Рецепта за най-вкусния бебек
Идея от турската кухня
Необходими продукти:
1 яйце
1 кг брашно
1/2 ч. л. сол
1/2 кг пилешко месо
5–6 малки глави лук
2–3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
1/2 пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
Брашното се замесва, като в купа постепенно се размесват брашното, яйцето, солта и водата. Меси се, докато се получи меко тесто, покрива се и се оставя да отлежи 10–15 минути. Лукът се нарязва на ситно, запържва се в сгорещено олио до златисто и се прибавя нарязаното на съвсем малки късчета пилешко месо. Пържи се до златисто, оставя се да изстине и се посолява.
Отлежалото тесто се разточва на съвсем фини кори. Готовите кори се нарязват на квадрати и във всеки квадрат се поставя по малко от плънката. Завива се така, както се повиват пелени за бебе. Приготвените "бебета" се подреждат в тава и се пекат във фурна при температура 230 градуса, докато се зачервят.
Изпечените "бебета" се заливат с предварително приготвения бульон от разтопеното масло и 2 л вода. Поставят се върху слабо загрят котлон и се изчаква бульонът напълно да попие.
Елегантно мезе с яйца, хайвер и шпроти за празничната трапеза
Германия въведе радар за 230 000 евро срещу джигити – глобите вече летят
Балъков откри "Каса Бала" в София с послание към болните герои от САЩ'94
Булка в болница след масов бой на сватба в Германия – 30 участници, арести и напрежение
Банките с практични съвети, за да се подготвим за еврото
Бурното минало на Габриела Цонева от „Ергенът“ и защо любовта й не е оцеля
Камбоджанските власти твърдят, че Тайланд е пръскал токсичен газ от дрон
Ако Фанка спечели голямата награда в "България търси талант" - ще дари всичките пари
Санираха още един блок в Камено, сградата вече е с енергиен клас „А“
Над 10 хил. души чакат да се чипират, мислят, че ще живеят вечно
Танкерът KAIROS успешно провлачен от Ахтопол до Бургаския залив
Предупреждаваха я, но тя не чу - крахът на Джан-Микеле и Габриела
