×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цените в гръцките магазини два пъти по-ниски от тези в България


Цените в гръцките магазини два пъти по-ниски от тези в България
Редица основни храни в България са по-скъпи отколкото в Гърция
10 Септември 2022, Събота, 13:00 ч.
Автор: Флагман

Спекула вдига цените на основни продукти в магазините, смятат потребители

Истинска спекула се вихри с цените на основни хранителни продукти в България, показва проверка на колегите от вестник "Труд". Изданието сравнява цените на някои основни храни, които се продават в една и съща верига магазини в България и в Гърция. Оказва се, че у нас някои цени са 30-40% по-високи отколкото в южната ни съседка.

За проучването специално са подбрани храни, които не са произведени в България или Гърция. Причината за това е, че има разлика в най-масово отглежданите земеделски култури у нас и в Гърция. Например в България е износител на пшеница, а Гърция на маслини. Освен това има разлика в субсидиите за фермерите в двете страни, в климата и условията за напояване също има разлика. Всичко това може да бъде използвано като обяснение защо в Гърция цените на много храни са по-ниски. Затова сравняваме цените на храни на едни и същи производители, които се внасят и в Гърция и в България от една и съща верига магазини, която работи и в двете държави.

Холандската отлежала Гауда в разфасовка от 450 грама у нас струва 9,99 лв., а в Гърция цената е 3,75 евро. Става въпрос за една и съща фирма производител, еднакъв срок на зреене на гаудата и за едни и същи разфасовки, но в България цената е с 36% по-висока. Още по-голяма е разликата в цените на сиренето Грана Падано, което у нас се продава по 8,99 лв. за разфасовка от 200 кг. Абсолютно същото сирене в Гърция е 3,29 евро. У нас цената му е с близо 40 на сто по-висока.

Редица производители, които използват собствена дистрибуторска мрежа, продават стоките си на различни цени в различните пазари. Най-често пазарните стратегии са две. При първата в страните с по-ниски доходи продават стоките на по-ниски цени, за да бъдат достъпни за доходите на местното население и хората да ги купуват. Втората пазарна стратегия е, когато търговецът или производителят не могат да разчитат на голям оборот в страна с по-ниски доходи, да се опитат да продадат стоката на по-висока цена като я включат в по-висок ценови сегмент от пазара. Логиката за търговеца е, че когато малко хора купуват стоката, поне да я взимат на висока цена.

Оказва се, че у нас прилагат втората пазарна стратегия и се опитват да продават вносното сирене като луксозна стока. За повечето жители на Европа сиренето е просто основен хранителен продукт. А у нас се превръща в лукс и килограм Грана Падано излиза 44,95 лв. Човек на минимална заплата за един месец работа може да купи само 16 кг. от това сирене. А в Гърция с минималната заплата може да купят 43 кг.

В България продават сирене Ементал в разфасовка от 400 грама за 8,49 лв. В Гърция в магазин от същата търговска верига, абсолютно същото сирене е на цена 3,49 евро. У нас цената е с 24 на сто по-висока. В България Моцарела в разфасовка от 250 г. струва 4,49 лв., а в Гърция разфасовка на същия производител от 125 грама струва 0,99 евро. Оказва се, че цената у нас за килограм от сиренето е с над 15% по-висока отколкото в Гърция, и то при положение, че по-принцип по-големите разфасовки, каквито продават в България, са по-евтини.

Свиваме покупките на храни

Високите цени на храните доведоха до свиване на продажбите. През юли има спад с 10,5% на оборота при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия в сравнение със същия месец на миналата година, обявиха от НСИ.

Това е втори пореден месец на спад на продажбите на храни и напитки на годишна база. През юни намалението беше с над 3 на сто.

Тенденцията за свиване на покупките на храни започва още от началото на войната в Украйна. През всеки от месеците от февруари до юли има спад на продажбите на храни и напитки спрямо предходния месец. През юни и юли свиването на продажбите е съответно с 2,5% и 3,5% спрямо предходния месец. Данните на НСИ показват, че колкото повече нарастват цените, толкова по-голям е спадът на продажбите.

Свиване на потреблението е единственият начин за стопиране на инфлацията. Пазарната логика е, ако хората се запасяват и пазаруват повече, цените да нарастват. А при свиване на търсенето цените ще нарастват по-малко, а в редица случаи може дори да бъдат понижени. Именно с цел свиване на търсенето и предпазване от риска от трайно повишаване на инфлационните очаквания в четвъртък Европейската централна банка повиши основните си лихви с 0,75%, което досега в историята на еврото не се беше случвало. Освен това ЕЦБ обяви, че повишения на лихвите ще има и при следващи заседания на Управителния съвет.

За втори пореден месец има спад в продажбите на компютри и мобилни телефони. През юни оборотът в търговията с компютърна и комуникационна техника се сви със 7% спрямо предходния месец, а през юли спадът е с 5 на сто. През юни и юли има и спад на онлайн продажбите спрямо предходния месец - съответно с 3,4% и 2 на сто.

За разлика от храните, където има сериозен спад, продажбите на дрехи и обувки нарастват значително. Пред юли оборотът в търговията на дребно с облекло, обувки и кожени изделия е с близо 30% по-висок спрямо същия месец на миналата година.

 

 




В категории: Бизнес


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
49
Коментара по темата
49.
Други са народните обирджии
13.09.2022 11:14:36
0
1
Точно Кауфланд смъкнаха цените на много вносни стоки, които се продаваха тук на баснословни цени. Обществена тайна е, че много собственици на магазини не зареждат прескъпо от спекулантите наричани "търговци на едро", а пазарят от Метро и Кауфлан и после продават на печалба стоките в магазина си.
48.
Теодор
12.09.2022 18:46:58
4
2
Ама продължавайте да пазарите в лидл кауфланд и Метро че да ви клатят яко. Усещате ли как ви влиза мазно мазно, и още по навътре ще влезне продължавайте да пазарите от веригите и да си давате труда за тях без пари, пък после ревете че ви е скъпо
47.
Сравнени са едни и същи стоки
12.09.2022 09:43:10
1
8
Сравнени са стоки, които се продават както в Гърция, така и в България. Кой в Гърция ще си купува скъпо олио "Калиакра", скъпи млечни продукти "Родни стряха", скъпо сирене "Маджаров", та да може да се сравнят цени? Българското е скъпо и скапано, така че е практически непродаваемо в останалия свят.
46.
Обръчи от фирми
12.09.2022 09:38:44
1
3
Цените не са високи, защото работниците които произвеждат млякото и сиренето взимат високи, не са високи и защото персонала на българският Лидл взима колкото колегите си в Гърция (нищо че вършат една и съща работа), а защото стоките между производитела и търговеца на едро минават през обръчите от фирми на БСП, ДПС и ГЕРБ. Високи бяха при Бойко от ГЕРБ, високи са и при Гълъба на Радев от БСП.
45.
Дачо
12.09.2022 07:42:37
3
4
Намерихте с какво да правите сравнение!!!Те хората само Гауда и Грана Падано си хапват,!! Когато правите нещо,направете го както трябва, сравнение на цените на основните хранителни продукти ни дайте.Ние знаем,че в БГ отдавна ни цакат с цените!!!
44.
Бастри
12.09.2022 07:21:33
7
3
Типична статия , по която простия българин ще почне да реве , цакат ни , лъжат ни и т.н.

А всъщност статията е грешна , пошла и подвеждаща.

Извадени 5 вида сирена , за които не се знае нещо много важно , срока им на годност.Да не говорим че магазините има индивидуална стратегия на всеки магазин.

Но питам , зако не са сравнени други стоки , ами тези пет сирена.Просто при другите няма разлика.Аз поне често пазарувам в Гърция и мога да потвърдя , няма разлика в цените.
43.
Оня с коня
11.09.2022 23:25:06
0
4
Вие сега ли разбрахте че е така или се правите че не знаете че от години тука в България ни цакат яко със цените на хр продукти на гориво и на кво ли не и това продължава значи или сме богата нация и не на бърка или сме народ от мазохисти и така ни харесва а има и трети вариант или сме заспал народ което 2 и 3ти вариант е по вероятен
42.
Неуязвимият!!!!!
11.09.2022 19:07:27
1
5
Много лъжат българските,а също арменските търговци,търговските,от цяла България,навсякъде,във всеки,супер маркет,продават,не по-евтино,а по-скъпо,с надценка над 50 стотинки,та чак,по един,два,а и някои неща,с повече,от три лева,а много често отгоре,над това,затова,а и за лошото им,невъзпитано,кисело,често пъти,в много магазини,даже,заядливо,с клиентите им,подозрително,а почти винаги,много от тях,с криво отношение,заради,това,че продават,боклуци,храна,за прасета,иначе,на реална цена,за цялото им неуважение,лъжа,измама,към,клиентелата,им,задето,са се опитвали,като,ги попитате,хубаво,ли им,е сиренето,кашкавала,а те,за да го пробутат,лъжат,а казват,да,за да излъжат,ако,човек,не могат,то масата,от хора,Люси,да го купят,а те,продуктите,им,пълни,по-мазното сирене,с палмово масло,с палмова мазнина,а по-сухото им,сирене,удря,бие,отвсякъде,на сухо мляко,в киселите им,млека,отвсякъде,се чувства,че са пълни,вътре,ако са по-мазнички,а и по-рядко,на заквасена,сметана,нахранете,ни със суроватка,няма да се учудя,на всякакви,шашмалогии,включая,мошенически трикове,Абе,имам,милиони,чак,джипове,си мислел,някой търговец,имам,а въртя,бизнес,продавам,сирена,кашкавали,мляко,пълно,с палмово масло,със сухо мляко,със сметана,какъв,бизнес,въртя,пък,съм,и милионер,колкото,да ги излъжа,хората,каква ,,качествена ,,продукция,продавам,ама Бог,май е казал,и вън на такива търговци,търговки,бизнесмени,бизнесменки,също,и от рая,да,бе,даа,но споко,има,къде,такива,чак,на оня,свят,да са!!!!!!!Да плачат,чак,да скърцат,със зъби,от яд!!!!!ю да!!!!!
41.
Иво
11.09.2022 18:44:48
1
16
В момента фирмите на партия "Герб" по команда вдигат цените в месопреработвателната,млечната промишленост и навсякъде,където години се създадоха партийно отчитащи се и зависими фирми!
Идваме на власт-нормализираме цените!
Доходите и цените на основни хранит. Продукти и лекарства са несъответсващи!
Само в БГ!
10 години унищожаване на един народ ,уличени в кражби за милиарди и пак кандидати за власт,лъжливи и крадливи с вдигнати глави!
Много харесвам/и единствено/мисълта на Б.Борисов за лошия генетичен материал в БГ!
40.
До 39
11.09.2022 17:12:57
0
11
39 много си тъп. Ама много наистина!
20%-30% са по-ниски там цените.
Айде сега сметни и колко е разликата в заплатите. Тогава на колко процента ще отидат???
39.
Интересно
11.09.2022 12:33:07
19
5
Не видях нещо да е два пъти по-евтино? За тези които не знаят 1 евро е приблизително 2 лева. Умножете гръцката цена и след това сравнявайте. Относно избраните "продукти", баба ви и без гауда е оцеляла.
38.
Гражданин
10.09.2022 19:53:58
30
10
Ма ей в къде е Гърция, че и Турция, като искате евтино преселвайте се...кой ви спира !?
37.
Възмутен теляк
10.09.2022 19:53:23
12
16
Фейк. Отделни стоки може, но като цяло не е вярно.
36.
То само с ементала ни е проблема
10.09.2022 19:13:38
6
37
Болници и университети - търговски дружества.
Американски тецове ни дерат кожата понеже сме подписали договори да им изкупуваме произведеното. Евтеният ток от Аеца цената му вързана с тази на тецовете. В момента правят луди печалби вместо да отделят цените. Както други държави вече го направиха.
Канадска фирма ни копае златото без да видим и един лев от цялата работа. Природозащитниците мълчат!
Нефтеното пристанище на Доган!
Нефтозавода уж руски пък в момента изнася гориво за Украйна като за световно. Луди печалби.
Държавния оръжеен завод на загуба по време на война!
Всичко наопаки!!! На другите европейски държави.
Наопаки друг път. Всичко е мислено и с години и работи като една добре смазан машина но не за народа а за шепа хора. Хем ги знаем и пак за тях на избори. Явно наистина сме мазохисти.
35.
ХХ
10.09.2022 18:56:51
3
12
До 13

"... В Германия прясното мляко литъра е 50 евро цента..." - не знам къде ги виждаш тези цени от преди повече от 10 години, но и тогаз млякото по 50 цента и да се къпеш в него не ставаше.
34.
XX
10.09.2022 18:53:15
3
18
Е и? Българите са евроинтегрирани, богати и доволни. Единствените протести са срещу ниските цени на газта.
33.
Фармацевт
10.09.2022 18:49:23
1
24
За лекарствата следете складовете на прекупвачите. Преподават се по няколко пъти преди да стигнат до аптеките. В чужбина също много от лекарствата без рецепта се продават по хранителните магазини. Това също им сваля цената. В България го забраниха. Защо ли!???
32.
До 31
10.09.2022 18:44:07
1
14
Там спекулата е още по-голяма. Горе долу принципа е същият. Но там има и друго. Българските лекарства масово се продават в чужбина. Но там държавата се е намесил и има някакъв таван на цените така да се каже. Докато тука е останал изцяло пазарният принцип. Което не е лошо ако имаше фаир плай.
След което обаче същите тези български лекарства се изкупуват на обратно пак не толкова скъпо понеже пазара се регулира от държавата. Обаче това транспортиране напред назад точно то оскъпява крайната цена. Но това прекупвачите не ги бърка защото те си взимат двойна печалба. Същото се случва и с чуждите лекарства но по обратният ред. Обаче това обвързва цените на лекарствата с тези на дизела. Нищо че се произвеждат в България. Затова сега пак рязко скачат.
Абе много сложно стана,направо се обърках. Така се получава когато държавата се меси където не трябва, а където трябва нехае.
31.
Пенсионер
10.09.2022 18:19:06
1
18
Ами лекарствата дайте сравнение
30.
Леле
10.09.2022 18:11:27
2
25
Значи по логика заради един картел дето паразитира върху нас ни прецаква качествения живот....Мама ви мърши трепане туй за всички алчни гъзове ще се лее кръв ако трябва стигнахме дъното
29.
Бриго Бичкията
10.09.2022 18:00:20
2
28
Миналата седмица си заредих от Италия два стека мляни домати 500мл./ 0.59€.
В БГ са по 4-5 лева пак внос от Италия.
28.
До 24
10.09.2022 17:47:47
3
15
Не е това! Понеже хранителните магазини са много в България там конкуренцията е жестока. Там принципа наистина е пазарен! Затова ония от промяната удариха на камък опитвайки се да регулират цените точно там. Това никой няма да може да го направи.
Така: Този ементал не идва директно от италианската ферма! Първо се изкупува от прекупвачи, най-често българи (няколко фирми). После се транспортира до България с през български фирми 2-3 са най-редовните. След това се съхранява в складове. И там работата е двама- трима собственици.
При тези двама трима няма пазарен принцип. Няма и как да има. Там всичко е на договорки!
И ето къде е ролята на агенцията за защита на конкуренцията!
А същата тази агенция за да отчете дейност ходи по хранителните магазини и пише едни доклади как имало картел точно в най-пазарният сектор в България.
27.
Хан Курбан
10.09.2022 17:32:57
2
54
Във Франция, в обикновен магазин редовната цена на 250 гр. масло Президент €1.99. Килограма излиза под 16 лева! Дайте цена на най-евтиното масло тук да сравним! Спекула не, ами АДСКАТА СПЕКУЛА е в България! С всички стоки без изключение!
26.
ДЖО
10.09.2022 17:31:19
5
18
В Гърция на плажа само българи. А на Акропола колко ли са ?
25.
До 19
10.09.2022 17:30:46
3
21
Евала за коментара-това е истината 1:1. И всички бленуват за национализация, ми то при картел е същото.
24.
Извод?
10.09.2022 17:28:40
2
43
Твърдение:
Цените в гръцките магазини два пъти по-ниски от тези в България

Извод:
Гръцките магазинери са поне 2 пъти по-малко алчни от българските си колеги
23.
Айде пак!
10.09.2022 17:24:17
5
21
Флагмани това всички го знаем. Все пак браво за "разледващата журналистика". Но ако искате да приличате поне малко на истински журналисти е добре да проследите първо пътя на стоките а не само да отскочите до кварталният Лидл.
Транспорнтни фирми, складове, прекупвачи и т. н.
Аз ли да ви уча как се прави стойностна журналистика. От колко години сте в бизнеса. Стига сте писали за келешчета с две цигари марихуаната в джоба. Кажете му на ония с оградата че е време за развитие! Не бъдете част от овчия народ който критикувате!
22.
ДЖО
10.09.2022 17:21:40
4
16
Гърция е в EU и паричната и единица е ЕВРО. Инфлацията е 10%.
21.
Бай....до 19
10.09.2022 17:12:56
3
16
Калинките са най- ебливите същества на планетата! 30 и повече сексуални контакти на денонощие!
20.
Петкан
10.09.2022 17:10:51
3
7
Вижте и цените на Lidl.de broshura.
19.
До 17
10.09.2022 17:04:13
4
39
Не е пазарна икономика мой човек, а картелна. Ако не ти е ясно кой държи складовете а всичко останало преди да стигне до крайния потребител в България мога да ти обесня.
Ще ти дам жокер: В България големите бизнеси се въртят от едни и същи хора. Чуждестранните инвестиции са на нула. Кои мислеш че са тези хора???
Да ти подскажа ли още малко!
Виж на кой са хора тези от институцията за защита на потребителите и тези от защита на конкуренцията. Информацията е публична. От там може да видиш и по някои други институции и институцийки. 20% твърди процента електорат са точно от калинките, техните фамилии и такива заблудени като теб.
Ако пак не се сещаш ще ти напиша направо имената им. На калинките имам предвид. Другите всички ги знаем кои са!!!
18.
Бай....до 17
10.09.2022 17:03:31
15
16
Да, време е за Национализация ! Предпочитам 150 чорбаджии отколкото 150 000 ! Нещастници!
17.
123
10.09.2022 16:47:51
14
27
Ама как, моля ви.....още утре някой "икономист" от харвард /университета на слабоумните/ ще обяснява как това не било спекула, а пазарна икономика. Да ви пикам на икономиката. Време е за тотална промяна.
16.
До Митев номер12
10.09.2022 16:42:18
3
33
Не знам кой ти е казал че гърците пазаруват в България щото било по-евтино. Единственото заради което идват са българските проститутки и тук там заради снега!!!
Понеже държавата ни е скъсана от всякъде след едно некадърно 12 годишно управление. То на българските жени друго не им остана освен да продават телата си на мъжете от съседните нам държави. Албанците и македонците и те за това идват.
Митев отиди до Банско и сам ще се увериш.
Струва ми се че скоро и мъжете ще ги чака същата участ ако пак попаднем под същото управление.
15.
Иван
10.09.2022 15:11:34
1
61
Липса на държава+овчедушен народ е =на тези спекулативни цени!
14.
Abc
10.09.2022 14:35:14
3
56
Гледам брошура на Лидл за юли месец 125гр. Масло родна стряха на промо е 1.99лв сега същото пак на промо е 2.99лв вие си правете изводите за цените .
13.
Факти
10.09.2022 14:34:37
8
59
В Турция е по-евтино, в Гърция също. В Германия прясното мляко литъра е 50 евро цента тук е 3 лева.
12.
Митев
10.09.2022 14:26:51
11
34
Съвсем съм объркан,гърците пазарували в България, защото било по евтино,сега пък цените в Гърция били по ниски,на кого да вярваш???.....
11.
Кую
10.09.2022 13:45:06
31
48
Защото ни управлява пилот със крива ракета.
10.
Сред 12 г. герб
10.09.2022 13:43:46
6
72
И заплатите им 2 пъти по високи
9.
Владимир Владимирович
10.09.2022 13:39:36
13
51
Тролове,точно с Лидъла и цените в тях е неподходящо да го преписват на Почтените. Това се случва вече 10г, при 9 управляваш Барба Ганьос
8.
Владимир Владимирович
10.09.2022 13:37:15
11
28
До 6
Дали?Аз купувам българско сирене без "" на около 13 лв/кг. Колко струват посочените от тебе?

До 5
Не е от 1 г, а откакто са се появили Лидълсите в България вече 10г, тука в Румъния и Сърбия са им най-скъпите магазини. Виждал съм 1 съща стока в случая пица салам 330гр(около този грамаж мисля че бе) , тука 3.59лв,в Западна Европа 1,89 евра но опаковка с 3 пици х 330гр
7.
Докато ни управляват пендели
10.09.2022 13:35:33
36
42
Всеки ще прави каквото си иска. Кирчовци, кокорчовци. Защо се учудвате. Кой гледа насериозно на обратни а? Ами никой.
6.
До 1
10.09.2022 13:30:50
14
48
Личи си,че мама и тати ти пазарят.Незнам дали си влизал в магазин хранителен но ще ти дам един прост пример -българско краве “сирене” е значително по скъпо от тези “вносни буклуци” като “моцарела”,”чедър” и т.н
5.
калиспера
10.09.2022 13:27:47
40
50
Нормално е ! Такива специалисти ни управляваха 1 година, че вече незнаемЕ с кви кинти какво може да си купимЕ. А и се гласят още да ни ''оправят''
4.
В Гърция съм
10.09.2022 13:18:25
13
44
Не е по-евтино в Гърция, но е в пъти по-хубаво. Няма място на плаж Blue. Само българи.
3.
Диян
10.09.2022 13:16:53
5
67
Измет огромна България си отива със светлинна скорост,как на никой не му е жалко ве какво измислено непотребно племе сме
2.
Доктор Албан
10.09.2022 13:14:05
6
85
Измамници отвсякъде! Сигурно имаме едни от най-високите цени на хранителни стоки в Европа!
1.
Asen
10.09.2022 13:13:53
14
77
Браво на Лидл! Намерили са начин да дерат малоумниците, които са им клиенти. Защо тогава да не го правят?

Докато има балъци да купуват тия вносни боклуци на безумни цени, ще има и такива като Лидл и Кауфланд да им ги продават!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори