×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От изслушванията в ЕС: Ваксината на Pfizer не е тествана за това дали спира предаването на вируса (ВИДЕО)


От изслушванията в ЕС: Ваксината на Pfizer не е тествана за това дали спира предаването на вируса (ВИДЕО)
Въпросът по темата бе зададен към заместващата изпълнтелния директор на компанията - Жанин Смол (вдясно), от нидерландския евродепутат Роб Роос, ето го отговора
12 Октомври 2022, Сряда, 21:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Зелените сертификати се оказаха абсолютно неоправдани, а според евродепутат от Нидерландия - криминални

Помните ли „зелените сертификати”, за които навсякъде се твърдеше, че са единственият метод за прекъсване на пандемията? Същите тези сертификати, които абсолютно дискриминационно правеха разлика между ваксиниран и неваксиниран и отнемаха права от втората категория хора. Същите тези, чиято цел беше все повече и повече хора да се ваксинират под натиск, защото, както казваха всички – от здравни „експерти”, през математици до политици и общественици – „ще предотвратят разпространяването на вируса”. Защото презумцията беше, че ваксинираните хора не могат да разпространят вируса. Защото с месеците от края на 2020 г., когато те влязаха на пазара, стана ясно, че не са 100% ефективни дори в предотвратяването на заболяване и трябваше все пак по някакъв начин да се „рекламират” пред обществото.

„Ваксинирайте се! Не заради себе си, а заради тези около вас. Предпазете себе си и предпазете тях. Спасете баба си!”. Така звучаха лозунгите само допреди няколко месеца. А стотиците хиляди в България, които отказаха категорично да се ваксинират – дали защото бяха преболедували, дали защото съзираха риск в процеса, или просто... мислеха, че ще ги облъчват с 5G, защото и такива имаше – трябваше ежедневно да дават пари за тестове или просто да се откажат от социалния живот. Ако помните всичко това, което се случи преди едва година, следващите редове ще ви се сторят интересни.

Депутатите се простреляха в крака с решението за зеления сертификат. Това ли беше промяната?

От няколко дни пред комисия в Европейския парламент показания дават официални лица на високи длъжности в Pfizer – компанията зад ваксината, позната сега като „Комирнати” и използваща иРНК технологията. В понеделник Жанин Смол от компанията – заместваща изпълнителният директор Алберт Бурла, който категорично отказа да свидетелства – отговаряше на въпроси на нидерландския евродепутат Роб Роос.

Проф. Чорбанов: Сертификатът не спира вируса

Ваксинационните паспорти във Франция вдигнаха ваксъри и антиваксъри на протест срещу дискриминацията

„Ваксината на Pfizer против COVID тествана ли е някога за това дали спира предаването на вируса преди да се появи на пазара? Ако не е, кажете го ясно. Ако е, споделете с нас резултатите. И наистина искам отговор в прав текст – да или не. И очаквам с нетърпение отговора ви”, каза Роос.

Отговорът беше смъмрен от подхилващата се г-жа Смол. „Дали знаехме, че ще спре имунизацията [sic]* преди да влезе (ваксината) на пазара? Не, хех. Ъъ, тези, ъъ.. знаете, трябваше да се движим със скоростта на науката (??), за да разберем какво се случва на пазара и от там насетне превхме всичко под риск. Мисля, че д-р Бурла (изп.директор на Pfizer), въпреки че не е тук сега, би се съгласил и би казал: „Ако не бяхме ние, тогава кой?”.

Ето така звучат оправданията. В кратко видео след изслушването евродепутатът Роб Роос даде коментар.

"Ако не се ваксинирате, сте антисоциални!" Това ни казваха премиерът и министърът на здравеопазването в Нидерландия. Не се ваксинирате само за себе си, а за останалите хора. Правите го за обществото ни. Това ни казваха. Днес, оказа се, всичко това е било пълна глупост. В COVID изслушванията в Европейския парламент днес един от директорите на Pfizer каза лично пред мен, че когато ваксините са влезли на пазара, те никога не са били тествани за това дали предотвратяват трансмисията на вируса . Това премахва цялото юридическо обоснование за COVID passport (зелените сертификати, познати в България). Същите тези, които доведоха до мащабна институционална дискриминация, а хората загубиха достъп до жизненоважни части от обществения живот. Това за мен е шокиращо - дори престъпно"

И толкоз. "Всеки сам си преценя".


В категории: Политика , COVID-19


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
28
Коментара по темата
28.
Де са?
16.10.2022 12:45:52
0
0
През 2021 са починали 90 000 българи. Ще излязат ли Мангъров, служебния - Кацаров и неговия началник - Радев да се извинят зя провалената ваксинация? В пик на заразата ходихме на избори. Министерството се скъса да купува куци тестове, Мангъра стана милионер от ПСР -и, а един голям град го няма.
27.
Ноунейм
13.10.2022 21:29:57
0
0
Аз ш са факсинирам кат излезе факсината на Шмайзър,Пфайзър не ми вдъъфа дуферие....
26.
До 20
13.10.2022 13:17:52
0
0
Ебола ако бяха пуснали щеше да бъде унищожено голяма част от човечеството кой ще поддържа икономиката целта е да се редуцира и да не нараства главоломно а не да се унищожава
25.
До 20
13.10.2022 13:13:24
0
2
Препоръчвам ти документалният филм, Тероризъм чрез ваксини, намери го има го в нета .
24.
До 20
13.10.2022 13:11:28
0
1
Но ваксината има мисли логически приятел, ковит е само въдицата да клъвнеш на ваксина ;) ако ваксината причинява смърт това няма да е от днес за утре, резултатът ще до десет години за да може се замаже положението, че не от нея ще поживеем ще видим ако доживеем до тогава, Божа работа успех и със здраве !
23.
Холивуд
13.10.2022 10:09:36
0
20
Кой ще излезе по медиите и ще се извини публично на ДОЦ.МАНГЪРОВ.
99,9 процента от хората в България, когато само този доктор обясняваше на базата на своите знания ситуацията и как трябва да се действа, го кълняха и го наричаха некадърник.
Само като си помисля колко идиота се изредиха по медиите да ръсят глупости и психясваха хората допълнително, мен ме хваща срам, а за тях не знам.
В крайна сметка, единствено можем да си дадем сметка за състоянието на здравната система и държавата ни.
22.
До 20
13.10.2022 09:50:12
0
5
От Пуморието ли беше мила!?Знаим те
Не се черви ,вярвай в Божията майка ,че на където си се запътила,връщане -няма!
Амин!
21.
Bbb
13.10.2022 09:39:47
1
17
КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТА ЗА ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЦИРК, КАКТО В БЪЛГАРИЯ, ТАКА И ПО СВЕТА ОСОБЕННО от ЕС и СЗО .В крайна сметка всичко се развива, така както каза доц.Мангъров.Тези които се появяваха по телевизията и ръсиха ежедневно глупости в продължение на 2 години са срам за докторската професия.
Носенето на маски, скафандри и ваксинирането не спряха разпространението на вируса, но ще оставят дълбока следа в психиката на хората.Не сте забравили, че имаше много самоубийства, заради тяхното говорене.А за медиите да не говорим, те също са толкова виновни, колкото и тези гурута в инфекциозните болести.
Да се радват всички тези , че народа не помни дълго.
ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАГРАДЕН ЗА РАБОТАТА СИ В БОРБАТА С КОВИД 19, ЗАЩОТО ТОЙ ЕДИНСТВЕН ПРОЯВИ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ.
20.
До 15
13.10.2022 08:53:49
3
4
Има различни КОВИД радари в Интернет, всеки може да провери. До момента КОВИД е погубил 6.5 млн. човека. На фона на 7.7 млрд. население на Земята теорията ви за умишлено редуциране на човешкия род с вирус малко издиша. Ако някой беше решил да използва вирус за целта щеше да пусне ебола или нещо ище по-смъртоносно. КОВИД просто няма потенциал да създаде сериозни трусове в популацията на човеци.
19.
Ivo
13.10.2022 08:41:12
2
21
То да е само,че не предодвратява заразяване с мед да ги намажеш. А колко хора умряха от ваксините,от инфаркти ,колко са със странични реакции? Това ще се разследва Ли? Тези престъпници трябваше вече да са в затвора за престъпления срещу човечеството,за дискриминация и геноцид!
18.
_nib_ do 17
13.10.2022 08:34:12
1
15
Няма начин...На акушерката урсула мъжа и работи за тях...на директорски пост...
17.
Сандо
13.10.2022 07:52:39
3
17
Тез въпроси се задават преди пускането на пазара на ваксината,сега е редно ЕС да води дело за милиардите наляти в тая фирма
16.
_nib_ do 13
13.10.2022 07:44:54
4
7
Мани го тоа наивен тАпанар...
То е толку кухо в манерката...че освен че ,,мислят" и боб хвърлят за него с безплатна ,,ваксина"....даже си мисли че инфлацията също я създават за негово ,,добро".Нема две гънки блеока...ти за критично мислене му говориш.
15.
До 8 умника
13.10.2022 07:27:35
16
2
Умнико давал ли си си сметка например, че земята е пренаселена и според официална статистика но ти си толкова умен, че не би си направил труда провериш или по скоро нямаш мозък за това, земята само след век ще 14 милиарда души пренаселена, и ще има ужасни еко катастрофи, а само за един век сме нараснали толкова много колкото преди това за 19 века умник. Аз също съм ваксиниран човек неможе избяга от съдбата си каквото такова не ги мисля така но ако ти е писано се удавиш няма се обесиш! Всички ще умрем рано или късно никой не надиграл смърта .
14.
123456
13.10.2022 06:44:52
2
5
Toz kaput do sq vla4i euro pari ot vaksinite sq sa prai na mnogo zagrijen za horata da si dari zaplatata seki mesec


Sled dajd ka4ylka
13.
До 8
13.10.2022 06:32:21
4
29
Идиоти казваш. А как да наречем хора, които приемат безкритично факта, че информацията за произхода на този вирус беше скрита? Как да наречем хората, които приемат безкритично факта, че компаниите си осигуриха имунитет срещу съдебно преследване за вреди? Те са особен вид идиоти. Идиоти възприемащи себе си като интелектуален елит.
12.
:) :) :)
13.10.2022 06:16:38
4
31
Ваксината общо взето не беше тествана за нищо.
Тестваха я върху онези, които се съгласила да си я сложат - безплатните опитни зайчета.
Вместо да дават, даже вземаха пари затова че си провеждат тестовете и станаха в пъти по-богати, отколкото бяха.
След като набраха необходимата им бройка и си напълниха джобовете, спряха да ни промиват мозъка колко е важно да се ваксинираме.
Експериментът си продължава...
11.
Малииии
13.10.2022 05:55:57
12
9
Ма тея от "израждане" как се прецакАха,а?
10.
Abe
13.10.2022 01:08:04
7
17
Това с две думи бе усилена грипна ваксина.Бяха ми обяснили че сменя ген в тялото уж да повиши имунитета.При всеки човек този ген е различен.При някои е трябвало да се смени ори други не.И ето резултата.Хората които са имали здрав ген благодарение на ваксината се разболяха а може и да са умрели понеже е дала обратен ефект.Алчността и лъжата винаги излизат наяве
9.
Да се знае
13.10.2022 00:38:21
4
28
Намериха ваксини за 5 дена, тестове.. Всичко само лек няма, че и ваксини те с бусове за кренвирши ги мъкнат. Ай закривай
8.
Въй...
12.10.2022 23:42:41
46
14
Тази статия и изхождащите се в нея антиваксърски "експерти" са учебникарски пример за измисления от Ленин термин "полезни идиоти".
Някой си лош човек (от Запада) искал нарочно да ги ваксинира и да ги "чипира", за да отнеме безценният им животец или да им манипулира мозъка.
Но смешното и жалкото е, че тези истерични бръщолевения идват от хора, които образно казано не струват 2 лева и 50 стотинки. Кой всъщност ще хаби този много мистериозен и много скъп (разбира се) чип, за да го инжектира в мозъка на един безполезен тъпанар? Или да отнеме безполезния му и мизерен и скапан животец. Или казано по друг начин - да убие заека, за да нахрани паяка!
Затова Господ праща епидемии и пр. болести на земята - за да си вземе вересиите (без да ги ваксиниара или чипира).
7.
2
12.10.2022 23:35:40
1
25
Естествено че ваксината не спира предаването на вируса.Всеки заразен е приносител,тоест разпространител.Ваксините създават имунитет подобно на този на прекарали заболяването но доста по слаб.
Разпространението на вируса спира тогава когато няма къде да се разпространява.Става латентен.Туберкулозата не е изчезнала но трудно се разпространява заради масовият имунитет, както и много други вируси като например варицела и вариола.
масата трябва да стане устойчива на вируса поради създаден имунитет по един или друг начин.Ваксините са спасили много човешки животи.Друг е въпросът с Ковид,който както изглежда е изкуствено модифициран САРС вирус.Широко срещан при животните,както зимният грип при хората.
6.
До No 5
12.10.2022 23:30:06
25
19
Налага ми се да работя информационната ситема на немското здравеопазване почти ежедневно и никъде няма такава информация. Дайте източник, иначе говорите пълни глупости и манипулации. То е ясно, че ще ви се вържат функционално неграмотни хора (като автора на статиятa между другото), но все пак не е хубаво да се лъже по този начин.
5.
От Германия
12.10.2022 22:34:42
21
38
В момента Германия има една от най-високите цифри на пострадали след ваксинация- според официални данни 16 милиона човека, от официално 60 милиона ваксинирани. Голяма част от тях са неработосбособни- от понижена функция на сърцето, до фатик синдром - перманентна умора от която не може да станат от леглото, не могат да качват стълби и т.н., повечето млади хора. Дават ги постоянно по телевизиите. Откриха се вече няколко центрове в университетските болници за да им се помогне. Лечението струва от 10 000 евро и се състои в пречистване на кръвта подобно на диализа. Но здравните каси и правителството не поемат леченията, защото ваксината е била доброволна и хората са се подписали на собствена отговорност. Поне в Италия законите са по-строги към правителството и обещетенията са към 100 000 евро за пострадал. В почти всички западни страни ковид ваксината за над 50-се годишни е вече забранена.
4.
Русчев
12.10.2022 22:18:58
12
19
Спутник как е? Че оная путиновска болна подлога жириновски си сложи... 7! и умря от... ковид :-)))))))))
3.
хх
12.10.2022 22:10:34
12
31
същата нелепа статия предизвикваща смях ще е има след 1-2 години и за "войната" в Украйна. Жалко че шепата хора на върха който имат интерес да правят това ще се още по богати
2.
Странен акцент в заглавието
12.10.2022 22:01:06
30
18
Въпросът на депутата Роос е толкова неадекватен, че няма накъде повече. И само показва отново нивото на тези, които сме пратили в Европарламента - вземат се поредица от грешни, хаотични решения на фона на крайна некомпетентност. Това ако го прочете някой вирусолог просто ще се хване за главата - какви глупости се говорят от толкова висока трибуна. Ваксината дали спирала предаването на вируса - що за глупости.
1.
аз
12.10.2022 22:00:51
6
45
ДА ВИ ПИКАЯ НА ОТРОВИТЕ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори