×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отнети са служебните карти на полицаите, съпричастни с катастрофата с Любенов


07 Октомври 2022, Петък, 12:16 ч.
Автор: Флагман.бг

Демерджиев отправи въпрос кога друга система в държавата ще последва МВР и "ще идентифицира хората, които не изпълняват служебните се задължения или ги нарушават"

В много бърз порядък ще бъдат произведени дисциплинарни производства срещу двамата полицаи, съпричастни към катастрофата, причинена на Околовръстното шосе от Димитър Любенов, потвърди пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. На тях вече са отнети служебните карти и личното им оръжие.

"Изключително бързо "Вътрешна сигурност" направи всичко необходимо. Първо стана ясно от медиите, че вероятно има съпричастност или странно поведение на полицейски служители на място, визираше се една служителка особено, за която имаше данни, че се е държала по неадекватен начин. Събрахме доказателства. Установи се, че е имало патрул с двама полицай, този патрул е нарушил служебните си задължения и е процедирал по начин, неприемлив от наша гледна точка". Няма данни, няма камери, които да са заснели предаване на сума пари. Има установено паралелно движение за определен период от време, уточни вътрешният министър.

Иван Демерджиев отбеляза, че разбиранията им "за скорост с прокуратурата са различни" и "те доста често подхождат по-лежерно" и упрекна Темида в изкуствено създаване на проблеми.

"Как да градим доверие в тази ситуация? Как да градим взаимодействие в тази ситуация? Ако хората си взаимодействат, те не се подвеждат с цел да бъде дискредитирана едната страна", каза той по повод разследването на катастрофата и размяната на реплики с прокуратурата.

Демерджиев отправи въпрос кога друга система в държавата ще последва МВР и "ще идентифицира хората, които не изпълняват служебните се задължения или ги нарушават" и "колко години трябва да чакаме за това".

"В другите системи тези неща се случват в не по-малък обем. МВР не може да дава храна, да е на прицел, след като МВР ежедневно се чисти от тези хора. Г-н Гешев иска това положение да продължи. То е много комфортно за следствие, за прокуратура, за съд. Не е комфортно за обществото обаче, не е комфортно за държавата. В момента основно се прекрачват етични граници".

МВР е честен партньор. Всичко, което знае, своевременно стига до прокуратурата, подчерта вътрешният министър. Той е дал указания на шефовете на областните дирекции да му се докладват случаи, в които действията на МВР се саботират.

"Традиционно има лица, готови да продадат гласа си въпреки машините. Този път обаче много по-малко бяха тези, които проявиха желание да купуват такива гласове. Голямата част от тях бяха следени от полицията по места до последния момент – дали ще посегнат към тези гласове. В огромната си част те не посегнаха към тези гласове. Предполагам, че е комплекс от причини. Вероятно не са имали толкова голям интерес, осъзнавайки ситуацията, в която се провеждат тези избори. На това повлияха и много интензивните действия, които бяхме предприели. Техният ефект се видя, включително с ниската избирателна активност на места, където при купен вот тя нараства лавинообразно".

Демерджиев изтъкна, че МВР е установило "парите коя политическа сила ги дава".

"Прокуратурата не обича да разследва хората, които управляваха България допреди известно време, преди да започнат служебните кабинети. С такова впечатление оставам аз."

"Системата, която аз заварих, беше с изпуснат контрол и то не от вчера. Години наред са наказвани редови служители. Години наред политическото ръководство е тормозило професионалното. Задачата на политическото ръководство не може да бъде, за да репресира тези професионалисти, трябва да им създаде условия да работят и да създаде условия за упражняване на надзор над тяхната работа. През годините обаче се наблюдава интензивна намеса, с която политическото ръководство започва да прави безпринципни рокади, вадейки професионалисти и слагайки хора, които са им удобни за едно или друго нещо. Всичко това нанася изключително сериозни щети върху МВР. За да бъдат заличени тези щети, за да бъде възстановено МВР, трябват много повече от два месеца", обобщи в заключение Иван Демерджиев.


В категории: Животът


1
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
1
Коментара по темата
1.
Pol
07.10.2022 12:42:39
0
6
Какви карти ,какви оръжия им отнемате,бе?Трябва абсолютно всичко,което притежават да им се конфискува,дори и на техните близки ,които са намазали от далаверата.А те самите в панделата при бай Ставри.Какво ги жалите.Заради такива продажни полицаи народа загива.Ама всички са навързани.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите
В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори