Рецепта за целувки с лешници и какао
Вижте как да ги приготвите
Необходими продукти:
белтъци - 4 бр.
захар - 280 г
какао - 15 г
лешници - 280 г (орехи)
ванилия
течен шоколад - за слепване
шамфъстък - 2 с.л. за декорация
Начин на приготвяне:
Белтъците и захарта се разбиват в метална купа на водна баня с телена бъркалка, докато захарта се разтопи. След това се разбиват с миксер до получаване на връхчета. Смлените на ситно лешници и какао се добавят на порции и се разбъркват внимателно с шпатула. Добавя се и ванилията. Готовата смес се изсипва в еднократен пош, отрязва се връхчето и върху хартия за печене или килимче за френски макарони се шприцоват кръгчета на разстояние едно от друго. Пекат се ароматните целувки на 110°C за около час. Когато изстинат, се слепват с течен шоколад и се овалват в шамфъстък нашите целувки с лешници и какао.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
