×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какви са шансовете да живеем в последните дни преди Трета световна война, изчислява физик и космолог


Какви са шансовете да живеем в последните дни преди Трета световна война, изчислява физик и космолог
Шансът за глобален ядрен конфликт изглежда е 1/6 – колкото е и шансът да не оцелее човек след игра на Руска рулетка
11 Октомври 2022, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Макс Тегмарк публикува своята прогноза за това как конфликтът в Украйна може да ескалира или да деескалира и от какво зависи това

Шансът конфликтът в Украйна да завърши с глобална ядрена война, която да унищожи 99% от населенията на Русия, САЩ и Европа, е около 1 към 6. Това изчисли световноизвестният физик, космолог и изследовател на изкуствен интелект Макс Тегмарк, който през 2012 г. стана известен с това, че изработи точна методология, с която да се измерва космическата фонова радиация, а през 2019 г. получи Кралския златен медал зна Швеция за приноса си към това човечеството да разбере мястото си в необятния космос.

Преди дни Тегмарк публикува статия в lesswrong.com, където описва математическите вероятности за ядрен конфликт заради Украйна и как може това да се прекрати.

Първоначално обаче е важно да се уточнят някои дефиниции в текста му, за да може по-лесно да се ориентират читателите. Физикът дава няколко варианта за деескалация, базирани на случили се в миналото и отминали конфликти. Такива са:

  • Либия – къкреща война – конфликт, при който след „края” всичко продължава с години;
  • Корея – замръзена война – конфликт, при който след „края” се променя картата;
  • Финландия – солиден мир – конфликт, след който мирът се запазва;
  • Косово – разцепване – конфликт, след който част от държава се отделя като независима;
  • Виетнам – победа на малкия играч – когато малка страна, нападната от по-голяма, печели.
  • Бум – ядрена бомба в Украйна;
  • Експанзия – отговор на НАТО с конвенционална война;
  • Голям Бум – Трета световна война и край на човечеството.
Тази фигура обяснява добре логиката на Тегмарк. По хоризонталата – колко е вероятно да има екслация. По вертикалата – колко от двете страни имат шансове за деескалация.

Ето какво пише Макс Тагмарк:

Вероятни резултати

За да изчисли човек колко е вероятно да изтегли от тесте карти карта с боя „спатия”, е важно да знае колко бои общо има. В този смисъл, за да разберем сега колко е вероятно да стигнем до сценарий „Голям Бум” – мащабна ядрена война между АЩ и Русия, която ще причини ядрена зима и ще убие огромно количество хора – е важно да разберем колко разумни и стабилни алтернативи има. Така „Косово” и „Виетнам” са сценарии, в които едната страна директно печели, а „Либия”, „Корея” и „Финландия” – такива, при които няма директни победители, а средни такива.

Динамика на ескалацията

Намираме се в порочен кръг под формата на самоподдържаща и самоподсилваща се спирала на екслация. Тъй като вариантът „Косово” не е приемлив нито за Украйна, нито за колективния Запад, а вариантът „Виетнам” е неприемлив за Русия, двете страни на конфликта се надпреварват кой да ескалира напрежението повече във всеки момент, в който почувства, че губи. Това е както количествено (повече оръжия, повече мобилизация), така и качествено (нови санкции, по-тежки и далекобойни оръжия, атаки вътре в Русия, атаки върху цивилна инфраструктура, обстрел по ядрени електроцентрали, убийства, саботаж на газови връзки и мостове, анексации и обсъждане на употреба на ядрено оръжие).

Според мен Русия, чийто Брутен вътрешен продукт е подобен на този на Италия, вече не може да се състезава със Запада по отношение на количествени ескалации и Путин разбира добре, че единственият начин да избегне вариантът „Виетнам” е да ескалира качествено. Миналата пролет предсказах, че веднъж когато загубата на територии се надвеси над Русия, Путин ще анексира тези територии, които контролира и ще започне да говори за ядрена защита на страната и новите ѝ граници. Това и стана.

Как да разбием порочия кръг

Приемам, че е малко вероятно (под 10%) Путин да приеме вариантът „Виетнам” без първо да използва ядрено оръжие, защото това би значело той да бъде свален от власт, вкаран в затвора ии убит. От друга страна е също толкова малко вероятно (под 10%) Западът да приеме вариантът „Косово”, при който се дава възможност за сделка, при която на Русия се гарантира, че Украйна няма да влиза в НАТО. Това значи, следователно, че има голяма вероятност (над 80%), че сегашният порочен кръг на ескалация ще приключи или само с деескалация към един от междинните варианти – „Либия”, „Корея” или „Финландия”, или с лошия – „Бум”, при който Русия използва ядрено оръжие в Украйна.

За „Бум” варианта доскоро прогнозите в Metacalculus* варираха между 5 и 9%. Моята прогноза сега обаче е няколко пъти отгоре – около 30%, или 2 към 1 шанс, че порочния кръг ще завърши с деескалация, вместо с ескалация. Защото на този етап именно деескалацията изглежда малко вероятно – има общоприето предположение от Запада, споделено и от лидерите в Киев, че Украйна печели войната, а Путин ще трябва да преглътне варианта „Виетнам”. Има и почти пълен консенсус в Западните медии и политически кръгове, че преговорите са невъзможни. Ярък пример бе реакцията срещу предложението на Илон Мъск за мир.

Ескалация след употреба на ядрено оръжие

Вероятността употребата на тактическо ядрено оръжие в Украйна от Русия да ескалира до пълномащабна ядрена война зависи изцяло от Западния отговор и последващите динамики. Моето изчисление е, че е много вероятно (около 80%) отговорът на НАТО да е достатъчно красноречив, но и невключващ в себе си употреба на ядрено оръжие срещу Русия, защото ключови лидери от Алианса вече заявиха точно това. Дискутираните опции за отговор включват потапянето на руския Черноморски флот, което едва ли ще се приеме като нещо друго, освен декларация за война от Москва.  Най-вероятно обаче (70%) е, че Русия ще отговори по силен начин и ще последва някаква размяна между нея и НАТО, кулминираща в изпълнението на плановете за ядрена война на двете страни, които се подготвят от десетилетия. В тези 70% вероятност са включени и десетките инциденти, които почти доведоха именно до ядрена размяна по време на Студената война, както и очевидният факт, че двете страни – и САЩ, и Русия, са много по-компетентни в ескалация, отколкото в деескалация.

В малкия вариант (30%), че след употреба на ядрено оръжие в Украйна, светът ще е толкова потресен от случилото се, че ще върне на масата за преговори САЩ и Русия, вариантите за край на сегашните събития клонят към „Косово” или „Виетнам” – в зависимост от това кой мигне първи.

Какво става след Третата световна война

Много са прогнозите през годините за това какъв ще е ефектът на Трета ядрена световна война. Според Xia et al (Nature Food,  3, 586–596, 2022) ядрената зима ще убие 99% от всички руснаци, американци, европейци и китайци, а най-силните следвоенни икономики ще останат в Южна Америка, ЮЖна Африка и Океания (Австралия и Нова Зеландия).

Единствената деклацифицирана карта с цели за ядрени удари на САЩ досега показва, че е много вероятно Китай да бъде ударен също, въпреки че няма пряко участие в конфликт между САЩ и Русия. Целта на това е да се предотврати той да се превърне в най-силната икономика след войната. Предполагам тази стратегия и до днес „играе”, особено предвид влошените отношения между Вашингтон и Пекин. Заради това, че в Китай пък има много повече големи градове отколокото в САЩ и Русия, такъв сценарий увеличава драстично количеството сажди и дим, които ще влязат в атмосферата след ядрена размяна.

И в този смисъл единствените варианти пред човечеството са в графата деескалация, която за съжаление сега изглежда най-малко вероятна. А досега никога не сме били толкова близко до прага на собственото си самоунищожение.

*Metacalculus - сайт, в който математици излагат своите прогнози за събития
 

 




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
26
Коментара по темата
26.
*********
21.05.2023 20:51:47
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
25.
Киро и Боко Байданови
13.10.2022 20:11:47
3
8
Ще го ядем големия...в най скоро време!
24.
Д 13
13.10.2022 19:34:29
6
7
Путин не е луд, нискоразряден кагебеец на който руснаците позволиха да се окупае във власта и да срине руската икономика....разчитата само на петрол и газ и като си поискаха полагаемото украинците нападнаха...Като пишеш опорки мислиш, че накой вярва, воината я започнаха вагнеровци преди 10г провокации подмолни игри, но сега всички се връщат в ковчези
23.
Факт
13.10.2022 18:54:14
4
7
Коментарите са по стойностни от самата статия!!
22.
Ванго Носдрадамов
13.10.2022 15:58:35
5
12
А какъв е шанса, Йелоустоун да гръмне, та да си отдъхнем?
21.
Паднал ангел
13.10.2022 00:14:41
1
4
Джугашвали, голям си Дебил! Оси се гръмни!
20.
Ники
12.10.2022 22:44:49
5
8
Яко руснаците ползват ядрено оръжие ще го отнесе армията им в Украйна това е 100 процента сигурно, а по огношение на флота. Ами там много се пуши и стават инциденти.... Много е вероятно плувката да отнесе Беларус. Една демокрацийка само трябва да разпръснат там.
19.
Красс
12.10.2022 19:10:34
3
16
Ковид вече не е интересен за набедените за журналисти глупаци!Тогава(при интересния ковид,математици ни обясняваха колко и как ще се заразят)Сега пък физици ще обясняват кога ще мрем и кога ще живеем...убита от глупаци (математици,политици,физици и лекари...и още) нация и държава сме!!!Пол Пот е нужен и доста крокодили за да премахнем тези червеи!!!!
18.
Асен
12.10.2022 15:09:32
4
28
Ние нямаме реални новинарски и журналистически издания. Всички тези статии не са новини, а махленски ,следобедни жълтини.
Журналистиката в България е сведена до нивото на евтина словесната порнография. България е пълна или с руска пропаганда, или с про-западна. Няма обективност, няма адекватност. Храните ни боклуци, здравна система нямаме, за сметка на това инфлация до небесата те обаче те занимават с Русия и Америка. Когато тези две кочини взаимно се унищожат света ще стане една идея по-добро място. Ако пък вземат със себе си Турция, Израел , Англия и Китай -цена няма да имат.
17.
Попов
12.10.2022 11:57:46
6
19
"Шансовете" са нула! И не защото не съществува опасност от ядрена война, а защото не може да е "шанс"! "Шанс" се употребява за възможност в положителен смисъл!
Например: Има шанс да спечеля от Лотария! За ядрена война може да се каже: Колко голяма е опасността да има ядряна война!
"Шанс" за война е като масово чуваното "Извинявам се"! Ма мола Ви, не се самоизвинявайте, искайте извинение: Извинете! Моля, да ме извините! Простете!
16.
Ахам
12.10.2022 07:32:08
6
16
Написах много и не казах,нищо.Мисля се за умен,а всъщност от написаното е видно,че съм доста ограничен и любимото ми животно е овцата.Може би,подсъзнателно се припознавам в нея. Изказвам предположения,че,някои хора,не са помирисвали Запада,а според психопрофила ми,който може да се направи на базата на това,което съм написал,самият,аз,освен,че съм лишен от знания и елементарна логика(видно от написаното)не съм помирисвал Запада или,ако съм бил там замалко и това е било пълен провал,като всичко друго. Липсата на образование,находчивост,високата самооценка без покритие са ме оформили,типичния лузър и неудачник с характерното усещане,че всички са ми виновни за провала във всеки един аспект,нравствен,личностен и въобще житейски! Точно,затова,любимото ми животно е овцата!
15.
Дядо поп
12.10.2022 06:43:34
5
18
Не казаха и още 2-3 варианта воини от последните години: ирак, афганистан и сирия, а също и не даде вариант, как ще реагира запада, ако русия започне да обръща войната без ядрено оръжие, и вариант на взаимни компромиси нямаше.
14.
Ахам
12.10.2022 00:25:24
8
18
Много гъдулки в тази България дето не са помирисвали Запад,а още по-малко САЩ,но пък много разбират.На 13-я ще му препоръчам да провери групата Bernie's Rats във фейсбук.Нека и се порадва, защото тези хора от повече от 20 години са превзели Демократическата партия в САЩ.Някои хора изглежда си живеят още в началото на 90-те,но след Рейгън доста неща се промениха.Ако чакате да видите съветските знамена със сърп и чук от либералните задокеански медии ще си останете само с чакането,но това не означава,че ги няма и не ги развяват избирателите на Демократическата партия.Въпросният Бърни Сандърс изказвал се в подкрепа на СССР и Мадуро,се размина на косъм с президенството, понеже подмениха вътрешно-партийните избори,но е въпрос на време подменкаджии да подадат на натиска.Така че наведени на Запад слагайте овчите кожи, понеже най ви подхождат и започвайте да блеете,за да сте в унисон с новата идиотия на мода в Прекрасния Нов Запад.След като поблеете може официално да се идентифицирате като овце и да се ползвате от всичките права да сте такива.
13.
Abe
11.10.2022 23:50:05
20
39
Пишат какво ли не Путин е луд но не толкова че да сежсамоубие.Много пари има иска да живее не да умира.Ето я елементарната логика.А никъде не се пише че към 20 години уйраинците хвърляха бомби в донбас и тероризираха хората Войната е заради оня клоун Зекенски насрания.Ако америка не им помага досега да са ги узбили.Един гадател мн отдавна е каАл че русия ще победи че и наро ще победи.Стане ли така жална ни майка Комунизма се връща.Заради това дайте му там тез територии и да миряса
12.
Математика
11.10.2022 23:41:09
1
25
1/6 е шансът човек да се гръмне при руска ролетка, а не шансът да оцелее. Освен ако не е запълнил 5 гнезда и е оставил само едно празно.
11.
Мда
11.10.2022 23:04:35
8
28
Смейте се, хулете всички навред, не вярвайте на предупрежденията, носете си розовите очила... но когато лошото дойде и тук и по цял свят, тогава друга песен ще пеете, но няма да има къде да се скриете.
10.
ХХ до 8
11.10.2022 22:37:06
11
29
Остави ни да си живеем в нашия свят бе човек.Хубаво ни е да сме Зомбита и да вярваме в делфини,аналоГовнетни оръжия и армия,кучета роботи,Лада Калина,шок и ужас автосалона в Женева онемя пред Лада Калина.Мерцедес,Бентли,Тесла се чувстват застрашени от новото руско чудо. Западна Европа-Германия,Швеция,Швейцария,Австрия,Норвегия,Холандия,Англия,Франция,Монако,Белгия,ще умрат от студ и глад,защото не произвеждат нищо,ходят за дърва в тайгата и в цели региони са с външни тоалетни и черни пътища,а зимата там е -40°,но,така е без Русия! Хахаха!
9.
До 1
11.10.2022 22:22:09
13
18
Атома, че няма да го фърли ботоксовия гном няма, понеже е насран до ушите, ама така като гледаме баща ти (най-вероятно някой комлъшки манфал), е фърлил нещо гнило в ремуса на майка ти, а другото е ясно. Четем коментари написани от аутист!
8.
Русчо Георгиев
11.10.2022 22:17:17
9
25
Ако Ванга и Кашпировски не са го предрекли - няма шанс да се случи. Под моста на Крим има православни делфини, а Гундяев пръска със свенена вода ядрени ракети. Д-р Сайян имя много клиенти!
7.
ХХ
11.10.2022 22:13:42
19
36
Докато мърдат англосаксите - ще има войни. Още 2008ма сащ са започнали подготовката за войната в украйна. Факти.
6.
Дернев
11.10.2022 22:13:00
22
21
И да добавя,това,че САЩ държат парите на светът и винаги,те замръзяват и конфискуват резерви,валутни,златни,държавни и други,и винаги,те налагат санкциите,със сигурност им отрежда "второстепенна роля". Това,че САЩ са икономика номер 1,това,че САЩ са най-мощната държава от към,технологии,армия,въоръжение и геополитическо влияние,също им "отрежда второстепенна роля".Това,че такива като,мен-проРуски настроени и вярващи в пошлата русчийска пропаганда,винаги обвиняваме САЩ,че стоят зад всеки военен конфликт по светът,е противоположно на мнението ни,за САЩ и "второстепенната роля".Това че САЩ и Великобритания и Западна Европа винаги са били едно,цяло,не кореспондира с твърдението и мечтите ни,за Европа,без САЩ! Това,че САЩ е лидерът на НАТО в който съюз,членува цяла Европа,не кореспондира с фантазиите ни за Европа,без САЩ.Това,че най-големият стокооборот в светът е между Китай и САЩ,и Китай и ЕС,не кореспондира с фантазиите ни за война между Китай и Запада.Това,че 90% от технологиите в Китай са Западни,също не кореспондира с фантазиите ни.
Това,че САЩ и ЕС са 70% от световната икономика,а Русия 0,5% ,го знаят и децата,инфото е достъпно.
Та в този смисъл,да дава Господ на всяка държава,такава "второстепенна роля"!
5.
Навални
11.10.2022 21:54:34
29
33
Докато кремълското джудже е на свобода,всичко е възможно.
4.
Дернев
11.10.2022 21:40:41
15
17
"Физикът дава няколко варианта за деескалация, базирани на случили се в миналото и отминали конфликти." Това означава сигурна г решна прогноза. Целият този опасен конфликт в Европа е точно заради постоянно ровене в миналото. Далечното бъдеще ще даде решението за настоящото. А далечното бъдеще налага и ни задължава да заровим томахавките от миналото и да изградим новият, световен, двуполюсед модел - ООН, зад който стои единна и силна Европа за европейците и останалия свят и на другият полюс е Китай, от когото света трябва да се изолира и о ита да контролира. Второстепенната роля на Щатите, която те не искат да приемат, е основната причина за войната в Европа. Трябва да ги накараме и само ние европейците можем и трябвада да направим за да оцелее ние и света.
3.
аз
11.10.2022 21:39:31
23
26
КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ТЪП,ПРОСТ,УМСТВЕНО ОГРАНИЧЕН,ПРОДАЖЕН И ПОРЪЧКОВ ЗА ДА ИЗБЪЛВАШ ТАКАВА НЕВЕРОЯТНА ГЛУПОСТ...?
КРАВАР СЪР......ЧЕРВЕНОКОЖИ ТЪПАНАРИ
2.
ХХ
11.10.2022 21:25:08
14
36
Мислех,че само,аз съм полезен идиот,обаче,като прочетох "интелектуалната порнография" на господина в която твърди,че САЩ щял да удари и Китай,въпреки,че Китай нямал отношение в конфликта между САЩ и Русия,и се успокоих,че,не само,аз съм полезен идиот!
1.
Джугашвили
11.10.2022 21:09:35
94
20
Хвърляй атома, Владимире! Опърли нагло-саксонската чума! Ядрени гъби да изгреят над столиците на западните психопати! Спаси света от задокеанските сатанисти!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори