×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП отказаха разговори с ГЕРБ: Обещахме, че няма да влезем в коалиция на кражбата


ПП отказаха разговори с ГЕРБ: Обещахме, че няма да влезем в коалиция на кражбата
От ПП не отговориха ясно какво ще правят, ако мандатът за съставяне на правителство отиде при тях
07 Октомври 2022, Петък, 11:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Няма да предложат председател на парламента, той трябвало да е от най-голямата политическа сила

"На Националния съвет единодушно беше взето решение, че "Продължаваме промяната" ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ." Това обяви съпредседателят на партията Асен Василев на брифинг в БТА-София. Заседанието на партийния орган било вчера. 

"Над половин милион подкрепиха "Продължаваме промяната" с ясното послание, че ние няма да влезем в коалиция на кражбата. След изборите ние правим точно това, което сме обещали на нашите избиратели", добави Василев. ПП дори нямало да отидат на разговори с ГЕРБ. 

"Българските избиратели бяха изправени пред много ясен избор - от една страна, управление, което те успяха да видят последните осем месеца; от друга страна, връщане към управлението на ГЕРБ и г-н Борисов. Изборът беше направен. Оттук нататък мандатоносителят има възможността и правото да сформира кабинет - така както ние като победители в изборите миналата година направихме една много трудна, много сложна коалиция, която беше организирана на принципа, че трябва да има нов модел на управление", каза още Асен Василев.

"Най-важното нещо за България в момента е да има стабилно управление. Както казах, ние ще бъдем конструктивна опозиция. Няма да пречим на сформирането на кабинет и имаме редица политики, които искаме да подкрепим, и се надяваме да бъдат приложени", добави Василев. 

Другият съпредседател на ПП - Кирил Петков обяви от своя страна, че от срещите им с българските граждани станало ясно, че за тях най-важно наистина е "как ще минат тази зима". И по тези политики те наистина щели да бъдат конструктивна опозиция. След това Петков изчете дълъг списък с техните приоритети, сред които "закон за антикорупционната комисия с разследващи функции", въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор от български съдия, увеличаване на минималната работна заплата на 50% от средната от 1 януари (което означавало тя да стане 860 лв.), увеличаване на пенсиите с 20%, нова дефиниция за енергийна бедност и две тарифи за ток, газ, вода и парно на база консумация.

По всички тези теми ПП били готови да работят с всички политически сили и щели да са конструктивна опозиция. 

След въпрос на "Флагман" заявиха, че няма да предложат председател на Народното събрание. Ще номинират само заместник-председател. 

"Знаем, че по традиция председателят се излъчва от най-голямата политическа сила", обясни Асен Василев. 

Попитани какво ще правят, ако ГЕРБ не сформират правителство и вторият мандат за кабинет отиде при ПП, той отговори: "За втория мандат: ако той дойде при нас, - силно се надяваме ГЕРБ като национално отговорна и опитна партия да успеят да сформират кабинет, - ще проведем Национален съвет, ще проведем обсъждания, ще свикаме пресконференция и ще ви кажем какво сме решили."

Същото важало и ако се стигне до трети проучвателен мандат за съставяне на правителство. 

В ПП не очаквали да има разцепление в тяхната парламентарна група. 

"Нашата дефиниция на евроатлантическо правителство е евроатлантическо правителство без корупция - тази част е много важна", обясни Кирил Петков. 

На въпрос на "Флагман" - защо предпочитат да има правителство на ГЕРБ вместо предсрочни избори, Асен Василев отговори: "Не го предпочитаме ние, предпочете го българският избирател. А ние винаги сме казвали, че е много важно България да има редовен кабинет, а не да минава през цикъл от избори."

Василев подчерта, че ГЕРБ е поставена на първо място от избирателите - затова те трябвало да направят правителство. 

"Това не е концерт пожелание на политическите партии. Затова ходим на избори", обясни Асен Василев.

След коментар на "Флагман", че ГЕРБ имат само 67 депутати, Василев припомни, че и ПП са имали толкова в предишния парламент. 

"И с 67 депутати сформирахме кабинет. ГЕРБ сега имат 67 депутати", добави съпредседателят на ПП. Според него правителството трябвало да е на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", които свалили кабинета на Кирил Петков. Сега те имало мнозинство. 

След пояснение от "Флагман", че "Възраждане" вече са отказали да влязат в коалиция с ГЕРБ, Асен Василев отвърна: "Това е проблем на мандатоносителя."

От ПП обясниха и че не биха подкрепили вариант парламентът да избере сегашното служебно правителство като редовно. Те имали доста критики към служебните министри. Асен Василев даде за пример енергийния. 

Кирил Петков обясни, че всякакви подобни варианти, наричани и експертно правителство или такова националното съгласие, всъщност били завоалирана коалиция. 

ПП принципно подкрепяли предложението на "Демократична България", което те ще внесат в парламента, за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна. Все пак трябвало да разгледат детайлите в него. 

От ПП отхвърлиха и вариант да си слеят групата с тази на ДБ. 

На въпрос на "Флагман" - какво означава заявката, че няма да пречат на ГЕРБ да съставят правителство и това означава ли, че няма да участват в гласуването в парламента, така че то да мине, Асен Василев отговори: "Не. Не четете някакви парламентарни, как да кажа, хватки в цялото това нещо. Ние ще гласуваме "против" кабинет на ГЕРБ. Няма да пречим на разговорите, които те провеждат с другите политически сили."


 


В категории: Политика


Мъж почина при пожар в Трявна
Мъж почина при пожар в Трявна 21/05/2024, Вторник 13:20 0
25
Коментара по темата
25.
абе
08.10.2022 10:49:31
0
1
Простия си остава прост - никой не предлага коалиция -търси се изход от кризата създадена от прецендента - или по просто казано - експертно национално отговорно правителство подкрепено от всияки партии ..а дано ама надали .с прости и бедни хора НЕ става
24.
Метин
07.10.2022 21:58:45
1
3
Про100 Кирьо пак не разбрал. От теб се иска да си напишеш като домашно каква да бъде политиката и икономиката в страната ни и Герб и сие да го изпълняват като комсомолско поръчение.
23.
До 17
07.10.2022 20:45:35
2
4
Нагледахме се и се напатихме от умнокрасивите, благодаря!
22.
Mecho
07.10.2022 18:11:11
4
4
"ПП" Ако наистина се борите за не на Корупцията и не на Кражбите МАХНЕТЕ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ И ДАЙТЕ НА НАРОДА ДА РЕШИ С БЮЛЕТИНИ КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ. ВИЕ НИАМА ДА ИМАТЕ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10% ЗА ВАС ЩЕ ГЛАСУВАТ САМО ДЕТО СА НА ХРАНИЛКА И РОДНИНИ.
ВИЕ СТЕ ПО КРАДЛИВИ И ОТ КРАДЕЦ
ТОЙ НАЙ НАКРАЯ НАРОДА ЩЕ ВЕ ИЗГОНИ С МОТИКИТЕ СТОЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ.
ПОЗДРАВИ ОТ МЕН
21.
ХХ
07.10.2022 15:29:42
3
7
То па тия една истина да са казали....
20.
до 15
07.10.2022 14:48:25
4
8
Явно ти си трол за партия гроб. Служебното правителство се назначава от пРезидента и той носи отговорността за цялостната му политика, а не министрите, така, че тази ти опорка издиша отвсякъде. Та фактите са, че сваленото правителство беше на 6 м. и герб, в коалиция с дпс и вгъзраждани със съдействието на итн го свалиха, нищо, че пак имаше война, предстоеше тежка зима и всичкото бла-бла и реване дето сега го редят победителите. ПП и ДБ дето ги свалихте, че са некадърни и сега им се молите да ви измият очите за пред света, не говорят за управление и дори напротив, не се натискат да управляват, щот нали мнозинството избиратели не ги ще, а предоставят тази задача на спечелилите изборите герб, заедно с естествените си коалиционни партньори от дпс и другите боклуци, да покажат какво могат. Айде сега давайте обещаното: Ред в хаоса, бензин по 2 лв., 3 пъти по-ниска инфлация, евтино олио и парно, високи пенсии и МРЗ, магистрала струма и хемус за 1 г.
19.
ППНА
07.10.2022 14:11:50
5
8
Партията на педе--ра..си.те,наркоманите и алкохолиците,2023 год.по това време ще са при чалгаря.
18.
Изначало
07.10.2022 14:05:08
8
7
самото име на партията ГЕРБ е сбъкано ...
"Граждани за европейско развитие на България " ???!!!
Граждани , а къде са селяните ?
Европейско "развитие" ??! Баси развитието да си винаги на опашката !
Тогава кое е вярното в името на ГЕРБ ?
Само България остана !
17.
Не не не
07.10.2022 13:53:22
11
14
Стига мутри, сикаджии, висаджии... нека дадем път на млади и образовани хора. Герб изкрадоха всичко и дадоха всичко на мутрите
16.
Не герб
07.10.2022 13:51:45
10
9
Не на герб
15.
до 11
07.10.2022 13:33:24
10
11
Струва ми се, че си много вещ с погребенията... Да не би да работиш като гробар? С лопатата и после да крадеш от гробовете? Всяка втора дума - гроб.
Нали знаеш какво е казал народа - който гроб копае, сам пада в него.

Относно другите опорки... ще перефразирам "Не пиши тъпо, българино!" Простите Педали сами върнаха на власт ГЕРБ с некадърното си управление. Съборили ги след 6 месеца....Бързо (или удобно) забравихте, че Тъпото и Облещения бяха министри и в служебното правителство. Да припомня ли за завод за електромобили, за спреният газ? За инфлацията??? Не сваляне, а бой с тоягите и с шутове навън от парламента. И са нагли пак да говорят за управление?!?
14.
Котора
07.10.2022 12:58:54
4
11
Буклуци.
13.
хаха
07.10.2022 12:23:13
12
12
някой май е на смяна цял ден да цъка минусчета на хранилката по тиквунсс хахахаха, жалка раота
12.
И правилно
07.10.2022 12:11:54
19
23
С мафия не се преговаря !
11.
Някой
07.10.2022 12:07:10
31
28
Браво! Точно така. Никакви преговори с тия гробаджии. Погребаха България и изгониха хората. Боко ще се допогребе ако се коалира с израждане и дпс официално. Иначе задкулистно си играят заедно, ясно е
10.
Гражданин
07.10.2022 12:06:16
32
28
Никакви преговори с Мутрата,пълна изолация на ДПС и ГЕРБ
9.
бокича болен
07.10.2022 12:00:14
33
30
няма да му мине номера на тиквичко този път
8.
Браво !
07.10.2022 11:54:47
42
31
Браво ! Ето това е мъжка дума и мъжка постъпка ! Продължаваме промяната излязоха хора и държат на думата си ! Аз съм от Възраждане, но в този случа Кирил и Асен ме изненадаха приятно. Герб и ДПС са най-крадливите и корумпирани партии и трябва да останат в миналото, няма място за тях. ДБ е диктаторска партия, по маниер на Зелените в Германия. Сега Германия е в разруха откакто те са на власт.
7.
Fak
07.10.2022 11:49:38
31
45
Боли ме фара дали Пидала Кокорчо и Лудото Кирче искат да се коалират или не искат.
Като отида в магазина виждам какви цени ми докара промяната, галопираща инфлация която е имаше при червените куртизанки .
Сметки за ток, вода, парно ще са в пъти по-високи за последните три десетилетия, аз дайбъ мамата на променливите да ебъ.
6.
Има ли чекмеджетаааа
07.10.2022 11:36:39
34
45
Събориха правителство на 6 месеца, сега коалиция искали. Деева мафиотите ви деева.
5.
Дългия
07.10.2022 11:32:30
19
42
Айде и Кирцата на изхвъргачката на пролет. Другите които да се готвят са Пинокио и кака Корни!

"Системата ма изплю"
Дон Славуций - Учиндолски
4.
математик
07.10.2022 11:26:39
9
40
Номерца !

Да изчакаме Третият мандат, който ще бъде даден на набутаният насила в Парламента, Стефан Янев.
Тогава всички ще подкрепят "Правителство на супермалцинството", заради майка България.

Ей затова социолозите не разбраха откъде Янев получи 5% от избирателите а никоя социологическа агенция не разбра това.
Два час след края на изборите и то от "паралелното" преброяване се появиха тези 5%.
3.
7
07.10.2022 11:23:17
23
35
Сами се закопаха! Много си вярват, но сега всички ще ги изпързалят.
2.
Хахахаха
07.10.2022 11:21:56
31
50
Много ясно! Никой не иска да преговаря с корумпирани мафиоти.
1.
На гроздобер в Исландия
07.10.2022 11:21:45
8
4
Lisitzov ti koq partia si HFCB li CKAT

Ili borisov4e
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
12 търговци на гласове отиват в ареста 12 търговци на гласове отиват в ареста За друг вид престъпления в рамките на операцията са задържани още 33 лица Делян Пеевски: Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС Делян Пеевски: Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС Пеевски посочи още, че предложението на лидера на ДБ е включвало пенсиониране на Бойко Борисов Ексобластният управител и купувачът на Митницата в Созопол с реакция след статия на Флагман.бг Ексобластният управител и купувачът на Митницата в Созопол с реакция след статия на Флагман.бг Според бизнесмена Крепостната стена и терасата върху бойната кула на Стария Созопол били съвсем различен казус с незаконно строителство, свързан с друг областен управител - Константин Гребенаров Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Голям успех за бургаския ветроходец  Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Гринча е в серия от 3 поредни победи, а в последния си мач печели Интернационалната титла на световната боксова федерация WBF с нокаут в 9-ти рунд, срещу коравия Дауди Мгая „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения
Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори