни средства и не се задълбочавате в произхода им.За вас важното е да се правите че работите и да разваляте качеството! Признайте си, че още се учите да работите! Гледате как работят и намирате нещо да се хванете за някой субект! После не питайте защо е стопен публичен ресурс !
На моята снежна пързалка няма да се пързаляте и няма да я опясъчявате! "Избрах нарочно вас"
"Кажете кои са имената"- съществителни собствени и съществителни нарицателни.
Мишо бирата складира и при Мишка си е делегира. "7 милиона мишлета ..."
После може да си питате и от кой род и от кое число са имената!
16.
Жаклин
30.10.2022 20:46:42
0
2
Стига сте занимавали хората с вашите тъпотии!
Омръзнани ,не разбрахте ли????
Не заблуждавйте хората,които работят за 400лв за месец и се осигуряват н 4 часа и идкте да гласуват справедливо за вас кръвопийци които вземате от нашите данъци по 8000 лв на месец,които висите в парламента и спите или си играете на телефоните!!!!!!!
Това заслужава да ви разбиием с лопатите пред парламента,и това ще стане!!!!!!
Народа не може да ви търпи тъпотиите и не може да понася алчността ви,не се ли нактадохте,не се ли наядохте гадини мръсни крадци на прехода,докога ще ви търпим!!!!
Няма време!!!!
15.
Абориген Балкански
30.10.2022 19:57:41
0
6
Всеки народ си заслужава премиера, прокурора , съдебната система , правилната журналистика . олигархията и даже мафията . Бог да пази България от нас самите
14.
Срам
30.10.2022 17:05:01
2
5
Това интервю на Цънцарова трябва да влезе в учебниците как не се прави журналистика. Гостът тотално я доминираше и си говореше каквото иска без значение какви въпроси му задава. Тя и не беше подготвена за подобен разговор. Това е представата за журналистика в БГ питаш някого нещо той ти отговаря нещо, като на беседката пред блока. Разликата е само, че ви дават по телевизията. Фактът, че Цънцарова се обърна към Гешев наричайки го "г-н Пеевски" показва, че тя осъзнава, КОЙ стои зад тази марионетка, но резултатът от интервюто пък показа, че е напълно безпомощна да извади истината наяве.
13.
Христо Бойкикиев
30.10.2022 14:22:28
8
8
Миналата седмица беше Польо Мустака!
Тази дойде ред на Цънцарката!
Около Коледа ще е време и за Лора Крумова...
Иван Гешев приключва една по една мисирките на Прокопи!
И то очи в очи...
Този ще го ядосат да направи партия и ще приключи Киро и Бойкикиев!
Очи в очи в парламента...
12.
Розов пеликан
30.10.2022 14:02:57
5
15
Гешев е олицетворение на Принудителната Долнокачественост
11.
Боец
30.10.2022 12:00:44
5
23
ГЕШЕВ, ще те питам и ще ти кажа! Цънцарова няма да те пита, тези въпроси и отговори са и забранени.

ТИ нареди (по заповед на Пеевски и Борисов) на окръжният прокурор на Видин да ми наложи забрана за напускане на страната преди трансплантантацията във Франция, за да убиете съпругата ми заради дейността ми с БОЕЦ. Ти и твоите господари сте убийци и страхливци.

ТИ покри всички следи и данни за участието на Пеевски във фалита на КТБ, като лично си горил документите от делото в двора на къщата си във Волуяк.

ТИ посочи свой приятел, като убиец на Пеевски и БОЕЦ разкрихме подлата ти роля и задача във фалита на КТБ.

ТИ и Цацаров покрихте и смачкахте сигналите на БОЕЦ срещу Пеевски за незаконнито му забогатяване, данните по Магнитски, Булгартабак и тн.

ТИ покри и смачка всички сигнали на БОЕЦ срещу Борисов за пачките, милионите от Божков, кюлчетата, ТУРСКИ ПОТОК и тн.

ТИ покри сигнала на БОЕЦ срещу Бойко Борисов за Къщата в Барселона, по който испанската прокуратура образува разследване!

ТИ и прокуратурата подслушвахте и следяхте хиляди протестиращи граждани, за да крепите властта на мафията и да мачкате непримиримите.

ТИ и Цацаров изпрахте всички блаконаджии и апартаментаджии по 24 сигнала на БОЕЦ по разследванията на
Биволъ, BIRD.BG , Свободна Европа и тн. по #АпартаментГейт

ТИ преследваше и мачкаше журналисти и медии заради разследванията им срещу твоите господари и защото дават трибуна на БОЕЦ.

ТИ смачка сигнала на БОЕЦ за сараите на Доган на Росенец по разкритията на Биволъ.

Това са много малка част от примерите за твоята мерзост. Цънцарова няма да те пита, защото и е забранено да споменава дори името на БОЕЦ.

ТИ си назначен от Пеевски и Борисов, както Цацаров преди това, за да прикриваш престъпленията на наглите и да унищожаваш съпротивата срещу мафията, дори с убийства. И ще плащаш за всичко, имаш думата ми на боец.

Гешев не е просто корумпиран тип, такива има хиляди. Гешев е криминален престъпник, изпълнител на мокри поръчки на мафията, включително и убийства. Мога да докажа всяка своя дума. И трябва да бъде съден, осъден и вкаран за дълго зад решетките заедно със своите господари. Това е задължителната стъпка, за да може България да разкъса оковите на мафията и да заживеем в нормална държава. БОЕЦ водим тази битка.

#БОЕЦ
30.10.2022г. Георги Георгиев - БОЕЦ
10.
Гешев
30.10.2022 11:45:38
6
20
Изключително нагъл тип! Докато главния прокурор не стане независима институция да мачка крадливите политици никога няма да се подобри положението в България. Този е абсолютен пудел на ББ и ДП
9.
Цъфна пак
30.10.2022 11:11:15
8
27
Спомнете си как до преди изборите не смееше да се покаже пред селските медии дори, а сега пак обикаля на ляво на дясно да се показва като 'инструмента на Господ'. Явно усеща, че Герб, неговия чадър, пак захващат и ще си дерибейства свободно тоя негодник.
8.
Pi AR Sevi Boiko
30.10.2022 10:44:03
8
44
Само на мен ли ми се струва,че се държи като адвокат на Пеевски ?
7.
Асен
30.10.2022 10:30:13
8
34
Същата риторика като ДПС. Като някой спомене "Пеевски", той отговаря с "Прокопиев". Ако за някой досега не е било ясно #кой го назначи.
6.
Ех, защо нямаме журналисти като Тим Себастиян?
30.10.2022 10:28:13
6
36
Когато гледах интервюто на Цънцарова с Гешев се сетих за интервюто на Тим Себастиян от Дойче Веле със Сачева. Тим Себастиян беше толкова подготвен с факти, че направо попиля Сачева и я хвана в тиражиране на лъжи още по време на самото интервю. Цънцарова вместо да е подготвена по същият начин, провали интервюто и остави Гешев да и се измъкне и да не каже нищо съществено.
5.
Всеки трябва да знае тези определения
30.10.2022 10:21:26
3
28
Олигархия - управление на малцина
Монархия - управлението на един човек
Демокрация - управлението на мнозинството

Цънцарова ни направи свидетели на нивото на журналистиката, а Гешев ни показа хора с какви компетенции са на върха на държавата. Явно скоро няма да се оправим
4.
Ok
30.10.2022 10:16:43
4
26
Всичко е наред, няма проблеми, съдебната ни система е строга и справедлива! Главният ни прокурор е добър човек - свръх моралист! Няма корупция и олигарска престъпност в България! Всичко ни е наред.
Ние направо #1
3.
B&W
30.10.2022 10:14:02
8
36
Госпожица Цънцарова доказа че е една скъпо платена проститутк@ на олигархията.
2.
Именно
30.10.2022 10:13:19
7
31
за това прокуратурата трябва да бъде извадена от съдебната власт и поставена на мястото си в изпълнителната. Фигурата на главен прокурор премахната, а на нейно място за бъде поставен министъра на правосъдието. Прокурорите трябва да бъдат отговорни за действията си, а и за бездействието си. Не както сега.
1.
Цънцарова пропусна да зададе правилните въпроси
30.10.2022 10:06:14
9
32
Гешев дошъл на крака в студиото на бТВ и вместо да го разпита някой подготвен журналист, му дали Цънцарова. Горката е толкова некомпетентна в материята, че през цялото време го пита неправилни въпроси и даже се обърна към него с г-н Пеевски, а после му се извинява. Гешев също му липсват основни познания. Опита се да коментира олигархия и се огелпи в неправилни определения.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори