×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Козметичка и слънце убиха младеж заради една бенка


Козметичка и слънце убиха младеж заради една бенка
Компютърният гений Боян Радев бе мъж като планина, но съпругата и приятелите му го погребаха с тегло 45 кг
19 Август 2011, Петък, 19:22 ч.
Автор: Бесове.бг

Сбогом, Боби! Ние те обичаме! Това не може да се е случило, написаха разплакани приятели във Фейсбук

Има една алея в Гробищния парк на Бургас, на която се усмихват невинни деца и младежи. Тя става все по-дълга и все по-дълга, сякаш тръгнала към безкрайността. Всеки ден нови усмихнати момичета и момчета идват да правят компания на другите и сякаш този черен път няма край и няма край…
Нелепо? Идиотска случайност? Съдба? Небрежност? Лекарска грешка? Лекарско безсилие? Както искате, така го наречете. Но само преди 15-тина дни 32 годишният Боян Радев се нареди на същата тази, станала вече безкрайна пътека. Едно момче, което се усмихваше дори и насън. Едно дете, за което нямаше друго определение – освен добро и слънчево момче. Което беше убито и от…слънцето.  
Всичко започва от една бенка на ръката. Намира се на края на китката и ръкавът я дразни. Момчето прочита, че в козметичен салон премахват такива бенки и отива. Раната не заздравява. Отива при лекар. Хирург. Близките така и не казаха името му…Не желаеха да търсят мъст или да обвиняват някого за трагедията. Искаха момчето им да спи спокойно.

И усмихнато…Лекарят резва още малко,

праща /уж?/ материала за хистологично изследване и то е…отрицателно. Малигнени клетки няма.
„Или пробата не е направена както трябва, или са объркани проби от различни хора, но тя просто няма как да е била отрицателна” – коментира д-р Татяна Хаджиева от Окръжна болница София. Мнението й изцяло бе подкрепено завеждащият отделението по гръдна хирургия в „Токуда” д-р Велев.
Раната продължава да не зараства, а после се покрива с черна коричка. Боян не й обръща внимание, защото е младоженец, защото е щастлив и защото точно в този момент се ражда дъщеричката му Александра. Младият татко тича в жегата напред назад, пече се на слънце /точно раната/, докато разхожда количката, шофира с блузки без ръкав под горещото слънце и се радва на първата усмивка на дъщеричката си. И през ум не му минава да отиде на лекар и да попита що за раничка е това, която не се влияе от никакви мехлеми. Около нея се появяват други, но той пак няма време за лекари. Пък и нали са му казали, че няма пробелм…А в това време проблемът си цъка, като бомба с часовников механизъм.
Първите признаци се появяват есента.

Става сънлив, уморява се лесно,

но го отдава на плача на бебето и неспокойните нощи. През зимата хваща няколко дълги настинки, но упорито ходи на работа. През февруари вече кашля силно, поти се обилно и най-после отива на лекар. Джипито го праща на рентген, след което отсича - пневмония. Започва серия антибиотици. Един от друг по-модерни и по-скъпи. Резултат – никакъв.  Момчето видимо отслабва, няма сили, но не си взима болнични. Потно и с температура, всеки ден е на работа с антибиотиците. Едръчък, около 120 килограма, първите 20 които смъква, не му правят впечатление. Джипито продължава да изписва антибиотици…подхранвайки без да иска истинското заболяване. Приятели го съветват да отиде в Тубдиспансера. Там все пак са специалисти. Виждайки снимката, в бургаския тубдиспансер онемяват. Деликатно, но настоятелно го пращат спешно в Токуда. Там правят биопсия и произнасят смъртната присъда. Рак на кожата с разсейки в белия дроб и други органи. Лечение? Хм…ще опитаме всичко възможно.

Боян е компютърен специалист. Боян сърфира денонощно в Интернет.

Затова просто слага диагнозата в търсачката. И прочита – „маланомът е най-злокачественият тумор, в начална фаза се лекува 100 процента успешно, но при разсейки…досега няма открито лечение”. Той, младоженецът, той младият татко на страхотната Александра, продължава да се усмихва…Единствено в Американската болница в Турция се съгласяват да опитат лечение, но без да дават гаранции. В това време от 120-те килограма са останали само половината.   Близки правят с болния непрекъснати курсове до Турция. До леглото на момчето всеотдайно стои жена му Маргарита. Турските лекари опитват химиотерапия ударна доза, лъчетерапия – максимална доза, имунотерапия, следва около месец подобрение и после рязко влошаване. През цялото време Боян е на компютъра и успокоява близките и приятелите си. Усмихва им се и казва, че е добре. Вече тежи само 50 килограма…Ден преди да изпадне в кома също е на скайпа. И пак повтаря с последни сили добре съм и праща усмивки.  А на следващия процесия от млади хора и разплакани роднини се отправя към  гробищата.
Това е нелепо. Това не може да се случи, ридаят приятелите му. Семейството стои утихнало и примирено приема съболезнования.

В ковчега момчето е 45 килограма,

но дори и затворени, очите му се усмихват. Сякаш обещават, че ще се върнат.
Защо разказваме тази история ли? Защото…
„Премахвам бенки, брадавици и родилни петна”. Прочетох тази обява и настръхнах. Тя не е от хирург, не е даже от лекар, а от…козметичка. Една от многото знайни и незнайни дами, които изведнъж се сещат, че трябва да започнат бизнес и първото, което им хрумва е да отворят козметичен и фризьорски салон. С някаква измислена диплома от двуседмични курсове, където е овладяно едва ли не цялото изкуство на разкрасяването и влизайки в салона, грозните патета тутакси се превръщат в лебеди. В Бургас има много салони за красота, почти на всеки ъгъл и в борбата за хляб, собственичките им измислят все по-нови и нови процедури, за да приберат рехавата клиентела и да й оберат последното левче. Купуват се апарати втора употреба за какви ли не магии върху кожата и косата. Много често прилагащите ги нямат понятие какво е коса, как расте, как може да се третира, кое е вредно и кое е полезно. Хвърлят се върху всяка пъпка и я цедят до дъно в името на незнайния младеж, който иска да се чувства комфортно.

Чегъртат и горят брадавици, борят се несполучливо с петна

по кожата, заради няколкото лева…И не съзнават, или съзнават, че от една уж невинна манипулация, направена от неспециалист, може да се стигне до фатален край.   Да. Фатален…
В момента има още няколко болни младежи в Бургас. До един те са се опитвали да махнат брадавици, или бенки в козметични салони, или лекарски кабинети. Тази процедура се прави само в стерилна обстановка и в операционна, обясниха от „Токуда”. Изрязаният материал задължително се дава за изследване. При наличие на малигнени клетки в него, веднага се започва лечение, което е 100 процента успешно в първия стадий. И почти 100 процента неуспешно след това…Точно тези бенки и брадавици са особено чувствителни на слънцето и самото то през тях предизвиква рак на кожата.  А кожата има удивителното свойство да „помни”. Тя помни всеки слънчев лъч, който я е горил безмилостно на плажа. Затова деца до три години не е препоръчително да ходят на плаж, а възрастни след 11 до 16 часа.

Сбогом, Боби! Ти беше толкова слънчево момче! А слънцето те уби. Не и без помощта на родната медицина.
Александра поне ще те вижда на снимките здрав и усмихнат и с гордост ще казва „Тати!” Първата дума, която е произнесла и ти си я чул. Твоята малка дъщеричка, усмихната и топла  като теб.


В категории: Лична драма


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 4
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
23
Коментара по темата
23.
АНОНИМЕН
13.08.2018 00:22:34
1
0
ЭА СЪЖАЛЕНИЕ,ТОВА НЕ Е ПЪРВИ И НЯМА ДА Е ПОСЛЕДНИЯ СЛУЧАЙ, , ,В БЪЛГАРИЯ ЭА СЪЖАЛЕНИЕ МНОГО СА НЕКАДЪРНИ НОВИТЕ КАДРИ ,ЛЕКАРИ,ЭАЩОТО СА СЪС ПОДКУПИ ДИПЛОМИРАНИ, А НЕ ЧРЕЭ ЭНАНИЯ
22.
Соня
24.08.2011 10:01:02
1
0
Толкова е тъжно и нелепо! Къде са бургаските лекари? В чужбина или по частни клиники? Кажете къде да ги търсим при нужда, или направо да се обръщаме към погребалните агнеции?
21.
румяна
22.08.2011 14:59:16
1
8
Моят съпруг също почина от една бенка преди две години и четири месеца. При него също беше всичко в начален стадий нямаше разсейки, но после отиде в "Йоан Павел" София за химиотерапия и там после разбрахме, че са позлвали парите от здравна каса ,а лечение е нямало, защото си отиде за година и половина. На епикризата пише, че лежи пет дни, а той стои при тях само два часа. И това ако е лечение. Това не са лекари, а печалбари. Жалко за младоста и на двамата.
20.
Николина
21.08.2011 18:05:02
1
17
АКО козметичката имаше малко съвест и познания и беше забелязала, че тази бенка не е като другите
АКО хирургът беше обърнал внимание на незарастващата рана
АКО ДЖИПИТО се беше запитало как един такъв млад човек боледува нон стоп цяла зима и беше дала един от безценните си талони да го прати на специалист, вместо да го тъпче с антибиотици, сега нямаше да четем тази статия.
АКО живеехме в нормална държава все някъде по веригата щеше да се появи човешка и професионална съвест.
За съжаление живеем в България и още по-зле - в Бургас.
Мир на душата ти, мило момче!
Дано тази статия поне помогне на други млади хора и не им се случи серията от грешки, която е довела до този ужасен край.
Почивай в мир!
Раплака ме.
19.
Лила
21.08.2011 09:33:38
3
1
Абе доста е помогнала и козметичката. Можеше да откаже да реже, а не да спечели непременно? А лекарят? Той сляп ли е? В статията пише, че в начална фаа се лекува на 100 процента.
18.
as
20.08.2011 21:44:41
1
5
Живял съм в САЩ и съм работил на басейн. Колко хора видях с рак на кожата ви е бедна фантазията. Кожата наистина помни и е много злопаметна към тези които са я подлагали на слънчевия огън. Някои ходеха всяка седмица да им горят с течен азот поредното петно, а други вече направо пътуваха. Внимавайте със слънцето, пазете си кожата, мажете си цялото тяло със силни слънцезащитни кремове (даже и ушите защото видях хора с петна и по тях). Всички пострадали бяха в резултат на манията за тен и здравословен загар. Не бъдете като тях.
17.
as
20.08.2011 21:44:39
2
5
Живял съм в САЩ и съм работил на басейн. Колко хора видях с рак на кожата ви е бедна фантазията. Кожата наистина помни и е много злопаметна към тези които са я подлагали на слънчевия огън. Някои ходеха всяка седмица да им горят с течен азот поредното петно, а други вече направо пътуваха. Внимавайте със слънцето, пазете си кожата, мажете си цялото тяло със силни слънцезащитни кремове (даже и ушите защото видях хора с петна и по тях). Всички пострадали бяха в резултат на манията за тен и здравословен загар. Не бъдете като тях.
16.
Елица
20.08.2011 20:18:19
1
3
Недоумявам. Не искам да повярвам! Случилото се е толкова нелепо, че нямам думи. Не може ли сайтът да направи проверка на стотиците козметични салони и да види кой с какъв документ си позволява манупилации върху човешкото тяло? Изобщо кой ги дава тези разрешителни? Че те утре и операции ще започнат да правят? Има ли закон, който да регламентира правомощията им?
15.
Евгени
20.08.2011 20:12:03
1
2
Сбогом, Боби! Не знаех:(
14.
БСУ
20.08.2011 12:56:24
2
3
Точно така го учехме във факултета. Жалко за момчето!
Чувал съм, че някога и татуировки предизвикат рак на кожата. Така че - умната, младежи. Телата ни не са платно на луд художник!
13.
studentski glas
20.08.2011 10:38:18
1
5
В жанрово отношение статията е издържана-точна, аналитична, последователна, смислово обособена. По отношение на стилистиката, "грешките"(оказионализми), създават висока експресивност на текста.Тук става въпрос за ПУБЛИЦИСТИКА.
12.
jara
20.08.2011 09:55:41
3
16
За пореден път се натиквам на факт, сочещ, че в Бургас не трябва да се ходи на лекар! Другата гадост е, че никой не търси възмездие, това е проблемът. гаврите няма да спрат туко-така!Трябват законови силни мерки тежки наказания. не може всеки козметик да си играе на доктор.Пък и ние сме свикнали само да съжаляваме..
11.
Azko
20.08.2011 08:48:27
1
2
Moy priatel polu4i sa6toto tatuirovka na kraka. Stiskayte palci da mogat da go izlekuvat!
10.
fox
20.08.2011 03:33:39
10
3
Светла памет на момчето!

Бесове, по нескопосана статия не съм чел от вас, поне си оправете грешките, стилът явно не можете!
9.
ужасена
19.08.2011 23:26:03
2
6
искрено съчувствам на близките, потресох се като прочетох това, просто дано никога не се допуска подобна нелепа смърт на млад човек и дано някога лекарите разберат, че зад диагнозите се крие човешки живот. И че следващия път може да става дума за техен близък. Не всичко е просто хартия и пари. УУУУУУУУУУЖАС
8.
Мирослав
19.08.2011 21:30:55
1
7
Ако му го бяха открили навреме, нямаше да се случи това. Гледам голите мацки на плажа, наслада са за окото,но явно слънцето е по-опасно, отколкото си мислим. Горкото момче. Да му е живо и здраво детето!
7.
pacient
19.08.2011 21:09:48
2
2
A az iah benka, na krasta, ot malak, tan kadeto minava kolana na maja. Na okolo 35 godini me pregleda doktor, veche pokojnik po drug povod i mi kaza, abe zashto ne si vidish taja ranichka (benkata ot tarkaneto si v kolana beshe stanaka takava) v onkologijata? Otidoh. Biopsija. Zlokaccestven karcinom kato zakljuchenie, no bazocelularen - rak na mesto.......... Kasmet! D-r Radev (BLAGODARJA MU ZA KOETO) svarshi ostanalata rabota. Otstrani go........... Ottogava - chukam na darvo - nikakvi problemi po tazi linija.....
6.
35
19.08.2011 20:52:23
1
1
ТРАГЕДИЯ !!!
ТЪЖНО И УЖАСНО !!
Трябва да има възмездие-това е нелепо!
5.
Нели
19.08.2011 20:34:07
1
5
Давайте си парите на шарлатани! Ето докъде ще ви заведат. Почивай в мир, мило момче!
4.
Нели
19.08.2011 20:34:07
1
5
Давайте си парите на шарлатани! Ето докъде ще ви заведат. Почивай в мир, мило момче!
3.
Жан
19.08.2011 20:32:20
2
5
Що за идиоти са били тази лекари, та не са рапознали заболяването? Имам приятел, излекува се, не в първа фаза.
2.
Елена
19.08.2011 20:31:50
1
10
Почивай в мир, Боби, слънчево момче!
1.
geri
19.08.2011 20:00:46
1
12
kolko jalko i tujno.....po4ivai v mir!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив с барикадиралия се бивш полицай приключи! Предал се е доброволно Драмата в Пловдив с барикадиралия се бивш полицай приключи! Предал се е доброволно След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори