×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Москва изплю камъчето: Няма да възстанови доставките на газ до Европа докато не бъдат отменени санкциите


Москва изплю камъчето: Няма да възстанови доставките на газ до Европа докато не бъдат отменени санкциите
Русия ползва енергията като оръжие и то много успешно, настройвайки гражданите на ЕС срещу лидерите им, които изглеждат в безизходица
06 Септември 2022, Вторник, 23:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Скоро и очаквано европейците ще имат да задават много въпроси към своите лидери, каза многозначително говорителят на Путин Дмитрий Песков

Дни след като Русия спря за неопределен срок от време доставките на газ по Северен поток 1 заради неидентифицирана „повреда”, става ясно, че Путин вече не си играе на дребно. В признание, идващо директно от говорителя му – Дмитрий Песков, от Москва признават в прав текст, че използват енергията като оръжие в отговор на санкциите, наложени след началото на офанзивата в Украйна.

„Доставките на газ по Северен поток няма да бъдат напълно възобновени докато „колективният Запад” не отмени санцкиите срещу Москва заради Украйна. Проблемите с доставките идват именно заради санкциите и друга причина не може да има”, каза Песков, визирайки очевидно фактът, че „повредата”, трябва да се отстрани от немската „Siemens”, но пък самата апаратура не може да се достави до Германия или Канада, заради ограниченията, наложени след 24 февруари.

Сега, в очакване на тежка зима, Европа получава руски газ от старите тръби, преминаващи от съветско време през Украйна, както и през Южен поток през Турция. Ироничното е, че сега ЕС плаща за газ през Украйна, а печалбите отиват за продължаване на война. Това реално не би следвало да е новина за всеки, следящ малко по-изкъсо събитията. Руската стратегия по това отношение е ясна от самото начало, тъй като Европа в последните десетилетия, с малки изключения, се оказа изцяло зависима от руските доставки на газ и петрол. В този смисъл и думите на Песков също би следвало да оттекнат ясно в ушите дори на най-крайните леви и зелени политици в ЕП.

„Животът на обикновения европеец и на редица компании става все по-лош. Разбира се обикновените хора в държавите в идните месеци ще имат все повече въпроси към своите лидери”, каза той в официално изявление. Макар да е структурирано неутрално, това изречение има своите неформални, но доста плашещи последици, част от които вече видяхме от Великобритания, Италия и Чехия.

Именно от Италия пък не-толкова-обикновния човек Матео Салвини – лидерът на дясната партия „Лига”, каза в прав текст, че „Западните санкции срещу Русия не работят и всъщност вредят на Италия”. Според него лидерите трябва да преобмислят подхода си, тъй като сегашния не само не е в ущърб на Москва, а ѝ помага. И статистика също е категорична за това. Още от догодина икономиката на Русия се очаква да тръгне нагоре в контраст на прогнозите на ЕС и САЩ, че тя ще бъде съсипана само няколко месеца след въвеждането на санкциите. „Трябва ли да защитаваме Украйна? Да. Но не би следвало санкциите да нараняват тези, които ги въвеждат”, каза още Салвини.

Няколко часа след изказването на Песков обаче в дискусията се намеси председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Очаквано в „Twitter” – платформа, чиято функционалност е меко казано спорна, а аудиторията – откровено едностранна, тя написа следното:

„Путин използва енергетиката като оръжие като отрязва доставките и манипулира нашите пазари. Той няма да успее. Европа ще се справи”

Освен това смело изказване фон дер Лайен описва и четирите точки от плана на Европейската комисия, които изобщо не изглеждат в интерес на европейските граждани.

1.    Да намали консумацията на енергия;
2.    Да въведе ценова „шапка” за газа;
3.    Да помогне на клиенти и бизнеси в уязвими позиции с енергетиката
4.    Да позволи производителите на енергия, застрашени от ликвидни промени, свързани с волатилността, да се възползват от помощ.

Ще проработи ли този план? По-скоро не, най-малкото защото Русия никога няма да се съгласи на въпросната максимална цена на газа, особено след като Китай и Индия, които се превърнаха в основните ѝ клиенти, никога няма да въведат такава мярка. В същото време обаче европейците ще трябва да пожертват собствения си комфорт и да се лишат от електроенергия в най-тежките месеци. Затова протестите започват на места от сега.

 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
35
Коментара по темата
35.
Наплашен гей евро-Атлантики англосаксон
07.09.2022 15:06:29
2
2
Този шизофреник Наполеон преди няколко месеца плашеше с ядрени сарми и мусака. Гледам сега е сменил плочата.
34.
Буля митрофаница
07.09.2022 14:35:22
2
3
100 рубли за руските тролове и на най активния жълтото сако на Рогозин
33.
До31 Човечето
07.09.2022 13:15:17
2
12
За него е ясно, той е тупорил милиционер и обречен шизодиктатор.
Как, обаче оценял бг русофилстиците, които пътуват, работят и виждат Евопата, и близките им и познатите, също, живеят и работят, там?
Западна Европа, щяла да умре от глад и студ, и как точно ще стане, това, като Западна Европа произвежда всичко. В Германия,Австрия, Франция, Англия, Швейцария, Белгия, Холандия, Люксембург, Монако, и най-забутаното село е подредено, като аптека, за Скандинавия, да не говорим. Някой виждал ли е там, разруха, черни пътища и външи тоалетни на 100 метра от дома в полето.
В пРосия външните тоалетни и черните пътища са нещо нормално в цели региони, даже на 100 км от Москва. Който знае руски, може да гкеда заседания при Путин(в интернет ги има) на които губернаторите докладват за всичката, тази реалност и искат средства от държавния бюджет
В пРосия по официална статистика на руското правителство 2/3 от населението живее без газифициране. За заплатите и пенсиите, и непроизвеждащата нищо икономика, данните също са достъпни, стига да знаеш руски език, а и нищо в живота и ежедневието ни, не е създадено и произведено в пРосия. Кой, е по-вероятно да умре от студ и глад?
Дали е този, който не произвежда нищо и при - 40° зимата, ходи по нужда във външна тоалетна и за дърва в тайгата?
Песков иска отмяна на санкциите, може би защото, те не задушават пРосия. А в Германия 80% от хранилищата, вече са пълни и Шолц, заяви, че още на 1 декември тази година, Германия скъсва нацяло с руските енергоносители. В Англия само 4% от всичките енергон са руски.
Кажи, честно! По-полезни идиоти от русоробите, дали има, някъде по Светът?
32.
до 30
07.09.2022 12:38:23
1
3
Ама сам ще вземеш решение на каква цена и на кой ще я продадеш.
Или ще купувача вместо теб ще определи на каква цена и в каква валута и къде ще ти я плати ?
31.
ЧОВЕЧЕТО
07.09.2022 12:38:10
4
8
ИМА БОЛНА ГЛАВА. КОГАТО ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ОТВОРЕН ЗА ПЪТУВАНИЯ, ТЪРГОВИЯ, ПРИДОБИВАНЕ НА ИМОТИ ДА ВОДИШ ВОЙНА ЗА ТЕРИТОРИИ И ДА ПРАЩАШ НА СМЪРТ ДЕЦАТА НА МАЙКИТЕ СЪЗДАДЕНИ И ОТГЛЕДАНИ С ЛЮБОВ ЗА ДА ВЛАСТВАШ Е ШИЗОФРИНИЯ. С КАКВО ТОВА ЧОВЕЧЕ СЕ ОТЛИЧАВА ОТ ХИТЛЕР. КАКВО СТАНА С ЧИСТАТА АРИЙСКА РАСА ЗА КОЯТО ХИТЛЕР ИЗБИ МИЛИОНИ ХОРА - АМИ НИЩО. МЪРТВИТЕ СА СИ МЪРТВИ, БОЛКАТА ОТ ЗАГУБАТА НЕ ОТШУМЯВА, СРАМА ЗА НАЦИЯТА ОСТАВА.
30.
gfdhj
07.09.2022 12:19:23
1
5
Не е точно така. И аз исках да си продам колата с каквато си исках цена, ама ......
29.
!
07.09.2022 09:25:59
12
28
"Изплати камъчето" хаххахах със собствената си газ ще правят каквото искат.
Който иска газ, ще купува при техните условия, това е положението.
28.
До kolu
07.09.2022 09:17:03
1
10
Кольо, какъв е този цирк с толкова много погубени животи? Вземи научи как се изписват думите на български, малко граматика и после разсъждавай по глобалните въпроси.
27.
kolu
07.09.2022 08:50:00
17
8
войната е цирк, просто това е втори сезон на коронавируса, прави се с цел геноцит срещу човечеството
26.
Брус Ли от Меден Рудник
07.09.2022 08:31:40
3
9
ХХ гледаме нервен си ела боровата горичка със Салито чеверме ще ти правим после с Катъра клизми със шампанско ше правите доволен ше останеш
25.
Масква
07.09.2022 08:26:17
29
15
Озплю камъчето и налапа кура
24.
До 23
07.09.2022 08:25:18
8
20
Ако това което си написал наистина го мислиш си за съжаление !

Толкова елементапен, ослушен, глупав човек никога не се е добшрал до властта !
Президента Радев държи обяснения, защо лансира тези недоразумения в поритиката !
23.
Е
07.09.2022 08:17:00
45
14
Защо отказахме танкерите. Кирил Петков пак излезе най умен, ама кой да слуша.
22.
вън от ЕС
07.09.2022 08:12:29
10
33
Войната в Украйна е война на ЛИЦЕМЕРИТЕ !

Русия и Украйна за да запазят таксите от транзита през укр територия НЕ СИ ОБЯВЯВАТ война.
И фронта и бомбардировките никога не засягат тръбопроводите !

Борел от ЕС съжали, че не е обучавал укр армия а Урсула призова страните от ЕС да извършат едновременна военна поръча, която да предоставят на Зеленски.

Колективният Запад водИМ война с Русия на територията и с кръвта на украйнците.
Това е ! Иска ни се, не ни се иска ние сме набутани в тази война и нашите оръжия всекидневно лишават някой от живот !

Колкото и окървавената до лакти в кръв Нинова да отрича.

Русия и тя лицемерничи и едва на шестият месец по измислен повод спря Северен поток.

Живеем в лицемерни времена на лицемерни политици. Аз не искам да съм част от Европейската Вавилонска кула.
Искам България да има неутрална, умерена, загрижена единствено за собствените си граждани политика !
И съм убеден че може да го постигнем но властелините ни няма да допуснат това и все ще ни изпращат спасители, като Кирчо и Кокорчо и овцете все ще вярват на бТВ и Нова !
21.
XXристинка
07.09.2022 07:50:11
6
13
Е побъркан трол, удряйте му директно минуси и бягайте далеч от този кукуригу.
20.
XX
07.09.2022 07:36:26
35
31
Аз не съм болен, а вие сте глупави българи и не виждате истината. Вън от ЕС и НАТО веднага и присъединяване към
великата държава Русия. Слава на Русия.
19.
Чичо Сам от Тексас
07.09.2022 06:34:34
25
19
Видя ли коментари на XX директно слагам минус. Тоя неграмотен спамър е много болен и пише като няма какво да прави на работа
18.
Без вас ще сме по добре
07.09.2022 06:23:01
24
45
Германския народ яко протестира, писна им вече и искат евтини ресурси, влизат в сблъсъци с полицията. В Нидерландия същата работа, искат свалянето на Зеленски. Само някои олигофрени у нас се кефят на цялата ситуация, защото по дефолт са тъпи кратуни!
17.
XX
07.09.2022 02:32:55
25
35
Европейският съюз трябва сериозно да се
реформира и нещата ще потръгнат. Няма
да е лесно, но който е кадърен, ще е добре. Аз например съм кодърен човек, а
има толкова мързеливи, псевдо инвалиди,
цигани и безработни. Тодор Живков каза
отдавна: Дела, дела и пак дела.
16.
XX
07.09.2022 00:52:00
29
37
до 5

"Европа този път ще си вземе поука ..." - ЕС почна да умира незпасяемо преди 10 години. Шефът на ЕК го заяви 2015г. в Мадрид. Само европеидите още не сте го вденали как ес оттече в канала... защото сте про'сти. ВСЕКИ ВИ го казва!
15.
XX
07.09.2022 00:48:47
39
46
До 10

"Европа вече се запаси с газ, нефт от арабите и щатите." - хахаха... с руски нефт и газ с 30% надценка. А дано да пукнете европеидните про'стаци, заедно със семействата си, от студ и глад като почнат да затварят производствата, защото никой не ще скъпи продукти.
14.
ХХ
07.09.2022 00:45:13
30
35
До 11

Аз няма да умра. Навсякъде и винаги се справям, защото съм кадърен и работлив. Това, че некадърните паразити не можете без подарени трохи ме мотивира да искам излизане от ЕС, та ако може да пукнете от глад, заедно с целия си ненужен ген, още вчера. За да може България да дръпне и да серазвива!
13.
гражданин
07.09.2022 00:43:45
44
33
Мноооого има да чака Путлерчо, да паднат санкциите...чак докато лапне дулото в бункера :)
12.
XX
07.09.2022 00:40:57
34
37
Защо да е оръжие? ЕС 10000 пъти заявиха' че не искат руска газ,отказваха да плащат, откзват да сиремонтират тръбите... Газпром продължана да доставя по договорените цени на всеки' който им плаща.
11.
Ami
07.09.2022 00:33:07
52
42
Някои си мислят че ако излезем от ЕС и щее ок.Ще умрем от глад бе Ще стане като 98 година.Работят за 5 долара суперинфлация.ЕС ще помогне ще ооравят нещата иначе ще стане по лошо от комунизма.Глад без ток и мизерия
10.
Въй
07.09.2022 00:28:38
74
32
Прости за осмисляне факти:
От общото количество енергийни ресурси, които купува Европа, руските са 40%, това преди войната.
И съответно 80% от общото количество ресурси, които продаваше Русия отиваха в Европа.
Европа вече се запаси с газ, нефт от арабите и щатите.
Руснаците изгубиха 80% от пазара, под люти санкции са и водят война в същото време. Гладните бунтове в Матушката предстоят.
9.
Haha
07.09.2022 00:28:18
65
35
Баси глупостите :) руснаците се връщат в миналия век направо . Какъв възход предричате ХАхах. Великобритания пък изобщо не я бърка , само 4% е руски газ там . Цялата история с цените е постановка с цел населението да мишкува . Войната е удобно извинение . Путин е пътник и то неговите хора ще го наиграят .
8.
Медуза
07.09.2022 00:07:42
45
36
Същевременно примитивните получовеци - русофили обясняват на мирищещия си на оцет електорат, че доставките на путински газ било просто бизнес, а не политика...
7.
az
06.09.2022 23:57:52
34
71
МАЛОУМНИ ЕВРОГЕЙСКИ КРЕТЕНИ,
ПУТИН ЩЕ ВИ ПОКАЖЕ КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ......ЛИЗАЧИ НА КРАВАРСКИ ЗАДНИЦИ
6.
sz
06.09.2022 23:53:51
37
49
БРАВО БРАВО БРАВО
СЛАВА РОССИИ
ЕВРОГРЙЦИТЕ ЩЕ КЛЕКНАТ
5.
111
06.09.2022 23:53:28
49
37
Русия сега извив ръце, а след 3-5 години? Европа този път ще си вземе поука и с усилия ще намери газ и от други места. Това дали ще се отрази добре на Русия? Май не.
4.
Гошо
06.09.2022 23:36:06
67
49
ЕС е достатъчно добре подготвен да се справи с липсата на руски газ. Ще има някакви неудобства - може би в рамките на година, максимум две. След това всичко ще е по-добре от преди. Да не говорим, че тези неудобства реално са нищо. Няма да има гладуващи и измерли хора. Ще има бизнеси, които няма да могат да реализират огромни печалби на гърба на обикновения човек. И разни циреи като "Топлофикация София" най-накрая ще бъдат спукани, изстискани и изхвърлени на бунището където им е мястото.

След това Русия ще се моли да си продава газа в Европа. Изобщо - руснаците са тотални идиоти. Имаха господстващо положение на един сериозен пазар, добре подплатено с много сериозни лостове за влияние в лицето на Германия (Меркел ) и Франция (Макрон). Сега сами се отказаха от това. Не вярвам вече да могат да си разиграват коня както преди. Изобщо - цялата работа е за добро. Съжалявам единствено обикновените руснаци, които отнасят цялата работа на гърба си за да могат едни 0.00001% паразити да си правят каквото си искат.
3.
Мери
06.09.2022 23:28:35
11
50
Очаквано! Имаш крава пиеш мляко. Нямаш крава - ако ти дадат тогава ще пиеш мляко!
2.
Да живее Путин!
06.09.2022 23:15:05
66
55
Вазраждане - победа!

Балгария - вън от НАТО и ЕС.

Да на руския газ!
1.
Ами
06.09.2022 23:12:32
45
40
да излязат от Украйна, да съдят путлер и шайката му, да се "денацифицират" и готово.
А да, и да си спазват договорите, защото после няма да има на кого да се сърдят.
;)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори