×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изборът на парламентарен шеф: трима души в една лодка (без да става дума за кучето)


Изборът на парламентарен шеф: трима души в една лодка (без да става дума за кучето)
Вероятно от НСО, след като са разбрали за възможността безпризорният пес да оглави парламента, са го прибрали някъде в специална къщичка, с полицейски пост отпред
25 Октомври 2022, Вторник, 18:21 ч.
Автор: Любен Дилов

ПП в опита си да извадят очите на ГЕРБ, им изписаха Вежди

Наистина, не става дума за кучето! Въпреки хилядите мемета, фотографии и медийни остроумия, то изчезна. Твърде вероятно е от НСО, след като са разбрали за възможността безпризорният пес да оглави парламента, да са го прибрали някъде в специална къщичка, с полицейски пост отпред.

Няма да става дума и за Джером К. Джером, а за едни други трима души в една лодка. В средата на миналия век популярен германски вестник провежда игра със своите читатели. Задава въпрос, отговорът на който носи голяма печалба - годишен абонамент, почивка на Канарските острови, национална слава на правилно отговорилия...

Въпросът: В една лодка плават трима учени. На единият му предстои да изобрети източник на безкрайна и напълно безплатна енергия; вторият в най-близко бъдеще ще открие терапия срещу стареенето, която ще помогне на хората да станат практически безсмъртни. Третият, астрофизик, до дни ще установи дружелюбен контакт с много по-развита от човечеството, цивилизация. Проблемът е, че ако тримата останат в лодката, тя ще потъне и всички ще се удавят. Един трябва да бъде изхвърлен, въпросът е кой?

Получават се хиляди писма с доводи в подкрепа на една или друга кандидатура. Истината е, че наградата печели 13-годишно момиче от Фленсбург, което дава съвсем кратък отговор: „най-дебелият“!

В първите три пленарни дни парламентът имаше задача да реши само един въпрос: избор на председател, за да може изобщо да стартира работата на 48-ото Обикновено народно събрание. Каква ще е тя предстои да видим, но истината е, че - противно на наложените интерпретации - депутатите се справиха повече от добре и доста по-бързо от очакваното. Тон за неправилното тълкуване дадоха самите политици, но и медиите охотно поеха твърденията, че депутатите за нищо не стават, депутатите не работят, срам било за парламентаризма, ужасно било, по-добре куче да е председател...

Всъщност, след 2 години тежко политическо разделение на обществото, чегъртане, поголовен хейт и насаждане на омраза на всички нива, парламентът се справи учудващо бързо с парламентарната криза. След всичко случило се през последните 2 години, ако депутатите се бяха разбрали за един ден, това би било, най-меко казано, подозрително.

В продължилата до петък сряда, първи пленарен ден, целта им беше да опазят лодката и те подходиха възможно най-рационално. Спряха се на неполитически критерий, заложен в самата конституция: избраха най-възрастният от тях, като за всички е ясно, че сложната задача по управлението на така разединеното Народно събрание ще падне върху заместниците на Вежди Рашидов.

В интерес на историята е редно да отбележим, че изборът не беше лесен и няма как непрестанно да не се подозират политически кроежи зад това рационално решение. С бламирането и усложняването на избора на председател, ПП искаха да покажат, че ГЕРБ е в изолация, че ГЕРБ не могат да управляват и ПП да излязат морални победители от изборите, в които не успяха да бъдат реални победители.

И в опита си да извадят очите на ГЕРБ им изписаха Вежди.

Защото предложението за формален критерий дойде от Христо Иванов, а беше наложено в зала от Корнелия Нинова - и двамата част от управлявалото до скоро мнозинство, които най-малко могат да бъдат заподозрени в любов към ГЕРБ. По тази причина и интерпретациите, че се е създало ново управляващо мнозинство са нелепи. Самите ГЕРБ имат конгресно решение да не се коалират с БСП, самата Корнелия неведнъж е заявявала, че управляващо мнозинство с мандат на ГЕРБ или ДПС са невъзможни.

Комичен е и друг упрек, на Асен Василев, който твърдеше в залата: Вие свалихте работещо правителство, без да имате план какво после. Първо не ГЕРБ свали правителството, а то се самосвали с разпадането на управляващата коалиция. Вотът на недоверие беше поискан заради неуспешното икономическо управление и сега данните, изнесени от служебния министър на финансите, показват, че тогава депутатите са имали пълното право да прекратят това управление като повече от рисково за страната. Тогавашните рискове днес са факт - голяма инфлация, взети при лоши условия кредити, които ни обричат през следващите години да връщаме близо 5 млрд. само за лихви. За шикалкавенето относно военната помощ за Украйна, за чудесата в сферата на енергетиката, инфраструктурата, културата и спорта е излишно да говорим! Е, какъв специален план трябва да има, освен желанието да се спре с управленското безумие на Кирил Петков и да се потърсят други пътища, други формули за управление. Дали и как ще бъдат намерени е последващ въпрос.

Борисов предложи формула - проатлантическите партии, съгласили се около конкретни мерки, принципи и проектозакони. Не много, но достатъчни за един средно дълъг, успокояващ мандат. Дали тази формула е жизнена, предстои да видим. Важното е, че първият „най-дебел“ проблем, беше изхвърлен и лодката - спасена. Дали тя ще плава зависи...

Добре, да се опитаме да съставим формула на следващото управление с помощта на все така отсъстващото бездомно куче. Взимам идея от една обява в социалните мрежи: „Загубено е трикрако куче. Отличителни белези: като пикае, пада“. Ясно е, че за да не пада, кучето трябва да е четирикрако. Това са и природните реалности, това са пожелали и избирателите, създавайки точно това съотношение на силите в 48-ия парламент. НСО веднага да кажат къде прибраха песа от жълтите павета!

(От dilov.info)


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
9
Коментара по темата
9.
До 8
26.10.2022 01:29:42
0
0
"Аз нали ви казах!" Праз нали ви казах за
"Праз на фурна".
На далавера е цветното зеле. Карфиолът е на далавера. "Процентът е цар" и в игрийни състояния.
В ужасно, щото дължи и селскостопански прелевмани. Тези селскостопански данъци върху селскостопанската продукция, която се изнася и внася, данъците върху захарта и изоглюкозата са с променлива стойност, с които се облага обменът на селскостопанските продукти с трети страни в рамките на ООСП.
8.
Аз нали ви казвах!Прокопи трябва да се.....
25.10.2022 23:11:54
1
8
Държавата е в ужасно финансово състояние. Само си представете, ако Асен Василев все още беше министър...
#Кой е на далавера от всичката "зелена промяна"???
7.
...
25.10.2022 21:14:39
2
2
Балканският отговор на тая немска загадка обаче май беше "най- малкият учен"- Junge, вероятно докато спорят кой по-учен и си доказват изобретенията и уменията - гребецът, гмуркачът в студени води и разбиращия от небесните светила и съзвездия, от време на време ще остават двама в лодката и ще стигнат бряг от Научене в Нареченските бани.
6.
Cc
25.10.2022 20:48:41
0
0
Кученцето се казва Лени и е кръстено на кака си Ленка
5.
Джеси Джеймс
25.10.2022 19:59:11
3
5
При нас "най-дебелия" в лодката е Боко, него трябваше да изхвърлят завинаги.
4.
До 2
25.10.2022 19:02:18
2
11
Пес да кажа, грешка на езика, имам уличен пес за когото убивам. Не изпитвам грам респект към същества които имат морал на плъх. А дъртата ковра не те ли е учила, че не е хубаво да обиждаш други майки :_)
3.
До 2
25.10.2022 18:54:13
15
8
До 2
Псе е майка ти, че не те е възпитала да уважаваш и хората и животните!
2.
!
25.10.2022 18:48:14
4
18
Това бездомно псе, има повече морал и себеуважение от вас, дилов.
1.
Бургазлия
25.10.2022 18:29:05
0
9
Кученцето вече се казва Фернанда и е осиновено. Прекрасна история!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори