×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как НРБ излекува социализма на тъста на новия британски премиер Риши Сунак


Как НРБ излекува социализма на тъста на новия британски премиер Риши Сунак
Бъдещият милиардер и тъст на британски премиер на автостоп в Италия през 1974
25 Октомври 2022, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Флагман

Той е прекарал у нас три дни в полицейска килия без никаква храна, след което го изгонили в Турция

Тъстът новия министър-председател на Великобритания Риши Сунак - милиардерът и основател на технологичния гигант Infosys Нараяна Мурти - е бил арестуван в България и прекарал у нас три дни в полицейска килия без никаква храна, след което го изгонили в Турция. Този кратък, но съдържателен престой в килия в София през далечната 1974 година "излекувал социализма" у пленения по онова време от марксизма индус и го превърнал в „състрадателен капиталист“, по собствените му думи, и в един от пионерите на индийската технологична индустрия, пише Offnews.bg.

Нараяна Мурти е разказвал на няколко пъти за българските си преживелици, в това число и пред ВВС, а през януари 2020 година сподели историята с участниците в технологичен фестивал в Мумбай. Случката, която описва добре и атмосферата в Народна република България от онова време, 1974 година, започнала на гарата в Ниш.

Живеел в Париж в апартамент с една спалня в 7-ми район, а Европа и Париж по онова време били под влиянието на левицата, социализма и либерализма. И решил да опознае континента… на автостоп. Тогава нямало Шенген, но пък като индиец трябвало да събере 25 визи в паспорта си. Купил си спален чувал, хубава раница, яке против вятър и топли дрехи, нямало още и кредитни карти, тръгнал с пътнически чекове. Напуснал работа и през следващите 11 месеца минал от Париж до Кабул, минавайки през Италия, Австрия, Германия, Чехословакия, Полша, СССР, Унгария, Румъния, Йордания, Иран, Ирак, Израел, Гърция, Турция, Афганистан и… България. На стоп.

Една вечер към 21:30 любезен сърбин оставил 28-годишния Мурти на гарата в Ниш, където на следващия ден трябвало да хване влак за София. Като син на антиамерикански и просъветски настроен учител от град Мисор в Южна Индия, Нараяна искал отблизо и на живо да види предимствата на социализма и избрал за тази цел България. Тъй като нямал югославски динари, в гаровия бюфет в Ниш отказали да му сервират храна, следващият ден бил неделя, всички банки били затворени и младежът прекарал нощта и целия ден гладен по пейките на гарата. В 8 вечерта хванал „София експрес“.

В купето разговарял с момиче, което било с млад спътник. То разбирало само френски и разговорът вървял трудно, но се разбирали.

„Говорихме за живота в България. Мисля, че момчето, което придружаваше момичето, се ядоса по някаква причина. Затова отиде и извика полиция“, разказа Мурти пред публиката на технологичния фестивал организиран от IIT-Bombay. Вероятната причина за милиционерската намеса били въпросите, които чужденецът задавал за живота в България. Както споменава през ВВС, те приели, че злослови за прекрасната българска държава.

На гарата, на българска територия, милиционерите грабнали паспорта на Нараяна, багажа му и го завлекли по перона. Арестували го и го хвърлили за три дни в килия с размери 2.50 на 2.50 метра, която имала единствено тоалетна в ъгъла, а подът бил твърд и студен, без легло.

През цялото време на престоя му у нас не му дали храна нито веднъж. „Мислех, че ще отворят вратата сутринта и ще ми донесат закуска, тъй като бях гост на държавата, но нищо такова не се случи. Изгубих всякаква надежда да ям нещо“ - спомня си Нараяна Мърти.

„След около 120 часа без вода и храна вратите се отвориха. Извлякоха ме и ме заключиха в купето на охраната на товарен влак. Бях загубил способността си да мисля“, добавя милиардерът. Мърти си спомня как охраната му казала: „Виж, ти си от приятелска страна, наречена Индия, така че ние те пускаме, но ще ти дадем паспорта, когато стигнеш до Истанбул“.

"Върнах си паспорта и раницата, но инцидентът ме превърна от объркан левичар в решителен капиталист. Това ме остави разочарован от комунизма и ме накара да се замисля за метода на управление, който е най-добър за развитието на една страна. Докато бях в Париж, имах възможност да се срещна и с Жорж Марше, тогавашния ръководител на френската комунистическа партия. Разбрах, че една страна може да просперира само чрез създаване на работни места и единствените хора, които могат да направят това, са предприемачите. Разбрах, че работата на правителството не е да създава работни места, а да улеснява предприемачите да създават работни места", обяснява след години милиардерът.

След този случай магистърът от Индийския технологичен институт в Канпур се потопил в предприемачеството, като първият му опит бил с компанията, наречена Softronics в Пуна, която закрил доста бързо, тъй като не виждал никакви бъдещи перспективи. През 1981 година заедно с още шест души и с мизерните 10 хиляди рупии, взети на заем от съпругата му, днес известната писателка-фантаст и филантроп Судха Мурти, тъщата на днешния британски премиер, основал Infosys.


В категории: Ретро Флагман


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
24
Коментара по темата
24.
до 11
26.10.2022 12:37:32
0
1
Напротив, според мен ни е вечно благодарен, както и потомците му.
23.
Ееееее
26.10.2022 10:48:24
0
8
Вече ще си честитят и Банго Васил в английският парламент.
22.
Лисицата
26.10.2022 10:19:07
2
2
Кисело ли е гроздето, селяци?
21.
Курти Петкофф
26.10.2022 09:01:13
1
8
Еба си нескопосания фейк!Значи индиго говорело само френски,освен индийски разбира се,но охраната му казала" виж ,ти си от приятелска държава...." На кой от двата езика му е говорил старшината милиционер? Няма да коментирам за купето на охраната в товарния влак!!!
20.
6matarok
26.10.2022 08:47:04
2
2
I tozi li e izmil edna qbalka prodal q i stanal miliarder , to taka ako stava6e da obikalq6 cql svqt s 2 dolara vseki ot nas 6te6e da si 6taka natam nasam , tozi miliarder e sin na miarder koito qvno e bil feodal na angli4anite ,zatova i jiveqt v angliq deteto mu 4e i zetq u6at mangal .
Vsi4ko e punta mara a indiq e koloniq na angliq do den dne6en , za6toto angliq darji vsi4ki oligarsi v india
19.
Freedom fighter
26.10.2022 08:31:10
1
11
Е поне едно добро дело са направили родните милиционери, за 72 часа са излекували чист социалист и са произвели капиталист. Служителите на компанията му трябва да са ни благодарни.
18.
sad story teller
26.10.2022 07:48:14
3
6
До 7 - странно е ти самият да си емигрант и да недоволстваш, че в държавата, в която си емигрирал имало емигранти. Освен това ти си много повече чужд там, отколкото индийците и пакистанците, защото Индия е била британска колония до средата на 20 век и много от индийците в UK въобще не са емигранти в смисъла, в който влагаш ти.
До 9 - "Тъй като нямал югославски динари, в гаровия бюфет в Ниш отказали да му сервират храна, следващият ден бил неделя, всички банки били затворени и младежът прекарал нощта и целия ден гладен по пейките на гарата." + 3 дни в ареста - ей ти ги 120 часа без храна и вода.

Иначе е хубаво, че имате мнения.
17.
Брадати цигански лъжи
26.10.2022 03:53:45
3
21
Гаранция вербуван от службите с измислена история за пред английските власти между другото тясно сътрудничещи с нашите,бай Тодар е бил човек на Ми 6.Вие ДС за тъпи ли ги имате,те още управляват русофилския кенеф задкулисно. Няма да се учудя да върти техни пари,все пак не забравяйте че Тони Блеър купи апартамента на Огнян Дойнов в Лондон. Колкото до цоциализма някои от същите бг служби барабар с цк нз бкп здравата се нацоцаха за справка интервютата на осман октай,предаванията на Ифандиев и много други историите за мултигруп откъдето тръгна и вашия шеф Шиши с малко име делян
16.
15
26.10.2022 00:06:24
21
6
Ми нали бяхме славно племе дето едва ли не сме завоювали галактиката, какво стана?! Ние сме жалки продажници и плебеи.
15.
Типично 12
25.10.2022 22:57:51
1
16
Ми те са една от империите ,които винаги са се бъркали в нашата кочина и нашите държавници слушкат...помнете историята...и...Турска,Руска империи..това са завоеватели ...а нашата кочина винаги се е нагаждала според месаря ,защото ако не ,ще нападнат прасето ни!
14.
чичо Манчо
25.10.2022 22:45:37
4
17
Иначе голям контрол за емигранти за Англия...ми те са ви в страната.Без войни са превзели Европа...това си е историята на в бъдеще.
13.
Недялков
25.10.2022 22:38:04
5
24
Потвърждавам за Лондон- там почти не може да се види бял човек. Или са индопакистанци или негри. Бялото население е изцяло в провинцията, в големите градове живеят предимно емигранти и потомците им. Насилието и изнасилванията от страна на пакистанци и араби е ежедневие. Вероятно си спомняте случая за прикритите десетки хиляди изнасилвания от страна на азиатци ислямисти, които не бяха разследвани заради страха полицията да не предизвика расов скандал. А стотици бели дечица се оказаха насилвани в продължение на години заради нежеланието на полицията да погне насилниците от чужд произход. Представям си какво е било в душата на тези бели хора, пребивани и насилвани в собствената си страна.
12.
Мдаа, типично
25.10.2022 22:24:44
5
25
Оправихме си кочинката, та почнахме да мислим кой ще управлява британците.
11.
Ааа, страхотно!
25.10.2022 22:20:58
5
8
Още една властна личност да ни мрази!
10.
Така е
25.10.2022 22:20:47
7
23
Особено във Франция изобилстват всякакви но не и французи....спират на паркинга и само нинджи....повечето опъват килимчето и долу даже и върху напиканото от шофьорите....и в Германия даже стана по-зле.....мангал до мангал...!През уикенда ходят по бензиностанциите да ядат сандвичи...да покажат на съседите си ,че и те са заможни....и в понеделник си показват снимки...то французите и няма къде да отидат,защото на местата се плаща...оградите ,които са навсякъде означават частен имот....Жив пример Х6 последен модел ..до казаните на земята семейство яде сандвичи...поне в България знаем ...като разпускаш но не по отбивки и бензиностанции...а сега де!!!Само където сме още в преход...ха...ха...ха а да станем като тях...разликата е,че във всяко селце и градче има фабрика и коминчето пуши...естествено за да задоволява нас...консуматорите...евахме си мамата на икономиката и заводите...отдавна лапаме европейската патка....иначе ходим да гласуваме...?За кого ?Тук е нужен човек с дупе, като Орбан...в Унгария дизела е 1€.....помислете сами...кой е политик!
9.
Лост
25.10.2022 22:16:52
2
23
И как 120 часа без храна и вода са равни на три дена в ареста.
8.
До 7
25.10.2022 22:08:26
23
37
Ми кво правиш там тогава като е толкова зле бе празняр? Убеден съм на 100 %, че от Айтос по-далече не си стигал, но интрига да има. Гледайте кой ще управлява България, не ги мислете англичаните, тяхната е лесна, системата им работи от векове и то в полза на хората. Мислете при нас какво ще става.
7.
емиггрант
25.10.2022 21:47:41
47
44
Живея от почти 12 години в Англия, в малко градче до Ливърпул.Трябва да знаете че тук нещата са от зле по-зле.В големите градове почти няма англичани,а в Лондон 80% от населението е с неевропейски произход, главно азиатски- Индия и Пакистан!Самите англичани осъзнават какво се случва но вече нищо не могат да променят, тъй като е прекалено късно.Чисто демографски, те са малцинство в собствената си страна и от тях вече нищо не зависи. Великобритания е загубена и то безвъзвратно.
Пътувам често и в Западна Европа и мога да кажа,че положението в Германия и Франция е почти същото. Засега само източноевропейските държави- Полша, Унгария и Чехия са сравнително хомогенни като население. Наистина ме е страх от това, което предстои да се случи в Европа!
6.
Уил Смит
25.10.2022 21:38:13
7
16
Най-новата серия от поредицата "Междурасови войни"- "Епизод II-Циганите атакуват",
5.
да живее САЩ
25.10.2022 21:33:49
20
20
Само гледайте евроатлантическия трол-гей колко минуса е дал през проксита на коментар номер 1!
Почти 200 отрицателни гласа само за 15 минути! Бива си го гейчето!
Явно много мрази коментарите против цигани и гейове! Ей това е бъдещето на Европа, за съжаление!
4.
икономът
25.10.2022 21:25:26
37
20
Мангали, сър!
3.
До 1
25.10.2022 21:24:58
20
69
Пожелавам на всеки български циганин да има компания на стойност 100 милиарда, а децата и зетьовете им да са премиери завършили в Станфорд и Оксфорд. С този манталитет, просто ей така ще си плямпаш цял живот пред себеподобни.
2.
Ганди
25.10.2022 21:14:51
4
27
след което го изгонили в Турция
-----
На Джонсън дядо му не беше ли турчин?
Май нищо случайно няма
Иначе ни разказват приказки за лека нощ
1.
кънчо
25.10.2022 21:14:04
222
77
Не се и съмнявам, че историята е вярна! По това време милицията много биеше циганите в България. Не като сега, да ги гали с перце!
Но пак сме по-добре от Великобритания, където в днешно време ги правят премиер министри!
Между другото, следващия канцлер на Германия ще се казва Ахмед!
какво да се прави, това са евроатлантическите ценности!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори