Вижте как кметът на Бургас Димитър Николов сготви чудна черноморска паеля „Света Анастасия“
Градоначалникът разкри тайната рецепта - с чирус и рапани от бургаския залив
Кметът на Бургас Димитър Николов се показа в непозната светлина – на кулинарен майстор, който подготвя уникалната черноморска паеля „Света Анастасия“.
На градоначалника асистира Павлин Димитров, управител на острова, а вкусната гозба се приготвя на метри от прословутата смокиня, под която великия поет Христо Фотев е написал част от най-гениалните си произведения.
„Тази паеля се прави през септември, защото есенното море е най-прекрасно в Бургас, времето е идеално, морето е топло“, каза готвачът в началото на видеото.
„Ключът е в добре подготвените продукти, а тайната съставка – чироз и бургаски рапани“, допълни той.
Вижте повече за приготовлението:
Еврокомисията представя план срещу жилищната спекулация и високите наеми
Какво не се прави на 15 декември според народните вярвания
17-годишно момиче загина след падане от четвърти етаж след рожден ден
Романтиката ще почука на вратата на три зодиакални знака
Gen Z след протестите искат честни избори и реално участие във властта за да останат в България
ЕС въвежда ново правило за автомобилите, което ще ги направи по-скъпи
Слави Трифонов атакува социолозите, заради ниски прогнози за ИТН: Или сте некадърници, или сте манипулатори
Инфлацията в България през ноември 2025 г. достига 5,2% на годишна база
Числото 15 събужда Божествената любов в живота на 4 зодии
Покупката на жилище в София изисква близо 10 годишни заплати - имотите стават все по-недостъпни
Капките се завръщат през пролетта, водещи пак са Геро и Рачков
Украинец загина след удар в мантинела и пропадане в канавка на магистралата

за десерт.
С какво може да се похвали Бургас?
Нещо което е направено като хората и да е без цената на корупция или на някаква тъмна история?
Чирус се пише чироз,ако разбира се говорим за едно и също.
"О, неразумни юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин?!"
ядейки рибена чорба и боб с пресни домати в гърне ...бих допълнил Аз!
Ей така се създава традиции и автентичност... от простотия. ХАХАХХАХАХАХ