×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След 2 години мълчание: Деси Радева проговори за Ада


След 2 години мълчание: Деси Радева проговори за Ада
В последните години Десислава Радева почти не коментира актуални теми и се появява на много малко места
22 Октомври 2022, Събота, 09:31 ч.
Автор: Флагман

„Никой не ми е обещавал да е честно в тоя живот“, изповяда се първата дама

Първата дама Десислава Радева прекъсна мълчанието си и проговори сензационно за пръв път от 2 години и половина насам, изповядвайки се публично. Съпругата на президента Румен Радев се появи като лектор на форум по темата „Жените и лидерството“, който се проведе преди дни във Висшето училище по телекомуникации и пощи в София. На събитието присъстваха множество дами от академичните, бизнес и политическите среди у нас, като форумът бе открит с реч на Десислава, пише вестник Ретро.

Словото си Радева бе подготвила предварително, като дори носеше записки със себе си. За събитието президентшата беше подбрала костюм от две части – бяло сако и червен разкроен панталон, като минути преди да застане пред микрофона, била на фризьор, за да ѝ оформи букли специално за събитието. Докато изнасяше речта си, зад нея плътно през цялото време стоеше личната ѝ охранителка от НСО Елисавета Толева, която очевидно денонощно бди над президентшата.

„Нещата не са толкова зле и всъщност жените лидери са равнопоставени на мъжете лидери в нашето общество, особено в академичната среда, имайки предвид висшите учебни заведения. Така ли е обаче в бизнеса и в обществото? – започна речта си Десислава Радева. – Не знам вие какво мислите. България е едва на 42-ро място по разпределение на половете от общо 146 страни в целия свят, а държави като Италия, Полша, Гърция са след нас, което звучи доста успокояващо и дори е повод за гордост. Но в миналогодишното изследване ние сме били на 38-о място от общо 156 държави. Ние сме паднали с 4 места и си задавам въпроса – защо в интерес на истината? Аз имам свой собствен отговор, който нямам претенциите да е най-правилен, надявам се мъжете да не го сметнат като сексизъм, защото ще го споделя с вас. Мъжът лидер е стереотип, може би дамите знаем най-добре това. Този стереотип е налаган не само през годините, а и през вековете. Онези от вас, които се занимават с маркетинг и реклама, най-добре знаят колко трудно се преобръщат представите на обществото и колко усилия са нужни за разчупване на стереотипите. Всичко трябва да се случи с много постоянство и с много аргументи. В този, смея да твърдя, все още мъжки лидерски свят на нас, жените, ни се налага постоянно да се доказваме, докато не разклатим, необратимо обаче шаблона“, сподели опита си първата дама.

„За мен лидерството не е свързано с пол, възраст или раса. То е нещо, което или притежаваш, или научаваш по естествен или по труден път. То е преди всичко морал, интуиция и емпатия. Когато говорим за лидерство, вярвам, че дамите имат силно предимство пред мъжете. Като начало заради нашия вроден майчински инстинкт, който ни кара да действаме по безкористен начин. Това вдъхва доверие и вдъхновява хората около нас. В семейството, особено с деца, предимно на жената се пада честта да прилага стратегии и тактики в динамично променяща се среда, да взема ежедневни, много често трудни решения, да се справя с критични ситуации при дефицит от време, да разрешава проблеми и междуличностни конфликти. И в същото време тя трябва да подкрепя, да вдъхва увереност и спокойствие и да изгради свой сплотен и железен микроекип“, размишлява още Радева.

На финала на лекцията си тя сподели, че жената е пазителка на семейните ценности като откритост, сплотеност, съхраняване на традиции, които биха добавили стойност във всеки бизнес модел

. „Знам, че промотирането на мъжете в бизнес средите е на база на техния потенциал в повечето случаи, докато при жените е на базата на резултати, което не ми се струва честно, но като съм се родила, никой не ми е обещавал да е честно в тоя живот“, заявява съпругата на президента.

„По-важното е, че нашата, женската сила се крие в нашата привидна слабост. Скъпи жени, крехкостта може да води, слабостта може да води, стига обаче зад нея да стои един силен характер. Имате моята пълна подкрепа не само защото Мадлин Олбрайт е казала, че в Ада има специално място за жени, които не подкрепят други жени, но и защото искрено вярвам, че жените лидери са не по-малко ефективни лидери от мъжете“, завършва лекцията си Десислава.

В последните две години и половина съпругата на президента прекъсна практиката си да коментира политическия живот у нас във фейсбук профила си. Тя престана да се появява на светски събития, с изключение на официалните визити на мъжа си, и – дали по совя или по нечия чужда воля, реши да остане в сянката му. Междувременно Радева преживя тежка мозъчна операция, а през лятото измина религиозния маршрут „Камино“, след който очевидно е събрала смелост отново да се върне под светлините на прожекторите.


В категории: Политика


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
6
Коментара по темата
6.
до 5
24.10.2022 17:43:20
0
2
Програмист си само в мечтите си. С този речник и правопис едва си изкарал средно.
5.
А бе 4
23.10.2022 03:16:17
0
1
А бе несретник работещ за 600 лева у флагман ,бедна мишко църковна ядяща хляб и маргарин по 1 път на ден и през другото време мляко от мъже. Аз съм програмист синиър виждам лъча ти какво показва ако ти е ясно и вземам колкото заплатите на половината ви редакция щото фирмата дето работя в нея е в Люксембург. Дреме ми уя за парламента ПАЛЯК. Така че продължавай да ядеш мишки от мазето и гларуси по плажа. Между другото се осигурявам в Люксембург тъй че утре ше земам пенсия пак колкото са ти боргашките заплати за 2 години разбра ли педераст спинозен? Айде отивай да мажеш филиите с маргарин че пара и за олио да си правиш циганска баница нямаш ! Сега ясно ли ти е кой е нещастника Лузър мой ти фърлим с колегите някой лев да ти ползваме устата за жив писоар
4.
А ТАКЪВ
22.10.2022 11:35:39
5
9
ми надупи са и ти ве.....кавал....
белким ти излезе късмета за парламента......
я портиер....я чистач на кенефи.....да та ева в нещастника.......

до 3
3.
Голям ад
22.10.2022 11:12:10
5
11
Краката дигнати гърлото дълбоко от секретарка на Славуц до любовница на румен замдиркьов айде няма нужда.
2.
До 1
22.10.2022 10:26:31
6
15
Обзалагам се че до края на мандата на Румчо ще стане и професор.Хи-хи-хи.
1.
ЛЕКТОР?
22.10.2022 10:13:02
4
15
ХА-ХА-ХА-ХА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори