×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Apple официално представи новата серия iPhone


Apple официално представи новата серия iPhone
Ключови думи: Apple, iPhone, нова серия, iPhone 14
08 Септември 2022, Четвъртък, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

12-мегапикселовата основна камера може да се похвали с по-голям сензор и по-големи пиксели с размер от 1,9 микрона

Apple официално представи iPhone 14 на своето събитие „Far Out“ в сряда и серията изглежда най-вече като скромно надграждане спрямо миналогодишните модели, пише HICOMM.

Тази година имаме нов модел Plus (това ще бъде iPhone 14 Plus), който разполага с 6,7-инчов дисплей. Стандартният iPhone 14 има 6,1-инчов дисплей. И, противно на това, което се спекулираше от слуховете, прорезът на предната камера все още е там.

И двата модела iPhone 14 имат един и същ Super Retina дисплей, който достига до 1200 нита яркост, и разполагат с керамично защитно покритие за защита от надраскване. Устройствата се предлагат в пет цвята, включително нови сини и лилави нюанси.

В допълнение към по-големите екрани, линията iPhone 14 има по-дълъг живот на батерията, като Apple твърди, че Plus осигурява най-добрия живот на батерията досега в iPhone. Освен това се захранват от същия процесор A15 Bionic като миналогодишните iPhone.

Най-значимите актуализации изглежда са свързани с камерите, с нова 12-мегапикселова основна такава, която може да се похвали с по-голям сензор и по-големи пиксели с размер от 1,9 микрона. Видеозаписът също получава нова функция, наречена Режим на действие, която стабилизира треперещите кадри, докато записвате.

Друга забележителна промяна тази година е премахването на физическия слот за SIM карта. Тъй като операторите в САЩ все по-широко поддържат eSIM, Apple се отървава от слота на ръба на iPhone, така че потребителите вече да не трябва да се занимават с малките парчета пластмаса и вместо това да могат да активират телефоните си дистанционно.

Компанията представи и нова услуга, наречена Emergency SOS чрез сателит. Apple „проектира и създаде персонализирани компоненти и специфичен софтуер, така че антените на iPhone 14 да могат да се свързват с уникалните честоти на сателитите“, твърди гигантът. Ново приложение ще ви покаже къде да насочите телефона си, за да установите връзка, когато сте навън в пустинята, за да можете да получите сателитна връзка и да изпратите вашето спешно съобщение. Приложението също така намалява броя на натисканията на клавиши, които трябва да въведете, като предлага шаблони и задава въпроси за вашата ситуация (като терена, в който се намирате), така че можете да получите помощ по най-бързия начин.

Можете също така да използвате някои от новите функции за спешни SOS, докато сте на излет, като използвате Find My, така че не е необходимо да сте в кризисна ситуация, за да го използвате. Услугата стартира през ноември и ще бъде безплатна за две години с iPhone 14 в САЩ и Канада. Все още няма информация колко Apple възнамерява да таксува след това време.

iPhone 14 започва от 799 долара, докато Plus започва от 899 долара и те ще бъдат достъпни за предварителна поръчка на 9 септември. Базовият модел ще бъде наличен на 16 септември, докато Plus излиза на 7 октомври.

iPhone 14 Pro също е тук и това е едно от най-значимите подобрения на Apple от години. Свикнали сме да виждаме по-добри технологии за камера и екран в "Pro" гамата на Apple, но този път това е драматично отклонение от стандартния iPhone 14. От една страна, Apple премахна прореза, който за първи път пристигна с iPhone X още през 2017 г. Вместо това има голямо изрязване, което Apple нарича „Динамичен остров“, което може да се разшири чрез софтуер, за да включва известия и друга информация за приложението. Резултатът е част от екрана, която изглежда много динамична. 

iPhone 14 Pro разполага с новия Super Retina XDR дисплей на Apple, който може да достигне до 2000 нита пикова яркост навън. Тази нова екранна технология също така позволява на 6,1-инчовите и 6,7-инчовите екрани на Pro да останат включени през цялото време, така че не е нужно да докосвате телефона си, за да видите важна информация. Как е възможно? Apple разработи нов режим на ниска мощност, който позволява на екраните да паднат до супер ниска честота на опресняване от 1Hz.

Както се очакваше, има и нов мобилен чип, захранващ цялата тази магия - A16 Bionic. Това е 6-ядрен процесор (2 високопроизводителни ядра и четири високоефективни) в комбинация с 5-ядрен графичен процесор. Apple твърди, че високопроизводителните ядра използват 20 процента по-малко енергия от тези на A15 и не е изненадващо, че са и по-бързи. A16 ще бъде голяма привлекателност за гамата Pro, тъй като стандартният iPhone 14 остава с миналогодишния (все още много способен) чип A15.

По-мощната процесорна сила на iPhone 14 Pro ще бъде полезна за неговата нова 48-мегапикселова основна камера, огромен скок от стандартните 12MP сензори, на които Apple разчита от години. Той разполага с четирипикселов сензор, който му позволява лесно да преобразува големи снимки в снимки с размер 12MP. И ако наистина искате силна 48MP снимка, можете да я снимате и в ProRAW. За заснемащите видео в движение нов екшън режим може значително да изглади неравностите и трептенията.

Photonic Engine на Apple подобрява представянето при слаба светлина във всички камери на iPhone 14 Pro, нещо, което споделя и със стандартния модел. Има и нова телефото камера, предлагаща 2x оптично увеличение (по-малко от 3x при iPhone 13 Pro), заедно с освежена 12MP ултраширока камера. Дори светкавицата е актуализирана, позволявайки два пъти по-голяма яркост благодарение на 9 LED матрица.

Като цяло iPhone 14 Pro изглежда като по-голяма крачка напред от миналогодишния модел. Dynamic Island фундаментално променя начина, по който уведомленията ще работят в iOS, а за много фотографи по-големият сензор на камерата отдавна идваше. IPhone 14 Pro ще започне от 999 долара, докато Pro Max ще струва 1099 долара, точно както миналата година. Ще можете да поръчате предварително и двата модела на 9 септември и те ще бъдат налични в магазините на 16 септември.


В категории: Бизнес


1
Коментара
Флагман.БГ Тя печели "Денсинг старс" Тя печели "Денсинг старс" 09/05/2024, Четвъртък 13:31 0
В Черноморец отключиха морето
В Черноморец отключиха морето 09/05/2024, Четвъртък 12:23 0
1
Коментара по темата
1.
Когато преписваш и лъжеш, че си автор...
09.09.2022 08:34:12
0
1
Защо сте написали Автор: Флагман.бг, като статията е преписана от Hicomm?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Президентът Радев се ръкува с участници в шествието на Безсмъртния полк Какво правят тези двамата и защо отново се подиграха с малките хора Какво правят тези двамата и защо отново се подиграха с малките хора Този път в сюжета в подигравателното им видео, което се върти в социалните мрежи, се включва най-малкият Супермен Тя печели "Денсинг старс" Тя печели "Денсинг старс" Натали Трифонова е абсолютният фаворит във формата Опашката за Летния Никулден бие рекорди, надмина тази за 6-ти декември (ВИДЕО) Опашката за Летния Никулден бие рекорди, надмина тази за 6-ти декември (ВИДЕО) Множеството се извиваше чак до книжарница "Хеликон"   Собствениците на стари автомобили ще са шокирани от тази новина Собствениците на стари автомобили ще са шокирани от тази новина Вдигат данъците  Лили и Йорданка заровиха томахавките след 50-годишна вражда Лили и Йорданка заровиха томахавките след 50-годишна вражда Данчето поздрави официално примата за 85-тия й рожден ден Страхотна новина! Премиерът свика министри, иска бързо разширяване на ГКПП "Малко Търново" Страхотна новина! Премиерът свика министри, иска бързо разширяване на ГКПП "Малко Търново" До няколко дни предстои агенция "Митници" да изготви техническа спецификация на проекта за разширяването на пункт "Малко Търново" и процедурата да бъде задвижена приоритетно по ресорните институции "Арена Бургас" ще е домакин на световната купа по спортна акробатика "Арена Бургас" ще е домакин на световната купа по спортна акробатика От десетилетия градът ни не е бил домакин на толкова силен турнир по акробатика В Черноморец отключиха морето В Черноморец отключиха морето През шпалир от военнослужещи, водено от отец Стилиян от храма „Свети Никола“ в 10.00ч. тръгна шествие с иконите на светеца - покровител на града, на Богородица и Исус Христос до пристанището Зрителите шашнати как се е разхубавила тази актриса Зрителите шашнати как се е разхубавила тази актриса Някогашната беквокалистка в „Шоуто на Слави“ изглежда по-добре, отколкото на 20 години
Европа вече се дави в китайски коли Европа вече се дави в китайски коли Впрочем ситуацията с фотоволтаичните панели е подобна - складовете в Европа са пълни, а корабите от Китай не спират да прииждат Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Ако го очаквате от тях по-добре забравете. Те са инати, твърдоглави и могат да ви изпилят нервите Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Това е музикантът Николай Тошев, който е на свободна практика и в последните години е свирил на турнета с популярните „СкандаУ“ Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ чества своята 30-та годишнина Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ чества своята 30-та годишнина За последните три десетилетия компанията се превърна в символ на стабилност, прозрачност, иновации и добро обслужване на своите клиенти Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Според кадрите ѝ в Инстаграм всяка вечер Барби се подвизава в различен клуб, а компания ѝ правят както дами, така и мъже Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Нам почина поради напреднала възраст и "мултиорганна дисфункция", за която е получавал лечение от 2022 г., съобщи официалната агенция KCNA Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Барабанистът Венелин Венков празнува напускането си с Гъмзата и Краси Радков Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Проф. Гордана Силяновска-Давкова е против договора за приятелство с България
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори