×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започва ли преподготовка на запасняците у нас?


Започва ли преподготовка на запасняците у нас?
Централното военно окръжие и неговите структури в страната всяка година извършват актуализиране на базата данни за хората от резерва и запаса, които се водят на военен отчет
08 Октомври 2022, Събота, 19:20 ч.
Автор: Флагман

Променят ключова наредба

 

Изменя се Наредбата за военния отчет на български граждани и техника за мирно и военно време. Под това странно заглавие Правителствената информационна служба разпространи новината за решение на служебното правителство, взето на редовното заседание в сряда.

Промените се налагали заради факта, че въпросната наребда не била променяна от 2017 г., като през този период се измени Закона за резерва на въоръжените сили на Република България (ЗРВСРБ), правилника за неговото прилагане, длъжностните разписания на Централно военно окръжие (ЦВО) и военните окръжия, както и се прие Единен класификатор на въоръжението и техниката за въоръжените сили.

Текстът на решението предизвиква няколко въпроса:

- Означава ли това решение, че в България предстои да бъде обявена мобилизация?

- Предизвикано ли е това решение от войната в Украйна?

- Предстои ли окомплектоване на военновременните формирования с техника-запас?

Мобилизация може да бъде обявена само и единствено след решение на Народното събрание и указ на президента

Въпросите са актуални с оглед на факта, че лидери на политически сили вече дадоха да се разбере, че "няма да допуснат нито един български войник на се бие срещу Русия". А това означава, че въпросът за мобилизацията в България вече стои на дневен ред и излиза на политическо ниво. Вероятно 48-ото Народно събрание ще бъде изправено пред взимане на най-тежкото си решение, за което все още никой не говори.

Но пък решението на служебното правителство навява на такива мисли.

Припомняме, че в края на февруари - началото на март, след като Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, в България се разрази паника заради слух за обявена мобилизация. От Министерството на отбраната категорично отрекоха и обясниха, че това е рутинна дейност на Централното военно окръжие.

“Това е рутинна дейност и се извършва от Централното военно окръжие и неговите структури в страната два пъти в годината след отписване от военен отчет на съответния набор към юни и декември на календарната година”, обясни тогава началникът на Централното военно окръжие полк. Георги Петков.

Повиквателни заповеди за явяване във военни окръжия обаче стреснаха запасняци и резервисти от българската армия, а някои от мъжете публикуваха във фейсбук документа си. Светкавичното тълкувание на получилите разпореждането да се явят в окръжията бе, че вероятно България започва подготовка за изпращане на войници в Украйна.

Централното военно окръжие и неговите структури в страната всяка година извършват актуализиране на базата данни за хората от резерва и запаса, които се водят на военен отчет. За тази цел те изпращат повиквателни заповеди за даване на мобилизационно назначение за военно време до гражданите, но не ги вземат на действителна военна служба и не ги мобилизират.

Мобилизация може да бъде обявена само и единствено след решение на Народното събрание и указ на президента. Никой няма право без тези изисквания да обявява мобилизация и да мобилизира българските граждани.

Гражданите, които получат повиквателна, трябва да се явят в съответното военно окръжие по местоживеене и да предоставят необходимите актуални данни за ръст и размери, включително на облекло и обувки. Това се прави в изпълнение на разпоредбите на Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България, съгласно които на резервистите или запасните трябва да бъдат осигурени униформи и обувки, ако бъдат призовани на действителна военна служба или мобилизирани.

Съгласно чл. 95. От Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България “запасен, който не изпълни задължение, възложено му с този закон, се наказва с глоба от 270 до 1000 лв.”

Централното военно окръжие и неговите структури в страната всяка година извършват актуализиране на базата данни за хората от резерва и запаса, които се водят на военен отчет, обясниха повиквателните заповеди от министерството на отбраната в нарочно съобщение.

Според Закона за резерва на въоръжените сили служещите в доброволния резерв подлежат на задачи в мирно и военно време, докато запасът е предназначен за окомплектоване на военните формирования във военно време.

Статут на запасни придобиват гражданите, получили военна подготовка и водещи се на военен отчет, които не са настояща част от професионалната армия, където е резервът.

С промени в закона от края на 2020 г. пределната възраст за служба в доброволния резерв става:

- за войниците (матросите) - 55 години;

- за сержантите (старшините), офицерските кандидати, младшите офицери и старшите офицери - 60 години;

- за офицерите с висши военни звания - 65 години.

Пределната възраст за служба в запаса е 63 години.

 


В категории: Животът


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
55
Коментара по темата
55.
Ан.Савов
11.10.2022 18:25:27
0
0
Кога ще направим втори път за Крайморие ?
54.
XX
11.10.2022 14:12:11
0
2
До 52

Да, взеха ме. Фазан и граничар. Други въпроси?
53.
Копейкин
11.10.2022 13:37:42
1
2
А ще пречат ли на доброволците от България да постъпват в руската армия. Че сега ако пак не стане правителство цялата парламентарна група заминаваме доброволци да се бием за Путину и Росии. Един избяга, че имал готина мацка и не можел да се отдели от нея, ама другите заминаваме.
52.
Аве Хриси, сподели :
10.10.2022 21:08:33
2
2
Тебе взеха ли те в казармата навремето? Ма честно! И ако не, удоволствие ше е да споделиш що! И така няма вече да викат европеидите,че си панелен монголоид,ще има мегдан бро ? Кажи честно -ония простаци от медицинска комисия пуснаха ли те в армията или и за тва коментираш, като за другите неща дето си чак ?!
51.
ХХ
10.10.2022 14:30:43
5
8
Нали гласувате за ЕС и НАТО? Какво ревете? Ще ходите да мрете за евроатлантизма, защото сами си го избрахте!
50.
Слава России
10.10.2022 13:48:38
2
9
Ха на бас , че при една мобилизация ПЪРВИ ще офейкат Русофобите !
Даааа ... те се мислят за много , но са силни само по форумите !
( срещу заплащане , естествено ) ...
49.
Карбонат
09.10.2022 21:05:33
0
17
Спокойно пичове мобилизация няма да има, причината е тривиална, няма наборна армейска служба, демек тези под 40 годишна възраст си нямат и понятие от начално военно дело, остават старите над 40 г от които една голяма част или са навънка, или вече са успели да натрупат болести които няма да им позволят да ходят да се бият, остава полиция и армия, и двете министерства заедно с чистачките са около 100 хиляди души от които хора за служба няма, полицаите стрелят 2 пъти годишно по 8 патрона ако им организират стрелби, военните са малко по добре но и те са почти гола водица, и най накрая остава силния Български Ловен Съюз които има около 300 хиляди члена които в по голямата си част също не стават за войници но поне имат що годе грамотно отношение към оръжието, но пък от друга страна са опасни защото могат да пометат армия и полиция да катурнат правителството и да организират всенародна веселба разстрел на стадиона.
48.
Пламен
09.10.2022 15:26:34
0
16
Тя нашата държава няма капацитет един ТИР с лимони да спре на границата, тук мобилизация сънуват... Виж за едната глоба от 270 до 1000лв. ще ни направят луди калинки! Нали им вдигнаха заплатите с 300кинта преди да са прекрачили прага и заклели се мъртвите депутати. Е как да гласуваш за чикиджийските им партии, защо?...
47.
Пламен
09.10.2022 15:14:52
0
8
До №46: Не се пише "пулвин" а "плувин"! Научете го тоя български език.... :)
46.
ХХ
09.10.2022 14:02:36
4
2
Аш шъм шмел шовек и пръв ште ше бия шрешту Рушия. Днешка шъм на пулвин кило ръкийкъ.
45.
нЕма парЕ
09.10.2022 13:03:53
0
16
Нашите нямат храна и екипуровка за сегашната ни жалка армия, тръгнали да говорят за мобилизация.
44.
Иванов
09.10.2022 11:36:19
4
14
Тия военни са луди за връзване, то армия нямаме те резервите ще викат под строй,и запасняците,когато се прие да нямаме голяма армия а доброволна защо трябва които са служели да се преброяваме много от нас едва се движат навън а те ще ни викат да ни видят Ами има си други по лесно начини да разберете кой е жив кой е здрав кой е тука и така нататък,нали имаше преброяване там разпитваха за какво ли не от там да си извлекат информация,и каква всяка година от повече годиби никой не е пращал честитки за какво сега от нациста Путин ли се страхувате,ние не сме нападната страна какво ще браним,има си доброволци и наемници към тях се обърнете.
43.
Петър Моллов
09.10.2022 10:44:38
7
22
Ей тоя тиквун още не е взел властта официално и започна с шаврантийските си номера. Тази тиква трябва с промяна в конституцията да го забранят и неговата партийка защото не знам дали са токсични или по-скоро педераска партия и на най-големият педераст евроатлантик и първа приятелка на Ердоган
42.
Мария
09.10.2022 10:44:14
1
28
Доколкото знам мобилизация се прави само в случай, че в България има война и е необходимо да защитаваме родината си. Мобилизация за спасяване на чужди държави няма и не може да има. Но, това е по правило, а правилата днес се нарушават без каквито и да било скрупули. Сега най-важното е България да няма редовно правителство и действащ парламент, само това може да защити мъжете и синовете ни - първите изгубили вече военната си подготовка, а вторите никога не са я имали.
41.
Започна
09.10.2022 10:39:42
0
10
Аз се подготвям да се запася яко с еденье и пиьене.
40.
Тримата от запаса
09.10.2022 09:42:23
1
33
Те нека ни съберат па право у паламента за вразумяване на властимащите
39.
МАЙНАТА ТИ
09.10.2022 09:36:33
13
5
И на теб,боклук.......
Аз не съм комунист,седесар,депесар и...прочее.....
Ама,че ти си боклук си личи от космоса и такъв Ша си пукнеш.....анадънму....гьотферен.....

до 38 бай ганьо
38.
Бай Ганьо
09.10.2022 08:20:33
11
54
Аз за фашистка организация като НАТО няма да воювам. Майната му на българското правителство. Русия не е мой враг а Украйна не е мой приятел.
Да ходят избирателите на ГЕРБ, ПП и ДБ.
37.
do 18 6matarok
09.10.2022 06:40:23
3
7
ИЗРОД.....КИРИЛИЦАТА....

Анадънму....олигофрен
36.
дай лична карта
09.10.2022 06:35:38
4
14
мобилизиран си на Източния (Украйна) фронт......марш......

И ...почвам да бегам бате.......
35.
Дре
09.10.2022 02:27:58
4
49
Който иска да воюва за НАТО. Аз такъв ангажимент нямам, освен ако ми дадат оръжие знам на кой фронт и по кого да го използвам.
34.
09.10.2022 00:19:05
32
12
Искам да гръмна джуджето в празната глаша с автомат!
33.
Хроника на една предизвестена смърт
08.10.2022 23:59:29
19
31
На България ѝ предстои да влиза във война с Русия, защото такава е волята на САЩ. Каквото поиска Америка, това ще стане. България няма да може да избегне това бреме.
Това мнение изрази в интервю за БНР геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев.
32.
Българка
08.10.2022 23:06:12
5
55
Моята държава е България. На който държавата му е Украйна или Русия да ходи да се бие. Тука Слава Богу война няма.
31.
Мишо
08.10.2022 22:59:33
3
20
Искам да ви каджа, че ако която и да е европейска държава започне да води война ще сгъне чадъра за отрицателно време. Като НАТО и обединени но без американците ще сгънат чадъра практически веднага. Заедно със САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия най-вероятно и Япония то само обединени Русия и Китай могат да ги победят.
30.
XX
08.10.2022 22:39:18
5
18
Ши мобилизират про'с'таците да борят путиновото копче от другата статия... нато има нужда от вас евроатлантици! И не се крийте под полите на майките си!
29.
Бако военен
08.10.2022 22:25:53
5
9
Започна се от набор преди отмяната На казармата със пенис колан да се явят на отчет Съединението Прави Силата да ти го напукат във Г....ъ Родолюбецо и НатовлиятА да се срещнем на полето БОЙНОТО ВИ ПОЖРЛАВАМ КОНСУМАТОРИ ПОДЛОГИ ДОТАМ ВИЕ НИ ДОКАРАТЕ.....
28.
Българина
08.10.2022 22:19:50
1
20
Какво стана с НАТО-вския батальон, сформираха ли го?
ИЛИ да ходят на русския фронт желаещи няма???...
27.
До 20
08.10.2022 21:57:35
2
40
Много ще сме като теб бате!!! Само че почваме от Костов и така до кирчо и кокорчо
26.
Бургас
08.10.2022 21:54:42
0
34
Да си оправят първо армията, кви запасняци кви 5 лв, нещастници мръсни
25.
Q
08.10.2022 21:48:27
3
29
Хващам калашник само македонци ако дойдат
24.
Тодор ТЪПОТО -плешивия
08.10.2022 21:45:51
9
9
Аз ще съм първия който ще отида по желание !!!!
23.
Антонио
08.10.2022 21:42:29
2
43
За Бат Ви Бойко знаете ли кога ще ходя да се бия кога цъфнат налъмите както се казваше на село. Подкрепя той авроатлантическите ценности и Украйна. Прав е генерал Радев пълен неутралитет аз за чужди каузи и ТУЛУПИ няма и пръста си да мръдна. Ей да се хваща той Бойче курвата с отслабналия шапор и де се жертват те а не само да ми забременяват миски и да им купуват имения в чужбина.
22.
да мобилизират
08.10.2022 21:24:33
2
32
флегмите и в украйна, и там да пишат Глупости
21.
!!!
08.10.2022 21:23:33
1
66
Тези какво си мислят ,че ще мрат нашите синове ,а техните ще се скрият в чужбина.Тези от народното събрание живи трябва да ги запалим , ако го гласуват.
20.
Я си е мам..
08.10.2022 21:23:27
8
83
В България няма да съберете и 50 човека и турско да стане. ! Няма толкова тъпи че да отидат да се бият за корнелия, кирчо, бойко, валерко или за шибания бизнес който им пие кръвчицата ежедневно. Пръста си няма да мръдна. Даже ще помагам на врага да избеси гореспоменатите
19.
123
08.10.2022 21:22:41
41
19
Тъпи русоробски тролове! В НАТО има добре подготвени и оборудвани професионални армии и няма нужда от мобилизация. В северно азиатската ви московска блатна кочина има моГилизация на впиянчени мужици, въоръжени с давски превръзки и тампони изпратени на заколение за кефа на путя ви. България е в НАТО , колкото и това да ви бърка в Жопата и няма нужда от мобилизация, а ако има, вас русоробите майкопродавци и не ви щем, отивайте си на хОй да си пазите мизерната матушка при керченския мост и мАсква.
18.
6matarok
08.10.2022 21:03:16
8
18
interesno mi e dali se govori za mobilizaciq v germanistan i drugite zapadno evropeiski darjavi koito taka plamenno poddarjat ukranistan s orajia i moralna poddrajka, ili pak bendite 6te umirat za smetka na bogatite evropederasti koito iskat ot divanite da pokazvat sastradanie , tezi darjavi koito nai mnogo poddarjat ukraina i voinata da sabirat svoi voinici i da si gi pra6tat , iskam da vidq kak nem4ugite 6te se poserat kogato im kajat 4e 6te gi mobilizirat, 50% 6te umrat ot infarkt , o6te 30% 6te se samoubiqt, 20% 6te si smenqt pola i nqma da ostane nikoi koito da voiuva , da eba va6ata izvratena maika dolna
17.
Аз
08.10.2022 21:00:37
2
61
съм един от многото запасни които първо ще тръгнем към парламента,всс,прокоратурата,съда та после ако остане време ще отида на фронта!??
16.
XX
08.10.2022 20:48:08
13
15
И още,нещо! Често,докато пиша коментари,ме обиждате че съм проЗ,луд,пиян и т.н. Не ви се сърдя и мама ми каза същото. Нарочно ви пожелавам мобилизация,защото ме е яд,че мойта сиганска Русоуроспия губи и направи мобилизация.Сигурно пак ще ми напишете че съм проЗ,защото в ЕС и България,няма война и няма да има,съответно и мобилизацията има само в простата ми тиква.
Благодаря ви,вечно ваш ХХ!
15.
ХХ
08.10.2022 20:38:47
6
20
До 4

"Подготовката за тази война тече от март 2020." - поне от 2008. Оня ден румънецът каза, че тогаз нато е решило да присъединява Украйна.
14.
Последни новини!
08.10.2022 20:38:23
19
22
По руските медии показват масови арести на военни. В Москва е спряно движението и навсякъде има Росгвардия и ФСБ, извършват се масови арести на военни. Става интересно. Провала във войната подпали Русия отвътре.
13.
ХХ
08.10.2022 20:36:50
10
18
Дано да има мобилизация и редукция на про'с'таците! Евроатлантизмът има нужда от вас!
12.
Аз тръгвам, но само
08.10.2022 20:29:10
19
58
след Паси-то, Чехльо, Хр. Иванов, Ас Василев,. Ако те не са там- не ме търсете
11.
Аз
08.10.2022 20:18:49
2
47
Ей малоумни медийни рикошети от маймунска чекия...... спрете да тровите народа с глупости и си го набийте отзаде когато не искате.......
10.
Кокорчо
08.10.2022 20:16:13
7
55
Всичкото между 18 и 30 педрас. Къв запас кви 5 лв.
9.
Айде нема нужда!
08.10.2022 19:54:42
36
13
Стига ялови паникьорски локуми за опростачени русориби!
Тези простотии в стил пръцзидента Чехльо Хвърчилков са за ултраОпростачените анаЛрусороби.
Русмангалския въшлив катун гори, а джунгалската му армия в Украйна, мре, гладува, бяга, предава се в плен и губи територии всеки ден. Този въшлив катун, вече и Сан Марино, не може да нападне. А следващите 100 години ще ги ръбат въшките. Украйна свърши страхотна работа за всички и за България, като го нахака целия в мизерния дирник на прогнилата кенефна пРосия!
8.
Стършел
08.10.2022 19:46:11
5
79
Генерал Б.Борисов да отива на фронта като запасняк. Всички пенсионирани военни и полицаи с големи пенсии да отиват запас. Тези лица не са работили, а "служили" и взимат максимални пенсии. Да се издирят, защото има избягали в Германия, Австрия и други държави в Европа. Щом като имат опит с оръжие, на фронта да докажат дали си заслужават пенсиите.
7.
бре
08.10.2022 19:39:14
10
95
коато съм полагал клетва бяхме против НАТО-така че не ме търсете
6.
До европедерунгелите
08.10.2022 19:37:36
20
37
Валентин Вацев с апокалиптичен сценарий за война на България с Русия, така многознаещи шматки скоро ще имате лично възможноста да се изправите срещу руската армия
5.
Герберас
08.10.2022 19:33:27
2
42
Да не почнат оставки при военните сега???
4.
Аааааааааааааа
08.10.2022 19:31:32
5
50
Да на Латвия днес и беше отпусната 200 млн щ.д. помощ. Очертава се голям фронт. Подготовката за тази война тече от март 2020. Спомнете си колко танка на НАТО бяха прехвърлени в Европа.
3.
Мама
08.10.2022 19:28:59
1
34
Г. Русчев викат ли го?
2.
Хахахахаха
08.10.2022 19:23:31
4
66
Да ма хванат за *уя ,като искам да стана военен не съм годен щото съм над 40 сега да го духат
1.
Хайде, Флагман
08.10.2022 19:15:06
1
67
стига глупости! И вие ли се включвате в информационната война?
За това ли ви плащат?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русков Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори