×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руснаците превзеха още една крепост край Николаев, а Зеленски зове за освобождаване на Крим


Руснаците превзеха още една крепост край Николаев, а Зеленски зове за освобождаване на Крим
Руснаците превзеха Благодатное, което е смятано за една от украинските крепости в област Николаев. Според властите в Киев обаче съюзните сили търпят големи загуби
31 Август 2022, Сряда, 07:51 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: Генералният щаб на Украйна/УНiАН, карти: Юрий Подоляка

Повече от 1000 войници са загубили Въоръжените сили на Украйна при контранастъплението в област Херсон

Руските военни освободиха Благодатное. Селището, чиито жители са избягали преди началото на бойните действия, се смята за една от крепостите в Николаевска област. Министерството на отбраната показа кадри как се водят боевете, съобщава Первый канал. От репортажа по руската национална телевизия става ясно, че украинските военни са прогонили цивилните, а самото село е превърнато в истинска крепост.

Междувременно президентът на Укарайна Володимир Зеленски призова тайните служби да докладват цялата известна информация за окупаторите, съобщава УНiАН.

Той заяви във вечерното си видеообръщение, че няма и няма да има нито едно безопасно място за руските войници на цялата окупирана територия на Украйна.

"Въоръжените сили на нашата страна, нашите специални служби, разузнаването правят всичко възможно и невъзможно, за да може всеки руски военен да почувства украинския отговор на този ужасен терор, който Русия донесе на нашата земя", каза президентът.

Зеленски подчерта, че на цялата временно окупирана територия на Украйна, от Крим до Харковска област, руската армия няма и няма да има нито една безопасна база, нито едно тихо място.

Нашите защитници ще унищожат всички складове и щабове на окупаторите, тяхното оборудване, където и да се намират, добави той.

„Това е украинска земя и окупаторите могат да направят само две неща: да избягат или капитулират. Не им оставяме други възможности", каза държавният глава.

Той призова всички украинци в Крим да стоят възможно най-далеч от руски военни съоръжения, да не са в близост до бази и военни летища и да докладват на специалните служби на Украйна цялата известна информация за окупаторите, „за да може освобождението на Крим става по-бързо“.

По-рано Зеленски каза, че Русия е превърнала Крим във военен затворнически лагер .

Той съобщи, че в момента продължават активните военни действия почти по цялата фронтова линия.

Украинският президент благодари на войниците от 56-та и 110-та бригади, които показват максимална издръжливост и героизъм в защитата на Авдиевка, както и на войниците от 53-та и 93-та бригади, които бранят героично района около Бахмут.

По-рано беше съобщено, че Въоръжените сили на Украйна са "отрязали" руската армия от доставките на оръжие и личен състав за Херсонска област от окупирания Крим.

Военният коментатор Юрий Подоляка, който е роден и израснал в украинския град Суми, пък каза, че Въоръжените сили на Украйна повече от 1000 войници са загубили само за един ден при контранастъплението в областите Херсон и Николаев. Това е рекорд за осемте години война, отбеляза той във видеокоментар за последните събития на фронта, публикуван в неговия Телеграм канал. 

Според него, битката за Херсон още не е завършена. 

„Контранастъплението обаче не е завършило. Очаква се украинската армия да се опита да пробие отбраната на руснаците. В гората са укрити танкове и бронетранспортьори. Властите в Киев планират блицкриг. Първият им опит за това бе неуспешен“, добави той.

Въоръжените сили на Украйна съобщават, че руската войска се е опитала да щурмува Шнурки. Селището обаче е отдалечено от линията на фронта

„Във вечерната сводка на Въоръжените сили на Украйна снощи бе съобщено, че вчера руската войска се е опитала да щурмува Шнурки. Този населен пункт обаче се намира много на юг от тези позиции, които атакуваха по-рано съюзните сили. Ако това е истина, тогава те са взели под свой контрол и гората“, заяви Подоляка.

Вчера в Кодема украинската армия предприе кратка контраатака и загубиха 20 единици техника, както и няколко десетки войници

„Водят се боеве в Бахмут, Веселая Долина, Зайцева. Вчера в Кодема украинската армия предприе кратка контраатака и загубиха 20 единици техника, както и няколко десетки войници. След неуспеха бойците й са се изтеглили в Холм. Това населено място е разположено на няколко километра от Кодема и по тази причина руснаците са възпрепятствани в стремежа да „зачистят“ западните части на града. Докато не превземат Холм, няма да имат пълен контрол над Кодема“, добави той.

„Боевете са ожесточени, тъй като градът е много важен за армията на Киев. Ако руснаците  превземат и Курдюмовка, тогава ще могат да обкръжат Бахмут“, обясни блогърът. 

Пробита е втората линия на отбрана в района на Първомайское

„Руската армия постигна вчера голям успех и край Пески. Пробита е втората линия на отбрана в района на Първомайское. Това позволява бързо предвижване на север и за пълно превземане на Андревка“, каза още той.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 0
Флагман.БГ Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал 13/05/2024, Понеделник 10:37 3
28
Коментара по темата
28.
mmm
01.09.2022 01:36:37
1
3
Зеленски бил на задна прашка, но контраатакувал
27.
Ханко Брат
31.08.2022 16:05:02
5
1
Отчаян съм! Ние се надявах е да прегазят американците, а те от 6 месеца тъпчат на едно място в Украйна
26.
Много смради тук
31.08.2022 14:50:40
3
9
на краварска тоор!
25.
Факт
31.08.2022 13:16:48
17
7
Паткане, 1945 година Москва не ни освобождава от нацисти, а ни обявява война и окупира. Понял или да ти го напиша по-бавно?
24.
Путлерист
31.08.2022 13:11:03
27
7
Аз съм изумен как уж втората по сила армия на земята вече 6 месеца не може да завземе дори и половината от най-равнинната държава в Европа. При огромното превъзходство в числеността на авиация и артилерия, украинците с десетина HIMARS ги направиха за смях, за последния месец им унищожиха повечето от военните складове на украинска земя. Ако имаха тези системи по-рано онзи прословут конвой въобще нямаше да достигне до Киев, но съмнението на запада, че украинците ще капитулират за седмица забави решенията за доставката им. Путин навлезе в блатото от което трудно се излиза. Видя се че армията на Федерацията е силно прехвалена и сега е момента за мощна военна подкрепа на украинците за да смажат нашествениците.
23.
паткан
31.08.2022 12:50:01
8
24
Браво добра новина.
Наркоманът със зелената тениска скоро ще поеме към онзи по добър свят. Дано приемат там нацисти.
Що се отнася до нас този път Русия няма да ни освободи от нацистите.
Ще трябва да си го направим сами.
22.
Още
31.08.2022 12:28:50
17
9
От кремълския психодиспансер:
Коношенкавия заяви че само за последното денонощие руското аналоГовнетное ПВО прихванало 44 изтрелаяни от Химарс ракети еееее.
Конушка нали цял месец унищожавате установките Химарс, унищожихте вече 100 установки че фантазирахте чак че сте пленили Химарс.
Химарсите унищожени обаче им прихващат ракетите и постоянно гърмят бази в Крим и на окуоираните територии хахаха. Отделно Конушка Химарс до 80 км не е ракета, а реактивен снаряд,а тях няма ПВО в света да ги прихваща. Ракети бяха по Кримските авиобази, защото са на 220-240 км разстояние. Как точно аналоГовнетното ви ПВО е сляпо за ракетите, включително и уйраинските Нептун потопили Крайцер Мацква и кораба Василий Бех, а прихваща реактивни снаряди? Хахаха!
Ей Конушка превърнахте най-голямата страна в светът, в психодиспансер и анекдот!
21.
Haha
31.08.2022 12:26:58
15
10
Гледам пишат, пишат руските тролове! Та по същество. Вземат ли да ви говорят в бъдеще време...на пропаганда е. От едно време мързеливите коминдасти апропо сегашните руски фашисти, обичат да говорят в бъдеще време. Така се изпълняват петилетки, събаря се запад...превзема се Украйна, денацифицира се...На кой не му стана ясно?
20.
*********
31.08.2022 12:18:34
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
Въй
31.08.2022 11:41:17
19
19
От Русия истината и само истината:
- Зеленски избяга в Полша,
- крайцерът Москва не е потънал,
- потъна, но няма загинали,
- взривовете по кораби са от цигари,
- взривовете по летища са от цигари,
- взривовете по складове са от цигари,
- няма загинали руски войници,
- има загинали, но не срочно служещи,
- и срочно служещи има, но малко,
- Змийския остров не ни трябва.
18.
Пандур
31.08.2022 11:34:36
14
18
Абе това Благодатное е по-малко от рибарското селище на Отманли ве, и за него руZZнята воюва 2-ра седмица! Велика пабеда ))))))
17.
12
31.08.2022 11:12:46
15
18
До 10 каква победа на руснаците чак от щба на ДНР призаха за пробив на украинците и дори има руски войски който са обградени
16.
@14
31.08.2022 11:08:32
14
21
Трябваше да избият цивилните ли, както правят натовците в Ирак?
15.
Е на тва е
31.08.2022 11:06:05
19
21
С тези прокламирани възможности руснаците до сега трябваше да са на плаж на френската Ривиера но явно нещо не им достига. Изтребители 5 поколение имали, супер скоростни ракети имали и всякаква бойна техника а с тези космически войски направо утрепаха коня. Всичко май е гола вода и кал по гърба. За седем месеца да не можеш да превземеш територия в която пишеш че имало само руснаци си е направо смехотворно.
14.
Е на тва е
31.08.2022 11:00:32
9
9
Явно войната ще стане позиционна, с партизански отенък. Иначе сайта е пълен с тъпи коментиращи. Хал хабер си нямат обаче подкрепят едната или другата страна.
13.
Аххахаха
31.08.2022 10:24:10
11
25
Руснаците пак отстъпват на юг!
12.
DB7
31.08.2022 10:15:16
5
5
ЕЙ ss nib фашистки педеруги
11.
Зомбиран кретен
31.08.2022 09:57:47
7
27
Аз си имам бтв и нова,от там черпя инфо за света.Щом нещо е казано там значи е 100% истина.За това съм с 8 бустера.
10.
Гордото
31.08.2022 09:46:52
16
36
контранастъпление на ВСУ води до победа след победа на ............. руснаците.
9.
Хахахах
31.08.2022 09:42:51
21
37
Великите сили на Украйна атакуват на заден ХАХАХАХХХХАХАХ
Само нашите гейпарадски демократчета още мечтаят за общ гейпарад с украинските си "колеги" в Киев БУХАХАХАХХАХ
8.
Флегмани тъпи
31.08.2022 09:01:55
5
27
Пак с 1 000 правописни грешки и неправилен превод от някой чужд сайт
7.
Хахаха
31.08.2022 08:57:46
31
23
Поредния боламач от руски ген щаб и Юри подоляк Юри котела хахаха.
Флагман, утепахте рибата пак.
Превзели крепост село Благодатное хахаха. Ами то от вчера Благодатное е в украински ръце с още няколко населени пункта. Не знам как е било до вчера в руски ръце, а пък е украунска крепост. Хахаха.
6.
Мощен КОР за Бай Пешо
31.08.2022 08:50:34
15
10
Бай Пешо, промита роцка кратина!
Скрий се някъде ве говедоооо
5.
_nib_
31.08.2022 08:43:52
31
36
зеленясъл наркоман...достоен заместник на гнидата горбачов....
4.
Е на тва е
31.08.2022 08:27:58
50
46
Каквото и да драскате това си е война и има окупатор и защитаващи се. Естествено е че силите са неравни. Дори е учудващо че такава мощна във военно отношение държава като СССР не може да се справи с Украина. Оставам с впечатление че или не искат или не могат да "освободят" както казват съветските лидери Украина от така наречените от тях "фашисти". Ако Украинския народ се чувстваше част от СССР до сега да бяха ги посрещнали с хляб и сол, както нашите превратаджии на 9 септември. Цивилизованото човечество подкрепя Украина и това бая ще озори Путлер и неговите рашисти. А статията е откровено просъветска и няма място в независим сайт.
3.
Ало Вараца?
31.08.2022 08:12:48
37
42
Запада е толкова оголен от тия грешни решения, а Полша и Румъния се дървят. Не знаят, че им правят капан.
2.
СС
31.08.2022 08:12:29
38
48
Добро утро. А предателя Христо Грозев и ястребчето - врабче Мира по Нова бълват глупости. Щяло да има преврат, Шойгу бил отстранен. Украйна настъпвала, ама накъде? Ако имаха и една малка победа всички телевизии, щяха като луди да го отразяват. Най модерната професия сега е блогър. Нищо не разбира от реалността, но има мнение по всички теми, че и съвети дава. А една журналистка дори се похвали, че и тя била учила за Горбачов. Браво голямо постижение. А за втората световна война, за динозаврите, за френската революция.
1.
Бай Пешо
31.08.2022 08:03:50
68
76
Всеки ден укрите понасят поражения и всеки ден напудрения с белия прах мечтае за върнати територии. Накрая ще падне цяла Украйна, а Западът просто ще се умори от укрите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София То е оперирано успешно, следва възстановяване Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Винаги можете да разчитате на мен, обърна се към завършващите Марин Киров Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Има счупване на таза Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори