Домашен солен карамел
Бон апети
Продукти:
1 чаша бяла захар
5 супени лъжици масло, нарязано
½ чаша течна сметана
1 супена лъжица разбита сметана
1 щипка сол
Приготвяне:
Поставете захарта в тенджера с дебело дъно. Загрейте на средна към висока температура. Разбърквайте постоянно, докато захарта се разтопи. Продължете да бъркате за около 10 минути, докато захарта започне да се сгъстява.
Спрете да бъркате и изчакайте малко захарта да започне да пуши леко и да потъмни цвета си или между 4 и 8 минути в зависимост от силата на котлона. Свалете от огъня и изчакайте 30-40 секунди. След това изсипете маслото в нея, разбъркайте много добре, докато се разтопи.
Бавно налейте половин чаша сметана. Ще се образуват балончета. Не спирайте да разбърквате. Излейте останалата сметана и лъжицата разбита сметана. Разбъркайте до получаване на гладък и пухкав сос. Накрая поръсете със солта и оставете да изстине напълно преди сервиране.
Рим въвежда платен достъп за туристи до фонтана "Треви"
В тази страна не се плаща кеш
Еврото и Португалия: Ефектите от единната валута 25 години по-късно
Тръмп не изключва възможността за война с Венецуела
Гастроентеролог: Малко парче сланина подобрява имунитета и либидото
„Билков“ пилинг обезобрази млада майка
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
